Oana-Cristina, la 26 September 2010 - 06:18 PM, a spus:
Buna seara.Multumesc mult pentru urarile adresate fiicei mele.
Vrabiuta imi place tortul tau iar banda e de mare efect.Bilutele din varf sunt facute cu mulaj de silicon ? cat despre royal icing eu inca nu ma bag poate mai tarziu ,nu am inca curaj.Luminis pur si simplu invart clamele care sustin inelul roata roata si apoi incet desprind inelul.Se mai pot retusa cu cutitul daca vrei.Inelul sare pur si simplu de pe tort nu trebuie sa-l tragi in sus ca atunci se mai amesteca straturile dar pot fi retusate.Cu hartie nu merge ca se increteste de la umezeala si nu ies perfecte .Am facut o data si nu mi-a placutOtilia merge banda la tine nu gluma.Toate mi-au placut dar catelul e asa dragut .Am vazut ca au la LB colorant praf rosu. Inca nu au pretul afisat dar am sa-mi cumpar si eu poate o sa-mi iasa mai ales ca vine Craciunul si rosul e specific acestei sarbatori.Gabrenia multumesc si sa ne dea Dumnezeu putere de munca ca eu cateodata simt ca nu mai pot,poate si din cauza specificului sectiei.Daniela sa stii ca fata din poza cu cal avea parul lung si atunci am facut sa semene cat de cat cu fiica mea ,ce spirit de observatie ai
. Ramona multumesc .Calutii i-am facut cu o forma de biscuiti din setul luat din italia.Are foarte multe forme si sunt bucuroasa ca-l am.Cat despre torturile tale numai cuvinte de lauda.Marca Ramo, foarte bine cunoscuta.Si ca sa-i fac curaj Danielei postez eu dupa tine un tort simplu care l-am facut in cateva ore .Ornat simplu si in graba.Blat de lamaie cu mousse de cioco cu lapte si migdale si crema diplomat cu fructe.
Ce fain ca ai setul acela, face forme tare faine, n-as fi zis ca sunt facuti cu forme de biscuiti, tare faini is.
Multumesc de aprecieri si foarte bine ai facut ca ai pus tortul, imi place si mie tare impletitura de pe margine, e de efect, am retinut-o.
dani_ela, la 26 September 2010 - 06:34 PM, a spus:
hai ma , fetele , ca oricum il puuuun... ca mie imi e drag. doar ca tare m-o chinuit pasta de zahar . s-a umezit intr-un hal , ca mi-era teama ca se topeste pur si simplu.
oana cristina- ce imi place panglica impletita ! simplu, dar elegant si frumos tortul tau !
acesta e al meu , a avut aproape 7 kg. blat alb insiropat cu sirop vanilat , crema de vanilie cu cioco alba si afine , si crema de visine cu visine
Wai Daniela ce te bat, cat e de fain si cat esti tu de modesta. Ideea cu bebeu e de la Floare de colt? Tare bine ti-a iesit, imi place tare si sarma cu hainitele si tenisii sunt perfecti,Felicitari draga mea!!!
monicagurea, la 26 September 2010 - 06:59 PM, a spus:
Ramo draga, sunt de-a dreptul vrajita de eleganta tuturor torturilor tale..absolut superbe..eu astept cu nerabdare sa ma reapuc de asta ca tare mi-e drag sa fac torturi. pana atunci insa admir cand pot..si mai invat cate ceva..de exeplu..cum se face aceasta cioco plastica si cum de e atat de inchisa la culoare? o mai vopsesti cu culoare? si daca ai placere sa-mi mai raspunzi..la torturile acelea cu multe etaje si inalte..de nunta.. cu ce sustii blaturile intre ele? este suport cumparat cu sustinere pe mijloc? si daca da, cum nimeresti inaltimea corecta de fiecare data? sau doar tavile i sustinerea e facuta cu bete?
si inca una..cand blatul este inalt..la petrecere cum se taie felia? subtire si atat de inalta sau se imparte in doua? iti multumesc din suflet daca ai placere sa-mi raspunzi.mult spor si succese.
in maxim o saptamana ( sper ) va arat a doua printesa pe care o astept deja cu nerabdare..suntem peste termen si nu mai avem putinta si rabdare..
Multumesc Monica draga!!! Ciocolata plastica nu e altceva decat plastelina de ciocolata si nu o colorez cu nimik, depinde de ciocolata pe care o folosesc, cand vreau sa iasa neagra folosesc Festina neagra e singura care imi iese culoarea asta.
La torturile de nunta nu am suport special (inca) desi imi doresc mult. Etajele le sustin cu bete si sub fiecare nivel am platou separat facut dintr-un plastic special care e mai tare si e acreditat in bucatarii (asa zice nenea unde le-am facut:P) Marimile e usor sa le nimeresti. Eu coc pe foi si atunci blaturile imi sunt toate egale, crema o pun cu posh-u, mi-am sacrificat unu mare si i-am taiat o gaura mai mare, asa si crema stiu ca pun cate un rand de ala si sunt toate egale (sper ca-mi intelegi explicatiile)
Felia se taie intreaga si e groasa cam de un deget, asa si socotesc cand trebuie sa fac torturi de nunta.
Nastere usoara si rapida sa ai si un bebe sanatos ca asta e cel mai important. Domnul cu tine!!!
MINI07, la 26 September 2010 - 07:58 PM, a spus:
Ramo, la 26 September 2010 - 02:37 PM, a spus:
Ciocolata + visine, blat negresa, imbracat in pasta de zahar si piele de ciocolata
[Trenuletu a fost cu umpluturi diferite, o parte a a vut crema de vanilie + banane, iar o alta parte a avut crema de iaurt cu fr de padure, nu mai stiu care vagon cu ce a fost ...
Superbe Ramo , absolut toate !!! Imi place cel de nunta in mod deosebit si cel de majorat . La cel de majorat visiniul( adica grena

)acela este pictat sau pasta de zahar este de culoarea asta ? Inca o data
Oana-Cristina, la 26 September 2010 - 06:18 PM, a spus:
Ai un stil aparte pe care l-as recunoaste oriunde Imi place tare impletitura de la baza tortului si combinatia culorilor ...Cum ai facut-o ? Ai impletit benzile de pasta ca la ,, codite '' ???

Stiu ca am incercat si eu o data , dar mi se tot rupea pasta ...
Multumesc MINI, chiar nu stiam ca grena e visiniu. Pasta e colorata cu visiniu, praf cu gelurile nu am reusit asta, eu as fi vrut o idee mai deschis dar se pare ca am pus mai mult praf, nu sunt obisnuita cu el
MINI07, la 26 September 2010 - 08:06 PM, a spus:
Sa postez si eu ce am mai facut :
Un tort cu Fifi pt. o fetita : pandispan simplu insiropat cu sirop de portocale , crema ganache cioco amaruie si crema cu aroma de portocale si dulceata de pepene rosu
Un tort dupa modelul des vehiculat pe aici , care m-a prins si pe mine , tort Padurea Neagra
Un ,,remember'' al tortului de nunta de acum doi ani , comandat de fosta mireasa

Toate torturile sunt superbe, dar cel de inspiratie Snej e deosebit, tu lucrezi cu pasta cumparata sau e asa lucioasa de la condens?
gabrenia, la 26 September 2010 - 08:39 PM, a spus:
Ramo,nu incetezi sa ne incanti cu frumusetile tale!Imi plac absolut toate torturile,castelul imi place mult dar in special figurinele.sunt comestibile,adica mulaje?Sunt perfecte!Mi-a mai placut in mod deosebit si cel de majorat;felicitari! Oana-Cristina,delicat ,frumos si deosebit prin simplitatea lui,acest tort !Si mie imi place impletitura aceea in trei.Te felicit si la mai multe!Daniela ,este dragalas de tot tortul tau pentru bebe,sa ai spor pe mai departe![left]MINI,mi-au placut foarte mult toate torturile dar in special cel de botez!E delicat,frumos si culorile sunt atat de bine imbinate!Te felicit!
Mersi Gabrenia. Normal ca sunt perfecte figurinele, doar sunt de plastic

Figurinele le-am pus pe tort ca sa nu fie ”chel”, clienta nu vroia figurine comestibile pt ca avea lumanari cu printese aduse din state si cum nu mi le-a adus sa le pun eu pe tort am zis ca pun macar aceste 2 figurine pt foto
gabrenia, la 26 September 2010 - 08:49 PM, a spus:
[b]Acum sa va arat tortul pe care l-am facut ieri pentru un baietel de 5 ani care este fan absolut Ben Ten.A avut 3 kg. blat simplu pandispan insiropat cu sirop din zahar ars si rom,crema de ciocolata . Sincer,am cam bibilit la el.Adevarul e ca m-am cam complicat singura facand 3D ,puteam sa il fac plat dar parca mi-am zis eu ca nu avea acelasi farmec si impact.cand fac o treaba imi place sa o fac bine si frumos ;sper eu ca am reusit.Singurul arbitru va fi pustiul si imi pare rau ca nu i-am vazut reactia...L-o fi recunoscut!/b]
Io nu stiu cine e Ben asta dar al tau e tare fain facut, din ce e? doar pasta de zahar sau e tort? sau cereale? Sunt tare curioasa. L-ai sustinut cu bete ca mi se pare tare greu pt tortu de sub el, Felicitari pentru executie!