Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3321 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 14 August 2010 - 07:50 AM

Vezi postareaMiny, la 11 August 2010 - 02:31 PM, a spus:

Felicitari tuturor pentru frumoasele torturi pe care le faceti.
Sa va arat si eu ultimul tort facut sambata pentru ziua mamei mele, Este facut in graba si scuzati caliatatea pozelor sunt facute cu telefonul ca uitase-m aparatul acasa. Nu este prea deosebit ca l-am facut la tara. Este facut cu blatul de amandina al Lisei si un blat simplu cu nuci pralinate,iar cremele au fost de portocale in mijloc si de ciocolata restul.

La multi ani,mamei!Foarte bine arata sectiunea!

Vezi postareayoyo, la 11 August 2010 - 07:31 PM, a spus:

Vin si eu cu tortuletul facut cu blat negresa insa fara cacao si crema de iaurt de piersici decorat pentru un prieten al familiei.

Yoyo,imi place tare mult tortul tau!

Vezi postareaLuminis, la 12 August 2010 - 10:17 PM, a spus:

Dani, fiul meu cel mare, a implinit azi 12 ani. Tortul lui inca nu este gata, va fi pana sambata, sper - ma omoara bila aia (OFF!), dar am vrut sa marchez oarecum momentul si i-am facut pentru azi tortul de inghetata de zmeura si ciocolata alba, cu blat de bezea, dupa reteta Gabrielei-Cara. Foarte - foarte bun si racoritor, ideal pentru canicula asta. Pana la tortul cel mare (nu chiar asa de mare, dar, cum spuneam, bila aia imi da mari batai de cap), l-am devorat pe acesta, cu toate ca nu am fost decat noi patru.

La multi ani,Dani!

Vezi postareaAnca_B, la 12 August 2010 - 10:20 PM, a spus:

Pt. azi am avut de facut 2 torturi pt. 2 doamne dragute!Torturile sunt diplomat cu fructe si mousee de cioco',imbracate in pdz ,decor de ri si margelute ,si mi-am inaugurat si luster-ul de la LB.

Ancuto,imi place,de efect!

Vezi postareaYours4ever, la 13 August 2010 - 05:08 PM, a spus:

astea sunt torturile ce le'am mai facut in ultima perioada,
unu cu cioco scursa si mousseuri de cioco inauntru, un thomas nereusit,cu o crema de iaurt, mi'au curs culorile de la umezeala, si ultimu' de care mi'e tare drag, pentru fetita prietenei mele,a implinit un an, si i'am facut un tort colorat si cu niste cuburi:)am facut o crema tare buna, iaurt de visine si de capsuni, frisca, branza dulce mixata cu suc de lubenita si gelatina inmuiata tot in suc de lubenita.

toate sunt frumoase,dar ultimul imi place rau!

Vezi postareaDoriana, la 13 August 2010 - 10:48 PM, a spus:

Ce de fete harnicute ! :occasion14: Va felicit pe toate pentru munca voastra ! Torturi unul si unul , toate frumoase , se vede ca-s facute cu pasiune .

Asa cum am promis mai demuuuuuult , (am fost in concediu , apoi am avut calculatorul stricat , mai intram de la lucru , da` n-aveam timp de postat) vin acum cu ultimul tort prestat . A fost blat negresa fara cacao si crema de ciocolata . Modelul e vechi , facut si de alte fete , mie imi place ca merge repede si n-ai ce gresi la el .

Doriana,este fffffff frumos!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#3322 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 14 August 2010 - 07:56 AM

Vin cu doua torturi
-tort cu crema de ciocolata si bucatele de ananas si ornat cu frisca

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-139-128176517701.jpg

-si un tort -comanda de pe o zi pe alta (decorul l-am facut noaptea)-tort cu trei feluri de cioco

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-139-128176536102.jpg

#3323 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 14 August 2010 - 08:28 AM

Mimi foarte tari ambele. Sticla aia pare reala, in ce ai montat-o? Cat despre scuter e superb! Eu nu stiu cum ai reusit sa il faci asa iute. Am facut si eu o data unul si am tot uscat pe bucati cateva zile apoi mi s-a rupt la asamblare ca imi venea sa mor! Pana la urma l-am pus culcat pe tort. :occasion14:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3324 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 14 August 2010 - 02:08 PM

Vezi postareagloxinia, la 14 August 2010 - 08:28 AM, a spus:

Mimi foarte tari ambele. Sticla aia pare reala, in ce ai montat-o? Cat despre scuter e superb! Eu nu stiu cum ai reusit sa il faci asa iute. Am facut si eu o data unul si am tot uscat pe bucati cateva zile apoi mi s-a rupt la asamblare ca imi venea sa mor! Pana la urma l-am pus culcat pe tort. :occasion14:

Oti,saru'mana!
Sticla e un tortulet dreptunghiular cioplit cu un cutit,usor,usor,pana la forma sticlei.
Cat despre moto,a fost o adevarata aventura!Tot pe bucati e facut,dar le-am asamblat cand nu erau uscate,ci doar putin intarite(de altfel nici nu aveam cum,tinand cont ca am facut decorul noaptea si a doua zi la pranz am dat tortul).

#3325 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 August 2010 - 04:25 PM

Vezi postareaDoriana, la 13 August 2010 - 10:48 PM, a spus:

Ce de fete harnicute ! :occasion14: Va felicit pe toate pentru munca voastra ! Torturi unul si unul , toate frumoase , se vede ca-s facute cu pasiune .

Asa cum am promis mai demuuuuuult , (am fost in concediu , apoi am avut calculatorul stricat , mai intram de la lucru , da` n-aveam timp de postat) vin acum cu ultimul tort prestat .

Vad ca are succes modelul, adevarul e ca e simplu si finutz. Arata bine pe alb cu roz, notat :)
Cat despre simplu de facut eu te contrazic, ca mie mi-a dat o gramada de batai de cap. plus ca am decupat la floricele de imi venea sa imi fac sepuku. De fapt nu e greu de facut doar ca te ia cu durei de cap la fel ca si cu bulinele Ramonei :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3326 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 15 August 2010 - 10:11 AM

Torturile de ieri
-un tort cu crema diplomat,pentru un pusti de 4 ani

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-139-128185990409.jpg
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-139-128185975975.jpg

-si pentru o fetita,un tort ciocolatos,imbracat in ciocolata plastica,in sfarsit am experimentat-o si mi-a placut

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-139-128185985537.jpg

#3327 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 15 August 2010 - 11:23 AM

Si, ca sa incheiem saptamana intr-o atmosfera de sarbatoare,ca tot e sarbatoare azi,apropo' la multi ani d-nelor cu numele Maria,vin si eu cu un tort cu mousee-uri de cioco' ,imbracat in pdz si decor din ri si pdz.Un tort cu un mesaj special pt. o pereche de miri.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-181-128186419538.jpg

#3328 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 15 August 2010 - 11:49 AM

Mimi , e perfecta mingea asta a ta . La fel ca celelalte fete , is curioasa cum arata bolul in care o montezi , si cum o ''peticesti'' asa la fix ... Eu cand am facut doar am trasat peticele , si totusi la baza nu mi-au iesit cum trebuie ... Felicitari pentru lucrul cu frisca , e super .

Ancuta , harnicuta fata ! Ti-a iesit asa fain tortul carte ... cat a cantarit ? Ce blat/crema are ? Trandafirul e super fain , vad ca ai luster , sper sa-mi iau si eu intr-o zi ... :D Si scrisul? Scrisul cum l-ai facut? Litere asa faine ... E royal ? Daca da , cum l-ai facut?

La multi ani , pentru toate Mariile ! :P
mama de fete cucuiete Imagine postata

#3329 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 15 August 2010 - 12:06 PM

Vezi postareaDoriana, la 15 August 2010 - 11:49 AM, a spus:

Ancuta , harnicuta fata ! Ti-a iesit asa fain tortul carte ... cat a cantarit ? Ce blat/crema are ? Trandafirul e super fain , vad ca ai luster , sper sa-mi iau si eu intr-o zi ... :P Si scrisul? Scrisul cum l-ai facut? Litere asa faine ... E royal ? Daca da , cum l-ai facut?

La multi ani , pentru toate Mariile ! :P

Draga Doriana dar pe unde umbli?!nu te-am "vazut" pe aici,de-o caruta de vreme!
Ma bucur ca iti place cartea mea,in realitate e si mai frumoasa :P dar nu stiu ce fac cu pozele de imi ies asa in ceata :D ,.
Tortul a cantarit 2 kg fix-fix (asa a cerut clienta).Are blat amandina alb (imi era teama sa nu transpara blatul negru de sub pasta) cu mousee-uri de cioco neagra si cioco' alba (combinatia asta e mai tapana si nu se lasa torturile(clientei ii era teama sa nu se lase tortu').La trandafir am folosit colorant gel "pink" de la Wilton iar Lusterul ...isi merita toti banii!is super incantata de el!de ex mi-am luat si carioci de la Wilton si...is dezamagita de ele.Am sa mai intreb si fetele ,poate nu stiu eu sa le folosesc!?
Scrisul?! :P mi-o dat niste batai de cap.....Am facut ri ,si am trasat cu dui-ul nr 3 ,pe o folie (tipla) sau cum sa-i spun,in care era o hartie listata cu caractere.Le-am lasat la uscat iar a doua zi am inceput sa le lipesc pe tort ,tot cu ri.
Daca nu m-am facut inteleasa am sa pun ceva filmulet demonstrativ de pe youtube!

#3330 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 15 August 2010 - 12:27 PM

Anca , cred ca am inteles , eventual daca poti , sa pui caracterele alea , sa vad si eu cum sunt ... Cat despre carioci , in afara de scris , nu le folosesc nici eu , si culmea , de cand le-am luat nimeni nu doreste tort cu scris ... :P
Tortul pare mai mare de 2 kg ... mi-e drag de clientii care cer tort de 2 kg ... :D
Daca ai filmulet , si ai timp , te rog sa-l postezi . Ai pm.
mama de fete cucuiete Imagine postata

#3331 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 August 2010 - 02:04 PM

oau , cate torturi faine pe aici ! felicitari fetelor ! pe caldura asta am o leneee :P , si de aia va felicit asa la comun , nu-i frumos din partea mea , dar astept sa vina racoarea , ca poate am mai multa energie :D

#3332 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 15 August 2010 - 08:35 PM

Fetelor, sunteti fantastice, lucrati mai ceva ca niste albinute. Va felicit din toata inima pe toate la un loc si pe fiecare in parte.
Raluca, casa de piatra fratelui tau! Ai facut un tort fantastic.
Mimi, la tine banda lucreaza zi si noapte; Cand ai timp fata draga sa faci atatea? Eu cred ca nu as face fata...
Anasia, la multi ani micutei tale. Frumos tort!
Miny, la multi ani mamei tale! Felicitari pentru tort!
Yoyo, tare mult imi place sticla ta!
Doriana, felicitari!
Anca_B, tie vreau sa-ti spun ca ai una din cele mai rapide evolutii in ale tortalitului. Devii pe zi ce trece mai profi! Felicitari si pentru patul acela, eram in concediu cand l-ai postat.

Despre mine va zic ca sunt plina de nervi, am crezut ca ma lasa nervii la tortul pentru Dani. Umezeaza asta mi-a dat foarte mari batai de cap, mi s-au umezit decoratiile, am crezut ca o sa am un mare esec. Oricum, nu sunt chiar multumita de rezultat... nici poze prea reusite nu am pentru ca le-am facut pe mare fuga, tot de frica sa nu mi se umezeasca prea tare, nu l-am tinut mult scos din frigider, iar pozele lucesc toate, dupa ce ca era asa mare umezeala a mai batut si blitul in ele... ce mai, varza... pun imediat si ceva poze.

#3333 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 15 August 2010 - 09:13 PM

Iata si tortul care mi-a dat atatea batai de cap. Este pentru cei 12 ani pe care baietelul meu cel mare, Dani, tocmai ce i-a implinit. Baza tortului, dusumeaua, este tortul snickers al Dorei (deosebit cu adevarat, o crema delicioasa, ti se topeste in gura, iar aromele se combina perfect. Dora, :floare:). Capul lui Tom este din pandispan simplu umplut cu mouse de ciocolata, ciocanul, la fel. Jerry si restul decorului, din pasta de zahar. Primul tort pe care am pictat.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-598-128189917591.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-598-128189959038.jpg Imagine atasata: monthly_08_2010/post-598-128189915315.jpg

Una peste alta, totusi, sunt multumita de rezultat. Dani la fel. I-a placut chiar si lui Edi, care este cel mai sever critic al meu. As repeta acest tort, dar in niciun caz nu l-as mai face pe canicula.

Aceasta postare a fost editata de Luminis: 15 August 2010 - 09:16 PM

#3334 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 15 August 2010 - 10:40 PM

Vezi postareaLuminis, la 15 August 2010 - 08:35 PM, a spus:

Fetelor, sunteti fantastice, lucrati mai ceva ca niste albinute. Va felicit din toata inima pe toate la un loc si pe fiecare in parte.

Anca_B, tie vreau sa-ti spun ca ai una din cele mai rapide evolutii in ale tortalitului. Devii pe zi ce trece mai profi! Felicitari si pentru patul acela, eram in concediu cand l-ai postat.

Despre mine va zic ca sunt plina de nervi, am crezut ca ma lasa nervii la tortul pentru Dani. Umezeaza asta mi-a dat foarte mari batai de cap, mi s-au umezit decoratiile, am crezut ca o sa am un mare esec. Oricum, nu sunt chiar multumita de rezultat... nici poze prea reusite nu am pentru ca le-am facut pe mare fuga, tot de frica sa nu mi se umezeasca prea tare, nu l-am tinut mult scos din frigider, iar pozele lucesc toate, dupa ce ca era asa mare umezeala a mai batut si blitul in ele... ce mai, varza... pun imediat si ceva poze.

Luminis , draga mea iti multumesc mult pt. cuvintele frumoase !Inseamna mult pt.mine . =)) =)) .
Bine ai revenit,sper ca te-ai simtit bine in concediu!
La multi ani pt. Dani,multa sanatate si ...tot ce-i mai bun in viata!
Tortul pt. Dani este foarte frumos,sincer,eu nu ii vad niciun defect!Imi place tare mult mai ales "dusumeaua " cum luceste ,ff. frumos ai pictat!Dar,stiu ca ai avut ceva de lucru' la el.Felicitari a iesit un tort deosebit!
Si acum ...intrebarile:
1.ce culoare de :P "bait" ai avut pt. "dusumea "?
2.ce decupator folosesti pt. litere?
3.cu cat timp inainte ai inceput sa lucrezi la detalii:ciocanul,urechile lui Tom etc? ai mai pus ceva in pdz ca sa stea mai "ferme"?
4.cum ai facut bordura ? dar la cel cu Scooby ?
5.blatul de la tortul cu Scooby era insiropat?
Sper ca nu te-am zapacit cu intrebarile mele dar ...era musai!Imi place mult acuratetea torturilor tale!deci,am de la cine invata!

#3335 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2010 - 08:25 AM

Vezi postareaMIMI, la 15 August 2010 - 10:11 AM, a spus:

Torturile de ieri

Waaw, Mimi, unul si unul!Super!

Vezi postareaAnca_B, la 15 August 2010 - 11:23 AM, a spus:

Si, ca sa incheiem saptamana intr-o atmosfera de sarbatoare,ca tot e sarbatoare azi,apropo' la multi ani d-nelor cu numele Maria,vin si eu cu un tort cu mousee-uri de cioco' ,imbracat in pdz si decor din ri si pdz.Un tort cu un mesaj special pt. o pereche de miri.

Anca foarte frumos si finutz! 2 kg zici? Hmmm spune iute dimensiunile ca m-ai facut f curioasa! Pare de 4 minim. Si da, vreau si eu sa vad tehnica RI de scris litere.

Vezi postareaLuminis, la 15 August 2010 - 09:13 PM, a spus:

[center]Iata si tortul care mi-a dat atatea batai de cap. Este pentru cei 12 ani pe care baietelul meu cel mare, Dani, tocmai ce i-a implinit.

In primul rand La multi ani! pentru Dani. Sa creasca mare si sa va bucure toata viata!

In al doilea rand FELICITARI sincere pentru munca prestata! Tortul e absolut adorabil! Zau ca a iesit mai bine ca ala din carte. Ce mai, e tare! =))
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3336 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 16 August 2010 - 09:25 AM

Vezi postareaAnca_B, la 15 August 2010 - 10:40 PM, a spus:

Si acum ...intrebarile:
1.ce culoare de =)) "bait" ai avut pt. "dusumea "?
2.ce decupator folosesti pt. litere?
3.cu cat timp inainte ai inceput sa lucrezi la detalii:ciocanul,urechile lui Tom etc? ai mai pus ceva in pdz ca sa stea mai "ferme"?
4.cum ai facut bordura ? dar la cel cu Scooby ?
5.blatul de la tortul cu Scooby era insiropat?
Sper ca nu te-am zapacit cu intrebarile mele dar ...era musai!Imi place mult acuratetea torturilor tale!deci,am de la cine invata!

1. dusumeaua am vopsit-o cu colorant gel golden brown, nu e de la wilton, e cumparat de pe ebay; am diluat gelul cu esenta de migdale cu alcool;
2. literele astea sunt din ciocolata si sunt cumparate; nu se gasesc la noi, eu le-am luat din germania; la tortul cu Scooby am folosit niste decupatoare de litere ca niste rigle, le voi posta la achizitii;
3. pe Jerry l-am facut joi si a fost foarte usor de realizat (am pe blog pas cu pas); la Tom mi-au iesit peri albi, m-am chinuit mult sa fac blaturile, am cumparat vreo 3 randuri de boluri in care am copt pana le-am nimerit pe alea potrivite. Chinul mai mare a fost cand am imbracat bila in pasta de zahar... le-am intrebat pe fete cum sa fac bila sa iasa rotunda, dar n-am avut cand sa intreb cu sa o imbrac in pdz... a foat un chin, tot facea cute jos si se rupea fondantul, am facut de 2 ori pasta pentru el. Pe Tom l-am facut vineri seara, in conditiile in care sambata era petrecerea si in vreo 2 ore trebuia sa-mi vina niste musafiri de la bucuresti. Dupa ce l-am imbracat cat de cat in pdz, restul a fost ...parfum si culoare... a mers ca pe roate. Ciocanul l-am facut vineri noaptea, simplu, am decupat dintr-un cap de Tom pe care l-am ratat. N-am pus nimic in pdz, urechile le-am facut vineri noaptea si le-am dat la frigider unde s-au intarit si a doua zi le-am lipit.
4. pentru borduri am niste cuttere speciale, tot de be ebay, le postez si pe astea la achizitii.
5. eu insiropez toate torturile.

Multumesc pentru aprecieri!

Vezi postareagloxinia, la 16 August 2010 - 08:25 AM, a spus:

In primul rand La multi ani! pentru Dani. Sa creasca mare si sa va bucure toata viata!

In al doilea rand FELICITARI sincere pentru munca prestata! Tortul e absolut adorabil! Zau ca a iesit mai bine ca ala din carte. Ce mai, e tare! =))

Multumesc, Oti! Sunt o mangaiere cuvintele tale, mai sterg din stresul pe care l-am avut cu tortul asta. Acum, daca ma gandesc bine, 90% a fost din cauza umezelii care nu m-a lasat in pace la crearea Tom si 10% din lipsa mea de experienta cu "bilele".

#3337 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 16 August 2010 - 09:39 AM

Anca este foarte frumoasa cartea ta!Cum a spus si Lumi,ai o evolutie fantastica!

Lumi este superb tortul,chiar daca o fost un chin pt tine,realizarea lui,a iesit ceva foarte frumos!
La multi ani lui Dani,sa creasca mare si fericit!

#3338 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 16 August 2010 - 10:53 AM

Tortul meu de w-e acesta. Am muncit de am vazut doar floricele si dungulite dar a meritat fiecare minut. In realitate era si mai dragut cumva. Cred ca e cel mai bun tort al meu =)) .

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-43-128194869173.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-43-128194868346.jpg

#3339 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 16 August 2010 - 10:59 AM

Luminis ai facut o muncaaaaa....nemaipomenita!!!. Nu stiu daca as avea rabdare si nervi pentru asa arta. Intr-adevar e mai fain tortul decat modelul!!! Nu am eu de unde sa-ti dau atatea felicitari cate meriti..."baitul" podelei face toti banii =)) .

#3340 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 16 August 2010 - 11:01 AM

Anca ai facut o carte super!!! Asa ingrijit lucrata! Cu scrisul m-ai daramat....eu o sa raman codasa la caligrafie...

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul