tango, la 10 August 2010 - 08:01 AM, a spus:
Foarte frumoase torturile voastre, tot mai visez ca o sa ajung si eu sa fac asa frumuseti.
Anca_B imi place mult tortul de botez, l-am studiat indeaproape pentru ca trebuie sa fac si eu unul peste 2 saptamani. Si as avea nevoie de cateva sfaturi.
Tortul ar trebui sa aiba 5 kg si sa fie diplomat. Cam ce cantitate de frisca si fructe ar fi necesara, ca intotdeauna imi ies torturile mai mari decat ar trebui.
Si cu cat timp inainte pot sa-l imbrac in pasta de zahar? Da, stiu am ramas la aceeasi problema dar de data asta eu sunt si nasa copilului si nu pot sa stau sa bibilesc tortul in aceeasi zi, as vrea sa-l fac cu vreo 24 ore inainte. Si as vrea sa-l fac si cu un etaj, pot sa la asamblez asa devreme, ca mi-e teama sa nu se scufunde.
Anca_B, tortul tau pe ce e asezat? Direct pe placa de lemn? Ca si eu trebuie sa gasesc o solutie pentru suport.
V-am pus o gramada de intrebari si sigur mai apar pe parcurs, dar sper sa aveti rabdare sa ma ajutati si pe mine

. E primul tort care va fi dus la restaurant si este si pentru finuta mea asa ca as vrea mult sa fie reusit.
Tango,ma bucur mult ca iti place tortul meu!Am avut mari emotii cu el pt. ca e primul asa de mare si al 2-lea cu etaj;deci,si eu sunt la inceputuri.Ce pot sa-ti spun?si eu trebuia sa ma incadrez in 5 kg cu tortul,dar pt.ca sunt novice,nu am aproximat bine si nici nu l-am mai cantarit(tortul era pt. o verisoara de-a mea...si de aia).Torturile au avut dimensiunile 24/6 aprox. 2,5 kg si 34/9,aprox.4 kg.Am folosit 2 litri de frisca,2 compoturi de piersici de 470 gr si unul de ananas,si am facut 4 portii de pdz.
Eu l-am imbracat in pdz in ziua botezului ca nu aveam loc in frigider dar si de emotii sa nu se intample ceva cu el;sper sa intre si fetele care au mai multa experienta cu torturile mari,sa ne ajute si ele cu sfaturi!
Am imbracat fiecare etaj separat cu pdz si apoi le-am suprapus;in blatul mare am introdus niste bete(6 bete in 4 locuri) de frigarui invelite in folie de Al,pt ca nu am avut ceva mai gros,am improvizat;
Tortul e asezat pe un platou ..."special"

o polit de la un dulap,tot improvizatie de moment,pt. ca nu am avut alt platou atat de mare.
Cu mare placere iti raspund la intrebari!
Dar si tu ai avut ceva de lucru la torturile tale, sunt foarte dragute!
yoyo, la 11 August 2010 - 07:23 AM, a spus:
Anca_B ai facut un tort de botez sublim. Imi place foarte mult. Decorul e bestial.
Ai montat pe ceva pantofiorii sau botoseii ca s-au uscat foarte uniform...detalieaza putin te rog?!Cum ai reusit sa faci model pe ei? Si spune-mi cum ai facut si funda aceea pentru ca e foarte frumoasa,la fel si fluturasii, trenuletul, mai bine zis totul. Daca ai ceva dupa care te-ai inspirat pune-l la tehnici ca sincer e de tablou tortul.
Draga YOYO iti multumesc mult pt. cuvintele frumoase!Ii musai sa-ti trimit o turta dulce ,facuta de mine,ca esti prea draguta!
Deci,sa iti si raspund intrebarilor:botoseii am incercat sa-i fac exact cum am vazut pe un filmulet de pe Youtube(am sa atasez link-ul ),nu,nu i-am montat pe nimic,decat ca am lasat pasta mai grosuta,(vreo 5 mm)am sa atasez si poza pt. funda ;fluturasii i-am decupat cu decupatorul de la LB si i-am lasat la uscat pe un carton indoit in unghiuri(adica in "v-uri)trenuletul e din dreptunghiuri de pdz carora le-am atasat roti din bilute de pdz.Am sa ma intorc la tehnici sa pun poze si link.
Ralu' bine ai revenit!Ce tare ii tortu' de la nunta fratelui tau!Multa sanatate si fericire tinerilor insuratei!
Otimultumesc ,ma bucur ca iti place tortul meu!
Pt. azi am avut de facut 2 torturi pt. 2 doamne dragute!Torturile sunt diplomat cu fructe si mousee de cioco',imbracate in pdz ,decor de ri si margelute ,si mi-am inaugurat si luster-ul de la LB.
Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 12 August 2010 - 10:24 PM