Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3081 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 14 July 2010 - 10:36 PM

Vezi postareadani_ela, la 13 July 2010 - 09:35 PM, a spus:

ramo , mimi - super torturi ! ramo -sa iti traiasca jumatatea !

ma ajutati si pe mine cu ceva idei? vaaa rooog !!! cica sa fac un tort care sa fie defapt doua :D , si pe ele sa fie un munte , dar defapt muntele asta ar trebui sa fie taiat in doua si doar sa para ca este unul :unsure: .ati inteles ceva? din ce fac eu muntele ? il vor din blat +crema , dar dupa ce il tai in doua mai sta el in picioare? exclus salamul de biscuiti. of ce idei mai au copiii astia :D

Daniela, am cateva poze salvate, nu stiu daca asa era ideea, dar eu incerc sa le pun, poate adaptezi

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-142-127913960606.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-142-127913962586.jpg
fiica dacilor

#3082 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 July 2010 - 09:09 AM

Vezi postareaLuminis, la 13 July 2010 - 01:48 PM, a spus:

Ramo, foarte frumoase troturile! Sa-ti traiasca sotul, sa fiti sanatosi si sa va bucurati toata viata! La multi ani!
PS: Si pe al meu tot asa il cheama...

Mersi Lumi, e un nume frumos, nu? :pupic:

Vezi postareacec, la 13 July 2010 - 04:26 PM, a spus:

Ramo imi plac mult torturile tale, cel care zici ca e nereusit eu il vad f reusit, chiar nu stiu ce ti se pare nereuisit la el, de celelalte nu mai zic
La multi ani sotului (se ocupa cu studiul sau predica?ca asa mi-a lasat impresia tortul)

Mersi Cecilia, tortul meu nereusit trebuia sase arate a fi tractor si seamana mai mult cu o masina de epoca ;)
Multumesc de urari si da ai nimerit ;)

Vezi postareaMIMI, la 13 July 2010 - 04:47 PM, a spus:

Dora doar atat pot spune SUPERBE!!!!!!!!
Ramo,in primul rand la multi ani sotului,parintilor multa sanatate si multi ani fericiti impreuna,alaturi de voi.Torturile sunt ffff frumoase.

Multumesc Mimi :)

Vezi postareaMIMI, la 13 July 2010 - 04:53 PM, a spus:

Ramasesem datoare cu doua torturi
-un tort pt fratele meu care a implinit 30 de ani;nu a iesit tocmai perfect,avand in vedere starea mea,nu a avut nimeni pretentia asta,dar a fost facut cu multa dragoste-blat pandispan si crema lamaie

Ce-mi place sticla aia ... e blat-crema?

Vezi postareadani_ela, la 13 July 2010 - 09:35 PM, a spus:

ramo , mimi - super torturi ! ramo -sa iti traiasca jumatatea !

ma ajutati si pe mine cu ceva idei? vaaa rooog !!! cica sa fac un tort care sa fie defapt doua; , si pe ele sa fie un munte , dar defapt muntele asta ar trebui sa fie taiat in doua si doar sa para ca este unul .ati inteles ceva? din ce fac eu muntele ? il vor din blat +crema , dar dupa ce il tai in doua mai sta el in picioare? exclus salamul de biscuiti. of ce idei mai au copiii astia

Mersi Daniela, vad ca ai gasit solutia:P

Vezi postareagloxinia, la 13 July 2010 - 09:49 PM, a spus:

Daniela, poate ca nu am baut eu destul lapte dar zau ca la faza muntelui taiat in doua m-ai piedut Poate ne faci un desen? ;)

Ramo super super torturile :D La multi ani husbandului si casnicie fericita parintilor!

Mimi ce fain e sticlosul! Musai da fac si io unu ca tare bine arata! :blush:

Mersi Oti:)
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3083 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 July 2010 - 09:09 AM

Vezi postareadora, la 14 July 2010 - 09:34 AM, a spus:

Ramo cara multumesc ...felicitari pt torturi...LA MULTI ANI sotului si multi ani fericiti inainte parintilor tai...sa-ti traiasca!

Vezi postareacec, la 13 July 2010 - 04:26 PM, a spus:

Dora am ramas iar fara cuvinte , asa ca spun numai atat: "PERFECTE"

Ca intotdeauna esti o draguta Ceci cara...si-ti multumesc

Vezi postareaMIMI, la 13 July 2010 - 04:47 PM, a spus:

Dora doar atat pot spune SUPERBE!!!!!!!!

Tizo darling multumesc frumos...felicitari pt torturi..nici nu s-ar zice ca ai avut probleme de sanatate..LA MULTI ANI fratelui tau...se poate mandri cu asa o sora ...speciala si profesionista!!! ;)

Multumesc Dora :pupic:

Vezi postareadani_ela, la 14 July 2010 - 06:41 PM, a spus:

azi am predat tortul cu hannah montana si cu diadema de printesa. nu stiu cat am reusit , dar taticul era incantat de ce a vazut. a fost diplomatul lissei , doar ca am pus in frisca un iaurt de caise , si a capatat un parfum...mmmmm, super !

Uite ca te-ai descurcat foarte bine intr-un timp asa de scurt, felicitari!!!

Vezi postareaOlgutza, la 14 July 2010 - 09:59 PM, a spus:

Mi-e si rusine sa postez tortul meu aici, printre operele voastre :blush:

Blat alb, pufos (multumesc Stefana), crema de orez cu cocos (multumesc Dora) si mousse de caramel, imbracat pentru prima data in pdz (multumesc Dani_ela de instructiuni). Din pacate nu e colorat cum as fi vrut din lipsa de coloranti, dar e facut cu multa dragoste. Combinatia de crreme a fost super buna :)

La multi ani juniorului, iar tie felicitari pentru tort, te-ai descurcat remarcabil, la primul tort sa intinzi pasta asa bine ... asta cere si alte torturi :D

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3084 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 16 July 2010 - 10:31 AM

Daniela ti-a iesit fff bine Hanna!
Olguto,fata,cu asa tort la prima incercare de acest gen,eu zic sa treci mai des pe la topicul asta!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#3085 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 16 July 2010 - 10:34 AM

Un tort pt o tanara ajunsa la majorat si care si-a dorit un tort simplu si elegant-a avut blat pandispan si crema ganache si frisca stabilizata cu gelatina si aromatizata cu vanilie.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-139-127926924343.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#3086 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 16 July 2010 - 11:41 AM

Super Mimi, elegant da, simplu doar la ochiu liber. Atata mi-as dori sa stiu si eu face trandafiri. Foarte faini is ... :tongue7:

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3087 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 16 July 2010 - 01:12 PM

Ca sa nu ma mai traga Gloxi de urechi pun tortuletele pe care le-am facut in ultima vreme :headbang:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2010/post-43-127927865711.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-43-127927867022.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-43-127927868219.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-43-127927869932.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-43-127927872387.jpg

#3088 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 16 July 2010 - 01:16 PM

Si tura asta si gata. Am facut mai multe dar Eu eram in focul retusurilor si stresului asa ca ori am facut pozele strambe si neclare de nu se pricepea nimic fie nu am apucat sa le fac deloc :headbang: si mi-au scapat vreo 3 de botez dragute foc...Asta , soarta! Poate o sa ma invat minte alta data.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2010/post-43-127927895268.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-43-127927896366.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-43-127927897485.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-43-127927898362.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-43-12792789923.jpg

#3089 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 16 July 2010 - 01:20 PM

Torturile cu botosei si cu ursuleti erau in faza demo in care am zis sa am macar o poza ca apoi trebuia sa le finisez si stiam ca s-ar putea sa nu apuc sa fac poze...

Umpluturile sunt cu creme de iaurt, mascarpone, caramel si cocos, ciocolata. Nu am facut chestii deosebite. Am observat ca lumea prefera gusturile mai simple, clare, fructe si pe asta s-a mers.

#3090 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 July 2010 - 01:24 PM

olguta- felicitari ! ce bine ai intins pasta pe tort !!!! ca o profesionista. daca ai mai fi facut si cateva floricici si niste matze , caini ceva , ar fi fost perfect , asa e putin cam golas. te mai asteptam pe aici
mimi- simplu si elegant !
am terminat si eu tortul cu munte ; l-am si predat, dupa chinul tras cu super umiditatea din aer , m-a linistit un pic reactia unuia dintre sarbatoriti. nu stiu daca ei se asteptau la altceva , dar asta a iesit. tort cu blat alb si crema toffy (dana s) si c\rema de portocale.

Imagine postata

Imagine postata

la sfatul dorei , am facut si niste iarba din unt frecat cu zahar +colorant verde , si am pus smocuri de iarba ici colo ,arata putin mai natural asa , dar poze nu i-am mai facut . tre` sa ma credeti pe cuvant :headbang:

#3091 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 July 2010 - 01:29 PM

snej- ai postat in timp ce scriam io. deci chiar meriti trasa de o ureche , cum sa nu ne arati si noua asa torturi superbe? fromos din partea matale? pai daca le vedeam , nici nu mai puneam tortanul meu , ca e atat de sters in comparatie cu ale tale. salvez tot-tot :headbang:

#3092 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 16 July 2010 - 01:30 PM

Vreau sa felicit toate fetele care au prestat torturi.Imi cer scuze ca nu stau sa enumar fiecare persoana in parte.

Desi dupa venirea din concediu am avut parte de necaz in familie..cand a venit ziua sorei mele nu puteam sa o las nesarbatorita si sa nu-i fac ceva frumos si sa-i placa insa am avut la dispozitie o zi astfel se si poate observa si caldura mi-a dat batai de cap.

Tortul e cu blat din nutella cu cocos, crema de ciocolata alba si cocos (Dora)si crema de cafea (Daneza13). Florile au fost facute din MM amestecat cu putina pasta de zahar pentru ca mm-ul gol nu-l puteam modela asa moale era.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-64-127928016538.jpg

Ultimul tort e facut cam de 1 luna pentru o verisoara de a mea care desi a fost cam cu obrazul crapat am fost o doamna si l-am facut. Tortul avea: blatul de negresa (cred), crema de iaurt cu capsuni si mousse de ciocolata.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-64-127928018533.jpg

PS: Snej sunt bestialeeeeee.Pai te urechiem de acum de nu postezi asemenea minunatii.Si imi place ca sunt ordonateeeee.
Ai un tort cu inimi si negru cum ai colorat pasta nu a fost sfaramicioasa?

Mimi atat de elegant e tortul tau. Felicitari.

Dani_ela draga mea sincer ai avut o incercare grea...din ce era muntele?Cum l-ai colorat? Felicitari pentru ceea ce ai facut!
Sa mergi rapid la topicul creme sa scriii cele 2 creme facute ca astfel mai incercam si altceva :headbang: .

#3093 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 July 2010 - 02:12 PM

yoyo- muntele a fost facut ca un tort mai inalt , apoi ciopartit. deci blat-crema. l-am acoperit cu pasta alba , si apoi l-am pictat . dar umezeala maaaare , a facut ca sa nu se usuce culorile , si chiar sa o ia la vale .am sa caut topicul cu creme si scriu cele 2 creme facute.

#3094 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 16 July 2010 - 02:12 PM

Vezi postareadani_ela, la 16 July 2010 - 01:29 PM, a spus:

snej- ai postat in timp ce scriam io. deci chiar meriti trasa de o ureche , cum sa nu ne arati si noua asa torturi superbe? fromos din partea matale? pai daca le vedeam , nici nu mai puneam tortanul meu , ca e atat de sters in comparatie cu ale tale. salvez tot-tot :headbang:

Ai tu pareri ca e sters tortul tau, e grozav si sta in picioare...eu una nu ma apucam de el. Mare curaj ai avut =)) . Le numesc torturi SF si nu ma apuc de ele, eventual le spun cum as face sa imi usureze un pic munca. Daca vor asa.. bine, daca nu atunci ii refuz dar ii rog sa-mi arate si mie pozele cu tortul facut de cofetarie :lol: . Niciodata pana acu nu s-a intamplat sa le faca fanteziile la cofetarie. Deci da!

#3095 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 16 July 2010 - 02:16 PM

yoyo - am cumparat un kg de pasta neagra si unul de rosie din Olanda dar sunt prea scumpe sa le folosesc la suprafete intinse de acoperit :headbang: .Folosesc din ea pe ici pe colo cand sunt in criza de timp si nu stau sa fac pastea mea gri inchis si faramicioasa, ca numai pana la nivelul asta am ajuns....

#3096 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 16 July 2010 - 03:48 PM

Mimi e super sticlosul, minie a iesit reusit , iar ultimul elgant, imi plac trandafirii mult

Daniela ff faine torturi, cat despre cel cu munte te-ai descurcat ff bine, e f reusit

Olguta chiar daca e asa simplu e f dragut

snej wow ce de-a minunatii si noua nu ai vrut sa ni le arati
dupa asa torturi eu nici nu mai am curaj sa vin cu tentativele mele

yoyo ce-mi place inimioara
cel cu fundita i-a placut mult Rahelei (fata mai mare)si l-a comandat pt ziua ei de pe acum
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#3097 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 16 July 2010 - 04:03 PM

Am facut si eu un tort (daca-i mai pot zice asa dupa cate minunatii am vazut pe aici) pt ziua baiatului (va las sa deduceti cum il cheama si cat face)
blat negresa, crema ganache, insiropat putin cu sirop de visine diluat, ornamente pasta de zahar
Mi-a placut reactia lor (ca cel mic a fost asa incantat chiar daca nu era al lui, numai la el s-ar fi uitat)

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-91-127928891289.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-91-127928892653.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-91-12792889602.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#3098 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 16 July 2010 - 05:07 PM

Olguta La multi ani baietelului tau. Pentru prima data te-ai descurcat mai mult decat onorabil, sa nu et lasi ca esti pe drumul cel bun. Daca ati vedea primul meu tort imbracat in PDZ...

Snejulina, vezi ca face bine cateodata putina mustruluiala? Pai se poate? Sa tii ascunse asemenea frumuseti? Imi plac toate insa body-ul m-a dat gata!

Daniela ce fain e munteleeeeeeeeeee! Super! Super!

Ioana draga, imi pare sincer au ca a trebuit sa treci prin momente dificile, tortul surorii chiar daca a fost facut in timp record e foarte finutz. De funda nu mai zic nimica.... Ma apuca ciuda cand o vad asa faina si infoiata.

Mimi super elegant tortul cu trandafiri!

Ceci, baiatul tau cel mare a implinit 5 ani :-* se vede bine. Se preapoate sa il cheme Manu, nu se vad prea bine literele pe masini. Tortul e foarte dragut, o singura sugestie am. Cand vad tava de desubt mi se pune asa un nod in stomac.

Sunt tavile alea mari de se pun sub storcatorul de vase. O puteti folosi pe post de storcator si cand va trebuie o luati si o folositi la torturi. Eu dau 8,5 lei pe ele am deja o multime de culori. Ultima achizitie e una portocalie inca nu am avut ocazia sa o folosesc.

Pupici la tortalese merg sa descarc si eu pozele si revin :P
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3099 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 16 July 2010 - 05:18 PM

Ieri am facut 2 tortulete de cate 2,5 kg pentru o verisoara care azi isi serbeaza ziua acasa si la servici si un tortulet bust mic de 3 kg pe care l-a comandat o fata fratelui ei :P Mi s-a cerut expres sa fie obraznic :P Stefana si Ramo, m-am distrat teribil facandu-l si gandindu-ma la voi :-*

Primele 2 negressa, crema de iaurt cu caise si ultimul negressa crema de iaurt cu fructe de padure.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-20-127929344444.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-20-127929346721.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-20-127929350204.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3100 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 July 2010 - 06:52 PM

cecilia- sa-ti traiasca feciorul ! a implinit 5 ani? si numele...nu se prea vede bine , eu tot citesc dinam :-*, sigur nu il cheama asa :P
oti- ce dor imi e sa fac un tort cu ciocolata scursa...ce fel de glazura folosesti? iar bustul e tare fain , ma asteptam la ceva mai obraznic ; nu am facut unul pana acum , dar mi-ar place sa incerc , numai sa apara ocazia.

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul