Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3001 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 July 2010 - 02:08 PM

din an in paste vin si eu cu cate un tort. de data asta am lucrat mai usor pasta , cred totusi ca nu a mai fost atata umezeala :headbang: . blat pandispan cu cacao , si creme de iaurt cu visine si una cu iaurt si piersici.

Imagine postata

Imagine postata

#3002 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 04 July 2010 - 03:48 PM

Oti fata ce finut este :drool:

Olguto
wooow ce dos sexy :(:(

Doriana draga foarte finut lucrate si combinatia de culori e super...brava :headbang:

Daniela imi place mult tortuletul tau...combinatia de culori este atat de delicata :)...doar ca eu as fi pus trandafirasul acela mai...colorat :(

#3003 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 04 July 2010 - 03:52 PM

Vezi postareaRamo, la 03 July 2010 - 08:47 AM, a spus:

Multumesc mult Dora :headbang: Tavile au fost de 28 si de 18 si a cantarit in final 6,5 kg

Multumesc pt raspuns cara :drool:
No way sa-l fac si eu asa mare...ultimul meu tort de comunione a avut tot 6.5kg si-a ajuns la 60 de persoane si-au mai si ramas doua feliute..italianii astia ma dispera...daca ar putea ar taia feliile mai subtiri si decat scobitoarea...
eu ma gandeam la un 24cm cu 16cm...dar si asa mi se pare mare...pt ei of course :(:)

#3004 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 04 July 2010 - 05:40 PM

Un tort in premiera...atat pt interior (am folosit o reteta noua - blat de cioco alba, salsa de portocale si Campari, crema Campari) - voi reveni cu reteta in zilele urmatoare pt cei interesati - cat si pt exterior deoarece am folosit ca si acoperire pielea de cioco alba...

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-17-127825801234.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-17-12782579023.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-17-127825789185.jpg

#3005 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 15-December 09

Postat 04 July 2010 - 07:05 PM

Vezi postareadora, la 04 July 2010 - 05:40 PM, a spus:

Un tort in premiera...atat pt interior (am folosit o reteta noua - blat de cioco alba, salsa de portocale si Campari, crema Campari) - voi reveni cu reteta in zilele urmatoare pt cei interesati - cat si pt exterior deoarece am folosit ca si acoperire pielea de cioco alba...

Oaaaau , Dora , e absolut mortal tortul tau !!! Ce-mi place fata ! Parca-i reala , zau asa ! Tot cu royal icing pe pasta de zahar ? Tare mi-ar placea sa detaliezi odata pas cu pas :) Si felul cum ai drapat pielea de cioco pe lateral , legata cu snurul acela auriu imi place tare :drool: Felicitari , esti o maestra :headbang: Astept cu nerabdare si reteta ca-mi suna tare bine :(

#3006 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 04 July 2010 - 07:43 PM

super arata , dora ! cum ai facut portativul de pe lateral ? l-ai trasat direct pe tort cu ri sau l-ai pus dupa ce s-a uscat? asteptam retetele - mie imi place cum suna blatul...mmmmm, ciocolata alba?

#3007 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 04 July 2010 - 08:07 PM

Vezi postareavrabiuta, la 03 July 2010 - 04:37 PM, a spus:

Doamne ce frumoase sunt ! Felicitari din tot sufletul !
M-ai intrebat ce fel de colornati folosesc ! Am si lichizi si praf ! gel am doar negru de la wilton.

Si-acum sa va arat tortul meu de azi, pentru un domn ! Blat negresa, mousse de ciocolata asa a fost comanda, tot de ciocolata,(SUUUUUUPER BUN!) ,pasta de zahar.

Ce fain ti-a iesit!!! Curiozitatea mea ii cine comanda torturile astea pt domni, sotiile? :P Imi place dantelutza ...
Legat de coloranti eu zic ca merita sa investesti si in alte culori de wilton.

Vezi postareaDoriana, la 03 July 2010 - 04:39 PM, a spus:

N-am mai postat de ceva vreme , pentru ca n-am avut ce ... am facut pauza ...
si asa s-au aglomerat pentru azi , 4 torturi ...
Unul pentru o fetita (foarte draga mie) vecina cu noi , colega de clasa cu Teodora mea : (blat negresa fara cacao -mersi Oti pentru sfat- si crema ciocolata si vanilie) nu stiu ce greutate a avut , cantarul meu duce doar 3 kg ... :toothy6:

Unul pentru un botez micut , de 20 persoane , eu am zis ca fac un tort de 2-2,5 kg , la final a avut 3 kg ... (acelasi blat negresa fara cacao si crema ciocolata si vanilie)

Si unul pentru o zi de nastere (asta are crema de caise cu ricotta a Dorei :) , multumesc Dora) blat negresa , fara cacao ... a avut 2 kg

Nu ma intrebati ce dunga a iesit pe inima mea , ca nu stiu , cand am vazut era prea tarziu sa fac alta , a ramas asa ...

Vreau sa va mai intreb , desi cred ca am mai intrebat asta , voi cum calculati nr de portii/nr de persoane ? De fiecare data ma tem ca nu le va ajunge ...

Ramo , si la mine la fel , cand le-am scos din frigider , au inceput sa transpire .

Mai am unul de decorat , asta trebuie predat maine , asa ca nu ma grabesc , sunt cam terminata ... Da` vine data de 6 iulie , si mergem la Praid , va fi trai pe vatrai , 10 zile , sper sa ma deconectez si eu putin , sa-mi refac fortele .

O da ai avut ceva de lucrut, toate sunt foarte reusite, vad ca ai inceput sa te indragostesti de floricele :scratch: Cel etajat mi-a ramas la suflet, e tare dragalas ...
Sa aveti un concediu plin de bucurii

Vezi postareadani_ela, la 03 July 2010 - 08:34 PM, a spus:

ramo - ce fain e tortul cu elefantel ! imi place mult , musai sa-l fac si eu o data .de unde iei pasta asta de modelaj? e scumpa?nu stiu unde a zis dora de pasta :
vrabiuta- ce sssexy iaste dosu` asta !super
dorina- felicitari ! ai facut o multime de torturi, unu si unu ! concediu placut si odihnitor iti doresc

Am zis dincolo la noi de pasta si abia astept sa vad tortul pe care o sa-l faci :D Mersi :D

Vezi postareadani_ela, la 04 July 2010 - 02:08 PM, a spus:

din an in paste vin si eu cu cate un tort. de data asta am lucrat mai usor pasta , cred totusi ca nu a mai fost atata umezeala : . blat pandispan cu cacao , si creme de iaurt cu visine si una cu iaurt si piersici.

Ti-ai luat crimper? Imi plac mult culorile si ti-am obseravat si trandafirul stilizat :P Nici pantoful nu e mai prejos.

Vezi postareadora, la 04 July 2010 - 03:52 PM, a spus:

Vezi postareaRamo, la 03 July 2010 - 08:47 AM, a spus:

Multumesc mult Dora :P Tavile au fost de 28 si de 18 si a cantarit in final 6,5 kg

Multumesc pt raspuns cara :D
No way sa-l fac si eu asa mare...ultimul meu tort de comunione a avut tot 6.5kg si-a ajuns la 60 de persoane si-au mai si ramas doua feliute..italianii astia ma dispera...daca ar putea ar taia feliile mai subtiri si decat scobitoarea...
eu ma gandeam la un 24cm cu 16cm...dar si asa mi se pare mare...pt ei of course

Mare??? Da cum pot sa-l taie asa subtire?

Foarte fain ti-a iesit Dora, imi place mult culoarea pastei, e atat de alba... Decoratia am mai vazut-o si stiam ca numa un tort fain puteai face cu ea. Trandafirii aia sunt suuuuuuperbi, io nu stiu cum poti sa-i faci... :P
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3008 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 04 July 2010 - 08:45 PM

fetelor, eu n-am sa prestez veci-de-veci asa ceva, dar nu pot sa nu va admir talentul si rezultatele. felicitari sincere tuturor!

#3009 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 04 July 2010 - 08:55 PM

Vezi postareamoatza, la 04 July 2010 - 08:45 PM, a spus:

fetelor, eu n-am sa prestez veci-de-veci asa ceva, dar nu pot sa nu va admir talentul si rezultatele. felicitari sincere tuturor!

Si io, si io!!! :scratch: :toothy6:

#3010 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 04 July 2010 - 09:13 PM

Superb! Chiar asteptam minunea pe care o sa asezi fatuca. Abia astept retele. Trandafirii sunt dupa metoda "lingurii de plastic"?

#3011 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • LocationLa Strumfi

Postat 04 July 2010 - 09:23 PM

Moatza si Foxyy, multumim :toothy6: :scratch:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3012 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 04 July 2010 - 10:42 PM

Vezi postareaMINI07, la 04 July 2010 - 07:05 PM, a spus:

Oaaaau , Dora , e absolut mortal tortul tau !!! Ce-mi place fata ! Parca-i reala , zau asa ! Tot cu royal icing pe pasta de zahar ? Tare mi-ar placea sa detaliezi odata pas cu pas Si felul cum ai drapat pielea de cioco pe lateral , legata cu snurul acela auriu imi place tare Felicitari , esti o maestra Astept cu nerabdare si reteta ca-mi suna tare bine

MINI :floare:...da, fatuca e facuta dupa aceeasi metoda RI pe pdz...

Vezi postareadani_ela, la 04 July 2010 - 07:43 PM, a spus:

super arata , dora ! cum ai facut portativul de pe lateral ? l-ai trasat direct pe tort cu ri sau l-ai pus dupa ce s-a uscat? asteptam retetele - mie imi place cum suna blatul...mmmmm, ciocolata alba?

Dany iti multumesc...portativul e facut direct pe tort cu RI...reteta o voi pune la topicul meu Pasticceria italiana ;)

Vezi postareaRamo, la 04 July 2010 - 08:07 PM, a spus:

Mare??? Da cum pot sa-l taie asa subtire?
Foarte fain ti-a iesit Dora, imi place mult culoarea pastei, e atat de alba... Decoratia am mai vazut-o si stiam ca numa un tort fain puteai face cu ea. Trandafirii aia sunt suuuuuuperbi, io nu stiu cum poti sa-i faci... :P

Nu stiu cum reusesc sa-l taie in felii asa de subtiri..dar sunt de groaza nu alta :P m-au exasperat

Iti multumesc frumos :P

Vezi postareaLuminis, la 04 July 2010 - 09:13 PM, a spus:

Superb! Chiar asteptam minunea pe care o sa asezi fatuca. Abia astept retele. Trandafirii sunt dupa metoda "lingurii de plastic"?

Exact Lumi...te puup :D

#3013 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 05 July 2010 - 08:19 AM

Mama miaaaaa! Fetelor un buchet urias de :floare: pentru voi!
Ati facut niste torturi jos palaria.
Doriana ce imi plac torturile tale!!!! TOATEEEEE! :P
Vrabiuto, ce dos siexiii! Si eu vreau sa fac unul. Detaliezzi putin modul de excecutie? In ce e montat si cum ai reusit sa il faci asa bombat?
Ramoo, super, super ca de obicei :P
Dora, no coment. Ma inebunesti cu literele tale din RI. Si eu care ma plang ca n-am decupator. :P cred ca nici nu ar trebui sa am nevoie, nu? :D
Daniela, frumos tortul si pantoful ;)

Sper ca nu am uitat pe nimeni. Ma iertati voi, daca sunt amnezica :P
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3014 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 05 July 2010 - 08:33 AM

Am facut si eu 2 torturi pt fetele nasilor din Tg Mures. Una a vrut mire si mireasa si biserica, alta printese, caleasca, cai si castel :D
Sunt facute pe ascuns cand au dormit ele, asa ca va rog clementa ca nu am fost la mine in bucatarie :D
Cel negru e cu 3 cioco iar alalalt cu crema de iaurt si caise. Ala de cioco l-am dus de acasa inghetat (300 km :lol: ) pe cand am ajuns era numa bune de ornat :D, alalalt l-am facut acolo nu m-am riscat , am dus blatul facut de acasa. Si bineinteles pasta si pielea de cioco la pachet :D

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-20-127831151453.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-20-127831153199.jpg

Caleasca nu a mai avut loc decat aici :D din lipsa de tava mare :lol:

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-20-127831162086.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3015 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 05 July 2010 - 08:52 AM

Rozi bine ai venit, frumoase torturi, imi plac mult masinutele tale

gloxinia cat de fain a iesit Shrek, iar cel cu printesa e tare simpatic

mimi la multi ani fericiti alaturi de cei dragi, superbe torturi

vrabiuta cum ai reusit pana la urma sa potrivesti culoarea?
a iesit ff faina

Doriana frumoase torturi, unul si unul
sa ai parte de un concediu placut si odihnitor
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#3016 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 05 July 2010 - 09:46 AM

Vezi postareadani_ela, la 04 July 2010 - 02:08 PM, a spus:

din an in paste vin si eu cu cate un tort. de data asta am lucrat mai usor pasta , cred totusi ca nu a mai fost atata umezeala :lol: . blat pandispan cu cacao , si creme de iaurt cu visine si una cu iaurt si piersici.

imi place mult combinatia de culori!

superb!

Vezi postareagloxinia, la 05 July 2010 - 08:33 AM, a spus:

Am facut si eu 2 torturi pt fetele nasilor din Tg Mures. Una a vrut mire si mireasa si biserica, alta printese, caleasca, cai si castel :D
Sunt facute pe ascuns cand au dormit ele, asa ca va rog clementa ca nu am fost la mine in bucatarie :D
Cel negru e cu 3 cioco iar alalalt cu crema de iaurt si caise. Ala de cioco l-am dus de acasa inghetat (300 km :D ) pe cand am ajuns era numa bune de ornat :D, alalalt l-am facut acolo nu m-am riscat , am dus blatul facut de acasa. Si bineinteles pasta si pielea de cioco la pachet :D

m-ai zapacit cu printesele tale,fataaaaaaaaaa!

Vezi postareacec, la 05 July 2010 - 08:52 AM, a spus:

mimi la multi ani fericiti alaturi de cei dragi, superbe torturi

:lol:
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#3017 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 05 July 2010 - 09:50 AM

Vin si eu cu doua torturi
-unul diplomat,facut in fuga mare dar sarbatorita a fost fff incantata

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-139-127831612489.jpg

-o masinuta-blat pandispan si crema de lamaie

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-139-127831620894.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#3018 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 05 July 2010 - 10:08 AM

Ce de torturi faine am ratat iar! Felicitari, va pup pe toate!
Eu nu am cu ce sa vin pe aici ca sunt ocupata cu lucru', nu am timp de torturi in perioada asta.
Ieri m'a rugat mami sa'i ornez un tort pe care il facuse pt prietena ei, asa ca dupa 2 nunti sambata , duminica am aruncat niste frisca pe un tort, si pt ca era tare subtirel m'am incumetat sa incerc si eu impletitura .

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-360-127831724408.jpg
Raluca

#3019 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 July 2010 - 01:21 PM

dani_ela imi place mult combinatia de culori
tortul a iesit frumos si elegant

Dora la torturile tale raman fara cuvinte
cat de delicat si superb poate fi, wow

gloxinia faine torturile
se mai gasesc printese la magazinul de unde le-ai luat? (vreau si eu)

mimi imi place cum ti-a iesit castelul, iar de masina ce sa mai zic ne-ai obisnuit cu ele (la tine masinile sunt in f mare cautare)

Raluca ti-a iesit ffina impletitura mai ales ca zici ca e prima data cand o faci
Ce zici e asa greu de facut?

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#3020 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 July 2010 - 01:28 PM

am facut si eu ieri un tortulet pe fuga (deci nu e asa "bibilit" cum ar fi trebuit), dar cel care l-a primit a fost fff incantat de el (ideea era sa facem ceva sa-l motiveze sa indrageasca Biblia)

blat un fel de chec cu nectar de piersici, crema piersici

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-91-127832919293.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-91-12783292197.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-91-127832925517.jpg

ps scuzati-mi scrisul, dupa ce ca abia iesea frisca (am batut-o cam tare) pe duiul cu nr 2 mai imi si tremura mana (probabil si din cauza stresului ca nu il voi ternmina la timp)deci pe scurt a fost un chin sa scriu aceste cuvinte, m-a durut mna de parca cine stie ce am facut

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic