Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2421 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 16 May 2010 - 01:24 PM

Si pentru ca acusa iesim si noi la aer curat,pun repede aici si tortul de aseara :)

Are blat alb(amandina fara cacao), crema de lamiie si crema de ciocolata neagra cu cirese(gata,am terminat ciresele negre din congelator,trebuie sa fac provizii de la matusa la vara).A fost facut cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la infiintarea clubului si scolii de dans Elegance din Iasi,a fost si un festival zilele astea,,si am avut bafta sa fiu apelata pt tortul mincat de 150 de oameni aseara,in incheierea festivalului.Sper din tot sufletul ca asta sa-mi aduca noi comenzi pe viitor,mi-a zis azi dimineata un fost coleg de liceu care a participat la eveniment si a si mincat din tort ca a fost apreciat si estetic,si papilo-gustativ( :) ) pe deplin .Asa ca sunt multumita si sper sa ma ajute pe viitor si asta.

A avut 11 kile cu totul,trebuia sa-i mai fac un etaj initial insa ar fi iesit de peste 13,iar intelegerea era de 10 kile,nu era nevoie de mai mult.Am vb cu fata care facuse comanda(fata din poza) si am cazut de acord sa ramina doua etaje.Cred ca a aratat bine si asa,poate cu 3 etaje prea ar fi semanat a tort de nunta.

oricum,m-am chinuit INGROZITOR cu fundele ,tot se dezlipeau,cadeau,au patat tortul cu rosu,am sters cu alcool,a fost teribil.Le-am fixat pina la urma cu niste frigarui pe dinauntru

Imagine postata
Imagine postata

#2422 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 16 May 2010 - 01:35 PM

Mamaaaaa ce de torturi!Fetelor,vad ca nu stati o clipa locului!Am vazut torturi lucrate cu mult drag,si va felicit pt. asta. Am citit toate mesajele si vroiam sa adaug,la ceea ce s-a spus: laudele noastre pot fi constructive,criticile de asemenea ,dar conteaza cu adevarat implinirea ta personala realizand aceste torturi.Si sa nu uitam vorba aia... "cate Marii,atatea palarii"!Sa aveti o zi frumoasa! :)

Dau "edit" , vad ca Stefana mi-a luat-o inainte cu mesajele,deci tortul imi place foarte mult!Te felicit ,si am sa te rog sa detaliezi un pic si, cum ai pictat dansatorii si scrisul,ai avut sablon...ceva?Iar,acum ca tot suntem la momentul sinceritatii,o mica remarca am de facut:PLATOUL!Te rog sa nu te superi,dar avand in vedere evenimentul ,as fi preferat un alt platou de prezenatre!Pupic si...trimite-mi si mie o felie din tort,sa vad cum e cu cirese negre!

#2423 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 07-December 09

Postat 16 May 2010 - 02:04 PM

Buna ziua!vrabiuta,bbenyci,Stefana,Oana-cristina,elida-silvia,Luminis,gloxinia,cellya,yoyo,va felicit fetelor,ati facut torturi superbe, care mai de care,foarte bune de inspirat,bravooo meritati multe :) :) :D si doresc sarbatoritilor vostri un sincer "La multi ani!".Acum sa va arat tortul facut pentru soacra mea care ieri a implinit o frumoasa varsta,noi am vrut sa o sarbatorim, chiar daca ea din pacate este in Romania.Noi ii transmitem"La multi ani!"si ca o iubim mult fiindca este un om extraordinar.Am ales sa fac acest model, pentru ca, la topicultorturi de pe internet,yoyo,intreba cum se face funda pe margini, eu am incercat varianta care de altfel am si scriso la topicul restectiv si asta a iesit. Imagine atasata: monthly_05_2010/post-395-127401064094.jpgsiImagine atasata: monthly_05_2010/post-395-127401065887.jpgsi inca unaImagine atasata: monthly_05_2010/post-395-12740106732.jpg

#2424 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 16 May 2010 - 02:07 PM

Si vreau sa multumesc fetelor care m-au felicitat pentru tortul cu catel,va :).O zi buna, va doresc!

#2425 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 16 May 2010 - 02:22 PM

Vezi postareacellya, la 16 May 2010 - 09:14 AM, a spus:

iar acum sa va arat ce-am mai lucrat de la ultima vizita

un tortulet pt casa - blat cu cioco si mere Dora ( multumesc si te :). e tare, tare bun!!!! il voi face si pt mama ca ajung la ei cam intr-o saptamana- mergem la Cluuuuuuuuuuuuuuuj ...sunt 2 ani de cand n-am ajuns acasa :D

al doilea tort- Spider2 - comanda primita joi; predat vineri. mi-am batut capul ce schimbari sa-i aduc.....nu vroiam cu niciun chip sa fie identic cu primul ! si ......arata asa:
are blat alb, pufos, insiropat cu compot de ananas, crema diplomat cu ananas, stafide si kiwi + coaja de portocala rasa.
decorul este din pdz .

al treilea tort - pt o batranica, cu o pensioara ...stiti voi ..
dansa a dorit un tort ciocolatos ;
am facut blat amandina, am insiropat cu Capuccino si are 2 creme: ganache cu alune de padure si crema de portocale, iar deasupra glazura de ciocolata;decoratiunile sunt din pdz.

Gloxinia, ti-am zis?? n-am promis, dar le-am facut :(

Cu mare placere cellya...vad ca evoluezi pe zi ce trece..bravo tine-o tot asa:)

Vezi postareagloxinia, la 16 May 2010 - 11:19 AM, a spus:

esti o nebuna si de aia te iubesc eu :) :D :(

Si eu la feeeeeeeeeeeel!!!:(:)

#2426 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 16 May 2010 - 02:36 PM

Vezi postareaStefana, la 16 May 2010 - 01:24 PM, a spus:

Si pentru ca acusa iesim si noi la aer curat,pun repede aici si tortul de aseara :(

Are blat alb(amandina fara cacao), crema de lamiie si crema de ciocolata neagra cu cirese(gata,am terminat ciresele negre din congelator,trebuie sa fac provizii de la matusa la vara).A fost facut cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la infiintarea clubului si scolii de dans Elegance din Iasi,a fost si un festival zilele astea,,si am avut bafta sa fiu apelata pt tortul mincat de 150 de oameni aseara,in incheierea festivalului.Sper din tot sufletul ca asta sa-mi aduca noi comenzi pe viitor,mi-a zis azi dimineata un fost coleg de liceu care a participat la eveniment si a si mincat din tort ca a fost apreciat si estetic,si papilo-gustativ( :) ) pe deplin .Asa ca sunt multumita si sper sa ma ajute pe viitor si asta.

A avut 11 kile cu totul,trebuia sa-i mai fac un etaj initial insa ar fi iesit de peste 13,iar intelegerea era de 10 kile,nu era nevoie de mai mult.Am vb cu fata care facuse comanda(fata din poza) si am cazut de acord sa ramina doua etaje.Cred ca a aratat bine si asa,poate cu 3 etaje prea ar fi semanat a tort de nunta.

oricum,m-am chinuit INGROZITOR cu fundele ,tot se dezlipeau,cadeau,au patat tortul cu rosu,am sters cu alcool,a fost teribil.Le-am fixat pina la urma cu niste frigarui pe dinauntru

Draga mea tortul e super elegant...si bine executat...dar asa cum zicea Blanka as fi ales un alt platou de prezentare :(...asta pt ca tot s-a deschis canalul...sinceritatii!!!:(

Vezi postareanuzi, la 16 May 2010 - 02:04 PM, a spus:

Buna ziua!vrabiuta,bbenyci,Stefana,Oana-cristina,elida-silvia,Luminis,gloxinia,cellya,yoyo,va felicit fetelor,ati facut torturi superbe, care mai de care,foarte bune de inspirat,bravooo meritati multe :) :D :D si doresc sarbatoritilor vostri un sincer "La multi ani!".Acum sa va arat tortul facut pentru soacra mea care ieri a implinit o frumoasa varsta,noi am vrut sa o sarbatorim, chiar daca ea din pacate este in Romania.Noi ii transmitem"La multi ani!"si ca o iubim mult fiindca este un om extraordinar.Am ales sa fac acest model, pentru ca, la topicultorturi de pe internet,yoyo,intreba cum se face funda pe margini, eu am incercat varianta care de altfel am si scriso la topicul restectiv si asta a iesit.

Si a iesit foarte bine si frumos!!! Te felicit si pentru dexteritatea de care dai dovada in manuirea MMF...snururile ti-au iesit super...zici ca-s facute cu pistolul!!!

#2427 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 16 May 2010 - 07:15 PM

Wooow Stefana ce fain ti-a iesit! Si rosul ala ma baga in boala. Ha, ha cand am vazut tortul si mie mi-a sarit platoul in oki. Chiar voiam sa iti spun ca eu mi-am facut la comanda la un atelier de mobila 2 platouri, Unul rotund si unul dreptunghiular. Am masurat frigiderul si le-am facut cat am putut de mari. Asa ca la ocazii festive am pe ce sa le pun fie ca e tort rotund fie dreptunghiular :P

Nuzi la multi ani soacrei. Iar tie felicitari sincere. Eu pasta asta am facut-o o singura data mai am inca din ea. Problema mea e ca nu se intareste beton. Si dupa o saptamana florile mele sunt moi, daca nu am grija risc sa le tocesc. De ce oare? Clar mie nu mi-ar sta vreo funda asa in veci ;) E minunata (funda) ! :scratch:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2428 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 16 May 2010 - 07:17 PM

Vezi postareagloxinia, la 15 May 2010 - 11:28 PM, a spus:

Lumi, La multi ani, sotului!Sexoasele ti-au iesit f bine. Cred ca a fost mare tortul, asa se vede.Ce a spus sarbatoritul?

Multumesc, Oti! Sarbatoritul a zis, daca iti vine sa crezi, ca lui i-ar fi placut sa fie mai naturale, adica cu sanii mai mari si putin mai lasati, astea cica se vede ca sunt siliconate... :P :P

Vezi postareacec, la 15 May 2010 - 11:29 PM, a spus:

luminis si asa in graba facut arata bine decorul, iar tortul imi place cum a iesit

Multumesc! :scratch:

Vezi postareadora, la 16 May 2010 - 08:59 AM, a spus:

Lumi dar cat ai avut de muncit draga mea la un tort asa de mare...cat a cantarit?...Sa-ti traiasca sotul si sa fiti fericiti in continuare! La multi ani!!!:P

Saru'mana, Dora. :P Am muncit ceva, nu prea mult, da' ce nu fac eu pentru al meu...

Vezi postareacellya, la 16 May 2010 - 09:03 AM, a spus:

Luminita, e un tort reusit !!! felicitari!
chiar asa greu se fac "fetitzele" astea ??? am una de facut pt 6 iunie... un sarbatorit din familie, e vorba de nanutul fetitei mele . hmm...

Multumesc frumos, Celia. Eu m-am chinuit ceva mai mult la ele, poate ca a fost pentru prima data cand le-am facut. Pana pe 6 iunie ai tot timpul sa incerci si cu siguranta iti vei forma mana. Incearca, n-ai ce pierde!

Vezi postareayoyo, la 16 May 2010 - 10:35 AM, a spus:

Si acum sa va arat ultimul tort sa faceti voi comparatii intre primul si ultimul. Astept critici de orice fel ca poate asa primesc ceva suturi sa zbor si eu spre perfectiunea lui Floare de colt, a lui Dora, Ramo....etc asa cat sa stau 1 minut poate se prinde ceva de la ele la mine :P

Atasament DSC08626 modified 1.jpg

OK! Daca vrei critici, eu te critic! Si inca rau de tot: TUTUNUL DAUNEAZA GRAV SANATATII! Nu trebuie promovat sub nicio forma... :P In rest, nu stiu ce critica sa-ti aduc, tortul e minunat! :P

Vezi postareaStefana, la 16 May 2010 - 01:12 PM, a spus:

Heheheee,super tortul!!! Si almeu mai imbatrineste un an pe 23 mai,habar n-am ce sa ii pregatesc,as vrea sa fac ceva ornamente peascuns,in timpulzilei cind e el lamunca....trebuie sama gindesc! dansatoarele tale la bara sunt super faine!!!sdi....13 kile??mama....;)

Merci, Stefana! 13 kile? Nu a avut atat de mult, nu stiu cat exact, dar in niciun caz nu 13 kg.

#2429 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 16 May 2010 - 07:20 PM

Vezi postareagloxinia, la 15 May 2010 - 11:34 PM, a spus:

Daca saptamana trecuta a fost saptamana fructelor, asta e saptamana ciocolatei :P Totzi au vrut tort cu 3 cioco :P M-am prapadit de ras cand am constatat. Deci:

tort de majorat. Donsoara l-a vrut asa. A dictat tot. De la cum sa arate masina ( masina lor de acasa), la numere, mesaj, tot. O fata care stie ce vrea. :P

Atasament P1060642 1600x1200.JPG

Apoi un tort comandat de o mamica, fetei ei ce implineste 14 ani :P

Atasament net1.jpg

Am sters din imagine acele detalii personale :P

si un tort pentru o alta mamica care face 60 de ani :P Fata ei mi-a dat mana libera la decor. A spus doar sa fie alb :P
Atasament P1060659 1600x1200.JPG

Fata, ce-mi plac torturile tale! Si cat te invidiez pentru cariocile alea! Imi vine sa-mi dau 10 palme ca nu mi-am luat si eu...

un tortulet pt casa - blat cu cioco si mere Dora ( multumesc si te :scratch:. e tare, tare bun!!!! il voi face si pt mama ca ajung la ei cam intr-o saptamana- mergem la Cluuuuuuuuuuuuuuuj ...sunt 2 ani de cand n-am ajuns acasa :(

al doilea tort- Spider2 - comanda primita joi; predat vineri. mi-am batut capul ce schimbari sa-i aduc.....nu vroiam cu niciun chip sa fie identic cu primul ! si ......arata asa:
are blat alb, pufos, insiropat cu compot de ananas, crema diplomat cu ananas, stafide si kiwi + coaja de portocala rasa.
decorul este din pdz .

am facut blat amandina, am insiropat cu Capuccino si are 2 creme: ganache cu alune de padure si crema de portocale, iar deasupra glazura de ciocolata;decoratiunile sunt din pdz.

Gloxinia, ti-am zis?? n-am promis, dar le-am facut ;)

Bravo Celia! Evoluezi pe zi ce trece, tine-o tot asa!

#2430 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 16 May 2010 - 07:25 PM

Acum sa va arat si ultimul meu tort de saptamana asta. Beneficiarul este un mare amator de pescuit, proprietar de barca cu motor si iubitor de catei. Blat de negresa (Dora, :scratch: ) mouse de ciocolata neagra si crema de mascarpone cu portocale.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-598-12740306204.jpg Imagine atasata: monthly_05_2010/post-598-12740306304.jpg

#2431 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2010 - 07:31 PM

Lumiiii ce faina e barca! mama miaaa! Cred ca sarbatoritul a fost in al noualea cer! :scratch:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2432 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 16 May 2010 - 07:35 PM

Si pentru ca acusa iesim si noi la aer curat,pun repede aici si tortul de aseara :P

Este superb! Rosu! Rosu! Vad numai rosu in fata ochilor!

Buna ziua!vrabiuta,bbenyci,Stefana,Oana-cristina,elida-silvia,Luminis,gloxinia,cellya,yoyo,va felicit fetelor,ati facut torturi superbe, care mai de care,foarte bune de inspirat,bravooo meritati multe :scratch: ;) :P si doresc sarbatoritilor vostri un sincer "La multi ani!".Acum sa va arat tortul facut pentru soacra mea care ieri a implinit o frumoasa varsta,noi am vrut sa o sarbatorim, chiar daca ea din pacate este in Romania.Noi ii transmitem"La multi ani!"si ca o iubim mult fiindca este un om extraordinar.Am ales sa fac acest model, pentru ca, la topicultorturi de pe internet,yoyo,intreba cum se face funda pe margini, eu am incercat varianta care de altfel am si scriso la topicul restectiv si asta a iesit. Atasament P1020685.JPGsiAtasament P1020683.JPGsi inca unaAtasament P1020689.JPG

La multi ani soacrei tale! Intr-adevar - mare pacat ca este in Romania. Tortul este superb, ca de altfel toate torturile tael! Ti-am mai spus ca esti o adevarata profesionista? Esti unica prin torturile tale, felicitari!

#2433 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 16 May 2010 - 07:38 PM

Vezi postareagloxinia, la 16 May 2010 - 07:31 PM, a spus:

Lumiiii ce faina e barca! mama miaaa! Cred ca sarbatoritul a fost in al noualea cer! :scratch:

Si asta a comentat. Ca cica lui ii plac negresele si rotweiler-ii. Noroc ca mi-e prieten bun! ca altfel ii aratam eu lui negresa. In schimb a fost incantat de silicoane :P , nu ca al meu sot...

#2434 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 May 2010 - 08:06 PM

mai, ce de torturi faine si muuuulteeee!!!!din motiv de trezit maine dimineata la ora 3 , nu va pot lua pe rand la `criticat`, dar cu prima ocazie nu mai scapati :scratch: .
am facut si io un tort aseara, cu crema de portocale si crema caramel.mie mi-a fost tare drag...

Imagine postata

Imagine postata

#2435 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2010 - 08:28 PM

Ufffffffffffffff, Daniela daca ai sti cat te invidiez pentru forma aceea de gerbera... :P
Tortul e superb! :scratch:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2436 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 21-February 10

Postat 16 May 2010 - 08:42 PM

Vezi postareadani_ela, la 16 May 2010 - 08:06 PM, a spus:

mai, ce de torturi faine si muuuulteeee!!!!din motiv de trezit maine dimineata la ora 3 , nu va pot lua pe rand la `criticat`, dar cu prima ocazie nu mai scapati :P .
am facut si io un tort aseara, cu crema de portocale si crema caramel.mie mi-a fost tare drag...

VAI CE FAIN A ESIT FELICITARI SI :scratch: DIN PARTEA MEA

#2437 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 16 May 2010 - 09:50 PM

[quote name='dora' date='16 May 2010 - 03:36 PM' timestamp='1274013368' post='37508']

[/quote]

Si a iesit foarte bine si frumos!!! Te felicit si pentru dexteritatea de care dai dovada in manuirea MMF...snururile ti-au iesit super...zici ca-s facute cu pistolul!!!
[/quote]
dora-multumesc,da snurul mia iesit bine,din pacate nu am pistol am vrut sa-mi cumpar,dar am retineri,am vazut ca fetele care au se plang ca nu este chiar asa usor de folosit.

[quote name='gloxinia' date='16 May 2010 - 08:15 PM' timestamp='1274030144' post='37535']

Nuzi la multi ani soacrei. Iar tie felicitari sincere. Eu pasta asta am facut-o o singura data mai am inca din ea. Problema mea e ca nu se intareste beton. Si dupa o saptamana florile mele sunt moi, daca nu am grija risc sa le tocesc. De ce oare? Clar mie nu mi-ar sta vreo funda asa in veci :P E minunata (funda) ! :scratch:
[/quote]
gloxi-multumesc pentru urari,sa stii ca si eu inainte faceam flori dinMMF si dupa un timp se inmuia,cred ca si cu funda se intampla la fel daca o faceam cu mult timp inainte,deci nu esti singura in cauza,mi-e i-mi place sa acoper torturile cu MMF ,dar pentru flori nu mai am curaj sa-l folosesc.

[quote name='Luminis' date='16 May 2010 - 08:35 PM' timestamp='1274031343' post='37540']

[/quote]
La multi ani soacrei tale! Intr-adevar - mare pacat ca este in Romania. Tortul este superb, ca de altfel toate torturile tael! Ti-am mai spus ca esti o adevarata profesionista? Esti unica prin torturile tale, felicitari!
[/quote]
Luminis-multumesc frumos, pentru cuvintele frumoase care mi le-ai scris.Tortul tau ma dat pe spate iti spun sincer i-mi place tare tare mult este foarte ingrijit lucrat,i-mi plac fetele spune-mi te rog cum le-ai modelat? ca arata tare bine.Peste trei sapt. am de facut un tort, cu mare, soare, plaja si poate faceam si fete ca ale tale.

#2438 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 16 May 2010 - 09:53 PM

mai, ce de torturi faine si muuuulteeee!!!!din motiv de trezit maine dimineata la ora 3 , nu va pot lua pe rand la `criticat`, dar cu prima ocazie nu mai scapati :scratch: .

daniela -mii de felicitari,tortul arata extraordinar de bine, este frumos, curat,ce mai are totul perfect.Tine-o tot asa.

#2439 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 16 May 2010 - 11:40 PM

Bbenyci pentru ca exista topic cu solicitari pentru torturi o sa-ti raspund acolo cu atasare de sabloane insa va trebui sa spui care e tema tortului...adica vrea omul ceva hainute facute sau vrea bebe sau vrea......sunt n decoruri care le poti face tu trebuie s ate decizi ce vrei sa apara pe tort...si cate modele adica daca e cu 2 etaje nu poti pune numai un decor.....da mai multe detalii si sa spui sexul copilului.

http://artaculinara....de-pe-internet/...aici se fac solicitarile legate de ajutor in domeniul torturilor. ;)

Cu ce lipesc decorurile? Exista mai multe metode de a lipi pasta. Poti folosi albus de ou simplu sau cu putin zahar. Poti sa folosesti apa simpla in cantitate foarte mica, pentru ca in cantitate mare aplicata pe petala se topeste. Sau mai poti folosi 100 de ml de apa care se fierbe cu 3 sau 4 linguri de zahar pana ajunge la 50 de ml. Acest sirop se toarna intr-un recipient cu capac. Iei capacul doar cand lipesti si apoi pui inapoi.

Stefana nu am de ce sa ma supar eram doar socata ca doar prin ceea ce scriu se observa ca sunt cam directa.....desi mi-am muscat de n ori limba poate in ideea de a nu leza persoana.Nu reformula nimic, e foarte bine asa cum ai scris.Avem tendinta de a despica firul in n ori eu cred ca ar fi mult mai bine sa fim mai subiectivi si sa nu stam la despicat. Vin cu o sugestie la torturi cand le pui pe material incearca sa iei un material mai deschis si mai vioi pentru ca griul acela putin schimba intensitatea culorilor si a tortului.
Tortul cu dansatori e de o finetzeeeeee din calea afara.Felicitari pentruu ceea ce ai facut! Stiu si eu am patit cu funda ca tot pica insa eu lateralele adica buclele le pensulez si alea apoi imi bag degetele in interior putin si apas si stau asa putin ca sa prinda pe pasta funda. Multumesc de apreciere a sinceritatii :biggrin:!

Nuzi M-I-R-O-B-O-L-A-N-T!!!!!!Multumesc :tongue3: !

Oti, Dora :D :D.......doar stii ca e valabila si reciproca ;) !!

Luminis.....e adevarat ca nu am mai scris ca dauneaza .....dar m-am gandit ca daca e dulce (stii guma aia sub forma de tigara de pe la inceputul lui 90)eveantual la carii poate deranja.Multumesc :D !
Dar ce sexoase ai tu acoloooooo.Imi place barca! Barca a fost greu de facut? Ai decupat la inceput sub forma sau ai sculptat dupa ce s-a intarit toate.

Daniela imi vine sa ma tai la vene la dantela aceea.....e perfecta mai bine zis tot tortul este. Explica-mi te rog si mie cum faci buclele acelea, cu ce forma si cu ce lea-i gaurit in mpe margine:-??.

#2440 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 17 May 2010 - 07:02 AM

Vezi postareaLuminis, la 15 May 2010 - 10:47 PM, a spus:

Hai sa va prezint si primul meu tort de azi, pe care l-am fact cu mare drag pentru sotul meu, care tocmai ce-a mai imbatrinit cu un an. M-am chinuit tare mult la realizarea lui, desi aparent pare simplu, dar fetele astea mi-au dat mare batai de cap, nu stiu daca as mai face altele. Am incercat sa nu le fac hidoase si sa para cat mai autentice, nu stiu cat mi-a reusit. Nu stiu ce sa zic de el, imi place si nu prea! Si asta pentru ca, avand in vedere cat m-am chinuit cu fatucile astea, restul decorului l-am facut in graba mare, nu a fost prea elaborat, oboseala si-a spus cuvantul si nu a iesit chiar cum il vedeam eu.
Ii multumesc din suflet Lissei pentru inspiratie si pentru sfaturile pe care mi le-a dat pentru confectionarea individelor! Lissa,
Si acum tortul:

FFFFFFFFFFF reusit!
La multi ani,sotului tau!

Vezi postareagloxinia, la 15 May 2010 - 11:34 PM, a spus:

Daca saptamana trecuta a fost saptamana fructelor, asta e saptamana ciocolatei Totzi au vrut tort cu 3 cioco M-am prapadit de ras cand am constatat. Deci:

tort de majorat. Donsoara l-a vrut asa. A dictat tot. De la cum sa arate masina ( masina lor de acasa), la numere, mesaj, tot. O fata care stie ce vrea.
Apoi un tort comandat de o mamica, fetei ei ce implineste 14 ani
Am sters din imagine acele detalii personale

si un tort pentru o alta mamica care face 60 de ani :D Fata ei mi-a dat mana libera la decor. A spus doar sa fie alb

nu stiu care-mi place mai mult!

un tortulet pt casa - blat cu cioco si mere Dora ( multumesc si te :tongue3:. e tare, tare bun!!!! il voi face si pt mama ca ajung la ei cam intr-o saptamana- mergem la Cluuuuuuuuuuuuuuuj ...sunt 2 ani de cand n-am ajuns acasa ;)

decorul este din pdz .

Gloxinia, ti-am zis?? n-am promis, dar le-am facut :D

fff frumoase,imi place cum pictezi pasta!

Vezi postareayoyo, la 16 May 2010 - 10:35 AM, a spus:

Si acum sa va arat ultimul tort sa faceti voi comparatii intre primul si ultimul. Astept critici de orice fel ca poate asa primesc ceva suturi sa zbor si eu spre perfectiunea lui Floare de colt, a lui Dora, Ramo....etc asa cat sa stau 1 minut poate se prinde ceva de la ele la mine
Va pup.

PS: Scuzati pentru maxi paranteza facuta!

uite asa un tort i-as face sotului,ca fumeaza pe rupte :biggrin:
imi place funda de moooorrrr

Si pentru ca acusa iesim si noi la aer curat,pun repede aici si tortul de aseara

fffffffff elegant!

Acum sa va arat tortul facut pentru soacra mea care ieri a implinit o frumoasa varsta,noi am vrut sa o sarbatorim, chiar daca ea din pacate este in Romania.Noi ii transmitem"La multi ani!"si ca o iubim mult fiindca este un om extraordinar.Am ales sa fac acest model, pentru ca, la topicultorturi de pe internet,yoyo,intreba cum se face funda pe margini, eu am incercat varianta care de altfel am si scriso la topicul restectiv si asta a iesit.

esti profi!!!

Vezi postareaLuminis, la 16 May 2010 - 07:25 PM, a spus:

Acum sa va arat si ultimul meu tort de saptamana asta. Beneficiarul este un mare amator de pescuit, proprietar de barca cu motor si iubitor de catei. Blat de negresa (Dora, :D ) mouse de ciocolata neagra si crema de mascarpone cu portocale.

Lumiiiii......atatea sexoase intr-o singura saptamana??!!
Super si tortul asta!

mai, ce de torturi faine si muuuulteeee!!!!din motiv de trezit maine dimineata la ora 3 , nu va pot lua pe rand la `criticat`, dar cu prima ocazie nu mai scapati

fff frumos...si volanele imi plac mult!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou