tango, la 27 September 2010 - 08:08 AM, a spus:
wow, Gloxinia si Ramo cand aveti timp sa faceti atatea torturi. Nu are rost sa spun la fiecare ca e frumos ca stiti deja. Felicitari!!
Ramo cum ai reusit sa obtii culori asa frumoase la tortul cu trenulet? Stiu ca spuneti ca le pictati dar arata atat de intens si de vesel, parca asta e altfel.
Iar culoarea neagra de la cel de majorat? Ai pictat cioco plastica? Cand imbraci un tort in cioco plastica la fel il ungi cu un strat de unt?
Mini07 foarte vesele torturile. Cel de botez mi-ar place si mie sa il fac, asa cu multe, multe floricele. La fel si cel in 2 culori, astept o ocazie pentru el. Cred ca e cazul sa ma apuc de facut floricele de pe acum la ce torturi mi-am ales
Gabrenie, nici eu nu stiu desenele animate cu Ben Ten dar din ce imagini am mai vazut sigur seamana. Si arata tare bine, o sa fie incantat baietelul.
edit: mesajul trebuia sa fie mai lung, am mai uitat ceva fete, dani_ela, oana cristina, dar s-a trezit piticul si nu mai pot sta

Timp??? Poi intre timp ... in timp ce dorm piticii, in timp ce se joaca, in timp ce ... ar fi multe timpuri, dar ne facem, incercam pe cat posibil sa nu neglijam pe cei dargi si de aia suntem si obosite

dar ne intram usor in ritm. Anul trecut imi trebuia o noapte intreaga sa fac un tortulet si poate nu reuseam sa-l termin, acum fac 4-5 torturi in timpu ala. Cred ca e important sa ne stim organiza timpul, pe care eu inca invat sa-l organizez dar zic eu am facut progrese uriase
Exact, l-am picatat, am pus putina esenta si mai mult colorant, am niste coloranti de la o alta firma-nu wilton si sunt mult mai intensi.
Ciocolata nu e pictata asa e ea mai neagra, e ciocolata festina neagra.
Luminis, la 27 September 2010 - 08:22 AM, a spus:
Ramo, la 26 September 2010 - 05:06 PM, a spus:
La tortul de nunta trandafirii sunt naturali, teoretic mireasa a zis ca face buchet natural cu flori de culoarea crem inchis de aia o ales si culoarea la tort asa, in final eu am primit 5 fire de trandafiri albi, i-am asezat asa incat sa dea bine in poze

Ramo, torturile sunt impecabile, cel mai mult imi place cel de 18 ani. Pielea de ciocolata este dupa reteta Dorei? Ai inlocuit cioco alba cu cioco neagra si... atat? Sau e postata pe undeva si pielea neagra? Blatul rosu, cum de e asa rosu? L-ai pictat? Este o culoare f frumoasa si puternica...
dani_ela, la 26 September 2010 - 06:34 PM, a spus:
hai ma , fetele , ca oricum il puuuun...

ca mie imi e drag. doar ca tare m-o chinuit pasta de zahar . s-a umezit intr-un hal , ca mi-era teama ca se topeste pur si simplu.
Wow!, Dani, ce frumos este! De mult sunt cu ochii pe modelul asta de tort de botez, numai ca n-am pt cine sa-l fac... Prietenele mele care au copii mici prefera sa cumpere de la cofetarie, sa nu "ma deranjeze", cica... Tare mult imi place, cum i-ai facut mutrita?
MINI07, la 26 September 2010 - 08:09 PM, a spus:
Si un tort de botez inspiratie Snej , modelul asta a fost comandat ...cu blat negresa , ganache de cioco si crema caramel
Foarte frumos, Min! Ti-a iesit!
gabrenia, la 26 September 2010 - 08:49 PM, a spus:
[b]Acum sa va arat tortul pe care l-am facut ieri pentru un baietel de 5 ani care este fan absolut Ben Ten.A avut 3 kg. blat simplu pandispan insiropat cu sirop din zahar ars si rom,crema de ciocolata . Sincer,am cam bibilit la el.Adevarul e ca m-am cam complicat singura facand 3D ,puteam sa il fac plat dar parca mi-am zis eu ca nu avea acelasi farmec si impact.cand fac o treaba imi place sa o fac bine si frumos ;sper eu ca am reusit.Singurul arbitru va fi pustiul si imi pare rau ca nu i-am vazut reactia...L-o fi recunoscut!/b]
Super tare, Gabrenia! Nu prea-l stiu eu pe Ben 10 asta, dar al tau e reusit. Ai cumva poze pas cu pas de la executie? Ca stiu ca tu mai faci... mi-ar placea sa vad cum l-ai "construit".
Pielea de ciocolata nu e altceva decat plastelina de ciocolata. Culoarea rosie e pictata cu un colorant ”chinese red” asa ii zice, e un rosu foarte intens
Luminis, la 27 September 2010 - 08:36 AM, a spus:
Ramo, la 26 September 2010 - 02:37 PM, a spus:
Ciocolata + visine, blat negresa, imbracat in pasta de zahar si piele de ciocolata
Trenuletu a fost cu umpluturi diferite, o parte a a vut crema de vanilie + banane, iar o alta parte a avut crema de iaurt cu fr de padure, nu mai stiu care vagon cu ce a fost ...
Ramo, inca o intrebare mai am. De unde cumperi suporturile pe care asezi tortul? Cele aurii (am vazut si rotunde si patrate) le gasesti in magazine? Cam cat costa unul si as vrea sa stiu daca respectivii trimit si prin posta pt ca eu nu reusesc sub nicio forma sa gasesc la mine la Braila, am cautat si la Bucuresti, chiar si prin strainataturi, si tot n-am gasit. Si mai ai unele, mai groase, pe marginea carora lipesti o panglica. Astea cum sunt, le cumperi sau la faci din ceva (din ce?)?
Da, le iau dintr-un magazin, din cate stiu eu ei nu fac livrari, dar du-te la targurile de nunti cand sunt la voi in oras, asa am dat si eu de ei si de altii, dar sunt singurii care vand la bucata. Platorile carora le lipesc panglica sunt facute la comanda din blat de mobila pe care mi l-au taiat la dimensiunea ceruta si mi-au lipit o margine ca sa nu se vada furniru ala sau cum s-o numi, eu in general lipesc panglica ca e mai elegant.