Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1281 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 21-February 10

Postat 28 February 2010 - 04:32 PM

Vezi postareataylor, la 27 February 2010 - 09:22 PM, a spus:

doua torturi pentru un prieten facute in graba neavand prea mult timp la dispozitie. este cu ciocolata iar masinuta e pictata de nepotul meu :wub:
Atasament IMG_4290.JPG
blat de pandispan si crema chantilly . glazura de ciocolata care nu mi-a iesit prea bine :wub:
Atasament IMG_4279.JPG

felicitari ff frumoase torturile

#1282 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 28 February 2010 - 04:57 PM

doua torturi pentru un prieten facute in graba neavand prea mult timp la dispozitie. este cu ciocolata iar masinuta e pictata de nepotul meu :wub:

blat de pandispan si crema chantilly . glazura de ciocolata care nu mi-a iesit prea bine =))

Superbe ambele. woow cw varsta are nepotul?Talentat la desen!

Vezi postareamarinaemy, la 27 February 2010 - 09:48 PM, a spus:

Astazi un tort cu care am mers in vizita la niste rude

Blatul Dorei,crema de vanilie cu alune de padure caramelizate,imbracat in frisca si deasupra ciocolata cu lapte topita.O combinatie foarte buna.A fost facut in mare graba si ciocolata nu mi-a iesit foarte bine ,trebuia putin mai subtire ca nu s-a intins pe toata suprafata tortului ,am mai intins-o eu cu spatula si nu e prea uniforma si luciosa .
Mimi super tortul cu gentuta de bebe.

Mama mia, salivez doar cand il vad. Si mie imi iese uneori cioco asa groasa, cred ca e de vina ciocolata. A fost amaruie, nu? Mai trebuia sa ii pui frisca :P Lasa ca numai asa invatam :wub:

Vezi postareavrabiuta, la 28 February 2010 - 12:09 PM, a spus:

Tortul pentru azi,pentru o fetita ce azi face 1 anisor..... Imi place si nu prea... Ce-i prea mult sau ce-i lipseste ????? :wub:
Blat simplu si blat negresa, crema de visine (gloxi ! de la care m-am si inspirat putin la decor!,merci) si mousse de ciocolata neagra ( merge combinatia ?????) decoruri,pasta de zahar, royal icing...

Oau, merci ca te-ai inspirat de la mine :) Si da, copii se bucura tare mult de accesorii. Sa vedeti ce extaziat era Alex la ziua lui! Nu stia pe care sa puna mana, sa le ia si sa le mozoleasca :P

Vezi postareaRamo, la 28 February 2010 - 02:07 PM, a spus:

Ale mele torturi de sambata:

Cadita a fost cu crema de vanilie+fructe, imbracata in pasta de zahar, apa din crema de unt, iar accesoriile din pasta de zahar. Mariana =)) ca m-ai ajutat cu idei pentru fetitza.

Donald pe acelasi sistem ca si Mickey cu crema de cioco si frisca, imbracat in aceeasi pasta a Adrianei

Tortul cu funda e un tort ciocolatos si este imbracat in pasta de zahar, buline din royal icing si funda tot din pasta, freziile sunt din pasta de zahar si pentru frezii iti multumesc Gabrenia ca ai impartasit cu noi pas cu pas realizarea lor :D

woooow! Deci esti mama lor! superbe toate!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1283 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 28 February 2010 - 05:01 PM

...

Vrabiuta draga, tot m-am uitat la tortul tau de cand ti-am raspuns ca totusi mi se parea ca ceva ar fi prea mult chiar si daca ai fi renuntat la unele accesorii si in final m-am prins ce. Mult mi-a trebuit si mie pana am priceput ca e foarte important fundalul pozei, asa ca am dat o fuga in photoshop si ti-am lucrat fundalul pozei asa cat sa vad daca este diferenta, nu e perfect dar se vede zic eu :wub: O sugestie ar fi ca de acum inainte sa ai un material sub tort care sa fie intr-o culoare, eu zic ca schimba total subiectul :wub:
Uite:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-160-12673692426.jpg
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#1284 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • LocationLa Strumfi

Postat 28 February 2010 - 05:03 PM

Vezi postareagloxinia, la 28 February 2010 - 04:57 PM, a spus:

Oau, merci ca te-ai inspirat de la mine =)) Si da, copii se bucura tare mult de accesorii. Sa vedeti ce extaziat era Alex la ziua lui! Nu stia pe care sa puna mana, sa le ia si sa le mozoleasca :wub:

woooow! Deci esti mama lor! superbe toate!

Faza cu mozolitu' e mortala :wub: credeam ca numa eu vorbesc asa :P

Mersi draga mea :wub:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#1285 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 February 2010 - 06:04 PM

ce sa va mai iau pe rand ,ca ati facut atatea torturi...felicitari colective :wub: .
ramo-super cadita cu fetita :wub: , dar si celelalte sunt perfecte

#1286 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 28 February 2010 - 07:49 PM

Dragele mele va multumesc din suflet pt incurajari...va pup pe toate cu drag :D
Adevarul e ca mi-ar placea sa lucrez si pe comenzi...deoarece si temele sunt diferite...si in acest fel poti exersa mai multe teme...ca parca n-ar merge sa faci un tort acasa si sa-l ornezi ca un tort de botez, de nunta sau de comuniune :drool:
Si recunosc ca stand acasa si negasind de lucru (deh..sunt cam batrana si nu ma vrea nimeni nici la smotru ;) (nu ca m-as duce)...apropo Ramo am 42 de ani....ioiiii mamma mia da ce batrana sunt!)mi-ar prinde bine sa-mi intregesc bugetul...e mare lucru sa lucrezi cu pasiune si sa simti ca poti fi utila imbinand utilul cu placutul...
Mona draga...nu stiu foarte exact capitalul necesar...oricum ca titlu informativ daca preiei o gestiune deja formata (deci tot o fosta cofetarie unde ai deja utilajele) iti trebuie in jur de 50000euro...in schimb daca o iei de la inceput cred ca-ti trebuie cel putin 100000euro...dar repet nu sunt foarte sigura...informatiile mele sunt destul de precare...trebuie sa ma informez serios :D

#1287 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 28 February 2010 - 07:51 PM

Vezi postareaYours4ever, la 27 February 2010 - 12:12 PM, a spus:

si al meu Hannah Montana

blatu' de cioco cu mousse'urile de cioco, iar coada e din pandispan si crema pt tort de la dr Oetker, la fel ca si marginea si scrisu'
imbracat in pasta de zahar,
Yoyo, am folosit unt, si Mona am folosit planatoru' :D

Brava Raluca...ai vazut ce diferenta?...ti-a iesit super :drool:

Vezi postareaDoriana, la 27 February 2010 - 01:14 PM, a spus:

Va felicit pe toate pentru minunatiile pe care le faceti , nu va iau pe rand ca sunt in mare criza de timp , dar pentru toate cate o ;) si :D ! Va iubesc pe toate .

Of Dora , imi pare tare rau ca asa un talent ca al tau nu e apreciat la adevarata lui valoare . Pentru noi ramai oricum o mare doamna a torturilor , adevarata maestra ! :D Noi te asteptam cu mult drag si nerabdare cu tot ce faci . sa stii ca si eu m-am gandit de multe ori , ca si la noi e problema cu avizele , daca duci undeva un tort tre` sa aiba aviz de la cofetarie . Eu in general fac pentru cunostinte , pentru zile de nastere tinute acasa .

Raluca , ce fain ti-a iesit chitara ... ;)

Acum , un tort proaspat :

Blat negresa , crema de frisca si budinca de vanilie .

Va doresc o zi minunata tuturor . ;)

Foarte frumos tortuletul tau....brava :D

#1288 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 28 February 2010 - 07:52 PM

Vrabiuta sa stii ca decorul din spate poate schimba mult tortul si daca ar fi fost dupa mine as fi scos florile de pe margine, rochia, trandafirul, ingerasii, bulinele de la panglica de jos, sireagurile acelea.... Felicitari oricum pentru munca depusa.
Ramo stiu ca faci torturi impecabile si foarte faine insa nu inteleg cum cu 3 ingerasi prin apropiere ai timp sa faci mini patratele si sa le si colorezi...........e serios pentru mine ca sunt singura e prea mult. CUm ai facut patratelele de sub cadita? Cand pui pasta sub cadita e subtire de vezi soarele prin ea sau e la dimeniune normala si pui prima data pe toata tava pasta si apoi vii cu tortul peste sau pui doar pasta pe marginile tavii care ti-a ramas??

#1289 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 28 February 2010 - 07:57 PM

Vezi postareaMIMI, la 27 February 2010 - 04:24 PM, a spus:

Tort geanta bebe-aceeasi compozitie ca si camera foto-blat amandina si mousse ciocolata.

Mimisorule esti tare fata..felicitari :D

Vezi postareamona, la 27 February 2010 - 08:08 PM, a spus:

Va pup!
Sunt "in deplasare" la mama,Patricia distruge casa :drool: ,asa ca n-am prea mult timp la dispozitie.
O sa incerc sa intru maine sau luni de acasa,ca v-am admirat torturile si nu vreau sa "va sar' pe nici una.

Voiam doar sa o pup pe DORA !
Draga mea,nu mi-am dat seama din alte poze,dar semeni atat de bine cu o buna si draga prietena (nasa Patriciei) ! Ea e blonda cu ochi albastri dar semanati leit !
O sa-ti arat poze cu ea pe mess.
Am o intrebare pt tine. Cat capital ar necesita deschiderea unei cofetarii in zona unde locuiesti? Cu aproximatie...
scuze de off

Mona draga te pup si eu cu drag!

doua torturi pentru un prieten facute in graba neavand prea mult timp la dispozitie. este cu ciocolata iar masinuta e pictata de nepotul meu :D
Atasament IMG_4290.JPG
blat de pandispan si crema chantilly . glazura de ciocolata care nu mi-a iesit prea bine ;)

Gabriela foarte finute...brava ;)

Blatul Dorei,crema de vanilie cu alune de padure caramelizate,imbracat in frisca si deasupra ciocolata cu lapte topita.O combinatie foarte buna.A fost facut in mare graba si ciocolata nu mi-a iesit foarte bine ,trebuia putin mai subtire ca nu s-a intins pe toata suprafata tortului ,am mai intins-o eu cu spatula si nu e prea uniforma si luciosa .

Ingrijit lucrat...brava...lasa ca treaba cu glazura n-o stii decat tu

Tortul pentru azi,pentru o fetita ce azi face 1 anisor..... Imi place si nu prea... Ce-i prea mult sau ce-i lipseste ????? :D
Blat simplu si blat negresa, crema de visine (gloxi ! de la care m-am si inspirat putin la decor!,merci) si mousse de ciocolata neagra ( merge combinatia ?????) decoruri,pasta de zahar, royal icing...

Olguto draga pe zi ce trece devii mai experta...brava...si mie mi se pare cam incarcat...
eu as fi renuntat la ingerasii din colturi...

Cadita a fost cu crema de vanilie+fructe, imbracata in pasta de zahar, apa din crema de unt, iar accesoriile din pasta de zahar. Mariana ;) ca m-ai ajutat cu idei pentru fetitza.
Donald pe acelasi sistem ca si Mickey cu crema de cioco si frisca, imbracat in aceeasi pasta a Adrianei
Tortul cu funda e un tort ciocolatos si este imbracat in pasta de zahar, buline din royal icing si funda tot din pasta, freziile sunt din pasta de zahar si pentru frezii iti multumesc Gabrenia ca ai impartasit cu noi pas cu pas realizarea lor

Ramo draga mea...torturile tale sunt besti de besti!!! jos palaria!!! :D

#1290 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 28 February 2010 - 08:01 PM

Pe 24 februarie fiica mea a implinit 19ani...dar n-a mai sarbatorit la restaurant..
Anul acesta a dus niste muffins-uri la scoala...si pt acasa i-am pregatit un tortulet...
Ca nu ma lasa inima sa nu-i fac chiar ...nimic :drool:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-17-126738001492.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-17-12673800237.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-17-126738003263.jpg

#1291 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 28 February 2010 - 08:07 PM

si tortul meu de ieri-e mooooov,dar se ved albastru,nush' de ce.figurinele sunt de rasu' plansu',dar n-am avut timp sa le refac(dupa ce le-am refacut capatanile de vreo 5 ori).Blat de ciocolata,mousse de ciocolata,cocktail de fructe, insiropat cu sos de ciocolata.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-301-126738038908.jpg

#1292 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 28 February 2010 - 08:24 PM

Vezi postareadora, la 28 February 2010 - 08:01 PM, a spus:

Pe 24 februarie fiica mea a implinit 19ani...dar n-a mai sarbatorit la restaurant..
Anul acesta a dus niste muffins-uri la scoala...si pt acasa i-am pregatit un tortulet...
Ca nu ma lasa inima sa nu-i fac chiar ...nimic :D

La multi ani! Corinei. Sa aiba o viata frumoasa si sa va bucure pana la adanci batraneti. :drool:
Despre tort ce pot sa spun? Doar ca nu indraznesc sa respir sa nu cumva sa daram minunatia de decoratie din royal. Care sfidand gravitatia sta in picioare, nu stiu prin ce miracol. Ce are tortul inauntru? Cu ce dui ai facut decoratia?
Superb!!!! :D

Vezi postareaortansa, la 28 February 2010 - 08:07 PM, a spus:

si tortul meu de ieri-e mooooov,dar se ved albastru,nush' de ce.figurinele sunt de rasu' plansu',dar n-am avut timp sa le refac(dupa ce le-am refacut capatanile de vreo 5 ori).Blat de ciocolata,mousse de ciocolata,cocktail de fructe, insiropat cu sos de ciocolata.

Deci Ortansa, nu stiu ce nu iti place. Poate celei din stanga i-ar fi trebuit putin gat ;) Insa arata bine, oricum. Se uita in jos ;)
Cat despre culoari si eu am batai de cap cu rosul si albastru. Fac poze cu toate setarile din aparat :D Pana la urma una tot e buna :D

edit: minunat detaliu papucii si brosa fundei! ;)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1293 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 21-February 10

Postat 28 February 2010 - 08:59 PM

Ca nu ma lasa inima sa nu-i fac chiar ...nimic :D

Atasament TORTA CORINA 2010 C.jpg

Atasament TORTA CORINA 2010 A.jpg

Atasament TORTA CORINA 2010 B.jpg

dora,superb tortul felicitari :drool:

#1294 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 28 February 2010 - 10:54 PM

Dora....mirobolant, e atat de finut, bestial. La multi ani fetitei tale si multa sanatate!Cum ai prins peretele acela din icing sau gardul cu flori de tort?
Ortansa e foarte frumos tortul tau.Nu intleg ce nu-ti place tie insa te rog eu odata fa poze pas cu pas cum faci tu un om, personaj ca arata foarte bine toate.

#1295 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 01 March 2010 - 08:31 AM

Multumesc tuturor pentru că v-ati oprit privirile şi asupra tortului facut de mine ! Cum as putea sa ma supăr,când eu v-am cerut părerea?????? Nici mie nu mi se părea OK,deşi nu am realizat ce.....Chestia cu fundalu Ramo, e buna,intr-adevar e altfel,da pâna să umblu eu prin photoshop mai e...am incercat da din lipsa de timp suficient, mi s-a părut complicat şi am renunţat! Multumesc oricum,eventual voi folosi un fundal într-o singura culoare.. Yoyo,sa ştii ca iniţial am pus mai puţine chestii pe tort... Nu-ş de ce mi s-a părut golaş, saracăcios şi am mai pus... Apoi iar nu mi-a plăcut... Mă rog, acu aştept sa vad ce va zice mămica,ca după tort a venit tăticu ...

Dora superb tortul tau, ca de obicei ! La multi ani Corinei, o viaţă plina de bucurii şi împliniri !

#1296 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 01 March 2010 - 09:25 AM

Waw , ce de torturi frumoase !

La multi ani , de martisor ! Va doresc o primavara cu mult soare , pace in case si in suflete !
Imagine postata

Dora , La multi ani , pentru Corina , sa fie fericita si sa aveti parte doar de impliniri alaturi de ea ! :toothy9; Frumos tort .

Revin , sunt iar in mare criza de timp , dar am admirat toate torturile voastre .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#1297 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 01 March 2010 - 10:06 AM

Vezi postareaRamo, la 28 February 2010 - 11:00 AM, a spus:

O cat e de gingasa, ce-mi plac pantofiorii

:(

Cadita a fost cu crema de vanilie+fructe, imbracata in pasta de zahar, apa din crema de unt, iar accesoriile din pasta de zahar. Mariana :( ca m-ai ajutat cu idei pentru fetitza.

toate sunt superbe,dar asta cu cadita e mortal!

Vezi postareadora, la 28 February 2010 - 07:57 PM, a spus:

Mimisorule esti tare fata..felicitari :(

:(

[center][color="#808000"][b]Pe 24 februarie fiica mea a implinit 19ani...dar n-a mai sarbatorit la restaurant..
Ca nu ma lasa inima sa nu-i fac chiar ...nimic :(

La multi ani Corinei!
ps.cred ca italienii au uitat ce-i arta

Vezi postareaortansa, la 28 February 2010 - 08:07 PM, a spus:

mie imi plac figurinele,si-mi place tare si funda
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1298 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 01 March 2010 - 10:09 AM

Si acum ,vin si eu cu un tort simplu -blat amandina,mousse de ciocolata cu bucati de ananas si imbracat in frisca-asa fu comanda

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-139-126743091611.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1299 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 01 March 2010 - 11:18 AM

fetelor, multumesc
si va rog sa primiti felicitarile mele de grup, v'am vazut torturile dar a fost un weekend full.
va pup pe toate!
Raluca

#1300 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 01 March 2010 - 11:34 AM

Vezi postareaMIMI, la 27 February 2010 - 04:24 PM, a spus:

Tort geanta bebe

Foarte faina geanta ta . Cum faci sa nu se rastoarne ? Faci baza mai larga putin ?

Vezi postareagloxinia, la 27 February 2010 - 08:59 PM, a spus:

Faina mingea, faina piscatura! Asa de curiozitate, cat de mare e blatul de jos? 24, 26 diam?

Eu coc blatul negresa in tava rotunda de 24 cm , mai scade putin dupa racire ...

Vezi postareataylor, la 27 February 2010 - 09:03 PM, a spus:

Dorianafelicitari :(

Multumesc . Imi plac si mie tare mult torturile tale , atat de simple si elegante . Cum ai scris pe tort ? Ai ceva cutere pentru litere ? Masina e pictata super , felicitari nepotului .

Pun pariu ca nu a comnetat nimeni pentru glazura ... E foarte fain si precis a fost gustos .

Vezi postareayoyo, la 28 February 2010 - 07:18 AM, a spus:

Doriana: felicitari pentru tortul minge. Ti-a iesit foarte bine si forma de minge, l-ai facut cupola in ceva bol rotund?

Mingea am montat-o intr-un bol , gen cupola , doar ca la mijloc am mai pus un rand de blat . M-am tot gandit cum sa fac ... Atat m-a dus capul ... :(

Vezi postareaRamo, la 28 February 2010 - 11:00 AM, a spus:

Foarte bine lucrat, imi place ca te axezi pe ciupitura :(

Da , imi plac cum ies torturile ciupite , acum stiu ce-mi doresc ... Crimpere , cum am vazut ca au fetele ...
mama de fete cucuiete Imagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic