Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3581 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 04 September 2010 - 08:30 PM

Daniela,pai si nefrecat:-) tot fain arata,ai intins pasta ca lumea.Eu ma mai ajut uneori de un pumn de zahar pudra,pe care-l presar pe tort si frec cu mainile sau planatorul cat pot de bine.Cand mi se pare ok,indepartez zp cu o pensula lata,e cam risipa recunosc,dar zaharul absoarbe bine umezeala.In plus,il scot din frigider cu vreun sfert de ora inainte de a-l imbaraca in pasta,pt. ca pasta in contact cu untul rece se umezeste instantaneu.Cu ce ai colorat asa frumos-cu ivory sau cu maro?Ca-mi pare rau si de ivory ca nu mi l-am luat:-(Si balerina e faina,de trandafiri nu mai zic nimic =))

#3582 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 04 September 2010 - 08:34 PM

Lissa,exceptional,n-o sa te ajung nici intr-o mie de ani =))

#3583 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 04 September 2010 - 09:16 PM

Oau Lissa ce fain e! Am scris dincolo pe unde am umblat. Se pare ca a ramas vestul tarii pentru alta data :P

Daniela ce super e tortul asta! Eu imi dau cu presupusul, seamana la culoare cu camasa mea, deci e colorat cu maro :P

Ortansa, imi ploua in gura cand vad ce ai facut! Tre sa ii fac lui Andrei de ziua lui pe langa tort si briose cu o cireasa in varf. Acum sa imi spui tu mie de unde ai luat ciresele? =)) Pentru cazul in care nu voi gasi la mine in sat am in congi cirese adevarate :P

Floarea mare de pe tort e facuta cu forma roz din acel set de facut trandafiri. Iar restul cu formele luate de pe margele.net :P si cu 2 floricici din setul verde. Daca vreti le pozez, insa nu cred ca e cazul, ca se vede bine ce si cum.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3584 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 September 2010 - 09:41 PM

lissa- ce minune de tort ai facut ! atat de fin ! in veci n-o sa fac asa ceva :P
ortansa -dar ce pofta mi-ai facut ...arata intr-un mare fel
na ca nu ati ghicit coloarea tortului mieu =)) . el este...portocaliu :P . dar aparatu` meu de tras in poze e un aiurit (sau poate eu :P ). balerina este defapt o gimnasta. mai precis este gimnasta lipita de sala de gimnastica din onesti(unde s-a antrenat nadia lui comaneci :P ). sarbatorita este antrenoare acolo

#3585 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 September 2010 - 08:45 AM

Salutare, fetele, care mai de care mai harnicute, multe minunatii au aparut pe aici, va sarut pe toate cu mult drag, mi-a fost tare dor de voi, si va felicit in grup pentru creatiile din ce in ce mai frumoase si mai spectaculoase. :P =))
Vin si eu, dupa absente seculare, cu tortul pe care l-am facut pentru altii (pescari) de ziua mea. In ultima clipa m-am hotarat sa fac totusi ceva si pentru mine.. Oricum, se vede si se simte ca a fost facut pe fuga si cam fara chef, ca azi dimineata l-am gasit cam 'vandalizat' - s-a scurs plastilina de cioco de pe margini, crema de lamaie nu prea s-a inchegat, si nici la gust parca nu prea mi-a placut.
Deci: ambele blat alb pufos, crema de lamaie si un strat de frisca vanilinata si coaja de lamaie si portocala confiata.
Intre timp am mai 'copt' cate ceva, o sa pun adresa blogului meu la semnatura, in cazul in care sunteti curioase, nu le mai incarc aici.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_09_2010/post-171-128366867937.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-171-128366869147.jpg

www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#3586 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 September 2010 - 08:49 AM

Am auzit ca ai pus torul aci,asa ca am venit iute.
Nu stiu de ce esti nemultumita,ca mie im plac ambele,amandoua.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3587 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 05 September 2010 - 08:55 AM

Vezi postareagloxinia, la 04 September 2010 - 02:41 PM, a spus:

Tocmai am terminat un tortulet pentru o tanara domnisoara. Sper sa ii placa, e comanda de la viitoarea soacra =))

Foarte frumos tortul ! Si gestul,evident :P ( ce rea sunt,ca mai incolo nu se stie!)!

Vezi postareadani_ela, la 04 September 2010 - 08:05 PM, a spus:

azi am terminat si eu un tort

desi nu mai e umezeala de luna trecuta , pasta mea tot s-a umezit , nu am reusit sa o`frec` :P cu planatorul ala.important este ca a placut sarbatoritei , si mie mi s-a luat o piatra de pe suflet :P

Chiar nu se vede umed, e frumos si delicat ,felicitari!

Vezi postareaLissa, la 04 September 2010 - 08:06 PM, a spus:

si tortul meu de azi ,blat cu cacao ,crema cu ciocolata amaruie si crema caramel ,insiropat cu rom .

Superb , ca de obicei! Foarte dragut buchetelul, oare cind voi invata sa fac si eu? :P Raspund tot eu : cind voi incerca mai mult!

Vezi postareaortansa, la 04 September 2010 - 08:24 PM, a spus:

Am si eu un tort rapid,din seria "daca nu cade,pica"-adica comandata din scurt si sa fie simplu,dar bune,fara brizbrizuri:-).Cat mi-am dorit in timp ce nivelam /sprituiam frisca,sa am si eu indemnarea lui Mimi:-(

Un Foret Noire cu cirese Maraschino:

O fi rapid, da imi curg balele, atit e de apetisant ! Si arata si bine ! fructe, frisca.. toace bunatatile....

Torturile mele de azi, ca unul inca-i in lucru..
Decorurile,cremele au fost la comanda.
blat negresa, toate..
crema lamiie Lissa si jeleu de lamiie,Dora,ambele :P Imagine atasata: monthly_09_2010/post-366-128366953298.jpg

crema de iaurt cu piersici,decor inspiratie Floare de colt, al ei, evident mult mai dragut !Imagine atasata: monthly_09_2010/post-366-128366959714.jpg

#3588 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 September 2010 - 11:20 AM

Delioara, sunt foarte frumoase ambele. Nu stiu de ce esti nemiltumita. Ba stiu: si eu sunt mereu nemultumita :lol: Cred ca suntem cateodata cu capul :D
Vrabiuto, superbe ambele. Ultimul are la baza RI? Cu ce ai facut marginea de jos la primul? Arata foarte bine.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3589 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 05 September 2010 - 11:45 AM

Vezi postareagloxinia, la 04 September 2010 - 02:41 PM, a spus:

Tocmai am terminat un tortulet pentru o tanara domnisoara. Sper sa ii placa, e comanda de la viitoarea soacra :lol:

iooooiiiiiiiiii,ce diafan eeeeeeeeeeeee!

Vezi postareadani_ela, la 04 September 2010 - 08:05 PM, a spus:

mimi- haioase masinutele astea ochioase (mi-ar place sa fac una , dar pe aici vad ca nu vrea nimeni masinute :D )

azi am terminat si eu un tort

mie-mi place foarte mult tortul tau!
si,cu atatea gimnaste in jurul tau,tu vrei sa faci masinute??!! :D

Vezi postareaLissa, la 04 September 2010 - 08:06 PM, a spus:

si tortul meu de azi ,blat cu cacao ,crema cu ciocolata amaruie si crema caramel ,insiropat cu rom .

superb,ca de obicei

Vezi postareaortansa, la 04 September 2010 - 08:24 PM, a spus:

Mimi-ca de obicei,torturi f. dragute,marca Mimi:-)

Am si eu un tort rapid,din seria "daca nu cade,pica"-adica comandata din scurt si sa fie simplu,dar bune,fara brizbrizuri:-).Cat mi-am dorit in timp ce nivelam /sprituiam frisca,sa am si eu indemnarea lui Mimi:-(

Un Foret Noire cu cirese Maraschino:

ei,hai ca esti modesta rau!!!!!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#3590 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 05 September 2010 - 11:48 AM

Vezi postareadelioara, la 05 September 2010 - 08:45 AM, a spus:

Salutare, fetele, care mai de care mai harnicute, multe minunatii au aparut pe aici, va sarut pe toate cu mult drag, mi-a fost tare dor de voi, si va felicit in grup pentru creatiile din ce in ce mai frumoase si mai spectaculoase. :D :lol:
Vin si eu, dupa absente seculare, cu tortul pe care l-am facut pentru altii (pescari) de ziua mea. In ultima clipa m-am hotarat sa fac totusi ceva si pentru mine.. Oricum, se vede si se simte ca a fost facut pe fuga si cam fara chef, ca azi dimineata l-am gasit cam 'vandalizat' - s-a scurs plastilina de cioco de pe margini, crema de lamaie nu prea s-a inchegat, si nici la gust parca nu prea mi-a placut.
Deci: ambele blat alb pufos, crema de lamaie si un strat de frisca vanilinata si coaja de lamaie si portocala confiata.
Intre timp am mai 'copt' cate ceva, o sa pun adresa blogului meu la semnatura, in cazul in care sunteti curioase, nu le mai incarc aici.

foarte frumoase ambele!
la multi ani!

Vezi postareavrabiuta, la 05 September 2010 - 08:55 AM, a spus:

Torturile mele de azi, ca unul inca-i in lucru..
Decorurile,cremele au fost la comanda.
blat negresa, toate..
crema lamiie Lissa si jeleu de lamiie,Dora,ambele :D
crema de iaurt cu piersici,decor inspiratie Floare de colt, al ei, evident mult mai dragut !

foarte frumoase!cu ce ai facut marginea la cel cu porumbei?

#3591 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 05 September 2010 - 02:21 PM

Vezi postareagloxinia, la 05 September 2010 - 11:20 AM, a spus:

Delioara, sunt foarte frumoase ambele. Nu stiu de ce esti nemiltumita. Ba stiu: si eu sunt mereu nemultumita :lol: Cred ca suntem cateodata cu capul :D
Vrabiuto, superbe ambele. Ultimul are la baza RI? Cu ce ai facut marginea de jos la primul? Arata foarte bine.

Vezi postareaMIMI, la 05 September 2010 - 11:48 AM, a spus:

Vezi postareadelioara, la 05 September 2010 - 08:45 AM, a spus:

[

foarte frumoase!cu ce ai facut marginea la cel cu porumbei?

Multumesc frumos ! Marginea de jso la cel cu porumbei o fac cu o forma de floare de metal, care-i rupta(neintentionat!) acolo unde era lipita-sudata, cum o fi fost !Am vrut s-o arunc, ca am si asa o gramada,si tragind a lehamite de ea , s-a desfacut de tot si mi-a picat fisa la ce-as putea-o folosi, si... iat-o! Restul ... cu o duza de ornat,nr,2 cre, gaurele, iar floricica cu un model mic de floricica :D !
Si da, cel cu chitara are la baza RI!

#3592 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 06 September 2010 - 07:38 AM

un tort pt o domnisoara ajunsa la majorat-blat amandina,crema ganache de cioco neagra

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-139-128375152845.jpg

#3593 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 06 September 2010 - 08:58 AM

Felicitari tuturor pentru frumoasele creatii, va arat si eu utimul tort facut pentru un majorat. A fost cu blat de cacao, crema de piersici si imina de crema de ciocolata si nuci pralinate, acoperit cu piele de ciocolata a Dorei :-* Imagine atasata: monthly_09_2010/post-418-128375624218.jpg

#3594 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 06 September 2010 - 03:13 PM

Olgutzo un tort ff elegant...brava fata!..ma uimesti pe zi ce trece cu evolutia ta :blush:
Oana iata ca ai revenit cu adevarate torturi....minunate!
Ioana clown-ul tau este atat de vesel...brava ....

#3595 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 06 September 2010 - 03:33 PM

LIssa scumpa mea ai maini de aur!!!..felicitari!!!:lol:
Mimi draga evoluezi pe zi ce trece ...fii sigura ca in ritmul asta vei ajunge sa fii precum idolii tai in ale decoratului..=))
Oti am ramas fara cuvinte..nu pot zice decat: "Supeeeer!" :blush:
Daniela draga imi place evolutia ta...incearca totusi sa fii mai atenta la imbinarea culorilor :)
Ortansa ai devenit deja profi!!...brava!!! ^_^

#3596 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 06 September 2010 - 03:40 PM

Uppps...s-a postat de doua ori...:blush:

#3597 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 06 September 2010 - 04:40 PM

Buna fetelor. S-a terminat si pe la noi concediul, au trecut 2 saptamani mai repede ca niciodata. Nu am apucat sa citesc ce ati mai facut, am aruncat repede un ochi peste ultimele torturi postate. Sunt toate superbe, unul mai frumos ca altul, se vede ca sunteti adevarate profesioniste.
Acum parca nu-mi mai vine sa arat ce-am facut si eu, dar asta e, zic eu ca sunt inca incepatoare si am de unde invata. ^_^
CAm asta e ce-am mai lucrat eu:
Inainte de tortul de botez am facut la foarte mare viteza un tort pentru o nepoata care m-a rugat sa o ajut. A fost cu blat cumparat, crema din budinca de vanilie si unt, banane si ornat cu ceva floricele ce le mai aveam prin casa. Tinand cont ca in 2 ore am facut tortul cap-coada si aveam si un ochi umflat arata acceptabil, zic eu.
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-494-128378347281.jpg
Apoi am facut tortul de botez. Ursuletul e vazut pe un tort postat pe aici, dar nu mai stiu de cine, scuze, si mama finutei mele a vrut sa aiba unul la fel. Tortul a fost diplomat cu fructe. Toata lumea a fost foarte incantata de tort si am rasuflat si eu usurata =))
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-494-128378374579.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-494-128378377349.jpg

Si ultimul, facut iar la viteza, aseara pentru soacra mea.A avut blat amandina- (Lissa trebuie sa multumesc si eu pentru reteta, este excelent blatul :blush: ) si crema de iaurt a Gloxiniei- iarasi muuulte multumiri :lol: . Pasta s-a intins cam rau, a fost la frigider si nu am lasat-o sa se incalzeasca bine si nu era prea maleabila. Am constatat apoi ca avea si o gramada de cristale de zahar prin ea si a cam crapat cand am asezat-o pe tort.
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-494-128378389934.jpg
www.torturidelicioase.wordpress.com

#3598 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 04:48 PM

Mimi ce bine ti-a iesit papusa!

Miny, frumos tortul!Vad ca te-ai dotat cu folia de la LB :lol:

Tango ce faine sunt toate, insa cel de botez imi place la nebunie. Cred ca Snejana a facut ursuletzul, daca nu imi cer scuze autoarei. Si eu l-am ochit insa ai mei nu vor deacat bebelusi la botez :blush: si ma nerveaza tare. Asta e, ne conformam.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3599 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 06 September 2010 - 04:53 PM

MIny draga mea ce evolutie surprinzatoare...brava...
Pielea ai folosit-o ...nuda sau in combinatie cu pdz? mi se pare mie sau este mai alba ca data trecuta?...sau ai folosit o alta marca de cioco alba?

#3600 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • LocationLa Strumfi

Postat 07 September 2010 - 08:58 AM

Oana super torturi ai facut, ce-mi place cel cu pian, iar cel cu cale e :toothy9; calele sunt florile mele preferate, ti-au iesit super faine.

Ioana
draga tu stii parerea mea de clownul tau, eu singur nu l-as fi mancat, e superb dar culorile alea ma baga in boala cat sunt de vii

Lissa draga mea ce as putea sa zic la torturile tale decat ca sunt perfecte, fara cusur si sunt de revista, love them :hug:

Oti
draga tortul din partea soacrei e supeeerb, ce-mi plac floricelele alea aplicate ... am o lene de ma doare, dar cand vad tortu tau ma face sa-mi doresc sa dau o fuga pana la margele, felicitari sincere e superb, imi plac si ”culorile”

Daniela
vad ca devii cake designeru personal al gimnastelor, super !!! Felicitari si la cat mai multe!

Ortansa tortul tau arata intr-un mare fel, as lua si eu o felie din el :)

Delioara bine ai revenit, place pescaru tau, iar cel de ziua ta pare tare apetisant, La Multi Ani!

Vrabiuta superb muzicalu

Mimi, ce-mi place rochia de la papusa ta, ce falduri faine i-ai facut, de garaju tau nu mai zic nimik :hello:

Mini imi plac tare florile tale si imi place la nebunie imprimeu dar eu nu ma indur sa dau atat pe el, cat e de mare?

Tango
bine ai revenit din concediu, ce dragut e cel de botez, ce-mi place figurina ...

Dora draga cum stai cu machetele?
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182