Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3841 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 05 October 2010 - 09:18 PM

Tortul meu de duminica, doar ca nu am avut timp sa-l postez aici. S-a vrut a fi alba ca zapada cu cei 7 pitici asa ca l-am facut o poveste, i-am facut si caprioara, dar pt ca a avut moaca de ”caine” am fortat-o sa bea putina apa sa mai fure din privire :hug:
Crema a fost de iaurt cu fr de padure, iar blatul - negresa

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-160-128630631043.jpg
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3842 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 06 October 2010 - 06:54 AM

Lissa superbe ca de obicei toate! :hug:

Ramo, m-ai lasat paf! Povestea ta este atat de reala! =))
Parfumul l-am pictat de mai multe ori ca fiind un portocaliu sidefat nu a prins bine din prima. La a 3-a sau a 4-a pensulare cand am tras cu pensula s-au format niste striatii ca se inmuiase pasta. Mi-au placut si l-am facut tot asa. Parea marmorat la sfarsit.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3843 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 October 2010 - 07:11 AM

lissa- impecabile torturile tale , ca de obicei ! as vrea te rog sa imi spui ce zahar folosesti la royal ?am facut ieri un tort (poza diseara :hug: )si am facut iarba din RI . un dezastru si un chin !!!! reuseam sa pun iarba de doua sau trei ori , si se infunda duiul ! numa` nu am plans pe langa tort. am spalat duiul de vreo 10 ori . iar prin duiul nr.2 nu iesea cu nici un chip ! e prima oara ca mi s-a intamplat asta , RI nu a fost prea gros , iar zaharul este cel dintotdeauna : margaritar...in ultimul timp numai experiente nashpa am...mai ca-mi vine sa ma las de tortalit ;)
ramo- ce imi place ciumperca!! =)) figurinele sunt din plastic? `au le-ai modelat tu? platouri din pal am si eu , dar imi e asa teama ca raman fara ele ! panglica nu am pus inca , cu ce o lipesti tu de margine? o folosesti mereu pe una si aceeasi , sau schimbi la fiecare tort?
v-am naucit , sorry, diseara vin cu 2 torturi , nu va spun ce aventuri am tras la al doilea :-* acu` rad , dar ieri...

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 06 October 2010 - 07:11 AM

#3844 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 06 October 2010 - 07:16 AM

Vezi postareaLissa, la 05 October 2010 - 07:48 AM, a spus:

Care o sa le pun acum toate au crema de ciocolata si unele au si visine prin crema,la fel e si cel cu moto.

Minunate, Lissa. Treci destul de rar pe la noi, dar si cand treci... ne umpli inima de bucurie.

#3845 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 06 October 2010 - 07:22 AM

Vezi postareaRamo, la 05 October 2010 - 09:18 PM, a spus:

Tortul meu de duminica, doar ca nu am avut timp sa-l postez aici. S-a vrut a fi alba ca zapada cu cei 7 pitici asa ca l-am facut o poveste, i-am facut si caprioara, dar pt ca a avut moaca de ”caine” am fortat-o sa bea putina apa sa mai fure din privire :hug:
Crema a fost de iaurt cu fr de padure, iar blatul - negresa

Atasament poveste copy.jpg

Superb! Imi place cum aranjezi tu personajele. Ai imaginatie, nu gluma.

#3846 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 06 October 2010 - 08:43 AM

Lissa, ti le'am vazut pe fb, superbe!
Ramo, m'am distrat de numa de faza cu caprioara:)). Povestea ta e super.

Si ale mele torturi, o barcuta pentru un baby shower, pandispan cu crema de iaurt. si o printesa pentru 4 printese, blat negresa, crema de iaur si crema Dorei cu orez si cocos.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-360-128634729474.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-360-128634730876.jpg
Raluca

#3847 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 06 October 2010 - 12:46 PM

Buna ziua , la fete ! :hug: Fac ce fac si raman in urma cu postatul ... Va urmaresc , si va felicit pe toate pentru minunatiile pe care le faceti .

Va multumesc tuturor pentru aprecieri .

Oti , m-am indragostit de tortul tau cu verde . :-* Ce ai pus in loc de stamine ? Chanelu` e , original ... :-*

Mimi , frumoase torturi , unul si unul . Cel mai mult imi place cel pentru sarbatorirea a 50 de ani . Ador cescuta ce ai facut-o langa tigari . Masinuta e ''marca MIMI'' :-*

Daniela , foarte reusit tortul tau . Sa nu fii necajita , pentru incretirea pastei , eu cred ca te-ai straduit mult sa iasa drept , dar daca asa a vrut ea ... Sa stii ca am vazut in oras la noi , la cofetarii , torturi vai de mama lor ... ma tot gandesc , mie mi-ar fi rusine sa vin cu asa un tort si ei stateau relaxati , mai si pun niste preturi de te doare capul ... Tortul tau se vede ca e lucrat cu multa dragoste . Ai incercat ceva broderie cu royal ?
Sa stii ca am patit si eu sa nu-mi iasa royalul , la tortul cu trandafiri , cand am \facut margelutele de la baza , mi s-a infundat de nu stiu cate ori , am facut febra musculara la degete de cum trebuia sa strang de posh , si eu am folosit zaharul ce-l folosesc de obicei , ce o fi avut , nu-mi dau seama , n-am patit pana acum ...

Gabrenia , La multi ani fericiti de-acum inainte . Frumos tortul . Cioco aia scursa , si bilutele alea , si trandafirii ... N-am cuvinte . N-am idee ce greseli ai putut face , dar tortul e minunat . Gustul ... imi ploua in gura ...

Lissa , ca de obicei , impecabile . Atat de frumoase , atat de multe detalii la fiecare tort . :-* Stelutele pe ce fel de sarme le-ai pus ? Imi place tare mult cel roz cu nr 1 . De fapt , imi plac toate . :-*

Ramo
, faina poveste . :-* Atatea personaje ... Si atat de reale .

Ralu , fain bebel ai facut . Mie mi se pare greu de facut fete de oameni ... Apa ai facut-o din royal , sau frisca ? Printesa e ... =))

Va doresc tutror o zi cat mai placuta .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#3848 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 06 October 2010 - 03:35 PM

Ma chinui de azi dimineata sa scriu si eu ceva. Nu stiu cum am reusit sa-mi uit parola si mi-a luat o jumatate de zi sa reusesc sa ma loghez iar. Aveam un text mai lung, acum o sa scriu doar de fetele de care imi aduc aminte asa, la viteza.
Gloxinia, sper ca s-au mai aranjat lucrurile in viata ta, si sper ca ti-a revenit cheful sa zambesti si sa faci torturi.
Snej, torturile tale imi inspira un foc de artificii, sunt asa vesele colorate, iti sar in ochi. Imi plac tare.
Lissa, cred ca stii deja ca toate torturile tale sunt minunate. Dar tortul cu ratuste imi este drag pentru ca si primele figurine modelate de mine in lapte praf au fost niste ratuste in jurul unui tort :pupic:
Ramo, deja poti sa-ti deschizi cofetarie.
www.torturidelicioase.wordpress.com

#3849 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 October 2010 - 05:00 PM

In mod clar azi nu e ziua mea norocoasa. Nu am reusit sa termin nici mesajul de la devreme.
Dani_ela, Anca_b, Gabrenia, Doriana si toate fetele, spor la treaba ca faceti torturi tot mai reusite. :pupic:
Mami stef, ma bucur ca ai revenit. :) Mai ai timp de torturi de cand ai inceput munca? eu trebuie sa incep in ianuarie si deja ma ia cu friguri cand ma gandesc ca nu o sa mai am timp de nimic, si imi pare rau ca nu m-am apucat de facut torturi mai devreme, m-am trezit si eu pe ultima suta de metri.

Ramo, am vazut ca tu lucrezi destul de mult cu cioco plastica. Am vazut un tort dragut tare la tine si as vrea sa-l incerc si eu de ziua mea. Dar spune-mi cum se lucreaza cu cioco plastica? Se intinde foaia la fel de groasa ca la pasta de zahar? Se unge tortul cu unt inainte? Mai trebuie carapacea din blat, sau pot sa o pun direct peste crema?
Cand ai timp poate poti sa imi raspunzi la cateva intrebari :lol:
Am mai facut si eu cateva torturi dar sa vad daca reusesc sa mai postez ceva azi.

#3850 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 06 October 2010 - 05:41 PM

Vezi postareatango, la 06 October 2010 - 05:00 PM, a spus:

In mod clar azi nu e ziua mea norocoasa. Nu am reusit sa termin nici mesajul de la devreme.
Dani_ela, Anca_b, Gabrenia, Doriana si toate fetele, spor la treaba ca faceti torturi tot mai reusite. :pupic:
Mami stef, ma bucur ca ai revenit. :) Mai ai timp de torturi de cand ai inceput munca? eu trebuie sa incep in ianuarie si deja ma ia cu friguri cand ma gandesc ca nu o sa mai am timp de nimic, si imi pare rau ca nu m-am apucat de facut torturi mai devreme, m-am trezit si eu pe ultima suta de metri.

Ramo, am vazut ca tu lucrezi destul de mult cu cioco plastica. Am vazut un tort dragut tare la tine si as vrea sa-l incerc si eu de ziua mea. Dar spune-mi cum se lucreaza cu cioco plastica? Se intinde foaia la fel de groasa ca la pasta de zahar? Se unge tortul cu unt inainte? Mai trebuie carapacea din blat, sau pot sa o pun direct peste crema?
Cand ai timp poate poti sa imi raspunzi la cateva intrebari :)
Am mai facut si eu cateva torturi dar sa vad daca reusesc sa mai postez ceva azi.

Imi iau libertatea sa-ti raspund eu pana apare Ramo pentru ca imi place teribil sa lucrez cu ciocolata plastica dar nu prea mi se dau ocazii.

Eu de obicei imbrac tortul intr-o foaie de pandispan cand crema e de iaurt, doar la creme mai zdravene, gen ganaj nu imbrac dar tot il imbrac in frishca hulala bine batuta. Si ca sa il uniformizez mai bine si pentru aderenta.
Ciocolata plastica o framant cu ceva cacao pana devine o masa usor de lucrat si o intind tot cu un pic de cacao, ca si cand ar fi pasta de zahar. De intins ... tot cativa mm ca si pasta de zahar am intins-o. Nu stiu cat te ajuta dar iti spun ca am acoperit tort de 5 kg cu ciocolata plastica facuta din 6 portii de reteta (cea cu 114gr cioco si 56 gr miere) si mi-a mai ramas un picut de tot.
Asta e din experienta mea cu cioco. O sa pun poza un pic mai tarziu sau maine daca am timp de la serviciu.

Ramo iti las si tie cuvantul ca eu m-am intins destul :lol: .

#3851 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 06 October 2010 - 06:32 PM

Tango poti incerca si varianta mea de aici renuntand la glicerina si gum tragacanth (daca n-ai) si folosind margarina in loc de shortening...
Te asigur ca nu-ti va parea rau de incercare...
Fetele care au incercat si aceasta varianta pot depune marturie :lol: :pupic:

#3852 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 October 2010 - 07:47 PM

am venit cu impricinatele aici :pupic: . astea-s exemplarele ce ma chinuira pe mine aseara. ambele au blat alb , si crema de iaurt de/ si cu visine, si crema de vanilie-reteta lissei.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#3853 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 October 2010 - 08:35 PM

Multumesc de raspunsuri. cu cat mai multe cu atat mai bine :wub:
Deci pot sa-l imbrac in frisca, nu unt, asta inseamna ca se impaca bine cu umezeala. Si bine ca mi-ai adus aminte de faptul ca trebuie framantata cu cacao, uitasem de asta. Sigur ca ma ajuta sa stiu ce cantitate ai folosit, asta ar fi fost urmatoarea mea intrebare :)

Dora, stiu ca vazusem si reteta ta, dar cand m-am uitat pe lista de ingrediente m-am gandit ca mai dureaza pana sa le achizitionez. Dar daca spui ca se poate si fara, o sa ma uit mai atenta, stiu ca fetele erau multumite de ea, si numai faptul ca o folosesti tu e destula garantie ca e f buna.

Dani_ela, de ce spui ca te-au chinuit torturile? Mie imi plac, vad ca te-ai reprofilat pe printese :). Imi plac mult dar inca nu cred ca am curaj ca sunt antitalent la desenat.
Imi place si cel in forma de 4, presupun ca ai asezat tu blatul in forma respectiva, nu?
Aa, ce cascata sunt, mi-am amintit ca te-ai plans de royal. Eu inca nu am avut curaj sa-l incerc desi imi place tare mult cum arata, asa ca felicitari din partea mea.

#3854 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 06 October 2010 - 10:07 PM

Daniela esti betoana :) ca ai facut un 4 asa frumos. Mi-e rau numai cand ma gandesc ce chin si cata munca e acolo. :)

Tango, frishca asta mi s-a parut mai degraba un "izolant" ca a tinut departe umezeala tortului de pasta. Nu e frishca naturala dar cred ca si aceea la cata grasime are s-ar fi pretat. In fond "grasimea" tine apa departe.

Primele dati cand nu stiam cum e cu plastelina ma chinuiam de-mi ieseau peri albi dar acu e o adevarata placere cand o framant cu cacao. Simpla si usor de folosit.

Ramo te admir sincer ca dupa ce faci tortul mai stai sa creezi si povestea din jurul lui. E ceva munca!

Ralu tortuletul cu papusica e dragut foc, la celalalt mai mergea finisat otzara ;) dar nu-ti mai scot ochii ca si asa esti amarata.

M-am uitat numai pe ultima pagina dar pup si restul fetelor ca am vazut si torturile acelea dar mi-e ca poate sar pe careva si apoi mi-o capat :) . Deci :) :) ;) si ;) :wub: :) .

#3855 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2010 - 07:04 AM

Da, ai dreptate cand zici de grasimea din frisca. Eu ma refeream la faptul ca pasta de zahar nu se impaca cu frisca, de asta vorbeam de umezeala.
De ce zici ca te chinuiai? Ca nu o framantai cu cacao? Sa stiu ce ma asteapta, oricum vreau sa o incerc ca prea imi place cum arata, si cred ca e si super la gust, asa poate o mananc si eu ca pasta de zahar de regula nu o mananc, o dau deoparte desi stiu cat am muncit la ea. :wub:

#3856 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2010 - 07:31 AM

Tot eu, sa va arat la ce am lucrat saptamana trecuta, cand am avut de pregatit 3 torturi pentru duminica. Si toate cu buline colorate. :)
Primul tort a fost pentru o fetita de 6 ani, i-am aratat un model care i-a placut si l-am facut si eu. Inauntru e blat amandina cacao si crema de iaurt cu piersici si visine.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-494-128642896636.jpg

La cel de-al doilea, persoana care l-a comandat s-a indragostit de acelasi model cu buline si fundita. Aici nu am mai respectat intocmai modelul, am dat fundita pe niste botosei si o rochita pentru ca era un tort de botez pentru o fetita. initialele sunt pentru numele fetitei, nu a vrut numele trecut intreg. Botoseii sunt a doua pereche din "cariera" mea :) si mai am de lucrat se pare. Tortul a fost diplomat cu sirop de cacao si bucati de visine (Lissa, bineinteles :wub: ) si diplomat alb cu piersici si ananas.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-494-128642898938.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-494-128642898938.jpg

Comanda a fost si pentru un tort micut de majorat, au fost doua petreceri in una, si modelul a fost lasat la alegerea mea. Si daca tot am facut buline, am zis sa raman in acelasi trend, sa nu-mi ies din mana. :) Am incercat doar sa le adaptez varstei:)

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-494-12864290089.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-494-128642902411.jpg

Cam asta a fost, saptamana asta se pare ca somez, vad ca ori fac cate 2-3 torturi odata ori nu fac niciunul. Ma pregatesc pentru tortul de ziua mea. :)

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_10_2010/post-494-128642897936.jpg

#3857 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2010 - 08:11 AM

tango- ce faine is imbulinatele tale ! sunt simple si de efect !

#3858 Useril este offline   musique 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 06-October 10
  • LocationConstanta

Postat 07 October 2010 - 09:05 AM

Eu cred ca nu sunt in toate mintile, dupa doua zile am reusit si eu sa citesc absolut tot ce contine acest topic.
Deci... ce sa zic?

I'M SPEACHLESS !!! :lol:
Don't panic. Ok, panic !!!

#3859 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 07 October 2010 - 09:10 AM

Tango uite tortul de care iti spuneam, imbracat cu plastelina de cioco.

Scoicile si animalele alea de mare ce sunt mai tarcate sunt din pasta de zahar amestecata cu plastelina de ciocolata, lasate asa marmorate. Cele albe sunt din pasta de zahar.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_10_2010/post-43-128643538793.jpg

#3860 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2010 - 09:52 AM

Dani_ela, multumesc. Asa e, au fost tare simplu de facut dar mi-au placut, sunt asa, copilaresti.

Wow, arata super. De asta vreau eu sa incerc si cu ciocolata. Si imi place si ideea cu fructele de mare. Imi aduc aminte de cutia aia de bomboane, de prin magazine, cu fructele de mare din ciocolata. Ai imbracat si platoul in ciocolata? Eu asa vad.
Oricum eu o sa incerc prima data cu un tort micut, asta ca sa vad mai intai daca cum se lucreaza ciocolatadar si pentru ca inca imi este teama sa fac torturi cu etaj.Desi imi plac foarte mult torturile etajate, si am incercat si eu deja 2, parca tot am emotii sa nu se scufunde etajele.

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic