Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3461 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 25 August 2010 - 09:46 AM

Vezi postareaMIMI, la 25 August 2010 - 07:35 AM, a spus:

Am facut si eu un tort de nunta,nu pot spune ca mi-a dat aripi,ca Ramonei,pt ca eu am multe de invatat,dar am reusit sa-i fac miresei tortul asa cum si l-a dorit.

Atasament IMG_1389.JPG

Super, super! Cel mai tare tort al tau. WOW! Nu am cuvinte...

#3462 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 25 August 2010 - 10:35 AM

Eram sigura ca ieri am postat un mesaj, cred ca sunt prea obosita si nu fac lucruri care zic ca le fac :P =))

Vezi postareadani_ela, la 23 August 2010 - 09:35 PM, a spus:

saptamana trecuta am facut un tort pt un baietel care joaca badminton.

poza e neclara ca e facuta in viteza cu telefonul , ca uitasem sa ii fac una pana cand au venit dupa el .
azi am terminat un diplomat , care a fost mare - peste 4,5kg. e facut pt o micuta gimnasta de la scoala Nadia Comaneci, fan al hannei montana

Chiar si cu poza neclara se vede frumusetea tortului. Hannah desi nu imi place mie de ea tie ti-a iesit impecabil, ce fain ai desenat-o, incredibil!!!

Vezi postareaSapaceanu Simona, la 24 August 2010 - 07:52 AM, a spus:

Va multumesc pentru felicitari tuturor
Romana multumesc pentru raspunsuri, acum o luna am fost la o nunta, si tortul a avut crema de ciocolata cu 3 visine pe ici pe colo, am mai mancat parca tot la torturi de nunta aceasta crema, era destul de moale si de aceea eram interesata. Tortul ca aspect nu a fost cine stie ce sunt fete de aici care ar fi lucrat mult mai frumos, ma refer ca era plin de denivelari si etajele erau de diferite marimi, uite atasez o poza ca sa vedeti. In schimb trandafirii au fost moi, din ce i-o fi facut de s-au pastrat asa, eu am facut varza si conopida tot din pasta de zahar si dupa 5 minute erau piatra :D
Si raspunsul Danielei, sticla este doar mulaj, inainte cu 3 zile am pus pasta de zahar pe o sticla de vin si am lasat-o la uscat

Crema daca pui gelatina in ea nu e moale deloc, defapt nu ar trebui sa fie moale daca e bine batuta, eu pana anu asta nu puneam gelatina defel.
Tortul la prima privire nu arata rau, stii ce putini vad ca nu e bine finisat? Din pacate majoritatea torturilor de cofetarie nu sunt bine finisate pentru ca ii intereseaza cantitatea nu calitatea :(
Tranfafirii as zice ca au fost din martipan daca zici ca au fost moi si nu au fost tinuti in conditii optime. Martipanul la frigider sau aer conditionat se moaie si se strica, nu are voie la umezeala, iar aerul conditionat nu scoate umezeala din incapere ca o camera frigorifica.

Vezi postareaLissa, la 24 August 2010 - 09:08 AM, a spus:

Buna fetelor ,vin si eu ca o intarziata ce sunt sa va multumesc pentru felicitari si sa va felicit la randul meu pe toate pentru deosebitele torturi , cate o :P de la mine pentru fiecare.

scuze ca raspund asa tarziu-

Vezi postareayoyo, la 18 August 2010 - 07:40 PM, a spus:

Lissa ai facut minunatii de torturi! Sunt atat de frumoase si atent lucrate. Sincere felicitari pentru unicitate si executia perfecta.

Spune-mi te rog cum ai facut iahtul:din blat sau pasta deoarece pare mare.

Yoyo draga ,iahtul e cladit din blat -crema,apoi mai decupat si indreptat bine pe unele locuri,practic e un tort in toata regula care a avut 40 cm lungime si 20cm inspre mijloc.

Vezi postareaRamo, la 20 August 2010 - 11:01 AM, a spus:

Lissa, crezi ca as mai putea sa zic ceva?? M-ai lasat masca, impecabile. Pentru mine tu si Floare de colt sunteti ceea ce vreau sa devin cand voi fi mare, felicitari pentru absolut fiecare opera.
Am vazut ca ai zis iar de crema de lamaie, am si eu o intrebare daca esti draguta sa ma luminezi. Am facut crema ta de mai multe ori, ultimele 2 dati am crezut ca dau cu ea de toti peretii, nu stiu de ce dar cand o amestecam cu frisca se pleostea toata, devenea foarte moale, de atunci mi-e frica sa o mai fac desi am respectat reteta. Ai idee unde e greseala? Mersi anticipat!

Vai Ramona draga, dar tu esti deja mare...faci torturi superbe si toata lumea stie ,multumesc si iti intorc felicitarile =))
La crema de lamaie nu stiu ce s-a putut intampla ca eu nu am avut problema asta,intotdeauna amestec crema rece cu frisca si se ingroase cateodata ca trebuie ori sa mai pun putina lamaie si sa amestec usor cu lg ,ori sa adaug putina frisca lichida ca sa o pot intinde.Sa fie problema frisca sau caldurile ce au fost...nu-mi dau seama Ramo,mai bine pune-i si putina gelatina daca nu vrea nicicum.

Oh Lissa, Multumesc !!! :P adevarul e ca mai am multe de invatat dar ma straduiesc. La crema de lamaie ramane sa mai exersez, chiar nu inteleg ce se intampla. Acuma dupa ce ai povestit tu cum o faci ma gandesc ca poate lamaiile mele sunt prea mari ...

Vezi postareaortansa, la 24 August 2010 - 10:48 PM, a spus:

m-am intors si eu din vacanta si vad numai torturi unu' si unu'.Ramona,Dora,Lisa,Mimi,Daniela,Gloxinia,Vrabiuta,Yoyo,Yours4ever-si sigur am uitat pe cineva la ora asta tarzie:EXCELENTE torturi,bravo!

ce am mai facut si eu ,vedeti
aici pe pagina mea de pe flickr,sunt prea franta sa le mai incarc,scuze:

http://www.flickr.co...33@N04/?saved=1

Multumim Ortansa, abia astept sa vina duminica sa apuc sa ma uit peste pozele tale :D

Am facut si eu un tort de nunta,nu pot spune ca mi-a dat aripi,ca Ramonei,pt ca eu am multe de invatat,dar am reusit sa-i fac miresei tortul asa cum si l-a dorit.

Ce fain ti-a iesit Mimi draga, ceva asemanator am si eu pe duminica si mi groaza ca mai am inca de facut trandafiri.
Pentru cate persoane a fost al tau si cate kg a avut?
Poi tie nu ti-a dat aripi ca nu aveai nevoie nu ca nu ar merita tortu, eu aveam nevoie de aripile alea ca sa merg mai departe.
Felicitari sincere =))
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3463 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 25 August 2010 - 12:22 PM

Vezi postareadani_ela, la 23 August 2010 - 09:35 PM, a spus:

saptamana trecuta am facut un tort pt un baietel care joaca badminton.

poza e neclara ca e facuta in viteza cu telefonul , ca uitasem sa ii fac una pana cand au venit dupa el .
azi am terminat un diplomat , care a fost mare - peste 4,5kg. e facut pt o micuta gimnasta de la scoala Nadia Comaneci, fan al hannei montana

Foarte faine ambele. =))

waaa! Ce mare e! Si ce de trandafiri! Cred ca faceam cu nervii sa ii modelez pe torti =)) Nu zice si tu pls ca mere iute...
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3464 Useril este offline   Simona25 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 27-March 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 August 2010 - 12:39 PM

Bravo Mimi acesta este cea mai frumoasa creatie de pana acum. Felicitariiii!!! =)) =))
Ramona nu erau din martipan, pt ca mie nu place de nici o culoare si-mi dadeam seama daca era martipan, aveau acelasi gust ca si fondantul cu care era imbracat tortul.
Spor la munca pentru tortul de sambata

#3465 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 25-August 10
  • Locationbrasov, romania

Postat 25 August 2010 - 03:21 PM

Vezi postareaortansa, la 20 March 2010 - 10:15 PM, a spus:

mamistef-ce oitza haioasa:-).am pe undeva un tutorial cu o oitza asemanatoare,doar ca are blana din ri.

Kiken Hana-frumos tortul tau-si papusa e frumoasa si-i da farmec tortului.

Mimi-ce frumos ornezi cu frisca,tarea mi-as fi dorit sa ma pricep ca tine sa fac niste motzuri din frisca mai aratoase la tortul padurea neagra.

mai am si eu un tort-blat vanilie,crema de la kinder pingui-insiropat cu un sos facut din dulce de leche si frisca lichida.
Atasament IMG_2325.JPG
Atasament IMG_2341.JPG

sarbatorita mi-a trimis tortul acesta pt inspiratie(dandu-mi mana liber sa schimb daca vreau),eu n-am respectat insa modelul intocmai,sper sa-i fi placut totusi.

Atasament birthday-cake-ideas7.jpg

servus, abia am aparut pe forum, multumita invitatiei lui Ramo....daca ma primiti si pe mine..voi pune ceva poze cu torturile mele de indata ce termin de studiat paginile pline de frumuseti..va rog spuneti-mi, de unde aveti printul asta in spirala si cam cat costa? multumec mult.

#3466 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 August 2010 - 05:08 PM

Monica bine ai venit. Cred ca de asta intrebi. Eu stiu ca la noi nu se gaseste. Cel putin nu la LB.
Asteptam pozele tale. :rolleyes:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3467 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 25 August 2010 - 05:23 PM

Vezi postareagloxinia, la 25 August 2010 - 05:08 PM, a spus:

Monica bine ai venit. Cred ca de asta intrebi. Eu stiu ca la noi nu se gaseste. Cel putin nu la LB.
Asteptam pozele tale. :rolleyes:

da, multumesc, despre asta e vorba..asa e, nu l-am vazut la noi..

#3468 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 25 August 2010 - 05:28 PM

Nu stiu ce torturi sa pun, asa ca postez ultimele doua torturi de botez, amandoua pentru baetei..fetitze nu am avut..cred ca primul de fetitza va fi pentru a doua mea printzesa ce trebuie sa se nasca peste trei saptamani.. sper sa va placa..multe din fete au vazut torturile mele..pentru cele ce nu le stiu,..sper ca va plac

#3469 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 25 August 2010 - 06:07 PM

Vezi postareamonicagurea, la 25 August 2010 - 05:28 PM, a spus:

pentru a doua mea printzesa ce trebuie sa se nasca peste trei saptamani..
[

Multa sanatate si numai bine !
Este foarte expresiv chipul copilasului,felicitari pentru torturi!

Cu jena, dar iar am nevoie de ajutorul vostru ! Mi-o venit o fatuca si vrea printre altele , un pantof ! Am gasit doar:
http://sugarteachers...-heel-shoe.html

Daca mai stiti si altceva,am mare nevoie ! :rolleyes:

#3470 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 August 2010 - 06:14 PM

Vrabiuto mai sunt pe cakecentral insa modelele astea mi se par mai mult decat expresive. Pacat ca nu le-am gasit eu amu cand am facut pantofii aia albi de la decoratii. :rolleyes:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3471 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 August 2010 - 06:15 PM

Monica imi plac mult torturile tale. Sunt foarte ingrijite si curate. Multa sanatate si nastere usoara. :rolleyes:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3472 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 25 August 2010 - 07:06 PM

Fetelor va pup cu drag...am fugiiit la mare!

#3473 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 25 August 2010 - 07:47 PM

mai pun cateva..

#3474 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 25 August 2010 - 07:48 PM

#3475 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 25 August 2010 - 07:50 PM

#3476 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 25 August 2010 - 07:51 PM

#3477 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 August 2010 - 07:52 PM

Vezi postareagloxinia, la 25 August 2010 - 06:14 PM, a spus:

Vrabiuto mai sunt pe cakecentral insa modelele astea mi se par mai mult decat expresive. Pacat ca nu le-am gasit eu amu cand am facut pantofii aia albi de la decoratii. :floare:

da si mie :hug: da si-asa:icon_fessee: ca nu-s organizata deloc! Aveam o parere mai buna despre mine! :hug:
Am vazut la Kuharka.ru niste pantofi superbi (sau unul , ma mai si lasa memoria!) Crezi ca mai stiu unde ???? Am rasfoit o gramada de pagini, imi mai merge si net-ul ca porcu..uf!

#3478 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 25 August 2010 - 07:53 PM

#3479 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 August 2010 - 07:54 PM

Vezi postareamonicagurea, la 25 August 2010 - 07:51 PM, a spus:

[

Foarte frumoase torturile tale, felicitari!

#3480 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 25 August 2010 - 07:56 PM

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 172