Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 04 September 2010 - 08:30 PM

Postat 04 September 2010 - 09:16 PM

Daniela ce super e tortul asta! Eu imi dau cu presupusul, seamana la culoare cu camasa mea, deci e colorat cu maro

Ortansa, imi ploua in gura cand vad ce ai facut! Tre sa ii fac lui Andrei de ziua lui pe langa tort si briose cu o cireasa in varf. Acum sa imi spui tu mie de unde ai luat ciresele?

Floarea mare de pe tort e facuta cu forma roz din acel set de facut trandafiri. Iar restul cu formele luate de pe margele.net

si

Postat 04 September 2010 - 09:41 PM

ortansa -dar ce pofta mi-ai facut ...arata intr-un mare fel
na ca nu ati ghicit coloarea tortului mieu

Postat 05 September 2010 - 08:45 AM

Vin si eu, dupa absente seculare, cu tortul pe care l-am facut pentru altii (pescari) de ziua mea. In ultima clipa m-am hotarat sa fac totusi ceva si pentru mine.. Oricum, se vede si se simte ca a fost facut pe fuga si cam fara chef, ca azi dimineata l-am gasit cam 'vandalizat' - s-a scurs plastilina de cioco de pe margini, crema de lamaie nu prea s-a inchegat, si nici la gust parca nu prea mi-a placut.
Deci: ambele blat alb pufos, crema de lamaie si un strat de frisca vanilinata si coaja de lamaie si portocala confiata.
Intre timp am mai 'copt' cate ceva, o sa pun adresa blogului meu la semnatura, in cazul in care sunteti curioase, nu le mai incarc aici.
Imagini atasate
Postat 05 September 2010 - 08:49 AM
Nu stiu de ce esti nemultumita,ca mie im plac ambele,amandoua.

http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 05 September 2010 - 08:55 AM
gloxinia, la 04 September 2010 - 02:41 PM, a spus:

Foarte frumos tortul ! Si gestul,evident

dani_ela, la 04 September 2010 - 08:05 PM, a spus:
azi am terminat si eu un tort
desi nu mai e umezeala de luna trecuta , pasta mea tot s-a umezit , nu am reusit sa o`frec`

Chiar nu se vede umed, e frumos si delicat ,felicitari!
Lissa, la 04 September 2010 - 08:06 PM, a spus:
Superb , ca de obicei! Foarte dragut buchetelul, oare cind voi invata sa fac si eu?

ortansa, la 04 September 2010 - 08:24 PM, a spus:
Am si eu un tort rapid,din seria "daca nu cade,pica"-adica comandata din scurt si sa fie simplu,dar bune,fara brizbrizuri:-).Cat mi-am dorit in timp ce nivelam /sprituiam frisca,sa am si eu indemnarea lui Mimi:-(
Un Foret Noire cu cirese Maraschino:
O fi rapid, da imi curg balele, atit e de apetisant ! Si arata si bine ! fructe, frisca.. toace bunatatile....
Torturile mele de azi, ca unul inca-i in lucru..
Decorurile,cremele au fost la comanda.
blat negresa, toate..
crema lamiie Lissa si jeleu de lamiie,Dora,ambele

crema de iaurt cu piersici,decor inspiratie Floare de colt, al ei, evident mult mai dragut !

Postat 05 September 2010 - 11:20 AM

Vrabiuto, superbe ambele. Ultimul are la baza RI? Cu ce ai facut marginea de jos la primul? Arata foarte bine.

si

Postat 05 September 2010 - 11:45 AM
gloxinia, la 04 September 2010 - 02:41 PM, a spus:

iooooiiiiiiiiii,ce diafan eeeeeeeeeeeee!
dani_ela, la 04 September 2010 - 08:05 PM, a spus:
mimi- haioase masinutele astea ochioase (mi-ar place sa fac una , dar pe aici vad ca nu vrea nimeni masinute

azi am terminat si eu un tort
mie-mi place foarte mult tortul tau!
si,cu atatea gimnaste in jurul tau,tu vrei sa faci masinute??!!

Lissa, la 04 September 2010 - 08:06 PM, a spus:
si tortul meu de azi ,blat cu cacao ,crema cu ciocolata amaruie si crema caramel ,insiropat cu rom .
superb,ca de obicei
ortansa, la 04 September 2010 - 08:24 PM, a spus:
Am si eu un tort rapid,din seria "daca nu cade,pica"-adica comandata din scurt si sa fie simplu,dar bune,fara brizbrizuri:-).Cat mi-am dorit in timp ce nivelam /sprituiam frisca,sa am si eu indemnarea lui Mimi:-(
Un Foret Noire cu cirese Maraschino:
ei,hai ca esti modesta rau!!!!!
Postat 05 September 2010 - 11:48 AM
delioara, la 05 September 2010 - 08:45 AM, a spus:

Vin si eu, dupa absente seculare, cu tortul pe care l-am facut pentru altii (pescari) de ziua mea. In ultima clipa m-am hotarat sa fac totusi ceva si pentru mine.. Oricum, se vede si se simte ca a fost facut pe fuga si cam fara chef, ca azi dimineata l-am gasit cam 'vandalizat' - s-a scurs plastilina de cioco de pe margini, crema de lamaie nu prea s-a inchegat, si nici la gust parca nu prea mi-a placut.
Deci: ambele blat alb pufos, crema de lamaie si un strat de frisca vanilinata si coaja de lamaie si portocala confiata.
Intre timp am mai 'copt' cate ceva, o sa pun adresa blogului meu la semnatura, in cazul in care sunteti curioase, nu le mai incarc aici.
foarte frumoase ambele!
la multi ani!
vrabiuta, la 05 September 2010 - 08:55 AM, a spus:
Torturile mele de azi, ca unul inca-i in lucru..
Decorurile,cremele au fost la comanda.
blat negresa, toate..
crema lamiie Lissa si jeleu de lamiie,Dora,ambele

crema de iaurt cu piersici,decor inspiratie Floare de colt, al ei, evident mult mai dragut !
foarte frumoase!cu ce ai facut marginea la cel cu porumbei?
Postat 05 September 2010 - 02:21 PM
gloxinia, la 05 September 2010 - 11:20 AM, a spus:

Vrabiuto, superbe ambele. Ultimul are la baza RI? Cu ce ai facut marginea de jos la primul? Arata foarte bine.
MIMI, la 05 September 2010 - 11:48 AM, a spus:
Multumesc frumos ! Marginea de jso la cel cu porumbei o fac cu o forma de floare de metal, care-i rupta(neintentionat!) acolo unde era lipita-sudata, cum o fi fost !Am vrut s-o arunc, ca am si asa o gramada,si tragind a lehamite de ea , s-a desfacut de tot si mi-a picat fisa la ce-as putea-o folosi, si... iat-o! Restul ... cu o duza de ornat,nr,2 cre, gaurele, iar floricica cu un model mic de floricica

Si da, cel cu chitara are la baza RI!
Postat 06 September 2010 - 07:38 AM

Postat 06 September 2010 - 08:58 AM

Postat 06 September 2010 - 03:13 PM

Oana iata ca ai revenit cu adevarate torturi....minunate!
Ioana clown-ul tau este atat de vesel...brava ....
Postat 06 September 2010 - 03:33 PM

Mimi draga evoluezi pe zi ce trece ...fii sigura ca in ritmul asta vei ajunge sa fii precum idolii tai in ale decoratului..

Oti am ramas fara cuvinte..nu pot zice decat: "Supeeeer!"

Daniela draga imi place evolutia ta...incearca totusi sa fii mai atenta la imbinarea culorilor

Ortansa ai devenit deja profi!!...brava!!!

Postat 06 September 2010 - 04:40 PM
Acum parca nu-mi mai vine sa arat ce-am facut si eu, dar asta e, zic eu ca sunt inca incepatoare si am de unde invata.

CAm asta e ce-am mai lucrat eu:
Inainte de tortul de botez am facut la foarte mare viteza un tort pentru o nepoata care m-a rugat sa o ajut. A fost cu blat cumparat, crema din budinca de vanilie si unt, banane si ornat cu ceva floricele ce le mai aveam prin casa. Tinand cont ca in 2 ore am facut tortul cap-coada si aveam si un ochi umflat arata acceptabil, zic eu.

Apoi am facut tortul de botez. Ursuletul e vazut pe un tort postat pe aici, dar nu mai stiu de cine, scuze, si mama finutei mele a vrut sa aiba unul la fel. Tortul a fost diplomat cu fructe. Toata lumea a fost foarte incantata de tort si am rasuflat si eu usurata

Si ultimul, facut iar la viteza, aseara pentru soacra mea.A avut blat amandina- (Lissa trebuie sa multumesc si eu pentru reteta, este excelent blatul

Postat 06 September 2010 - 04:48 PM
Miny, frumos tortul!Vad ca te-ai dotat cu folia de la LB

Tango ce faine sunt toate, insa cel de botez imi place la nebunie. Cred ca Snejana a facut ursuletzul, daca nu imi cer scuze autoarei. Si eu l-am ochit insa ai mei nu vor deacat bebelusi la botez

si

Postat 06 September 2010 - 04:53 PM
Pielea ai folosit-o ...nuda sau in combinatie cu pdz? mi se pare mie sau este mai alba ca data trecuta?...sau ai folosit o alta marca de cioco alba?
Postat 07 September 2010 - 08:58 AM

Ioana draga tu stii parerea mea de clownul tau, eu singur nu l-as fi mancat, e superb dar culorile alea ma baga in boala cat sunt de vii
Lissa draga mea ce as putea sa zic la torturile tale decat ca sunt perfecte, fara cusur si sunt de revista, love them

Oti draga tortul din partea soacrei e supeeerb, ce-mi plac floricelele alea aplicate ... am o lene de ma doare, dar cand vad tortu tau ma face sa-mi doresc sa dau o fuga pana la margele, felicitari sincere e superb, imi plac si ”culorile”
Daniela vad ca devii cake designeru personal al gimnastelor, super !!! Felicitari si la cat mai multe!
Ortansa tortul tau arata intr-un mare fel, as lua si eu o felie din el

Delioara bine ai revenit, place pescaru tau, iar cel de ziua ta pare tare apetisant, La Multi Ani!
Vrabiuta superb muzicalu
Mimi, ce-mi place rochia de la papusa ta, ce falduri faine i-ai facut, de garaju tau nu mai zic nimik

Mini imi plac tare florile tale si imi place la nebunie imprimeu dar eu nu ma indur sa dau atat pe el, cat e de mare?
Tango bine ai revenit din concediu, ce dragut e cel de botez, ce-mi place figurina ...
Dora draga cum stai cu machetele?