Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 15 May 2010 - 09:27 PM

Postat 15 May 2010 - 09:32 PM
Stefana, la 15 May 2010 - 12:00 PM, a spus:

Felicitari, Stefana pentru torturile tale, de acum marca inregistrata. Si nu mai pleca urechea la rautati! Tu stii foarte bine cine esti si stii foarte bine cum sunt torturile tale. Si asta e tot ceea ce conteaza, sa ai incredere in tine si sa stii ca daca sunt atatia care te lauda, nu pot fi toti prosti.

Oana-Cristina, la 15 May 2010 - 05:22 PM, a spus:

Super! Super! Brava!

elida-silvia, la 15 May 2010 - 05:29 PM, a spus:
Foarte finut si elegant! La multi ani fratelui tau!

Postat 15 May 2010 - 10:47 PM
Ii multumesc din suflet Lissei pentru inspiratie si pentru sfaturile pe care mi le-a dat pentru confectionarea individelor! Lissa,

Si acum tortul:

Postat 15 May 2010 - 11:07 PM
cellya, la 12 May 2010 - 02:20 PM, a spus:
cec,
La multi ani, fetitei tale ! ce tortulet fain are !!!!
nelly_th2001, la 13 May 2010 - 04:14 PM, a spus:
vrabiuta, la 13 May 2010 - 04:21 PM, a spus:
La multi ani micii printese ! E foarte frumos tortul !
Ca fila de poveste,ar semana cu Alba a zapada cind dormea, otravita de mar, in asteptarea printului, da-i blonda !
ar putea fi.... cu toate ca mie nici nu mi-a trecut prin cap varianta asta
MIMI, la 15 May 2010 - 06:44 PM, a spus:
Cecilia,felicitari pt tort!
Sa-ti traiasca printesa,sa fie sanatoasa!
va multumesc mult pt urari si aprecieri
ma bucur ca a fost vazut ca o fila de poveste, chiar daca a fost un pic cam "chinuit"
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
Postat 15 May 2010 - 11:28 PM
Ceci La multi ani! fetitei tale. Sa creasca mare si sanatoasa. Tortul e dragut iar daca lor le-a palcut asta e tot ce conteaza, nu?
Stefana faine torturile. Hai si cu cel de 20 de ani, eu l-am vazut deja

Vrabiuto, bine ca tortul a ajuns intreg. Sincer am avut niste emotiiiiiiiii!
bbenyci, yumi torturile tale!
Oana foarte frumoase ambele torturi.
Elida felicitari pentru tortul fratelui. la multi ani! Trandafirii de pe lateral sunt facuti de tine? DAca da, cu ce fel de culoare i-ai facut asa rosii?
Mmmmm, poate ne spui cum ai facut mousurile? arata mmmmmmmmmmmmmmm!
Lumi, La multi ani, sotului!Sexoasele ti-au iesit f bine. Cred ca a fost mare tortul, asa se vede.Ce a spus sarbatoritul?

si

Postat 15 May 2010 - 11:29 PM
vrabiuta a iesit ff fain laptop-ul, felicitari
bbenyci frumoase torturi, al doilea m-a atras in mod mai deosebit
oana-cristina foarte frumoase torturi, felicitari
elida-silvia imi place mult cum ti-a iesit tortul
la multi ani fratelui
iar prajitura e f tentanta, salivez uitandu-ma la ea
luminis si asa in graba facut arata bine decorul, iar tortul imi place cum a iesit
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
Postat 15 May 2010 - 11:31 PM
gloxinia, la 15 May 2010 - 11:28 PM, a spus:
Ceci La multi ani! fetitei tale. Sa creasca mare si sanatoasa. Tortul e dragut iar daca lor le-a palcut asta e tot ce conteaza, nu?
Stefana faine torturile. Hai si cu cel de 20 de ani, eu l-am vazut deja

Vrabiuto, bine ca tortul a ajuns intreg. Sincer am avut niste emotiiiiiiiii!
bbenyci, yumi torturile tale!
Oana foarte frumoase ambele torturi.
Elida felicitari pentru tortul fratelui. la multi ani! Trandafirii de pe lateral sunt facuti de tine? DAca da, cu ce fel de culoare i-ai facut asa rosii?
Mmmmm, poate ne spui cum ai facut mousurile? arata mmmmmmmmmmmmmmm!
Lumi, La multi ani, sotului!Sexoasele ti-au iesit f bine. Cred ca a fost mare tortul, asa se vede.Ce a spus sarbatoritul?
multumesc de urari si pt apreciere
intr-adevar reactia copiilor e o rasplata "neegalata"
Postat 15 May 2010 - 11:34 PM

tort de majorat. Donsoara l-a vrut asa. A dictat tot. De la cum sa arate masina ( masina lor de acasa), la numere, mesaj, tot. O fata care stie ce vrea.

Apoi un tort comandat de o mamica, fetei ei ce implineste 14 ani

Am sters din imagine acele detalii personale

si un tort pentru o alta mamica care face 60 de ani

si

Postat 15 May 2010 - 11:51 PM
gloxinia, la 15 May 2010 - 11:34 PM, a spus:

tort de majorat. Donsoara l-a vrut asa. A dictat tot. De la cum sa arate masina ( masina lor de acasa), la numere, mesaj, tot. O fata care stie ce vrea.

Apoi un tort comandat de o mamica, fetei ei ce implineste 14 ani

Am sters din imagine acele detalii personale

si un tort pentru o alta mamica care face 60 de ani

"esti tare"
cred ca au fost f incantati de asa torturi
masina e doar din pasta de zahar?
felicitari pt aceste torturi reusite si finute (ai niste maini f talentate, te admir milt pt ceea ce realizezi cu ele)
Postat 16 May 2010 - 08:59 AM

Blanka torturile tale sunt atat de apetisante!

Oana draga deja ti-ai format si tu un stil aparte...brava!

Silvia o idee ingenioasa de decorare...La multi ani fratelui tau!!!...dar spune-mi ce s-a intamplat cu tortul tau...pasta pare rupta, sfasiata la baza...si face falduri

Lumi dar cat ai avut de muncit draga mea la un tort asa de mare...cat a cantarit?...Sa-ti traiasca sotul si sa fiti fericiti in continuare! La multi ani!!!

Oti fataaaa deja la tine am zis tot ce aveam de zis!!!! Esti tare!!!! Dar tu stii asta, nu?

Postat 16 May 2010 - 09:03 AM
iar am ramas un pic in urma, dar am recuperat..am admirat torturile muncite de voi in ultimele zile..ce pot sa spun, unul mai frumos ca celalalt ! fiecare are "acel ceva", plus ca au in ele suflet si pasiune cat cuprinde !!! si cred ca asta conteaza cel mai mult.
va felicit pe toate si va ofer cate o floare!
vrabiuta, vad ca ai scapat de grija laptop-ului ! super ti-a iesit si ...e satisfactia ta ca ai reusit sa-ti surprinzi nepoata

iti adresez o intrebare : care-i hartia de proasta calitate si care e cea buna ???
Stefana, eu te-am felicitat deja pe blog pt munca pe care ai depus-o ieri ! bine ca ai avut ocazia sa vezi reactia unuia dintre sarbatoriti! (eu inca n-am avut; dar m-a sunat mamica (cu tortul Spider2) sa-mi spuna ca am lasat-o masca;ca-i place fff mult, ca e ..bestial si....clar ca nu-mi incapeam in piele de bucurie)
cat despre tortul ciocolatos ...nu, nu e oribil ! stii ce imi pare rau?? ca nu puteam vedea IP-urile celor care posteaza mesaje. macar ne-am da seama, cat de cat, cine sunt.
Oana, imi place tare mult cum lucrezi ! sunt superbe ambele torturi ! felicitari !
Elida, un tort deosebit pt....o persoana speciala ! bravo !
Luminita, e un tort reusit !!! felicitari!
chiar asa greu se fac "fetitzele" astea ??? am una de facut pt 6 iunie... un sarbatorit din familie, e vorba de nanutul fetitei mele . hmm...
Gloxinia, wow. felicitari ! si tu ai muncit mult ....
nu stiu la care sa ma uit mai intai.ce idee ingenioasa cu "tortul-CI" ( card de identitate).
Postat 16 May 2010 - 09:04 AM
cec, la 15 May 2010 - 11:51 PM, a spus:
cred ca au fost f incantati de asa torturi
masina e doar din pasta de zahar?
felicitari pt aceste torturi reusite si finute (ai niste maini f talentate, te admir milt pt ceea ce realizezi cu ele)
Merci mult de aprecieri. Esti o dragutza. Masina e din blat crema caci e destul de mare tinand cont de faptul ca in total tortul a cantarit 13,5 kg

dora, la 16 May 2010 - 08:59 AM, a spus:

Dora esti prea buna cu mine. Offf de as putea sa vin sa spal vase la tine acasa

Te pup, abia astept sa iti vad tortul de comunione.

si

Postat 16 May 2010 - 09:14 AM
un tortulet pt casa - blat cu cioco si mere Dora ( multumesc si te

al doilea tort- Spider2 - comanda primita joi; predat vineri. mi-am batut capul ce schimbari sa-i aduc.....nu vroiam cu niciun chip sa fie identic cu primul ! si ......arata asa:
are blat alb, pufos, insiropat cu compot de ananas, crema diplomat cu ananas, stafide si kiwi + coaja de portocala rasa.
decorul este din pdz .
al treilea tort - pt o batranica, cu o pensioara ...stiti voi ..
dansa a dorit un tort ciocolatos ;
am facut blat amandina, am insiropat cu Capuccino si are 2 creme: ganache cu alune de padure si crema de portocale, iar deasupra glazura de ciocolata;decoratiunile sunt din pdz.
Gloxinia, ti-am zis?? n-am promis, dar le-am facut

Imagini atasate
Postat 16 May 2010 - 09:18 AM

scuzati.
inimioara e pt batranica si ultimul(cel patrat)e pt casa .
Postat 16 May 2010 - 10:35 AM

Si pentru ca mi se ceruse parerea critica (serios m-am socat cand am vazut solicitarea......adica nu ma asteptam sa se observe ca sunt chiar foarte directa si nu-mi palce sa mit frumos omul in fata

Fiecare persoana are dreptul la opinie, drept care nu ne poate fi negat de catre nimeni...chiar daca ne zice ceva dureros. Astfel eu de ex pot sa zic ca tortul lui x, y - fata e prea incarcat sau as fi insistat la ceva anume mai mult si asta o fac pentru ca sincer eu daca va arat primul meu tort o sa va intrebati cum am avut curajul sa-l postez.......si inca desi am evoluat zic eu sunt mic copil pe langa fetele cu un nume consacrat in ale tortalitului, insa fiecare isi pune amprenta personalitatii ei in tort chiar daca folosim acelasi tutorial sau aceleasi carti specializate de tortalit....nu putem fi identici.SUNTEM UNICE! Eu impreuna cu voi fetelor am evoluat pas cu pas - a fost autosugestia interioara ca pot face mult mai bine decat acest tort.

Sincera sa fiu aprecierea din partea unora e foarte constructiva insa viata nu e roz always.....de aceea apare critica.
NU VA MAI SCUZATI ATAT fetelor pentru ca ziceti direct in fata altor fete ce e nu pe gustul voastru la tortul lui x-leasca sau ca nu e bine facut la un anumit punct.
Evident ca fiecare-si creaza propriul inivers in care vrea sa traiasca...ori te minti singura ca tu esti profesionista , ori accepti ca esti o buna copiatoare, ori accepti faptul ca mai ai multe de invatat. Daca te supara faptul ca una a zis ca nu-i place tortul meu pot fi diplomata si zic ca a fost pe gustul clientului sau pot zice e opinia ta deci sunt imuna la rautati.......sau poate fi un puct de plecare pentru o munca mai intensa pentru urmatorul tort....alegeti voi ce vreti sa alegeti.Evident ca sensibilitatea fiecaruia e diferita insa ...... fetelor cu suturi in fund (scuzati) inaintezi. Te doare dar peste putin timp ai ajuns la linia de mai in fata.
Cred ca fiecare din voi cand a facut un tort care i se pare frumos e chiar mandra de ea (cel putin la mine creste inima cand vad la sfarsit ca a iesit o frumusete

Stefana eu nu sunt criticul nimanuia si sincer sunt o simpla tipa care zice verde in fata la lume si eu zic ca e mai bine asa ......ca x, y pe blog au zic ca tortul e x,y,z....ignora-le TOTAL pentru ca tortul tau a fost apreciat nu de o persoana ci de mai multe. Iti palce bine....nu-ti place nu te uita......nu faci un tort sa aduci zambetul pe buze la toti nemultumitii.....il faci pt un sarbatorit, i-a placut PACE ti-ai facut rolul foarte bine. Ti-am zis e dreptul lor sa-si zica opinia si doare insa ignoranta ta va durea si mai tare si in plus e BLOGUL TAU nu e site de vizualizat desene animate.....e munca ta .......sa o vad eu pe x-leasca cu ce tort vine la interval...ca mai stiu eu pe altii care cred ca le-o murit laudatorii si cand e sa faca ceva o da in colturi. O poti provoca pe tipa daca vrei sa fii cum sa zi cu cutitul in mana sa faca un tort identic si apoi ...mancam alta pita

Astfel eu chad ca mi-am propus de minim 4 ani sa fac un tort asa ca ala tau cu scobitoarea......nici azi nu am incercat....daca zici ca e in cioco eventual sa-ti iei o sita de aia pe care sta torturile sa se scurga surplusul de cioco pentru ca daca se strange jos e inestetic in rest lasa tu rautatciosii.......pe mine ma intere sa placa sarbatoritului asa ca tu draga mea ti-ai facut datoria. Felicitariiiiiiiii pentru ceea ce faci ai asa bine imprimata personalitatea

Si acum sa va arat ultimul tort sa faceti voi comparatii intre primul si ultimul. Astept critici de orice fel ca poate asa primesc ceva suturi sa zbor si eu spre perfectiunea lui Floare de colt, a lui Dora, Ramo....etc asa cat sa stau 1 minut poate se prinde ceva de la ele la mine

Va pup.
PS: Scuzati pentru maxi paranteza facuta!
Postat 16 May 2010 - 11:19 AM
yoyo, la 16 May 2010 - 10:35 AM, a spus:

esti o nebuna si de aia te iubesc eu

Celya, imi place tortul cu spider foarte mult. Cum l-ai pictat direct pe tort? Nu ti s-au umezit cariocile? Eu am oroare de scris pe pasta uda ca imi mor cariocile

Despre tortul cu viorele am doar o sugestie. Incerca sa subtiezi petalele la margini, le da un aer mai natural. Despre glazura nu pot decat sa te felicit si sa zic iar si iar ca sunt invidioasa pe voi astea carora le iese glazura Adrianei

si

Postat 16 May 2010 - 11:51 AM
gloxinia, la 16 May 2010 - 11:19 AM, a spus:
yoyo, la 16 May 2010 - 10:35 AM, a spus:

esti o nebuna si de aia te iubesc eu

Celya, imi place tortul cu spider foarte mult. Cum l-ai pictat direct pe tort? Nu ti s-au umezit cariocile? Eu am oroare de scris pe pasta uda ca imi mor cariocile

Despre tortul cu viorele am doar o sugestie. Incerca sa subtiezi petalele la margini, le da un aer mai natural. Despre glazura nu pot decat sa te felicit si sa zic iar si iar ca sunt invidioasa pe voi astea carora le iese glazura Adrianei

wow ce de reactii, nu ma asteptam sincer, ma bucur enorm ca am mai avansat.
Va multumesc din suflet, acuma vin cu mari rugaminti la voi, sunteti experte, Ralu m-a sfatuit sa incerc si pdz, nu prea am facut acest lucru din comoditate si lipsa de timp cu pitica mea si poate si fiiddca nu ma pricep inca.Acuma am hotarat s afac pasta de zahar si ornamente din pdz sa nu mai dau banii pe ornamente cumparate ci sa le fac home mede
Dar am intampinat niste probleme, nu stiu exact unde am gresit dar pasta mie prea tare, nu se modeleaza usor, reteta e gelatina jumate de plic, 1 lingura miere si 400gr zahar praf cu amidon
am modelat ceva si am colorat dupa pasta, cu coloranti gel wilton dar nu am alcool si am diluat putin cu apa, aici cred ca am gresit, nu a iesit uniform, nu e asa de frumos cum as fi vrut eu.
A doua mare problema este faptul ca nu stiu cu ce sa lipesc decorurile , adica daca fac un ornament si trebuie sa lipesc piesele una de alta, cu ce lipesc? ce imi recomanadti? apa, sirop de zahar? nu merge,miere? nici asa
va rog ajutati-ma ca am un tort pt botez pe 23 de facut si am zis ca ornamentele macar le fac din pdz, dar nu imi iese, si daca aveti eventual niste sabloane cu decoruri de botez, multumesc anticipat.
va pup si va doresc spor la tortalit:)
Cred ca v-am batut suficient la cap, acuma astept sfaturile voastre dragelor.
Postat 16 May 2010 - 01:11 PM
[/quote]
Super frumoase torturile!!! Camionule minunat,ca nevasta de dinamovist inghit in sec dar tare fain ti-a iesit si "stelistul"!

[quote name='elida-silvia' date='15 May 2010 - 06:36 PM' timestamp='1273937763' post='37361']
Prajitura cu mouse de capsuni si ciocolata
[/quote]
Foarte,foarte pofticioasa prajitura!!
[quote name='MIMI' date='15 May 2010 - 07:44 PM' timestamp='1273941877' post='37372']
Stefana,torturile tale sunt unul si unul!Nu mai baga in seama comentariile rautacioase.
Sa-ti traiasca cumnatica!
[/quote]

[quote name='Yours4ever' date='15 May 2010 - 08:18 PM' timestamp='1273943923' post='37377']
Stefana, cum zicea si Dora, torturile tale au in ele dragostea si personalitatea ta! am vazut pe facebook tortu cu cioco nainte sa'l vad aici, si vreau sa iti spun ca m'a captat, mie sincer imi place tare mult , ca e altfel, si nu da senzatia de perfect sau de un anume tipar, ci imi inspira caldura si dragoste. Da'le'ncolo de comentarii rautacioase, oamenii sunt rai!
[/quote]
Multumesc,Ralu',asa e,cit traieste omul invata!
[quote name='vrabiuta' date='15 May 2010 - 08:44 PM' timestamp='1273945474' post='37383']
Mama draga da ai muncit nu gluma !Sunt frumoase torturile tale, ca de obicei si combinatii de creme super ! felicitari !
[/quote]
Multumesc,Vrabiuto!

[/quote]
[quote name='Luminis' date='15 May 2010 - 10:32 PM' timestamp='1273951952' post='37412']
Felicitari, Stefana pentru torturile tale, de acum marca inregistrata. Si nu mai pleca urechea la rautati! Tu stii foarte bine cine esti si stii foarte bine cum sunt torturile tale. Si asta e tot ceea ce conteaza, sa ai incredere in tine si sa stii ca daca sunt atatia care te lauda, nu pot fi toti prosti.

Saru'mina,o sa am mai multa grija de nervii mei de-acum inainte!
[/quote]
Postat 16 May 2010 - 01:12 PM
Luminis, la 15 May 2010 - 10:47 PM, a spus:
Heheheee,super tortul!!! Si almeu mai imbatrineste un an pe 23 mai,habar n-am ce sa ii pregatesc,as vrea sa fac ceva ornamente peascuns,in timpulzilei cind e el lamunca....trebuie sama gindesc! dansatoarele tale la bara sunt super faine!!!sdi....13 kile??mama....

gloxinia, la 15 May 2010 - 11:28 PM, a spus:

Uite acusa il postez,Gloxi,stai sa termin cu mesajul asta mare ca dupa aia iar ramin in urma si o sa-mi fie ciuda pe mine ca nu le iau pe rind pe fete
cec, la 15 May 2010 - 11:29 PM, a spus:

gloxinia, la 15 May 2010 - 11:34 PM, a spus:

deci....wow!!! super faine torturile,super!!preferatul meu e cartea de identitate!!Foarte tare ideea si foarte tare ce-a iesit!!!o sa fur si eu modelul,cine stie,poate o sa am si eu vreo ocazie sa-l fac!!

cellya, la 16 May 2010 - 09:03 AM, a spus:
cat despre tortul ciocolatos ...nu, nu e oribil ! stii ce imi pare rau?? ca nu puteam vedea IP-urile celor care posteaza mesaje. macar ne-am da seama, cat de cat, cine sunt.
Multumesc foarte mult,Cellya!E atit de placut sa ii vezi cum se bucura si cum iti apreciaza munca si implicarea!minunat tortul 2 cu spiderman,foarte dichisit si bibilit!! Bravo, e pe gustulmeu si al lui Tudor!
Postat 16 May 2010 - 01:12 PM
Yoyo a spus:
Yoyo

Recitesc ce-am scris si nu stiu daca suna ok,nu mai stau sa reformulez,dar vb extrem de serios cind iti zic ca-ti multumesc pt sinceritatea ta de zi cu zi si tot asa te vreau sa fii si in continuare

Asa e,eu folosesc de obicei gratar cind glazurez(da,e glazura Adrianei,cea de-a doua de pe culinar,care imi iese foarte ok),insa acum pusesem direct tortul in tava pt ca voiam sa fac tubuletele alea de cioco esuate,si m-am temut sa il transfer ...a fost graba, dar oricum alta data o sa stau cuminte cu ciocolata si ma voi apuca doar daca voi sti clar ce am de facut