Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3741 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 25 September 2010 - 06:04 PM

Vezi postareadani_ela, la 25 September 2010 - 12:10 PM, a spus:

vrabiuta- ce finut e tortul tau ! si cosuletul....munca de chinez batran!
[

Multumesc frumos ! Da sa stii ca nu-i chiar asa ! A mers chiar repede! Am avut emotii foarte mari ca n-o sa-l pot dea jos de pe hirtie, sa nu mi se rupa, dar .... a scapat! :P

#3742 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 25 September 2010 - 09:42 PM

Vezi postareatango, la 24 September 2010 - 08:18 AM, a spus:

Frumos, frumos, frumos. Imi place ca e vesel si cu de toate. Si mai ales biberonul ala Copaceii sunt atat de veseli si copilarosi si nu mai zic nimic de tobe.
Si in plus se vede ca e mai altfel, e facut cu mai multa dragoste.
Dar si mai frumos decat tortul e ingerasul tau. La multi ani puiului mic si la cat mai multe torturi frumoase de la mama.

Multumesc frumos Tango, biberonul cred ca il pun si la tortul lui de nunta, il fac in loc de miri :(

Vezi postareahanny, la 24 September 2010 - 08:26 AM, a spus:

Buna ,

Fetelor faceti niste torturi minunate , aplauze la scena deschisa pentru voi , Dora tu esti un " fenomen " , ai un talent pe care putina lume o are in lumea asta , Ramo tu esti " tanti cu torturi " adorat de copii mei , Gloxinia imi plac la nebunie torturile tale ... toate sunteti minunate.
Am citit toate paginile si am ramas uimita de capodoperele voastre , poate pana ies la pensie voi reusi sa fac si eu 10% din ce faceti voi.
Am facut si eu 2 torturi dar sunt " de rasu plansu " asta e daca nu am talent ma hranesc cu torturile voastre.
Va pup , daca reusesc atasez dezastrele mele de torturi , veti rade probabil de " capodoperele mele " dar ca sa faci torturi ca ale voastre e nevoie de talent foarte mult.

Bun venit Hanny, inceputul tau e unu promitator, continua cu incredere si drag ce faci si o sa vezi ca o sa fie tot mai reusit fiecare tort.
”tanti cu torturi” ??? :( Te rog eu frumos sa le zici copiilor tai ca nu sunt tanti, eu sunt doar Ramona :( si ca ma bucur ca le plac torturile mele :P

Vezi postareadani_ela, la 24 September 2010 - 09:10 AM, a spus:

oti- inainte sa citesc , am zis ca e carte. dar daca asa e modelu` asta de tel scump! e cu cioco plastica?
ramo- ce frumusete de tort vesel ! si ce mandrete de baietel sa-ti traiasca praslea (si ceilalti puisori pe langa el). l-ai colorat cu spray?(pe tort , nu pe praslea
hanny- eu zic ca sunt ok torturile tale , ar fi super daca ai folosi un planator , atunci pasta ar fi perfect intinsa pe tort , iar pt floricele , incearca sa intinzi pasta mai subtire , si ai sa vezi diferenta ! eu zic ca ai talent , altfel nu ai fi facut nik , hai la treaba , ca nici eu nu am talent , dar am vointa si nu ma las deloc

Multumesc Daniela, da= l-am colorat cu spray

Vezi postareaortansa, la 24 September 2010 - 12:29 PM, a spus:

Ramona,sa-ti traiasca ingerasul mic,Doamne cat de scump e,ultima poza e superbaaaa...

Tortul e super colorat si vesel,imi place.Ma bucur ca ti-a folosit reteta mea,toate decoratiile sunt facute din blatul de orez?Bravo,te-ai descurcat de minue,nu ca se lucreaza usor?

Gloxi-fain celularul:-) si ce maci supeeeerbbiii,waw!

Multumesc frumos Ortansa, ultima poza ma topeste si pe mine :(
Se lucreaza usor si imi place ca nu se betoneaza, se poate manca si e chiar bun la gust. As fi curioasa sa incerc cu orez expandat dar, eu nu am gasit.

Vezi postareaOana-Cristina, la 24 September 2010 - 03:33 PM, a spus:

Salutare tuturor.In primul rand vreau sa va multumesc pentru incurajari si felicitari.Pentru mine conteaza foarte mult.In al doilea rand vreau sa va felicit si pe voi pentru frumoasele torturi postate.Otilia frumos tortul vanatoresc dar cel cu maci e superb.Imi place de mor si sunt atat de rosii ,eu nu reusesc sa obtin asa o culoare oricat m-as stradui.Dora eu nu acopar tortul cu 3 feluri de cioco cu pasta de zahar pentru ca e prea dulce.Mie imi place asa simplu cum e, doar pun ceva pe el si gata.E cel mai rapid tort pe care-l pot face iar straturile se vad asa frumos ca e pacat sa le acoperi in plus nu dureaza mult sa-l ornezi asa ca merge de minune facut cand esti in criza de timp.Tango totul e sa nivelezi atent ciocolata si sa respecti aceleasi cantitati ca sa iasa egale.Nu e mare lucru de facut la ele.Lissa tortul de nunta e perfect .Mirii din varf sunt facuti de tine? si daca da din ce ?Ramo la multi ani baietelului tau sa fie sanatos si voios iar tortul este foarte vesel si frumos.Daniela,Livia,Luminis,Ortansa multumesc pentru felicitari.Sper ca nu am uitat pe nimeni.Luni fiica mea face 5 ani si i-am facut pentru gradinita un tort pe care l-am dus azi.E diplomat cu fructe.A vrut neaparat cai si atat am putut sa fac azi noapte.Initial vroiam altceva dar mi-a fost frica ca nu-mi iese si nu mai aveam timp sa fac altul in caz de nereusita.Important ca i-a placut ei si a stat mititica aseara tarziu pana l-am terminat ca vroia sa-l vada neaparat gata.

Multumesc frumos Oana, La multi ani, fericire si sanatate fiicei tale :( mie tare-mi place tortu tau, cu ce ai facut caii? ai sablon?

Vezi postareavrabiuta, la 24 September 2010 - 04:11 PM, a spus:

Vezi postareaRamo, la 24 September 2010 - 07:03 AM, a spus:

Tortul ingerasului meu mic

Foarte frumos tortul si adorabil puiutul tau ! Sa-ti traiasca si sa fie sanatos, sa va aduca numai bucurii! :(

Vezi postareaOana-Cristina, la 24 September 2010 - 03:33 PM, a spus:

Luni fiica mea face 5 ani si i-am facut pentru gradinita

Foarte frumos tortul, imi plac foarte mult calutii dar si mai mult imi place mica printesa ! Ce draguta e! :( Ce va invidiez pe voi, care mai aveti copii mici!

Multumesc draga mea!

Vezi postareavrabiuta, la 24 September 2010 - 04:14 PM, a spus:

Is dusa rau de tot ! M-a apucat nostalgia, privindu-va copilasii si am uitat sa pun si tortul facut de mine! :(
Deci, tortul facut de mine, blat negresa,mousse de cioco cu lapte, decoratii pasta de zahar si royal icing.

Wai ce-mi place decoratia din royal, super!!!
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3743 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 25 September 2010 - 09:42 PM

Vezi postareagabrenia, la 24 September 2010 - 10:32 PM, a spus:

Vezi postareagloxinia, la 22 September 2010 - 12:20 AM, a spus:

Tortul de azi:

negresa cu fructe de padure

Oti...cam cumintele torturile astea,stii tu la ce ma refer. =))Imi plac macii la nebunie!ai facut preferatii tai,macii,nu?Felicitari!

Vezi postareaLuminis, la 22 September 2010 - 07:02 PM, a spus:

[center]Salutare, fetelor! De mult nu v-am mai vazut... Ati fost foarte harnicute.]

Luminis,bine ai revenit!Pupici si hai la tortarit!

[

Superb tortul micutului tau,Ramo!La multi ani si numai bucurii!

Vezi postareahanny, la 24 September 2010 - 08:26 AM, a spus:

Buna ,

Fetelor faceti niste torturi minunate , aplauze la scena deschisa pentru voi ,
hanny,bine ai venit printre noi!te intampinam cu drag,vei avea ce invata,eu spun din proprie experienta,nu stiam mai nimic atunci cand le-am descoperit pe aceste fete minunate!acum stiu multe si imi sunt de folos toate sfaturile lor.Pupici!

Multumesc frumos!!!

Vezi postareagloxinia, la 24 September 2010 - 10:42 PM, a spus:

Maine merg la nunta, departe de casa si am zis ca nu imi iau nici un tort sa fiu odihnita, coafata, manichiurata, samd... ata :(
Dar socoteala de acasa nu se portiveste cu cea din targ. Asa ca iata ce am mesterit eu ieri si azi:

Tort cu 3 cioco. L-au vrut mov, fiindca e culoarea preferata a fetei. Mi se pare ca l-am cam incarcat :(
Tort cu fructe de padure pentru o mamica care face 50 de ani
Tort catel cu fructe de padure pentru un baietel ce face un an:
Si ultimul dar nu cel din urma e tortul fetitei prietenei mele, colega de clasa cu Andrei. Tortul l-a facut mama ei, eu doar l-am imbracat. E un carusel cu printese, da? Sa nu avem vorbe la proces :(

Wai Otiii deci sunt super toate, pe mine cel mai tare m-a atins catelul, mi se pare munca de sculptor si mai zici ca n-ai talent ... :P :(

Vezi postareaLuminis, la 25 September 2010 - 07:15 AM, a spus:

Si o poza mutrita care ma termina si care parca zice multumesc in preivirea-i :(

A avut blat negresa, crema de vanilie cu banane, care au dat o aroma deosebita cremei si decoretii din pasta de zahar si cereale imbracate in cioco plastica.

Ramo, La multi ani! cu multa sanatate si bucurii ingerasului tau, sa va faca viata plina si frumoasa. Superb tort!

Multumesc frumos!!!

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3744 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 26 September 2010 - 02:34 PM

Ce liniste pe aici ... unde ati disparut toate???

Eu va aduc torturile mele de saptamana trecuta + cel de nunta ^_^

Crema de cioco, nuci caramelizate+alune prajite

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-160-12855043284.jpg

Crema de vanileie, cioco si frisca aromatizata

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-160-128550437201.jpg

Crema de vanilie si ciocolata

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-160-128550441227.jpg

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3745 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 26 September 2010 - 02:37 PM

Ciocolata + visine, blat negresa, imbracat in pasta de zahar si piele de ciocolata

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-160-12855045091.jpg

Trenuletu a fost cu umpluturi diferite, o parte a a vut crema de vanilie + banane, iar o alta parte a avut crema de iaurt cu fr de padure, nu mai stiu care vagon cu ce a fost ...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-160-128550455783.jpg

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3746 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 26 September 2010 - 03:09 PM

Vezi postareaRamo, la 26 September 2010 - 02:37 PM, a spus:

Tulai Doamne , da frumoase sunt! Aplauze la scena deschisa !
Si mai zici ca nu esti profi ! ^_^

#3747 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 September 2010 - 04:39 PM

ramona- superbe torturile tale , fara exceptii ! si eu care voiam sa pun tortul de botez terminat azi...mai astept , ca pe langa ale tale , al meu e...cum sa-i zic...searbad :hug:
dar am o carutza de intrebari :
1- la castel vad niste turnulete ondulate la baza , asa le-ai cumparat , sau ai facut ceva anume la ele?(si eu nu stiu =(( )
2-tortul de majorat e fain tare !!! dar panglica aceea maro cu bulinute e cumparata(textila ) , sau ai facut tu din cioco plastica si ai infipt bombonici? in cazul asta , in alta viata vreau sa ma reincarnez in ramona :-*
3-tortul de nunta e preferatul meu :) sa nu-mi zici ca trandafirii sunt facuti de soacra ta , ca ma duc la a mea si o pun la treaba (a mea saraca e la tara , si e buna gospodina , dar la dulciuri... :) )
gata carutza , o fost una mai mica :P

#3748 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 26 September 2010 - 05:06 PM

Vezi postareavrabiuta, la 26 September 2010 - 03:09 PM, a spus:

Tulai Doamne , da frumoase sunt! Aplauze la scena deschisa !
Si mai zici ca nu esti profi ! :hug:

Multumesc mult vrabiuta, da inca mai zic si stii si tu ca mai este mult pana acolo, dar iti multumesc pentru complimente =((

Vezi postareadani_ela, la 26 September 2010 - 04:39 PM, a spus:

ramona- superbe torturile tale , fara exceptii ! si eu care voiam sa pun tortul de botez terminat azi...mai astept , ca pe langa ale tale , al meu e...cum sa-i zic...searbad
dar am o carutza de intrebari :
1- la castel vad niste turnulete ondulate la baza , asa le-ai cumparat , sau ai facut ceva anume la ele?(si eu nu stiu
2-tortul de majorat e fain tare !!! dar panglica aceea maro cu bulinute e cumparata(textila ) , sau ai facut tu din cioco plastica si ai infipt bombonici? in cazul asta , in alta viata vreau sa ma reincarnez in ramona
3-tortul de nunta e preferatul meu sa nu-mi zici ca trandafirii sunt facuti de soacra ta , ca ma duc la a mea si o pun la treaba (a mea saraca e la tara , si e buna gospodina , dar la dulciuri... )
gata carutza , o fost una mai mica

No, de nu pui tortul ma supar rau de tot. Da” ce e concurs care pe care? Aici punem torturile pentru a ne servi ca idei de model si de combinatii de creme si blaturi,nu? ... si lasa-ne pe noi sa hotaram cat e de fain sau nu tortu tau, ca tu esti subiectiva, nici eu nu vad perfect in veci un tort al meu si mi se pare normal dealtfel, cu cat ne dorim mai mult cu atat o sa ne apropiem mai mult de ”profesional” So ... deseara sper sa-ti vad tortanu :)

Iti multumesc frumos pentru aprecieri. Cornetele de la castel asa le-am cumparat, unele incretite altele nu :P
La tortul de majorat e panglica din cioco plastica cu buline din royal facute cu duiu numaru 2, crezi ca aveam nervi sa infig atatea bilute? :-*

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-160-128551337216.jpg

La tortul de nunta trandafirii sunt naturali, teoretic mireasa a zis ca face buchet natural cu flori de culoarea crem inchis de aia o ales si culoarea la tort asa, in final eu am primit 5 fire de trandafiri albi, i-am asezat asa incat sa dea bine in poze :)

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3749 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • LocationSuceava

Postat 26 September 2010 - 06:18 PM

Buna seara.Multumesc mult pentru urarile adresate fiicei mele.Vrabiuta imi place tortul tau iar banda e de mare efect.Bilutele din varf sunt facute cu mulaj de silicon ? cat despre royal icing eu inca nu ma bag poate mai tarziu ,nu am inca curaj.Luminis pur si simplu invart clamele care sustin inelul roata roata si apoi incet desprind inelul.Se mai pot retusa cu cutitul daca vrei.Inelul sare pur si simplu de pe tort nu trebuie sa-l tragi in sus ca atunci se mai amesteca straturile dar pot fi retusate.Cu hartie nu merge ca se increteste de la umezeala si nu ies perfecte .Am facut o data si nu mi-a placutOtilia merge banda la tine nu gluma.Toate mi-au placut dar catelul e asa dragut .Am vazut ca au la LB colorant praf rosu. Inca nu au pretul afisat dar am sa-mi cumpar si eu poate o sa-mi iasa mai ales ca vine Craciunul si rosul e specific acestei sarbatori.Gabrenia multumesc si sa ne dea Dumnezeu putere de munca ca eu cateodata simt ca nu mai pot,poate si din cauza specificului sectiei.Daniela sa stii ca fata din poza cu cal avea parul lung si atunci am facut sa semene cat de cat cu fiica mea ,ce spirit de observatie ai :hug:. Ramona multumesc .Calutii i-am facut cu o forma de biscuiti din setul luat din italia.Are foarte multe forme si sunt bucuroasa ca-l am.Cat despre torturile tale numai cuvinte de lauda.Marca Ramo, foarte bine cunoscuta.Si ca sa-i fac curaj Danielei postez eu dupa tine un tort simplu care l-am facut in cateva ore .Ornat simplu si in graba.Blat de lamaie cu mousse de cioco cu lapte si migdale si crema diplomat cu fructe.Imagine atasata: monthly_09_2010/post-370-128551765804.jpgImagine atasata: monthly_09_2010/post-370-128551770098.jpg

#3750 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2010 - 06:34 PM

hai ma , fetele , ca oricum il puuuun... :hug: ca mie imi e drag. doar ca tare m-o chinuit pasta de zahar . s-a umezit intr-un hal , ca mi-era teama ca se topeste pur si simplu.
oana cristina- ce imi place panglica impletita ! simplu, dar elegant si frumos tortul tau !
acesta e al meu , a avut aproape 7 kg. blat alb insiropat cu sirop vanilat , crema de vanilie cu cioco alba si afine , si crema de visine cu visine =((

Imagine postata

Imagine postata

#3751 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 25-August 10
  • Locationbrasov, romania

Postat 26 September 2010 - 06:59 PM

Ramo draga, sunt de-a dreptul vrajita de eleganta tuturor torturilor tale..absolut superbe..eu astept cu nerabdare sa ma reapuc de asta ca tare mi-e drag sa fac torturi. pana atunci insa admir cand pot..si mai invat cate ceva..de exeplu..cum se face aceasta cioco plastica si cum de e atat de inchisa la culoare? o mai vopsesti cu culoare? si daca ai placere sa-mi mai raspunzi..la torturile acelea cu multe etaje si inalte..de nunta.. cu ce sustii blaturile intre ele? este suport cumparat cu sustinere pe mijloc? si daca da, cum nimeresti inaltimea corecta de fiecare data? sau doar tavile i sustinerea e facuta cu bete?
si inca una..cand blatul este inalt..la petrecere cum se taie felia? subtire si atat de inalta sau se imparte in doua? iti multumesc din suflet daca ai placere sa-mi raspunzi.mult spor si succese.
in maxim o saptamana ( sper ) va arat a doua printesa pe care o astept deja cu nerabdare..suntem peste termen si nu mai avem putinta si rabdare..

#3752 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 15-December 09

Postat 26 September 2010 - 07:58 PM

Ciocolata + visine, blat negresa, imbracat in pasta de zahar si piele de ciocolata

[Trenuletu a fost cu umpluturi diferite, o parte a a vut crema de vanilie + banane, iar o alta parte a avut crema de iaurt cu fr de padure, nu mai stiu care vagon cu ce a fost ...

Superbe Ramo , absolut toate !!! Imi place cel de nunta in mod deosebit si cel de majorat . La cel de majorat visiniul( adica grena =(( )acela este pictat sau pasta de zahar este de culoarea asta ? Inca o data : :hug:

Vezi postareaOana-Cristina, la 26 September 2010 - 06:18 PM, a spus:

Ai un stil aparte pe care l-as recunoaste oriunde :-* Imi place tare impletitura de la baza tortului si combinatia culorilor ...Cum ai facut-o ? Ai impletit benzile de pasta ca la ,, codite '' ??? :) Stiu ca am incercat si eu o data , dar mi se tot rupea pasta ...

#3753 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 26 September 2010 - 08:00 PM

Vezi postareadani_ela, la 26 September 2010 - 06:34 PM, a spus:

hai ma , fetele , ca oricum il puuuun... :lol: ca mie imi e drag. doar ca tare m-o chinuit pasta de zahar . s-a umezit intr-un hal , ca mi-era teama ca se topeste pur si simplu.
oana cristina- ce imi place panglica impletita ! simplu, dar elegant si frumos tortul tau !
acesta e al meu , a avut aproape 7 kg. blat alb insiropat cu sirop vanilat , crema de vanilie cu cioco alba si afine , si crema de visine cu visine :lol:

Foarte reusit tortul tau , Daniela !! Se vede ca ai muncit ceva la el , dar cred ca esti multumita de rezultat :)

#3754 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 26 September 2010 - 08:06 PM

Sa postez si eu ce am mai facut :

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-460-128552411889.jpg

Un tort cu Fifi pt. o fetita : pandispan simplu insiropat cu sirop de portocale , crema ganache cioco amaruie si crema cu aroma de portocale si dulceata de pepene rosu

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-460-128552421025.jpg

Un tort dupa modelul des vehiculat pe aici , care m-a prins si pe mine :lol: , tort Padurea Neagra

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-460-128552432326.jpg
Un ,,remember'' al tortului de nunta de acum doi ani , comandat de fosta mireasa :lol:

#3755 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 26 September 2010 - 08:09 PM

Si un tort de botez inspiratie Snej , modelul asta a fost comandat ...cu blat negresa , ganache de cioco si crema caramel

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-460-128552452071.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-460-128552455534.jpg

#3756 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 September 2010 - 08:29 PM

mini-ce de torturi frumoase ai facut ! explica-mi te rog cum ai pus floricele in pasta la ultimul tort cel de botez ? este tare deosebit

#3757 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 26 September 2010 - 08:39 PM

Ramo,nu incetezi sa ne incanti cu frumusetile tale!Imi plac absolut toate torturile,castelul imi place mult dar in special figurinele.sunt comestibile,adica mulaje?Sunt perfecte!Mi-a mai placut in mod deosebit si cel de majorat;felicitari! Oana-Cristina,delicat ,frumos si deosebit prin simplitatea lui,acest tort !Si mie imi place impletitura aceea in trei.Te felicit si la mai multe!Daniela ,este dragalas de tot tortul tau pentru bebe,sa ai spor pe mai departe!MINI,mi-au placut foarte mult toate torturile dar in special cel de botez!E delicat,frumos si culorile sunt atat de bine imbinate!Te felicit!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#3758 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 26 September 2010 - 08:49 PM

[b]Acum sa va arat tortul pe care l-am facut ieri pentru un baietel de 5 ani care este fan absolut Ben Ten.A avut 3 kg. blat simplu pandispan insiropat cu sirop din zahar ars si rom,crema de ciocolata . Sincer,am cam bibilit la el.Adevarul e ca m-am cam complicat singura facand 3D ,puteam sa il fac plat dar parca mi-am zis eu ca nu avea acelasi farmec si impact.cand fac o treaba imi place sa o fac bine si frumos ;sper eu ca am reusit.Singurul arbitru va fi pustiul si imi pare rau ca nu i-am vazut reactia...L-o fi recunoscut!/b]

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_09_2010/post-404-128552692496.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-404-12855269584.jpg

Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#3759 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 27 September 2010 - 07:55 AM

Buna seara.Multumesc mult pentru urarile adresate fiicei mele.Vrabiuta imi place tortul tau iar banda e de mare efect.Bilutele din varf sunt facute cu mulaj de silicon ? cat despre royal icing eu inca nu ma bag poate mai tarziu ,nu am inca curaj.Luminis pur si simplu invart clamele care sustin inelul roata roata si apoi incet desprind inelul.Se mai pot retusa cu cutitul daca vrei.Inelul sare pur si simplu de pe tort nu trebuie sa-l tragi in sus ca atunci se mai amesteca straturile dar pot fi retusate.Cu hartie nu merge ca se increteste de la umezeala si nu ies perfecte .Am facut o data si nu mi-a placutOtilia merge banda la tine nu gluma.Toate mi-au placut dar catelul e asa dragut .Am vazut ca au la LB colorant praf rosu. Inca nu au pretul afisat dar am sa-mi cumpar si eu poate o sa-mi iasa mai ales ca vine Craciunul si rosul e specific acestei sarbatori.Gabrenia multumesc si sa ne dea Dumnezeu putere de munca ca eu cateodata simt ca nu mai pot,poate si din cauza specificului sectiei.Daniela sa stii ca fata din poza cu cal avea parul lung si atunci am facut sa semene cat de cat cu fiica mea ,ce spirit de observatie ai :D. Ramona multumesc .Calutii i-am facut cu o forma de biscuiti din setul luat din italia.Are foarte multe forme si sunt bucuroasa ca-l am.Cat despre torturile tale numai cuvinte de lauda.Marca Ramo, foarte bine cunoscuta.Si ca sa-i fac curaj Danielei postez eu dupa tine un tort simplu care l-am facut in cateva ore .Ornat simplu si in graba.Blat de lamaie cu mousse de cioco cu lapte si migdale si crema diplomat cu fructe.

Ce fain ca ai setul acela, face forme tare faine, n-as fi zis ca sunt facuti cu forme de biscuiti, tare faini is.
Multumesc de aprecieri si foarte bine ai facut ca ai pus tortul, imi place si mie tare impletitura de pe margine, e de efect, am retinut-o.

Vezi postareadani_ela, la 26 September 2010 - 06:34 PM, a spus:

hai ma , fetele , ca oricum il puuuun... ca mie imi e drag. doar ca tare m-o chinuit pasta de zahar . s-a umezit intr-un hal , ca mi-era teama ca se topeste pur si simplu.
acesta e al meu , a avut aproape 7 kg. blat alb insiropat cu sirop vanilat , crema de vanilie cu cioco alba si afine , si crema de visine cu visine

Wai Daniela ce te bat, cat e de fain si cat esti tu de modesta. Ideea cu bebeu e de la Floare de colt? Tare bine ti-a iesit, imi place tare si sarma cu hainitele si tenisii sunt perfecti,Felicitari draga mea!!!

Vezi postareamonicagurea, la 26 September 2010 - 06:59 PM, a spus:

Ramo draga, sunt de-a dreptul vrajita de eleganta tuturor torturilor tale..absolut superbe..eu astept cu nerabdare sa ma reapuc de asta ca tare mi-e drag sa fac torturi. pana atunci insa admir cand pot..si mai invat cate ceva..de exeplu..cum se face aceasta cioco plastica si cum de e atat de inchisa la culoare? o mai vopsesti cu culoare? si daca ai placere sa-mi mai raspunzi..la torturile acelea cu multe etaje si inalte..de nunta.. cu ce sustii blaturile intre ele? este suport cumparat cu sustinere pe mijloc? si daca da, cum nimeresti inaltimea corecta de fiecare data? sau doar tavile i sustinerea e facuta cu bete?
si inca una..cand blatul este inalt..la petrecere cum se taie felia? subtire si atat de inalta sau se imparte in doua? iti multumesc din suflet daca ai placere sa-mi raspunzi.mult spor si succese.
in maxim o saptamana ( sper ) va arat a doua printesa pe care o astept deja cu nerabdare..suntem peste termen si nu mai avem putinta si rabdare..

Multumesc Monica draga!!! Ciocolata plastica nu e altceva decat plastelina de ciocolata si nu o colorez cu nimik, depinde de ciocolata pe care o folosesc, cand vreau sa iasa neagra folosesc Festina neagra e singura care imi iese culoarea asta.
La torturile de nunta nu am suport special (inca) desi imi doresc mult. Etajele le sustin cu bete si sub fiecare nivel am platou separat facut dintr-un plastic special care e mai tare si e acreditat in bucatarii (asa zice nenea unde le-am facut:P) Marimile e usor sa le nimeresti. Eu coc pe foi si atunci blaturile imi sunt toate egale, crema o pun cu posh-u, mi-am sacrificat unu mare si i-am taiat o gaura mai mare, asa si crema stiu ca pun cate un rand de ala si sunt toate egale (sper ca-mi intelegi explicatiile)
Felia se taie intreaga si e groasa cam de un deget, asa si socotesc cand trebuie sa fac torturi de nunta.
Nastere usoara si rapida sa ai si un bebe sanatos ca asta e cel mai important. Domnul cu tine!!!

Vezi postareaMINI07, la 26 September 2010 - 07:58 PM, a spus:

[Trenuletu a fost cu umpluturi diferite, o parte a a vut crema de vanilie + banane, iar o alta parte a avut crema de iaurt cu fr de padure, nu mai stiu care vagon cu ce a fost ...

Superbe Ramo , absolut toate !!! Imi place cel de nunta in mod deosebit si cel de majorat . La cel de majorat visiniul( adica grena :lol: )acela este pictat sau pasta de zahar este de culoarea asta ? Inca o data

Ai un stil aparte pe care l-as recunoaste oriunde Imi place tare impletitura de la baza tortului si combinatia culorilor ...Cum ai facut-o ? Ai impletit benzile de pasta ca la ,, codite '' ??? ;) Stiu ca am incercat si eu o data , dar mi se tot rupea pasta ...

Multumesc MINI, chiar nu stiam ca grena e visiniu. Pasta e colorata cu visiniu, praf cu gelurile nu am reusit asta, eu as fi vrut o idee mai deschis dar se pare ca am pus mai mult praf, nu sunt obisnuita cu el :P

Vezi postareaMINI07, la 26 September 2010 - 08:06 PM, a spus:

Sa postez si eu ce am mai facut :

Un tort cu Fifi pt. o fetita : pandispan simplu insiropat cu sirop de portocale , crema ganache cioco amaruie si crema cu aroma de portocale si dulceata de pepene rosu

Un tort dupa modelul des vehiculat pe aici , care m-a prins si pe mine , tort Padurea Neagra

Un ,,remember'' al tortului de nunta de acum doi ani , comandat de fosta mireasa :)

Toate torturile sunt superbe, dar cel de inspiratie Snej e deosebit, tu lucrezi cu pasta cumparata sau e asa lucioasa de la condens?

Vezi postareagabrenia, la 26 September 2010 - 08:39 PM, a spus:

Ramo,nu incetezi sa ne incanti cu frumusetile tale!Imi plac absolut toate torturile,castelul imi place mult dar in special figurinele.sunt comestibile,adica mulaje?Sunt perfecte!Mi-a mai placut in mod deosebit si cel de majorat;felicitari! Oana-Cristina,delicat ,frumos si deosebit prin simplitatea lui,acest tort !Si mie imi place impletitura aceea in trei.Te felicit si la mai multe!Daniela ,este dragalas de tot tortul tau pentru bebe,sa ai spor pe mai departe![left]MINI,mi-au placut foarte mult toate torturile dar in special cel de botez!E delicat,frumos si culorile sunt atat de bine imbinate!Te felicit!

Mersi Gabrenia. Normal ca sunt perfecte figurinele, doar sunt de plastic :lol: Figurinele le-am pus pe tort ca sa nu fie ”chel”, clienta nu vroia figurine comestibile pt ca avea lumanari cu printese aduse din state si cum nu mi le-a adus sa le pun eu pe tort am zis ca pun macar aceste 2 figurine pt foto :P

Vezi postareagabrenia, la 26 September 2010 - 08:49 PM, a spus:

[b]Acum sa va arat tortul pe care l-am facut ieri pentru un baietel de 5 ani care este fan absolut Ben Ten.A avut 3 kg. blat simplu pandispan insiropat cu sirop din zahar ars si rom,crema de ciocolata . Sincer,am cam bibilit la el.Adevarul e ca m-am cam complicat singura facand 3D ,puteam sa il fac plat dar parca mi-am zis eu ca nu avea acelasi farmec si impact.cand fac o treaba imi place sa o fac bine si frumos ;sper eu ca am reusit.Singurul arbitru va fi pustiul si imi pare rau ca nu i-am vazut reactia...L-o fi recunoscut!/b]

Io nu stiu cine e Ben asta dar al tau e tare fain facut, din ce e? doar pasta de zahar sau e tort? sau cereale? Sunt tare curioasa. L-ai sustinut cu bete ca mi se pare tare greu pt tortu de sub el, Felicitari pentru executie!

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3760 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 27 September 2010 - 07:56 AM

habar n-am ce am facut de au iesit asa quote-urile dar intelegeti voi :lol: