Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2981 Useril este offline   rozi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 29-June 10

Postat 01 July 2010 - 02:39 PM

Interesanta pasta asta, eu ma gandeam la pasta aceea cu lapte praf si miere :occasion15: Laptele praf il cerni? Pasta nu iese galbuie de la laptele praf? Vai ce te-am bombardat cu intrebarile ... aaa si sunt tare curioasa si eu ca si Lumi, asa ca nu mai pun intrebarile, astept doar raspunsul:)
[/quote]
Cand am folosit pasta pt imbracat tortul atunci am pus colorantul in gelatina inmuiata unde am adaugat si mierea si am incalzit putin pana s-a topit gelatina. Am folosit atat colorant lichid cat si gel(ex.pt o cantitate mai mica de pasta cand fac flori )pt roti unde trebuie sa folosesc negru am pictat doar la suprafata. Da am cernut atat laptele praf cat si zaharul pudra ,pasta nu este galbuie am folosit atat lapte praf de 15% grasime cat si de calitate mai buna 26% grasime
pt exemplificare

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2010/post-681-127798577158.jpg

#2982 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 01 July 2010 - 08:23 PM

Frumos tortul tau Rozi ! Felicitari!

Am o problema si orice idee e binevenita ! Am o comanda pe simbata si trebuie sa fac o pasta de zahar de culoarea pielii ! Mi-ar place o piele bronzata, aramie ! Astept sugestii privind combinatii de culori pentru a ajunge la aceasta nuanta ! Si aproximativ, pentru o portie de pasta cam cit si ce cantitate de colorant ar trebui, de ce spun asta , ca am mai obtinut o culoare aramie frumoasa iar dupa ce-am inceput sa pun zaharul praf s-a deschis, s-a facut naspa rau ! :D

#2983 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 July 2010 - 12:05 AM

Vezi postarearozi, la 01 July 2010 - 02:39 PM, a spus:

Cand am folosit pasta pt imbracat tortul atunci am pus colorantul in gelatina inmuiata unde am adaugat si mierea si am incalzit putin pana s-a topit gelatina. Am folosit atat colorant lichid cat si gel(ex.pt o cantitate mai mica de pasta cand fac flori )pt roti unde trebuie sa folosesc negru am pictat doar la suprafata. Da am cernut atat laptele praf cat si zaharul pudra ,pasta nu este galbuie am folosit atat lapte praf de 15% grasime cat si de calitate mai buna 26% grasime

Tortul acesta nu mi se pare a fi acoperit cu pasta de lapte praf...ci mai degraba cu o gelatina colorata...cel putin impresia asta mi-o dau perlele argintii care par ca plutesc...atentie la baza lor!!!
Ai putea sa-mi dezlegi misterul? :occasion14:

#2984 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 02 July 2010 - 12:37 AM

Mi s-a cerut un tort mic, imbracat in martipan, fara vreo ocazie speciala. Si nedecorat ca vor sa il manance nu sa il admire. Asa ca i-am facut fetitei lor o surpriza rapida, nu am muncit cine stie ce la el:

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-20-127802382318.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2985 Useril este offline   rozi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 29-June 10

Postat 02 July 2010 - 05:16 AM

Tortul acesta nu mi se pare a fi acoperit cu pasta de lapte praf...ci mai degraba cu o gelatina colorata...cel putin impresia asta mi-o dau perlele argintii care par ca plutesc...atentie la baza lor!!!
Ai putea sa-mi dezlegi misterul? :occasion14:

[/quote]
Dora tortul este imbracat in pasta de lapte praf iar perlele ca sa stea le-am lipit cu royal din tub ce se gaseste la dr oetket de altfel si florile sunt lipite cu acelas royal scrisul este tot cu royal aici se vede mai bine ca este pastaImagine atasata: monthly_07_2010/post-681-127804077623.jpg

#2986 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 02 July 2010 - 10:08 AM

Vezi postarearozi, la 01 July 2010 - 02:39 PM, a spus:

E foarte interesanta pasta asta, ar trebui incercata, multumim de reteta.

Vezi postareavrabiuta, la 01 July 2010 - 08:23 PM, a spus:

Frumos tortul tau Rozi ! Felicitari!

Am o problema si orice idee e binevenita ! Am o comanda pe simbata si trebuie sa fac o pasta de zahar de culoarea pielii ! Mi-ar place o piele bronzata, aramie ! Astept sugestii privind combinatii de culori pentru a ajunge la aceasta nuanta ! Si aproximativ, pentru o portie de pasta cam cit si ce cantitate de colorant ar trebui, de ce spun asta , ca am mai obtinut o culoare aramie frumoasa iar dupa ce-am inceput sa pun zaharul praf s-a deschis, s-a facut naspa rau ! :occasion14:

Vrabiutza, tu folosesti coloranti lichizi?
La wilton este colorant special pt piele si ma gandesc ca la nuanta aia daca ai adauga putin maro ar iesi ce vrei tu, nu stiu ce sa zic ...

Vezi postareagloxinia, la 02 July 2010 - 12:37 AM, a spus:

Mi s-a cerut un tort mic, imbracat in martipan, fara vreo ocazie speciala. Si nedecorat ca vor sa il manance nu sa il admire. Asa ca i-am facut fetitei lor o surpriza rapida, nu am muncit cine stie ce la el:

Ioi Oti, eu pun pariu ca cel putin papusa a ramas intacta, pusa bine sus sa o admire toate prietenele :hungry:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2987 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 02 July 2010 - 10:36 PM

Insfarsit mi-am facut timp sa descarc niste poze asa ca vin cu cele din w-e”du trecut, facute ad-hoc dar gandite zile in sir, blaturile mi le-a copt mama mea :tongue3:. Am ajuns acasa vineri seara si au trebuit predate unu sambata la amiaz, celalalt duminica la amiaz dar terminat sambata seara.
Inimile au fost pentru o logodna de 60 de persoane si au vut crema de cioco cu nuci caramelizate si visine, blat negresa.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-160-127810280813.jpg

Tortul cu elefantel care mi tare drag, am prins drag de el de cum am primit poza, a fost pentru un botez de 30 de persoane si a avut crema glxiniei cu fructe de padure, blat negresa. Elefantelul l-am facut sambata la amiaz si asa buna ii pasta asta de modelaj ca ramane cum o pui, se intareste relativ repede si daca ai gresit ceva se modeleaza de la caldura mainii.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-160-127810295601.jpg

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2988 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 02 July 2010 - 10:51 PM

Vezi postareaRamo, la 02 July 2010 - 10:36 PM, a spus:

Insfarsit mi-am facut timp sa descarc niste poze asa ca vin cu cele din w-e”du trecut, facute ad-hoc dar gandite zile in sir, blaturile mi le-a copt mama mea :hungry:. Am ajuns acasa vineri seara si au trebuit predate unu sambata la amiaz, celalalt duminica la amiaz dar terminat sambata seara.
Inimile au fost pentru o logodna de 60 de persoane si au vut crema de cioco cu nuci caramelizate si visine, blat negresa.

Atasament inimi-inimi copy.jpg

Tortul cu elefantel care mi tare drag, am prins drag de el de cum am primit poza, a fost pentru un botez de 30 de persoane si a avut crema glxiniei cu fructe de padure, blat negresa. Elefantelul l-am facut sambata la amiaz si asa buna ii pasta asta de modelaj ca ramane cum o pui, se intareste relativ repede si daca ai gresit ceva se modeleaza de la caldura mainii.

Atasament elefant-buline copy.jpg

Ramo cara sunt suuuuuuuuperbe!!! :tongue3:
Ai putea sa-mi spui dimensiunile tortului de botez si cat a cantarit?...am si eu un tort de botez tot pt 30pers :toothy9;

#2989 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 03 July 2010 - 08:24 AM

Atasament elefant-buline copy.jpg

Wow, ce-mi plac inimioarele. :tongue3: Si elefantelul e tare dragalas... Despre ce pasta vorbesti?

#2990 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 03 July 2010 - 08:47 AM

Vezi postareadora, la 02 July 2010 - 10:51 PM, a spus:

Ramo cara sunt suuuuuuuuperbe!!! :hungry:
Ai putea sa-mi spui dimensiunile tortului de botez si cat a cantarit?...am si eu un tort de botez tot pt 30pers :P

Multumesc mult Dora :tongue3: Tavile au fost de 28 si de 18 si a cantarit in final 6,5 kg

Vezi postareaLuminis, la 03 July 2010 - 08:24 AM, a spus:

Wow, ce-mi plac inimioarele. :D Si elefantelul e tare dragalas... Despre ce pasta vorbesti?

Mersi Lumi :toothy9; Pasta este cumparata si tare bine seamana cu ce ne-a aratat Dora :P

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2991 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 03 July 2010 - 09:16 AM

Vezi postareagloxinia, la 02 July 2010 - 12:37 AM, a spus:

sunt sigura ca fetita a fost incantata de surpriza

Insfarsit mi-am facut timp sa descarc niste poze asa ca vin cu cele din w-e”du trecut, facute ad-hoc dar gandite zile in sir, blaturile mi le-a copt mama mea :headbang:. Am ajuns acasa vineri seara si au trebuit predate unu sambata la amiaz, celalalt duminica la amiaz dar terminat sambata seara.

Ramo,frumoase-s ambele!Elefantelul e superb!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#2992 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 03 July 2010 - 10:02 AM

Oti , fain tortul tau , fara ocazie speciala , papusica e ... :scratch:

Ramo , ca de obicei superb . Sa ne spui ce pasta ai cumparat si de unde . Ala cu inimioare e pe gustul meu , v-am spus ca-s fan inimi-inimioare ? :headbang:

Vin mai tarziu si eu cu ceva torturi , sper sa termin in timp util , ca de la 3 mergem la party de 10 ani ...
Imagine postataImagine postataImagine postata

E asa umezeala si caldura ... of !

Rozi , bine ai venit !
mama de fete cucuiete Imagine postata

#2993 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 03 July 2010 - 12:38 PM

Vezi postareaMIMI, la 03 July 2010 - 09:16 AM, a spus:

Ramo,frumoase-s ambele!Elefantelul e superb!

Mersi Mimi :headbang:

Vezi postareaDoriana, la 03 July 2010 - 10:02 AM, a spus:

Ramo , ca de obicei superb . Sa ne spui ce pasta ai cumparat si de unde . Ala cu inimioare e pe gustul meu , v-am spus ca-s fan inimi-inimioare ? :scratch:

Vin mai tarziu si eu cu ceva torturi , sper sa termin in timp util , ca de la 3 mergem la party de 10 ani ...
E asa umezeala si caldura ... of !

Mersi Adri, iti zic la noi de pasta :lol:

Si la tine e umezeala? credeam ca doar la mine e :boohoo: Tocmai am predat un tort si a fost ud colorantul pe el, nashpa, asa nu imi place, totusi cred ca frigideru ii de vina pt ca nu intotdeauna face asa ...

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2994 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 03 July 2010 - 12:43 PM

Vezi postareaRamo, la 03 July 2010 - 12:38 PM, a spus:

Si la tine e umezeala? credeam ca doar la mine e :headbang: Tocmai am predat un tort si a fost ud colorantul pe el, nashpa, asa nu imi place, totusi cred ca frigideru ii de vina pt ca nu intotdeauna face asa ...

Pai draga mea pune ventilatorul in functiune..si vei scapa sigur de umezeala :scratch:

#2995 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 03 July 2010 - 02:25 PM

Vezi postareadora, la 03 July 2010 - 12:43 PM, a spus:

Vezi postareaRamo, la 03 July 2010 - 12:38 PM, a spus:

Si la tine e umezeala? credeam ca doar la mine e :headbang: Tocmai am predat un tort si a fost ud colorantul pe el, nashpa, asa nu imi place, totusi cred ca frigideru ii de vina pt ca nu intotdeauna face asa ...

Pai draga mea pune ventilatorul in functiune..si vei scapa sigur de umezeala :scratch:

Problema nu a fost afara cand l-am facut ci dupa ce l-am scos din frigider, ma gandesc ca de vina e diferenta de temperatura, dar daca dau frigideru pe prea mic nu am facut nimic, ca nu mi se intaresc cremele :boohoo:

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2996 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 03 July 2010 - 04:37 PM

[quote name='Ramo' date='02 July 2010 - 11:36 PM'
[/quote]

Doamne ce frumoase sunt ! Felicitari din tot sufletul !
M-ai intrebat ce fel de colornati folosesc ! Am si lichizi si praf ! gel am doar negru de la wilton.

Si-acum sa va arat tortul meu de azi, pentru un domn ! Blat negresa, mousse de ciocolata asa a fost comanda, tot de ciocolata,(SUUUUUUPER BUN!) ,pasta de zahar.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2010/post-366-127816778203.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-366-127816779207.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-366-127816780051.jpg

#2997 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 03 July 2010 - 04:39 PM

N-am mai postat de ceva vreme , pentru ca n-am avut ce ... am facut pauza ...
si asa s-au aglomerat pentru azi , 4 torturi ...
Unul pentru o fetita (foarte draga mie) vecina cu noi , colega de clasa cu Teodora mea : (blat negresa fara cacao -mersi Oti pentru sfat- si crema ciocolata si vanilie) nu stiu ce greutate a avut , cantarul meu duce doar 3 kg ... :headbang:

Imagine postata

Imagine postata

Unul pentru un botez micut , de 20 persoane , eu am zis ca fac un tort de 2-2,5 kg , la final a avut 3 kg ... (acelasi blat negresa fara cacao si crema ciocolata si vanilie)

Imagine postata

Imagine postata

Si unul pentru o zi de nastere (asta are crema de caise cu ricotta a Dorei :scratch: , multumesc Dora) blat negresa , fara cacao ... a avut 2 kg

Imagine postata

Imagine postata

Nu ma intrebati ce dunga a iesit pe inima mea , ca nu stiu , cand am vazut era prea tarziu sa fac alta , a ramas asa ...

Vreau sa va mai intreb , desi cred ca am mai intrebat asta , voi cum calculati nr de portii/nr de persoane ? De fiecare data ma tem ca nu le va ajunge ...

Ramo , si la mine la fel , cand le-am scos din frigider , au inceput sa transpire .

Mai am unul de decorat , asta trebuie predat maine , asa ca nu ma grabesc , sunt cam terminata ... Da` vine data de 6 iulie , si mergem la Praid , va fi trai pe vatrai , 10 zile , sper sa ma deconectez si eu putin , sa-mi refac fortele .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#2998 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 July 2010 - 08:34 PM

ramo - ce fain e tortul cu elefantel ! imi place mult , musai sa-l fac si eu o data :) .de unde iei pasta asta de modelaj? e scumpa?nu stiu unde a zis dora de pasta :)
vrabiuta- ce sssexy iaste dosu` asta :) !super
dorina- felicitari ! ai facut o multime de torturi, unu si unu ! concediu placut si odihnitor iti doresc :beer2:

#2999 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 04 July 2010 - 10:05 AM

Vezi postareadani_ela, la 03 July 2010 - 08:34 PM, a spus:

ramo - ce fain e tortul cu elefantel ! imi place mult , musai sa-l fac si eu o data :D .de unde iei pasta asta de modelaj? e scumpa?nu stiu unde a zis dora de pasta :D
vrabiuta- ce sssexy iaste dosu` asta :D !super
dorina- felicitari ! ai facut o multime de torturi, unu si unu ! concediu placut si odihnitor iti doresc :D

Daniela uite aici

#3000 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 04 July 2010 - 11:05 AM

Vrabiuto,ce dos sexi!
Doriana,ai muncit nu gluma!Foarte frumoase toate!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic