Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1781 Useril este offline   tot_eu 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 24-March 10

Postat 25 March 2010 - 08:42 PM

acum, daca tot am inceput, voi continua.

in decembrie am folosit pt prima data pasta de zahar, care mi-a dat mari batai de cap. dupa ce am pus colorantul lichid, s-a "dus"totul si nu mai stiam ce sa-i fac.pana la urma, cu chiu cu vai, am facut ceva floricele pt acel tort, dar acum mi-e rusine cu el.l-am incarcat ..ca pe un pom de Craciun :D) ca sa ascund defectele, ziceam eu. da' de unde.. alea se vad foaaarte bine.

il postez totusi( sa nu radeti. da ?)
Imagine postata

de Revelion am facut un alt tortulet si atunci am testat pasta din jeleuri.
Imagine postata

#1782 Useril este offline   tot_eu 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 24-March 10

Postat 25 March 2010 - 08:49 PM

mai departe ...
am facut acest tort pt casa

Imagine postata

pentru ca imi ramasese ceva blat, am mai facut 2 mini tortulete (le-am oferit ca martisor dulce si au fost tare incantate cumnatele mele)
Imagine postata
( asta e pt cumnata care va naste peste 3 luni )

Imagine postata

Imagine postata
Imagine postata
martisorul dulce al nanutei fetitei mele :D

#1783 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 25 March 2010 - 09:16 PM

Vezi postareagabrenia, la 24 March 2010 - 09:09 PM, a spus:

Luminis, tortul pentru baietelul tau e fara cusur!Imi place la nebunie!Deci pentru el erau figurinele acelea!Sincere felicitari din partea mea si la multi ani copilului!Te pup si inca o data bravo!

=)) Merci!

Vezi postareamarinaemy, la 25 March 2010 - 08:32 PM, a spus:

Pentru incurajare hai sa iti arat primul tort facut de mine cu un an jumate in urma (nu l-am postat niciodata)

Tortul ca tortul, dar fetita... o minune! De unde are ochii aia albastrii superbi?

#1784 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 25 March 2010 - 09:23 PM

Vezi postareacellyagl, la 25 March 2010 - 08:42 PM, a spus:

acum, daca tot am inceput, voi continua.

Tortul de revelion e chiar dragut. Imi mai plac narcisele tale.
Si eu am pus pe primul meu tort, facut acum exact 1 an, toate ornamentele pe care le facusem, asta nu pentru a-i ascunde defectele ci pentru ca ma simteam tare mandra de ele... si de mine, implicit =)) .

Ar fi interesant sa punem toate primul nostru tort, sa ne prapadim putin de ras pe aici :D .

#1785 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 25 March 2010 - 09:41 PM

torturile mele de ieri, a venit primavara si parca am mai iesit din depresie =))

madeira cake cu o crema de iaurt si visine

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-360-126954588201.jpg

o Alba ca Zapada blonda:) asa mi'a adus clienta papusa. daca o lasam cu hainuta galbena ar fi putut fi Bella :D

chocolate cake cu mousse de cioco alba si mousse de cioco neagra
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-360-126954589086.jpg

P.S: revin maine, vad ca au aparut torturi noi!
Raluca

#1786 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 26 March 2010 - 12:09 AM

Ortansa ti-a iesit mai bine ca originalul...felicitari :)
Stefana ti-au iesit super ursuletii...minunat tortul... :)
MIMI draga ma inebunesti cu busturile, masinutele si thomas-ii tai...esti tare fata :wub:
Ralu super toate torturile expuse...ma bucur c-ai iesit din starea de depresie :P
nelly_th2001' uite cum din greseala ai obtinut o culoare super...brava

#1787 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 26 March 2010 - 12:14 AM

Luminis un tort de poveste..brava...iti zic si aici LA MULTI ANI piciului...sa creasca mare, sanatos si frumos!! :wub:
MIMI super ti-a iesit "dotata" :)
cellyagl bun venit printre noi...si la cat mai multe torturi :)

#1788 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 26 March 2010 - 12:15 AM

Vezi postareaYours4ever, la 25 March 2010 - 09:41 PM, a spus:

torturile mele de ieri, a venit primavara si parca am mai iesit din depresie :wub:

Foarte finuta Alba ca zapada :)

#1789 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 26 March 2010 - 12:21 AM

Acum doua zile ma suna o doamna care imi spune c-a vizionat blogul meu, ca a ramas incantata de torturile mele
si c-ar dori sa comande un tort simplu cu ocazie zilei sale de nastere...dar neaparat sa fie
un tort cu maci...pentru ca macii sunt florile ei preferate dupa care e inebunita...
A insistat ca doreste un tort mic (pt 6persoane) si mai ales sa fie simplu, simplu, simplu...
A mai specificat ca se cheama Simona...tot atunci ne-am pus de acord si asupra
interiorului tortului...pe care l-a dorit cu blat de mere si ciocolata si mousse de
mascarpone (retete alese de pe blog)...sper sa fi reusit a-l face cat mai personalizat si cat mai simplu :)
asa cum si-a dorit de altfel...oricum cand l-a ridicat a fost super incantata...
a ramas ca ma suna sa-mi spuna impresiile despre interior :wub:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-17-126955551956.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-17-126955553574.jpg

#1790 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 March 2010 - 12:54 AM

Vezi postareadora, la 26 March 2010 - 12:21 AM, a spus:

Acum doua zile ma suna o doamna care imi spune c-a vizionat blogul meu, ca a ramas incantata de torturile mele
si c-ar dori sa comande un tort simplu cu ocazie zilei sale de nastere...dar neaparat sa fie
un tort cu maci...pentru ca macii sunt florile ei preferate dupa care e inebunita...
A insistat ca doreste un tort mic (pt 6persoane) si mai ales sa fie simplu, simplu, simplu...
A mai specificat ca se cheama Simona...tot atunci ne-am pus de acord si asupra
interiorului tortului...pe care l-a dorit cu blat de mere si ciocolata si mousse de
mascarpone (retete alese de pe blog)...sper sa fi reusit a-l face cat mai personalizat si cat mai simplu :)
asa cum si-a dorit de altfel...oricum cand l-a ridicat a fost super incantata...
a ramas ca ma suna sa-mi spuna impresiile despre interior :wub:

Atasament torta papaveri C.jpg

Atasament torta papaveri B.jpg

la tine si cel mai simplu tort e elegant si finut
sunt sigura ca si interiorul o va incanta
o sa vezi cum usor.. usor... iesi din somaj
felicitari si .... la cat mai multe comenzi
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#1791 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 March 2010 - 12:57 AM

Vezi postareacellyagl, la 25 March 2010 - 08:49 PM, a spus:

mai departe ...
am facut acest tort pt casa

pentru ca imi ramasese ceva blat, am mai facut 2 mini tortulete (le-am oferit ca martisor dulce si au fost tare incantate cumnatele mele)

( asta e pt cumnata care va naste peste 3 luni )

martisorul dulce al nanutei fetitei mele :wub:

un inceput destul de promitator
felicitari

Vezi postareaYours4ever, la 25 March 2010 - 09:41 PM, a spus:

torturile mele de ieri, a venit primavara si parca am mai iesit din depresie :)

madeira cake cu o crema de iaurt si visine

Atasament tort Karina.jpg

o Alba ca Zapada blonda:) asa mi'a adus clienta papusa. daca o lasam cu hainuta galbena ar fi putut fi Bella :)

chocolate cake cu mousse de cioco alba si mousse de cioco neagra
Atasament Snow-White.jpg

P.S: revin maine, vad ca au aparut torturi noi!

ce fain arata alba ca zapada blonda!
imi place cum ti-a iesit

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#1792 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 March 2010 - 01:15 AM

am facut si eu azi un tortulet si unul din torturile Ramonei m-a inspirat (multumesc Ramo)
blat exotic (multumesc Lissa), doar ca am inlocuit ananasul cu mere
crema mascarpone cu smantana si zahar + visine

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-91-126955886493.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-91-126955887551.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-91-126955890319.jpg

#1793 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 26 March 2010 - 07:38 AM

ce multe torturi s-au adunat de cand nu am mai trecut pe aici! felicitari dau asa la gramada :wub: asta din lene , ca ar trebui sa scriu muuult, si a dat si astenia asta peste mine. in ultimele doua saptamani am facut si eu niste tortulete, dar nefiind in dispozitia necesara (mi-am pierdut bunicuta, lumina copliariei mele :) )nu le-am postat.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

cel din urma a fost micut , si in completare la printesa, asa ca l-am impopotonat cu tot ce am gasit prin cutiile mele, din dorinta de a fi mai vesel

#1794 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 26 March 2010 - 07:56 AM

Buna dimineata!!!
Bine ai venit,Cellya!! :P

Raluca ce faine torturi!! hai,hai, iesi de tot din depresie! :)

Dora...maci :) :P :wub: e minunat tortul!!!

Cec,ce finut e tortul,ce placuta e nuanta de galben!

Daniela,printesa e super, si ciocolata "scursa"....f fain!!

vin si eu cu tortuletele de ieri,un tort cu catel pentru un baietel care azi implineste un an,si un tort plin de dragoste pentru mama unor fosti colegi de conservator,care tot azi implineste 60 de ani!
"Catelul" are blat de amandina insiropat cu cioco si coniac si mousse de cioco alba cu visine,iar "inimosul" are tot blat de amandina insiropat cu cioco si coniac si crema de lamiie(Lissa :P :) ) si crema de cioco cu cirese negre.
sa nu rideti prea tare de primul meu buchetel de flori, fiind comanda data ff pe graba am sacrificat mini-stinjeneii facuti pina acum si i-am "transformat" in toporasi :)),rezultind in viziunea mea(si sper ca nu doar a mea) un buchetel de flori de primavara.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#1795 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 26 March 2010 - 08:14 AM

Vezi postareadora, la 26 March 2010 - 12:14 AM, a spus:

Luminis un tort de poveste..brava...iti zic si aici LA MULTI ANI piciului...sa creasca mare, sanatos si frumos!! :wub:
[/b][/color]

Hai, mai, Dora, ca nu mai e pici. Doar are 10 (zece) ani. Barbat adevarat... :) Saru'mana pentru urari.

#1796 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 26 March 2010 - 08:24 AM

Fetelor dragi ,nu mai pot tine pasul cu voi,intru doar pe fuga sa vad ce ati mai facut si sa va felicit ca sunteti minunate .Va pup si pentru fiecare cate o :wub:

#1797 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 26 March 2010 - 08:27 AM

Vezi postareadora, la 26 March 2010 - 12:21 AM, a spus:

a ramas ca ma suna sa-mi spuna impresiile despre interior :wub: [/b][/color]

Cred ca a picat pe spate doamna Simona :) . N-a vazut neam de neamul ei de italieni tort ca asta.

Vezi postareacec, la 26 March 2010 - 01:15 AM, a spus:

am facut si eu azi un tortulet si unul din torturile Ramonei m-a inspirat (multumesc Ramo)
blat exotic (multumesc Lissa), doar ca am inlocuit ananasul cu mere
crema mascarpone cu smantana si zahar + visine

Frumos! Foarte frumos!

Vezi postareadani_ela, la 26 March 2010 - 07:38 AM, a spus:

ce multe torturi s-au adunat de cand nu am mai trecut pe aici! felicitari dau asa la gramada :P asta din lene , ca ar trebui sa scriu muuult, si a dat si astenia asta peste mine. in ultimele doua saptamani am facut si eu niste tortulete, dar nefiind in dispozitia necesara (mi-am pierdut bunicuta, lumina copliariei mele :) )nu le-am postat.

Imi pare tare rau pentru buni a ta. Tortul cu inimi e super-super!

Vezi postareamamistef, la 26 March 2010 - 07:56 AM, a spus:

vin si eu cu tortuletele de ieri,un tort cu catel pentru un baietel care azi implineste un an,si un tort plin de dragoste pentru mama unor fosti colegi de conservator,care tot azi implineste 60 de ani!
"Catelul" are blat de amandina insiropat cu cioco si coniac si mousse de cioco alba cu visine,iar "inimosul" are tot blat de amandina insiropat cu cioco si coniac si crema de lamiie(Lissa :P :) ) si crema de cioco cu cirese negre.
sa nu rideti prea tare de primul meu buchetel de flori, fiind comanda data ff pe graba am sacrificat mini-stinjeneii facuti pina acum si i-am "transformat" in toporasi :)),rezultind in viziunea mea(si sper ca nu doar a mea) un buchetel de flori de primavara.

Catelul pare cam smecheras, e pus pe sotii, sigur a facut vreo nazdravanie (ca si catelusa mea care imi mananca toate florile din gradina si vara da iama in capsunile mele, de aceea trebuie sa o tin in tarc). Buchetelul este chiar super tare, iar inima ti-a iesit perfecta. Imi place tare mult cum lucrezi.

#1798 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 26 March 2010 - 08:28 AM

Vezi postareamamistef, la 26 March 2010 - 07:56 AM, a spus:

Buna dimineata!!!
Bine ai venit,Cellya!! :P

Raluca ce faine torturi!! hai,hai, iesi de tot din depresie! :)

Dora...maci :) :P :wub: e minunat tortul!!!

Cec,ce finut e tortul,ce placuta e nuanta de galben!

Daniela,printesa e super, si ciocolata "scursa"....f fain!!

sa nu rideti prea tare de primul meu buchetel de flori, fiind comanda data ff pe graba am sacrificat mini-stinjeneii facuti pina acum si i-am "transformat" in toporasi :)),rezultind in viziunea mea(si sper ca nu doar a mea) un buchetel de flori de primavara

stefana, sunt perfecte! imi plac ambele foarte, foarte mult

#1799 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 26 March 2010 - 09:52 AM

Marinaemy, imi place cum ai pus floricelele in colt :)

Ioana, multumesc de sugestie, de obicei folosesc alt unt,dar nu aveau de ala, data viitoare sper sa fie mai bine:)

Cellyagl, bine ai venit si asteptam sa te prezinti aici cu fiecare tort,da?

Dora..... femeia zice ca vrea un tort simplu si tu ce ii faci??? o comoara de tort!!! e superb! din ce e facut capacul? royal si mai ce? macii sunt faini de tot. Sigur o sa ii placa doamnei si interiorul.

Cecy, my little pony ti'a iesit tare bine!

Daniela
,imi pare rau pt bunica ta. Cu astenia stiu si eu cum e, da o fi mai bine,promit:)
imi place tare mult papusa si lacrimioarele.... preferatele mele =))

Stefana
..... sunt frumoase amandoua, si interioru suna bine
pe mine ma innebuneste scrisu tau :pupic:
Raluca

#1800 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 26 March 2010 - 11:04 AM

Wawwwwwwwww ! Atat pot sa spun , la adresa torturilor minunate pe care le-ati facut !

Dora , tortul tau simplu , e opera de arta , daca doamna asta nu a fost incantata de asa tort , atunci eu cred ca n-o incanta nimic . Macii superbi , adevarati . Te-ai intrecut pe tine ... =))

Raluca , incet iti revii , vad . :) Imi place cel cu inimioare mici-mici , super si floricelele facute din inimioare , super . Alba cea blondina ti-a iesit foarte faina , si luciul ala , cum l-ai obtinut ?

Mimi , Thomasul e super-super fain . Sexoasa la fel , super . :P

Marinaemy , frumoase martisoarele tale . :pupic: Pupicei la fetita dulce ! :P

Cellya , bine ai venit . Hai , ca nimeni nu s-a nascut invatat , nu ?

Cecilia , imi place tortul ta cu ponei , nu ai niste poze , cum ai facut poneii ? Si cum i-ai lipit pe marginea tortului ? I-ai infipt acolo , sau is doar lipiti ? :) Am de facut un tort pentru duminica , e pentru o doamna , care are un nepotel de 2 ani , si a zis sa-l fac asa , ca pentru un copil , si ma gandeam ca ar fi potrivit cu niste ponei ...

Daniela , inimosul tau e super . printesa perfecta , ai crimpere sau cum ai facut jos rochita ?

Stefana
:P , m-ai dat gata , iti ies torturile tot mai frumoase , felicitari . Dulce rau catelusul tau . Iar inima pentru doamna respectiva e minunata . Scrisul ... am ramas cu gura cascata ... Vreau si eu carioci ...

Am o intrebare , cand faceti torturi glazurate in ciocolata , ungeti tortul cu ceva , sau cum puneti glazura ? =)) Ca io-s batuta-n cap , am pus glazura direct peste blat , care a devenit foarte ciocolatos , bun de altfel . Cu ce sa ung blatul ? Vreau sa-l fac cu crema ganache de ciocolata cu lapte . Si inca ceva , o crema buna , cu fructe , da` nu frisca amestecata cu fructe , aveti ? :)

Va doresc o zi minunata !
mama de fete cucuiete Imagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou