Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1321 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 02 March 2010 - 09:48 AM

Vezi postareaortansa, la 01 March 2010 - 09:54 PM, a spus:

Lisa-perfect tortul tau,ca de obicei.ce flori frumoase ai facut,sunt facute cu cutterul sau de mana:-)?

Multumesc Ortansa! sunt facute din mana .

Vezi postareanatasha, la 01 March 2010 - 11:13 PM, a spus:

Foarte delicat,frumos ...perfect
felicitari Lissa :occasion15:

Multumesc frumos Natasha!Parerea ta face mult pentru mine ,florile tale sunt asa de impecabile ,parca-s adevarate.
Te pup!

#1322 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 02 March 2010 - 12:13 PM

oare numai eu am avut probleme cu forumul dimineata?scrisesem un mesaj lung si frumos si cind sa-l trimit....ciu-ciu.Try again. :occasion15:
Asa ca va imbratisez pe toate,nu mai am nervi sa scriu un nou mesaj personalizat pt fiecare si nici fetita nu ma lasa.Imi pare rau,si va pup,felicitari din tot sufletul pentru minunatele voatre creatii!

#1323 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 02 March 2010 - 12:16 PM

Fetelor nu vreau sa neglijez pe niciuna din voi de aceea am sa va multumesc la fiecare in grup. Va rog sa o luati fiecare personal, sa stiti ca apreciez tare mult admiratia voastra asupra torturilor mele. Asta imi da avant sa fac mai mult si sa vreau mai mult de la mine. Nu intotdeauna imi iese dar ma straduiesc asa ca va multumesc din suflet pentru fiecare post :floare: :floare:

Dora la multi ani fiicei tale cu multa sanatate si fericire, iar tie multi ani inainte sanatoasa sa poti sa ne incanti muti, multi ani de acum inainte cu minunatii ca acest tort si crede-ma chiar nu iti arati varsta, cred ca trebuie sa schimbi oglinda :occasion15:

Ortansa
habar nu am ce nu-ti poate placea la tortul tau. Figurinele sunt superbe, iar brosa aceea m-a dat gata, am vazut-o pe multe torturi pe net dar in veci nu mi-o trecut prin cap ca ar fi comestibila Felicitari:)

La fetita mea am avut ceva probleme, initial vroiam sa fac un bebelas fara par pe cap ^_^ dar pentru ca nu o vrut sa stea nici cum capul rotund, am renuntat la idee si am facut fetita. Capul s-a turtit putin la spate dar parul a mascat zic eu :floare: Mersi de complimente, iara ca ma pricep la figurine ... asta ramane de vazut, eu zic deocamdata ca nu, dar a fost prima incercare si cred ca de aia is asa de incantata de ea, ca daca ma uit bine are f multe defecte, in primul rand umerii :wub:

Mimi, felicitari, tare bine l-ai lucrat. Tu ai lucrat in vreo cofetarie ca tare imi pare ca stilul tau seamana cu al cofetareselor, ma refer la astea din frisca :-*

Lissa, al tau tort e fara cusur. E impecabil si ma face sa-mi doresc sa fac si eu candva asa flori :floare:

Cosmina, felicitari! tare frumos ti-a iesit decorul, chiar seamana cu al Dorei :floare:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#1324 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 01:04 PM

Vezi postareaLissa, la 01 March 2010 - 01:51 PM, a spus:

Va doresc la toate o primavara frumoasa cu multa iubire!
...si n-am venit cu mana goala ,va arat tortul meu de sambata ,e de ciocolata .

Lissa scumpa o adevarata opera de arta!!!..si vad c-a inceput sa-ti placa royal icing-ul! ;)Felicitari mele unei adevarate artiste!!! :floare:

Vezi postareagloxinia, la 01 March 2010 - 03:27 PM, a spus:

Dora, nu am nici cea mai vaga idee, dar pot sa imi dau cu presupusul:
1- ai infipt cumva decoratia in tort
2- o sprijina florile in fata si un bat in spate
3- ai lipit-o cu royal dar nu am idee cum, pana mea stie cum iti stau tie decoratiile lipite cu royal ca mie nu imi stau
4- altceva (caz in care dau eu cinzano-ul numai sa ne explici cum sta treaba)

Oti ai intuit ceva pe la punctul 3...nu stiu daca sa astept si raspunsul Ioanei sau nu?! :occasion15: ..daca nu raspunde atunci voi veni eu cu clarificari...parol :floare:...da mai tin ceva...suspans ^_^

Dora,ce finetze de tort!La multi ani Corinei cu multa sanatate si fericire!Nici eu nu stiu cum ai fixat decoratia pe tort.i-ai facut o bordura si apoi ai lipit-o cu ri?sau ai prins-o cu sarmulitele de la flori?putin probabil,dar ma rog)

Multumesc frumos Ortansa pt felicitari si urari...cat despre decoratie voi reveni in curand cu explicatia... :-* :floare:

Vezi postareanatasha, la 01 March 2010 - 11:09 PM, a spus:

Dora superb tortul
La multi ani ficei tale si numai bucurii

Multumesc frumos Natasha! :floare:

Vezi postareaCosmina N, la 02 March 2010 - 08:54 AM, a spus:

La multi ani Corinei! Sa dea Domnul sa fie sanatoasa, fericita si sa va bucurati mult, mult timp de acum inainte de ea!
Tortul...e de vis! E perfect! E minunat! E...E...E...nici nu mai am cuvinte!

Acum sa va arat la ce am lucrat eu in weekend. E pentru o colega, careia i-am facut o petrecere surpriza. Contine blatul incredibil al Lissei (cel exotic, multumesc Lissa), diplomatul Lissei, muuuulte fructe la conserva si decorul Dorei. Recunosc, eu nu am imaginatie precum a voastra, dar sper sa mi-o dezvolt in timp.

Dora, ti se pare cunoscut?

Cosmina draga mea...in primul rand iti multumesc frumos pt aprecieri si pt urari!
In al doilea rand da-mi voie sa te felicit la randu-mi pt frumosul tort realizat...
Ai reusit sa imiti destul de bine decorul meu :wub: ...brava :floare:

#1325 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 01:06 PM

Vezi postareaRamo, la 02 March 2010 - 12:16 PM, a spus:

Dora la multi ani fiicei tale cu multa sanatate si fericire, iar tie multi ani inainte sanatoasa sa poti sa ne incanti muti, multi ani de acum inainte cu minunatii ca acest tort si crede-ma chiar nu iti arati varsta, cred ca trebuie sa schimbi oglinda

Multumesc frumos pt urari si aprecieri! :tongue3:

#1326 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 02 March 2010 - 01:37 PM

la multi ani de martisor tuturor fetelor!Primavara aceasta care a venit timid sa va aduca numai bucurii,sanatate multa si spor in toate!Va pup pe toate si va daruiesc cate un martisor virtual tuturor! :tongue3:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2010/post-404-126753691185.jpg

Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#1327 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 02 March 2010 - 01:42 PM

Ce de mai torturi am vazut de cand nu am mai intrat pe aici!Toate sunt frumoase si meritati felicitarile mele!Vin si eu un pic mai tarziu cu tortul de martisor .Inca o data felicitari tuturor! :tongue3:

#1328 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 02 March 2010 - 02:14 PM

Ei bine vin si eu cu presupusul :) ....desi presupuneam si eu ca Oti ca ai pus o dunga de royal dar asa pentru ca peretele acela sa stea trebuia sa fie o dunga mai groasa pentru a-l prinde royalul si de o parte si de alta, insa la faza asta ar trebui sa stai o zi cine stie poate mai mult cu mana pe peretele respectiv numai ca sa se intareasca pana cand royalul se intepeneste :D ...asa e???Si la faza asta trebe sa maschezi dunga de royal trasa mai gros ca sa prinda bine peretele trebuie mascat si m-am tot benoclat la poza da nu vad mascarea....da-l un pic mai hacana sa vad tat si atunci ma pot pronunta :angry:).
No astfel.......primesc Cinzano :) :toothy9; ........si-am sa beu sa beu tot cinzano cu tineeeeeeee :):tongue3: !

Am editat pentru a specifica ca am dat cu presupusul referitor la tortul minunatia de tort cu flori urcate pe gard-perete a lui Dora.

Aaaa si am uitat sa te intreb cate garduri-pereti ai facut ca sa fii sigura ca nu se vor rupe cand le implantezi?

#1329 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 02:29 PM

3- ai lipit-o cu royal dar nu am idee cum, pana mea stie cum iti stau tie decoratiile lipite cu royal ca mie nu imi stau
4- altceva (caz in care dau eu cinzano-ul numai sa ne explici cum sta treaba )

Deci acum sa raspund...ca intre timp a venit si Ioana cu presupunerea :toothy9;
Raspuns pe punctele puse de Oti :) :)

1. n-am infipt-o..in primul rand pt ca s-ar fi rupt...sau in cazul fericit in care nu s-ar fi rupt s-ar fi topit de la contactul cu blatul umed si crema...
2. florile sunt prea mici si firave ca s-o sprijine...ele pot tine loc de masca...iar batul in spate merge...dar la o decoratie din pdz...gen pisica de la tortul Musette :angry:
3. am lipit-o cu royal...am trasat o dunga de dimensiunea bazei decoratiei din royal...am pus decoratia in picioare...am asteptat cateva minute cu mana pe ea...si pt siguranta i-am pus o proptea usoara in spate pt a o mentine dreapta...si-am lasat asa vreo ora...
4. altceva ...a fost...dar doar pe jumatate...ca jumatate ai ghicit...

Deci pana la urma cine da Cinzano??!!? :) :tongue3:

P.S. sa vad daca am vreo poza cu chestia de propta din spate...sa exemplific mai bine

#1330 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 02:33 PM

Vezi postareayoyo, la 02 March 2010 - 02:14 PM, a spus:

Aaaa si am uitat sa te intreb cate garduri-pereti ai facut ca sa fii sigura ca nu se vor rupe cand le implantezi?

De regula le fac in dublu exemplar...in cazul de fata aveam facute vreo 4...in diferite forme si modele...pt ca initial am vrut sa arate altfel mijlocul tortului..
dar mi s-au rupt...toate patru...e pt prima data cand mi se intampla asa ceva :toothy9;
sa mai zica careva ca nu influenteaza si starea psihica lucrul pe care-l faci!!! :tongue3:
Asa ca am lasat tortul o noapte la frigi...si am facut doar un singur perete...
sperand ca de data aceasta va fi ok...
si uite ca a fost... :) :angry:

#1331 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 02 March 2010 - 04:31 PM

Mimi-lucrezi foarte frumos si cu frisca.trandafirii sunt super,e nu reusesc sa-i fac asa.

Ortansa,multumesc mult!

Vezi postareanatasha, la 01 March 2010 - 11:09 PM, a spus:

Mimi tu te joci deja cu frisca
felicitari :cheers:

Natasha,multumesc!

Vezi postareaRamo, la 02 March 2010 - 12:16 PM, a spus:

Mimi, felicitari, tare bine l-ai lucrat. Tu ai lucrat in vreo cofetarie ca tare imi pare ca stilul tau seamana cu al cofetareselor, ma refer la astea din frisca :-*

Ramo,multumesc!Sa stii ca am lucrat intr-o cofetarie,acum vreo 11 ani,dupa ce mi-am terminat studiile,a fost primul meu serviciu cu norma intreaga,dar nu in laborator,ci tineam contabilitatea :-* Pe atunci nu ma gandeam ca voi face si eu torturi intr-o zi!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1332 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 02 March 2010 - 04:38 PM

Clientele mele parca s-au vorbit si vor torturi cu frisca,fara decoratii migaloase.Asa ca,si azi,un tort cu frisca(blat amandina si crema cioco)

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-139-126754070485.jpg

#1333 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 02 March 2010 - 04:38 PM

Hai ca acum vin si eu cu tortul de martisor facut pentru colegele mele de serviciu din partea sefei noastre.A avut incredere in mine si mi-a lasat mana libera in ceea ce priveste continutul si decoratiile si iata ce a iesit:doua blaturi pandispan cu diam. de 28 cm.unul alb si unul cu cacao,la mijloc mousse fistic al Dorei de care sunt indragostita, :cheers: crema de nutella a Sorinei Daniela dar adaptata(am pus in stratul de jos visine din visinata :-* ,invelit cu pasta de zahar made by Adriana si decorat cu trandafiri din pdz si frezia din lapte praf.Snurul de martisor nu e comestibil dar cel de jos e facut cu creioane pt.decor de la dr.oetker.Va pup !

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2010/post-404-126754068466.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-404-126754069845.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-404-126754071538.jpg

#1334 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 04:58 PM

Vezi postareaMIMI, la 02 March 2010 - 04:38 PM, a spus:

Clientele mele parca s-au vorbit si vor torturi cu frisca,fara decoratii migaloase.Asa ca,si azi,un tort cu frisca(blat amandina si crema cioco)

Mai mimisorule da le lucrezi la fot automat nu gluma!!!
De-abia are omul timp sa-si traga sufletul dupa ce ti-a admirat bravura si indemanarea...
si pac vii cu un altul...asta ca sa faci in ciuda! ;) :-*
Foarte frumos si acesta...deja nu mai am adjective potrivite...le-am epuizat pe toate :D
Brava fata draga!!! :-* :-*

Vezi postareagabrenia, la 02 March 2010 - 04:38 PM, a spus:

Hai ca acum vin si eu cu tortul de martisor facut pentru colegele mele de serviciu din partea sefei noastre.A avut incredere in mine si mi-a lasat mana libera in ceea ce priveste continutul si decoratiile si iata ce a iesit:doua blaturi pandispan cu diam. de 28 cm.unul alb si unul cu cacao,la mijloc mousse fistic al Dorei de care sunt indragostita, :cheers: crema de nutella a Sorinei Daniela dar adaptata(am pus in stratul de jos visine din visinata :-* ,invelit cu pasta de zahar made by Adriana si decorat cu trandafiri din pdz si frezia din lapte praf.Snurul de martisor nu e comestibil dar cel de jos e facut cu creioane pt.decor de la dr.oetker.Va pup !

Frumos gest ...si foarte finut martisor... :-*
Se observa pe zi ce trece mana si ochiul de artist! ;)
Deci asta faceti voi la sectia de hematologie?..va delectati cu super minunatii din astea?...dar la pacienti nu dati cate o bucatica?! ;)

#1335 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • LocationLa Strumfi

Postat 02 March 2010 - 05:06 PM

Vezi postareaMIMI, la 02 March 2010 - 04:31 PM, a spus:

Ramo,multumesc!Sa stii ca am lucrat intr-o cofetarie,acum vreo 11 ani,dupa ce mi-am terminat studiile,a fost primul meu serviciu cu norma intreaga,dar nu in laborator,ci tineam contabilitatea :-* Pe atunci nu ma gandeam ca voi face si eu torturi intr-o zi!

Ei vezi, printre cifre s-o fi prins putin si din stilul de acolo de tine :-* Ce conteaza daca vor toti simplitate, bine ca este de lucru:)

Oh Gabrenia ce martisor, frumos, finut si elegant ai tu. Imi place tare mult finetea lui si nu in ultimul rand florile :-*
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#1336 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 March 2010 - 05:15 PM

Frumos martisor... Imi place asa de mult cum l-ai ornat... Si nu in ultimul rand ma bucur ca ai incercat crema de nutella si ti-a placut... Sorina
Sorina

#1337 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 02 March 2010 - 07:44 PM

Multumesc ,Dora !Aprecierile tale ma bucura mult de tot.Mai avem si noi dor de astfel de ocazii sa ne mai indulcim. cat despre pacienti...ce sa zic?Noroc ca nu vad caci altfel sigur ar pofti :beer2: =)) Ramo multumesc !Esti draguta! :o Sorina,multumesc !Chiar ca iesit buna crema si ma bucur ca am incercat ceva nou.Pupici!

#1338 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 02 March 2010 - 08:07 PM

Vezi postareadora, la 02 March 2010 - 02:29 PM, a spus:

4- altceva (caz in care dau eu cinzano-ul numai sa ne explici cum sta treaba )

Deci acum sa raspund...ca intre timp a venit si Ioana cu presupunerea :o
Raspuns pe punctele puse de Oti :-* :beer2:

1. n-am infipt-o..in primul rand pt ca s-ar fi rupt...sau in cazul fericit in care nu s-ar fi rupt s-ar fi topit de la contactul cu blatul umed si crema...
2. florile sunt prea mici si firave ca s-o sprijine...ele pot tine loc de masca...iar batul in spate merge...dar la o decoratie din pdz...gen pisica de la tortul Musette :)
3. am lipit-o cu royal...am trasat o dunga de dimensiunea bazei decoratiei din royal...am pus decoratia in picioare...am asteptat cateva minute cu mana pe ea...si pt siguranta i-am pus o proptea usoara in spate pt a o mentine dreapta...si-am lasat asa vreo ora...
4. altceva ...a fost...dar doar pe jumatate...ca jumatate ai ghicit...

Deci pana la urma cine da Cinzano??!!? =)) :o

P.S. sa vad daca am vreo poza cu chestia de propta din spate...sa exemplific mai bine

IOANAAAAA! :o

Moama ce fain!

Hai ca acum vin si eu cu tortul de martisor facut pentru colegele mele de serviciu din partea sefei noastre.A avut incredere in mine si mi-a lasat mana libera in ceea ce priveste continutul si decoratiile si iata ce a iesit:doua blaturi pandispan cu diam. de 28 cm.unul alb si unul cu cacao,la mijloc mousse fistic al Dorei de care sunt indragostita, =)) crema de nutella a Sorinei Daniela dar adaptata(am pus in stratul de jos visine din visinata =)) ,invelit cu pasta de zahar made by Adriana si decorat cu trandafiri din pdz si frezia din lapte praf.Snurul de martisor nu e comestibil dar cel de jos e facut cu creioane pt.decor de la dr.oetker.Va pup !

Superb martisor! Iar florile..., nu am cuvinte! Perfecte!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1339 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 02 March 2010 - 08:18 PM

Hai ca acum vin si eu cu tortul de martisor facut pentru colegele mele de serviciu din partea sefei noastre.A avut incredere in mine si mi-a lasat mana libera in ceea ce priveste continutul si decoratiile si iata ce a iesit:

SUPERB!

#1340 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 02 March 2010 - 09:52 PM

[quote name='gloxinia' date='02 March 2010 - 08:07 PM' timestamp='1267553255' post='24059']
[Superb martisor! Iar florile..., nu am cuvinte! Perfecte!
[/quote]

Multumesc Gloxi!Ce sa spun,am avut profesoare bune!m-am straduit sa fac totul asa cum am invatat de la voi si vad ca incet,incet imi iese.
[quote name='MIMI' date='02 March 2010 - 08:18 PM' timestamp='1267553886' post='24063']
[/quote]
SUPERB!
[/quote]
Mimisor,multam fain!felicitarile tale ma onoreaza.pacat insa ca nu am cum sa exersez mai des la torturi ci doar la ocazii.Sau poate ca e mai bine asa pentru ca cine stie,mi-ar pieri cheful si as intra in rutina si as da "rasol" cum se spune.te pup si numai bine!P.S. nu ai vrea sa ne scrii si noua reteta aceea de blat de amandina la noul topic?Ca de cand pandesc o astfel de reteta...Poate si reteta ta de amandina?Indraznesc sa cer :occasion14: pentru ca sotul meu este fan absolut amandina si tot ceea ce inseamna ciocolata. =))

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic