Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1341 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 02 March 2010 - 10:53 PM

Vezi postareadora, la 02 March 2010 - 02:29 PM, a spus:

Deci acum sa raspund...ca intre timp a venit si Ioana cu presupunerea
Raspuns pe punctele puse de Oti =))

1. n-am infipt-o..in primul rand pt ca s-ar fi rupt...sau in cazul fericit in care nu s-ar fi rupt s-ar fi topit de la contactul cu blatul umed si crema...Oti = zero puncte, Ioana = 1 punct .

2. florile sunt prea mici si firave ca s-o sprijine...[b]ele pot tine loc de masca
...
iar batul in spate merge...dar la o decoratie din pdz...gen pisica de la tortul Musette :o Oti=0 pcte, Ioana = 2 pct-e (Raspunsul meu: Si la faza asta trebe sa maschezi dunga de royal trasa mai gros ca sa prinda bine peretele trebuie mascat si m-am tot benoclat la poza da nu vad mascarea....da-l un pic mai hacana sa vad tat si atunci ma pot pronunta)

3. am lipit-o cu royal...am trasat o dunga de dimensiunea bazei decoratiei din royal (aici eu am zis o dunga mai groasa...astfel poate sa fie considerat nul rapsunsul)...am pus decoratia in picioare...am asteptat cateva minute cu mana pe ea...si pt siguranta i-am pus o proptea usoara in spate pt a o mentine dreapta...si-am lasat asa vreo ora... Oti=0pcte, Ioana=...juriul decide =)) Raspunsul meu:desi presupuneam si eu ca Oti ca ai pus o dunga de royal dar asa pentru ca peretele acela sa stea trebuia sa fie o dunga mai groasa pentru a-l prinde royalul si de o parte si de alta, insa la faza asta ar trebui sa stai o zi cine stie poate mai mult cu mana pe peretele respectiv numai ca sa se intareasca pana cand royalul se intepeneste ...asa e???

4. altceva ...a fost...dar doar pe jumatate...ca jumatate ai ghicit...

Deci pana la urma cine da Cinzano??!!? =)) =((

[color="#FF0000"]Gloxinia: IOANAAAAA! =((

Ioi draga mea Oti sa stii ca io dau :occasion14: ........ la toate fetilii cate un pahar cu Cinzano ca doar face Oti cinste nu de alta da o pierdut concursu 2 puncte for me si 0 pentru ea deci winner mi-s io.Da Oti iti dau si tie un pupic dulce ca ai acceptat cu gratie infrangerea si te-ai tinut di cuvant adica dai butura si ideii pentru tortalitul fair-play. =(( Deja mi-s beata da oare de la ce ca numai lapte am beut?!

#1342 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 02 March 2010 - 11:49 PM

Vezi postareagabrenia, la 02 March 2010 - 04:38 PM, a spus:

Hai ca acum vin si eu cu tortul de martisor facut pentru colegele mele de serviciu din partea sefei noastre.A avut incredere in mine si mi-a lasat mana libera in ceea ce priveste continutul si decoratiile si iata ce a iesit:doua blaturi pandispan cu diam. de 28 cm.unul alb si unul cu cacao,la mijloc mousse fistic al Dorei de care sunt indragostita, :lol: crema de nutella a Sorinei Daniela dar adaptata(am pus in stratul de jos visine din visinata :lol: ,invelit cu pasta de zahar made by Adriana si decorat cu trandafiri din pdz si frezia din lapte praf.Snurul de martisor nu e comestibil dar cel de jos e facut cu creioane pt.decor de la dr.oetker.Va pup !

Ce frumos e martisorul tau, Gabrenia! Ce-ai vrut sa spui cu creioanele pt decor de la dr Oetker? Exista asa ceva?
Tu esti doctorita sau asistenta medicala? La ce spital? nu de alta, dar nu se stie cand are omu' nevoie de o pila... :lol:

#1343 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 03 March 2010 - 12:10 AM

Vezi postareayoyo, la 02 March 2010 - 10:53 PM, a spus:

Vezi postareadora, la 02 March 2010 - 02:29 PM, a spus:

Deci acum sa raspund...ca intre timp a venit si Ioana cu presupunerea
Raspuns pe punctele puse de Oti :P

1. n-am infipt-o..in primul rand pt ca s-ar fi rupt...sau in cazul fericit in care nu s-ar fi rupt s-ar fi topit de la contactul cu blatul umed si crema...Oti = zero puncte, Ioana = 1 punct .

2. florile sunt prea mici si firave ca s-o sprijine...[b]ele pot tine loc de masca
...
iar batul in spate merge...dar la o decoratie din pdz...gen pisica de la tortul Musette B) Oti=0 pcte, Ioana = 2 pct-e (Raspunsul meu: Si la faza asta trebe sa maschezi dunga de royal trasa mai gros ca sa prinda bine peretele trebuie mascat si m-am tot benoclat la poza da nu vad mascarea....da-l un pic mai hacana sa vad tat si atunci ma pot pronunta)

3. am lipit-o cu royal...am trasat o dunga de dimensiunea bazei decoratiei din royal (aici eu am zis o dunga mai groasa...astfel poate sa fie considerat nul rapsunsul)...am pus decoratia in picioare...am asteptat cateva minute cu mana pe ea...si pt siguranta i-am pus o proptea usoara in spate pt a o mentine dreapta...si-am lasat asa vreo ora... Oti=0pcte, Ioana=...juriul decide :D Raspunsul meu:desi presupuneam si eu ca Oti ca ai pus o dunga de royal dar asa pentru ca peretele acela sa stea trebuia sa fie o dunga mai groasa pentru a-l prinde royalul si de o parte si de alta, insa la faza asta ar trebui sa stai o zi cine stie poate mai mult cu mana pe peretele respectiv numai ca sa se intareasca pana cand royalul se intepeneste ...asa e???

4. altceva ...a fost...dar doar pe jumatate...ca jumatate ai ghicit...

Deci pana la urma cine da Cinzano??!!? :

[color="#FF0000"]Gloxinia: IOANAAAAA! =))

Ioi draga mea Oti sa stii ca io dau ........ la toate fetilii cate un pahar cu Cinzano ca doar face Oti cinste nu de alta da o pierdut concursu 2 puncte for me si 0 pentru ea deci winner mi-s io.Da Oti iti dau si tie un pupic dulce ca ai acceptat cu gratie infrangerea si te-ai tinut di cuvant adica dai butura si ideii pentru tortalitul fair-play. Deja mi-s beata da oare de la ce ca numai lapte am beut?!

:lol: :lol: :lol: :lol:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1344 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 03 March 2010 - 11:33 AM

Ioana draguto nu te umfla in penute ca "n-ai cazut chiar pe felie" B) :lol:
Ai fost aproape de adevar asa cum a fost si Oti la punctul 3...
Chiar daca raspunsul n-a fost 100% corect de data asta dau eu Cinzano...
Ca la mine pe ulita curge mai mult, nu de alta!!! =))

Oti fataaa nu fii suparata :D...daca totusi vine Ioana si face contestatie :P iti trimit eu o caruta de Cinzano sa ai pentru tot satu'...si vin si eu in caruta...si-o tinem tot intr-o beuta..si cand ne trezim facem torturi, cursuri...ce vreti voi, ok?!!! :lol:

Va puuup cu drag B) :lol: ..ca-mi sunteti tare dragi :lol:

#1345 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 03 March 2010 - 12:35 PM

Buna ,Luminis !Mutumesc de aprecieri!Sunt as.med.la noi la Judetean dar sa dea Domnul sa nu ai nevoie de noi! :D Uite si creioanele despre care vorbeam,le-am gasit la microhala Hipodrom.Contin zahar adica glazura din zahar.O fi ceva gen royal icingTe pup si mai vorbim! :hungry:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2010/post-404-126761251646.jpg

Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#1346 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 03 March 2010 - 12:42 PM

MIMI, vai cat de frumos lucrezi cu frisca ,eu fug de ea cat mai departe:)
dar imi place sa'ti vad torturile tale cu frisca arata asa de fain!

Gabrenia, ce frumos!
e asa de finut si gingas!
si sectiunea arata delicios de fain:D
Raluca

#1347 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 03 March 2010 - 01:06 PM

raluca,multumesc frumos,esti tare draguta.Sa stii ca si mie mi-a placut chitara,mult de tot!Pupici!

#1348 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 03 March 2010 - 01:26 PM

Vezi postareadora, la 03 March 2010 - 11:33 AM, a spus:

Ioana draguto nu te umfla in penute ca "n-ai cazut chiar pe felie"
Ca la mine pe ulita curge mai mult, nu de alta!!!

Oti fataaa nu fii suparata B)...daca totusi vine Ioana si face contestatie :P iti trimit eu o caruta de Cinzano sa ai pentru tot satu'...si vin si eu in caruta...si-o tinem tot intr-o beuta..si cand ne trezim facem torturi, cursuri...ce vreti voi, ok?!!! :hungry:

Va puuup cu drag ..ca-mi sunteti tare dragi

Puuuup si eu fata frumoasa!Ioi fain ar fi sa stam macar o saptamana la povesti. :D Asta dupa ce ne-am trezi din beute B)
Fug la trebi ca sunt in febra deorurilor amu :P Tineti pumnii B)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1349 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 March 2010 - 02:02 PM

In sfarsit am si eu ceva timp sa mai si scriu, nu numai sa admir...

Daniela, e mortala vacuta, imi place mult de tot, imi ramasese si mie in gand un tort cu doua vacute, dar cui sa i-l fac??
Snej, esti nemaipomenita, numai torturi extra-deosebite faci, eu ma intreb cum reusesti sa faci atat de multe, atat de diferite si atat de perfecte?
Mimi, nu mai e nevoie sa spun nimic de torturile marca ta cu frisca si cu flori; aparatul foto e f fain, si geanta pentru bebe la fel.
Mihamarky, f fin si elegant tortul tau cu cioco, imi place mult decoratia.
Stefana, intr-o cromatica destul de neobisnuita tortul cu masinuta, dar e fff reusit; si masinuta e beton!!
bbenyci (mi-e f greu sa scriu asa, am vazut ca te cheama Blanka, o sa-ti spun asa de acum incolo, am si eu o ruda cu numele asta) arata intr-un mare fel tortul ala inima cu muuulta cioco rasa.
Raluca, chitara lui Hannah e superba, si eu am de mesterit ceva cu ea zilele astea..
Doriana, imi place tare cum ai facut petecele alea de pe mingea de fotbal, felicitari!
Taylor, fine amandoua torturile, tine-o tot asa, ca e ff bine.
Marinaemy, e minunat tortul tau, si imi place mult aranjamentul floral.
Vrabiuta, si mie mi s-a parut cam incarcat tortul, sper sa nu te superi ca-ti spun asta, dar se vede ca e facut cu tot sufletul.
Ramo, faci niste torturi de n-am cuvinte, de revista sunt toate, imi place in mod special cel cu funda, si cel cu fetita si ratusca in cada..
Dora, extraordinar de elegant, asa cum ne-ai obisnuit; sa-ti traiasca fata multi ani fericiti; si iti tin pumnii sa se rezolve situatia dificila in care esti si sa poti sa-ti desfasori talentul imens pe care il ai si sa te bucuri de roadele muncii tale.
Ortansa, fff faine fetele tale de pe tort, felicitari.
Lissa, wow, bestiala floarea soarelui, si modul in care e etajat tortul! :hungry:
Cosmina, imi plac volanasele tale.
Gabrenia, foarte frumos tortul martisor, la multe inainte!
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#1350 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 03 March 2010 - 05:12 PM

Vezi postareadelioara, la 03 March 2010 - 02:02 PM, a spus:

Dora, extraordinar de elegant, asa cum ne-ai obisnuit; sa-ti traiasca fata multi ani fericiti; si iti tin pumnii sa se rezolve situatia dificila in care esti si sa poti sa-ti desfasori talentul imens pe care il ai si sa te bucuri de roadele muncii tale.

Draga mea iti multumesc frumos pt urari si aprecieri :D

#1351 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 03 March 2010 - 05:13 PM

Fetelor am nevoie de ajutorul vostru...
Stiti de unde se pot cumpara creioanele vegetale?

#1352 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 03 March 2010 - 07:35 PM

inainte de a va arata "capodopera "mea vreau sa va felicit pe toate, si sa va dau cate o :D sunteti foarte harnicute ,va felicit in grup pentru ca sunteti multe, iar eu nu am mai intrat de ... mult ,am tot stat pe ganduri sa pun poza cu tortul de ziua mea sau nu ;pana la urma mi-am luat inima in dinti si am s-o postez pentru ca vreau sa va cer ajutorul in cazul in care mi se mai intampla asa ceva ;blat cu gem de prune (iami),crema ganache cu alune de padure, jeleu de portocalesi crema de limette a lui gabi cara :D si glazura A drianei :D ,alceva nu vrem pe tort(pentru noi)
acum intebarile:1-cum sa colorez ciocolata alba ,pentru ca la mine cand am pus colorant s-a facut aproape ca si plastelina de cioco (scuzati banda de ciocolata inestetica)
2- am vrut sa fac trandafirii de plastelina de ciocolata si nu am putut lucra deloc cu ea era moale (cantitatile le-am respectat ,in energizant am pus colorantul cam vreo 2 picaturi )

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2010/post-424-126763735563.jpg

nelly_th2001

#1353 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 03 March 2010 - 08:56 PM

gabrenia-mi se par super creioanele acelea.la ce pret se vand?

Dora,despre ce creioane vegetale vorbesti?sau te referi la creioanele de colorat?

ps-multumesc tuturor de aprecieri(uituca cum sunt am uitat sa o fac in mesajele precedente):-)

#1354 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 03 March 2010 - 09:01 PM

Vezi postareanelly_th2001, la 03 March 2010 - 07:35 PM, a spus:

inainte de a va arata "capodopera "mea vreau sa va felicit pe toate, si sa va dau cate o :D sunteti foarte harnicute ,va felicit in grup pentru ca sunteti multe, iar eu nu am mai intrat de ... mult ,am tot stat pe ganduri sa pun poza cu tortul de ziua mea sau nu ;pana la urma mi-am luat inima in dinti si am s-o postez pentru ca vreau sa va cer ajutorul in cazul in care mi se mai intampla asa ceva ;blat cu gem de prune (iami),crema ganache cu alune de padure, jeleu de portocalesi crema de limette a lui gabi cara :D si glazura A drianei :D ,alceva nu vrem pe tort(pentru noi)
acum intebarile:1-cum sa colorez ciocolata alba ,pentru ca la mine cand am pus colorant s-a facut aproape ca si plastelina de cioco (scuzati banda de ciocolata inestetica)
2- am vrut sa fac trandafirii de plastelina de ciocolata si nu am putut lucra deloc cu ea era moale (cantitatile le-am respectat ,in energizant am pus colorantul cam vreo 2 picaturi )

Buna seara fetelor dragutelor, va doresc in primul rand o primavara frumoasa si senina plina de bucurii, si va felicit pentru ultimele creatii prestate.
Acuma vin si cu niste intrebari, sambata o vom sarbatori pe printesica noastra in prima ei aniversare, e putin devreme dar nasica ei trebuie sa nasca si daca o las chiar pt ziua ei, sar putea sa nu mai participe, asa ca vom sarbatori putintel mai devreme.
`Una dintre curiozitatiile mele este pentru Mimi, asa de frumos lucreaza cu frisca pe torturi ca as dori sa o intreb daca se poate ce duiuri foloseste? am de invatat e la o profesionista :P

O alta intrebare e referitor la tort, as vrea sa fac tortul din seara ca sa pot face si restul aperitivelor, ca de tot ma ocup singurica si eventual ma va ajuta cumnata stand cu micuta :P
Intrebarea mea este daca pun foaia de napolitan pe tort, nu se intampla nimica cu ea pana a doua zi? si inca ceva cum trebuie pusa gelatina sa nu ses trice imaginea foii? eu pana acuma nu am incercat si acuma as vrea sa incerc si asa ca e cam sec fara, am vazut ca voi puneti si gelatina peste foaia imbibata cu frisca. Care e procedeul? cand e gata gelkatina se toarna peste foaie? sau cum? va multumesc frumos.
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#1355 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 03 March 2010 - 10:07 PM

Delioara,nu ma supar, doar am spus !Da sa vedeti chestie interesanta ! Cica adultii prezenti la petrecere au fost insotiti de 11 copii ! Tortul era la vedere, motiv pentru care a fost....dezbracat rapid ! Fiecare a vrut cite ceva ! Au fost foarte incintati ! Mamica, s-a straduit sa pastreze cubuletele cu literele din numele fetitei pentru momentul ...tortului dar, si de-acolo careva a sutit o litera ! Ca sa nu se vada golurile de pe tort, respectiv locul unde a fost ceva, a luat floricele de margine si le-a pus pe-acolo !Deci pina la urma a fost... bine !
Felicitari harnicutelor tortalese pentru frumoasele torturi prestate! :violent1:
Eu am facut pentru miine 2 torturi, pentru fiii unei prietene,care amindoi isi serbeaza miine ziua de nastere (cu vre-o diferenta de 6 ani !).Cel mare, e olimpic la fizica,la info a ratat la mustata si isi doreste sa ajunga sa lucreze la Nasa ! Iata ! Nu dati cu pietre ca alt albastru nu mi-a iesit, ca n-aveam din ce !
Cel mic,e abia cl.II-a si-a dorit de sarbatorile de iarna o minge ,dar fiind bolnavior n-a putut s-o primeasca ca nu avea voie sa faca miscare prea multa! Si acum restrictia e valabila, drept pentru care i-am facut ... o minge! Nu-i asa frumoasa ca ale voastre,dar sunt sigura ca,copilul se va bucura !
Nici mama lor nu stie inca de ele,vreau sa le fac o supriza ! :occasion14:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2010/post-366-126764654594.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-366-126764670881.jpg

#1356 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 03 March 2010 - 10:22 PM

Vezi postareaLissa, la 02 March 2010 - 09:44 AM, a spus:

Cosmina ,multumesc pentru ghiocel....da ,martisorul e pentru voi cu drag.
Ce ma bucur ca-ti place blatul asta exotic ,e foarte bun si merge cu diplomatul foarte bine.
Tortul e foarte reusit,cred ca colega ta a fost tare incantata.

Da, intr-adevar e super bun blatul, era sa mananc tot continutul bolului cu aluat inainte sa-l pun la copt. Noroc ca m-a oprit mama mea, spunandu-mi ca mi se va face rau de la atata aluat :D Multumesc mult de tot pentru aprecieri! :violent1: Da, colega noastra a fost atat de miscata incat i-au dat lacrimile :D

Vezi postareaRamo, la 02 March 2010 - 12:16 PM, a spus:

Cosmina, felicitari! tare frumos ti-a iesit decorul, chiar seamana cu al Dorei :D

Multumesc, Ramo! :D Ma bucur ca m-am apropiat de modelul Dorei.

Vezi postareadora, la 02 March 2010 - 01:04 PM, a spus:

Cosmina draga mea...in primul rand iti multumesc frumos pt aprecieri si pt urari!
In al doilea rand da-mi voie sa te felicit la randu-mi pt frumosul tort realizat...
Ai reusit sa imiti destul de bine decorul meu :D ...brava :scratch:

Multumesc mult de aprecieri, Dora! :D Fiecare apreciere primita de la voi toate inseamna enorm pentru mine.

Cosmina, imi plac volanasele tale.

Multumesc :floare: Acum le-am facut fara ustensile meseriase, doar cu un cutit, dar la vara imi voi procura si eu decupatorul acela de volanase direct de la sursa, adica din America :occasion14:
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#1357 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 03 March 2010 - 10:48 PM

Vezi postareagloxinia, la 03 March 2010 - 01:26 PM, a spus:

[

Puuuup si eu fata frumoasa!Ioi fain ar fi sa stam macar o saptamana la povesti. :scratch: Asta dupa ce ne-am trezi din beute :violent1:
Fug la trebi ca sunt in febra deorurilor amu :floare: Tineti pumnii :occasion14:

Parca sunt un pic invidioasa pe voi ca va distrati asa de bine!Vreau si euuu!

Gabrenia, foarte frumos tortul martisor, la multe inainte!

Multumesc,Delioara!

Vezi postareadora, la 03 March 2010 - 05:13 PM, a spus:

Fetelor am nevoie de ajutorul vostru...
Stiti de unde se pot cumpara creioanele vegetale?

La care creioane te referi,Dora?

Vezi postareaortansa, la 03 March 2010 - 08:56 PM, a spus:

gabrenia-mi se par super creioanele acelea.la ce pret se vand?

Dora,despre ce creioane vegetale vorbesti?sau te referi la creioanele de colorat?

ps-multumesc tuturor de aprecieri(uituca cum sunt am uitat sa o fac in mesajele precedente):-)

Cam 7,5 lei.Le-am descoperit intamplator si sunt tare faine,se pot colora si fursecurile dar mie imi sunt mai utile pe tort.Te pup!

Vezi postareavrabiuta, la 03 March 2010 - 10:07 PM, a spus:

Imi place mult tortul NASA dar si mingea,Pupici!

#1358 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 March 2010 - 02:33 AM

Ioana draguto nu te umfla in penute ca "n-ai cazut chiar pe felie"
Ca la mine pe ulita curge mai mult, nu de alta!!!
Oti fataaa nu fii suparata :-*...daca totusi vine Ioana si face contestatie ;) iti trimit eu o caruta de Cinzano sa ai pentru tot satu'...si vin si eu in caruta...si-o tinem tot intr-o beuta..si cand ne trezim facem torturi, cursuri...ce vreti voi, ok?!!! :violent1:
Va puuup cu drag ..ca-mi sunteti tare dragi

Da nu am umflam in pene (da m-as intinde pe o palma de puf!) numa ca Oti a zis ca io tre sa-l dau Cinzano si io cum beau lapte mult.....nu ma prindeam de fel de poanta si atunci am zis hai ca io intorc la Gloxi noastra si atunci incercam sa ma scot basmaua curata numai ca basmaua nu aveam :P si pe ulitza cu Cinzano nu stateam :P.
Io zic mai bine dai la Oti caruta ca io de la o guritza mica deja mis beuta si o saptamana ma chinui sa ies din mahnmureala :)) asa ca pana voi stati la taclale io abia ma scol pt o cana cu lapte (zice ca asta e recomandata in caz de mahmureala B) ),...........da musai tre sa ma treziti la cursuri ca poate poate se prinde ceva de mine :angryfire: ......nu de alta da sa vina profa atata cale si io sa fiu pe ulitzele cu Cinzano ar fi rusinica ;) .
Eu va trimit pupici dulcici ca ati aratat capritzei ca "pliscu mic ca e timpul sa taci si sa inveti"!In viata invatam zi de zi numai ca astia cu muguri de cornitze is avantati inainte de zici ca au ceva baterii Duracel.

#1359 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 March 2010 - 11:41 AM

Intrebarea mea este daca pun foaia de napolitan pe tort, nu se intampla nimica cu ea pana a doua zi? si inca ceva cum trebuie pusa gelatina sa nu ses trice imaginea foii? eu pana acuma nu am incercat si acuma as vrea sa incerc si asa ca e cam sec fara, am vazut ca voi puneti si gelatina peste foaia imbibata cu frisca. Care e procedeul? cand e gata gelkatina se toarna peste foaie? sau cum? va multumesc frumos

Bbenyci, am mai raspuns cateva pagini mai in urma... pe scurt, gelatina (parca in Ro se cheama gelee... ceva in ac gen), nu cea care se foloseste la diplomat (sper ca ai inteles despre ce e vorba) se prepara dupa cum scrie pe cutiuta... Apoi o lasi un pic sa se raceasca, in asa fel sa nu friga, dar nici sa se inchege, deci sa fie calduta... Cand este gata se intinde usor cu o pensula normala de teflon, plastic moale, sau orice altceva ai tu... si gata...
De rezistat rezista fara probleme si cateva zile pe frisca si in frigider... cat rezista tortul rezista si vafa...
uraj ca nu e nimic de speriat... mai usor de atat nu se poate...
Bafta! Spor la munca! Sorina
Sorina

#1360 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 04 March 2010 - 03:06 PM

Am facut si eu un tortulet - Tort de portocale. Este foarte bun - parfumat si gustos! :pupic:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126770756517.jpg

O feliuta pentru voi =))

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126770763763.jpg

Se taie foarte usor si e excelent! :hug:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-46-126770771519.jpg

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69