Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4061 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 October 2010 - 08:33 PM

Vezi postareavrabiuta, la 24 October 2010 - 02:04 PM, a spus:


incep cu ultima chestia,adresa site-ului : margele.net

Frumoase torturile tale, pantofiorul delicat... La multi ani sotului tau, sunt sigura c-a apreciat gestul oricum ! :-*


multumesc vrabiuta ! cum sa nu aprecieze , doar e tortul lui preferat !

Vezi postareadivina, la 24 October 2010 - 05:35 PM, a spus:

Daniela...la multi ani sotului ...tortul arata foarte bine asa cum l-ai ornat ...nu stiu ce nu-ti place la el! :occasion14:
Tortul cu winnie e frumusel foc, imi plac culorile alese! Cel cu pantofior este elegant, iar snuruletul acela cu rosu si alb ma face sa ma gandesc la martisor! :D
Imi plac funditele tale foarte mult, as vrea sa incerc si eu, de aceea vin cu 2 intrebari...
-ce culoare folosesti pentru rosul acela intens? E red-red de la wilton...eu am red no taste si nu cred ca as obitne rosul tau!
-cum faci funda aceea cu margine ondulata?


pt rosu folosesc un praf de la cast din bucuresti . am si red red dar iese mai mult spre portocaliu , e mai rosu red no taste (il am si pe asta )
pasta pt funda o tai cu o rola speciala tot de la cast

Vezi postareaAnca_B, la 24 October 2010 - 07:51 PM, a spus:


Daniela dar ce profi' esti!!!Imi place tare mult si Winnie,e decupat si pictat?dar pantoful ,cum l-ai facut?cum l-ai pus la uscat?adica pe ce ai sprijinit "talpa"?
Imi place cum lucrezi,pe zi ce trece esti tot mai specialista!Felicitari!
La multi ani sotului tau si viata frumoasa alaturi de familie!Asa mi-i se inatampla si mie cu torturile pt "casa".Imi piere chefu' de ornat ,e drept ca mi-i se termina si frisca si pasta si decorurile etc si atunci...improvizez ceva ad-hoc.Si sotul meu e suparat pe mine la faza asta.Dar ce zici ,ca intr-o zi la un tort pt. noi m-a "obligat" sa-i fac poze si sa-l pun aici sa-l vedeti .A zis ca ce tortu' nostru nu merita atata atentie si photoshooting ca restul torturilor,care le fac "pe comanda"?!Binenteles ca nu l-am pus inca pe forum,o sa creez un topic separat cu "torturi pt. cei de-acasa" sau asa ceva,si atunci o sa-mi pun si celelalte poze.



anca , ma faci sa rosesc ! de unde profi? nu vezi cate imperfectiuni au torturile astea? mai ales cel cu winnie ?! ursuletul este decupat si pictat , iar vesta este facuta separat din pasta rosie , ca si fesul . talpa papucelului o sprijin pt cateva minute , cam 5-6 minute pe o bucata de carton invelita in folie , si apoi o pun pe toc. eu folosesc pasta de lapte praf , care se intareste foarte repede . am incercat si cu pasta de zhar , dar zau ca nu am rabdare cu ea pana se intareste !
cat despre sot, si pe mine m-a `obligat`sa il pun pe blog B) eu nici poze nu voiam sa ii fac B) dar nu m-a lasat sa il tai fara sa ii fac poza :D .

#4062 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 October 2010 - 08:43 PM

[quote name='dani_ela' date='24 October 2010 - 09:33 PM' timestamp='1287945238' post='61403']

[/quote]

pt rosu folosesc un praf de la cast din bucuresti . am si red red dar iese mai mult spre portocaliu , e mai rosu red no taste (il am si pe asta )
pasta pt funda o tai cu o rola speciala tot de la cast

[/quote]

Multumesc...mi-am adus aminte care e...o am de mult in vizor! :occasion14:

#4063 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 October 2010 - 09:28 PM

Vezi postareavrabiuta, la 24 October 2010 - 07:14 PM, a spus:

Vezi postareadivina, la 24 October 2010 - 05:35 PM, a spus:

Buna fetelor! Ce mai faceti?

Vrabiuta...nasha draga...atat de simplu si stilat tortul tau! B)

O sa va rog sa-mi spuneti cum stergeti pe pasta atunci cand murdariti cu alta culoare...ca era sa fac cateva pozne...si pe unde am putut am sters putin cu un servetel inmuiat in apa ...dar ramane locul acela ud ca o pata! :-*




Multumesc frumos de aprecieri!
Tortul il "cureti" cu servetele umede ! :D
Felicitari pentru tort !


Multumesc si eu pentru aprecieri si pentru pont! :D Incerc data viitoare sa vedem ce iese! :occasion14:

#4064 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 24 October 2010 - 09:45 PM

salut si felicitari pt. torturi!La multi ani cu multa sanatate si fericire celor care au sarbatorit una-alta:-D

intru pe fuga sa va spun ca eu am descoperit(dupa ce am folosit si eu servetele,pensule etc) ca pt. a sterge pdz de eventuale pete de colorant sau zahar pudra in plus si chiar si marginea cartonului sau platoului pe care este asezat tortul,cel mai bine si mai bine puteti folosi un buretel folosit la machiaj(cele de intins fondul de ten,pudra etc).se gasesc in diferite forme,sunt albe,moi si foarte ,foarte fine la pipait.eu am gasit unele triunghiulare-le-am cumparat special pt. asa ceva.dupa folosire se spala in apa curata,se stoarc si se pun la uscat.mi se pare mult mai igienic si eficient, decat cu servetele-cele obisnuite lasa scame,iar cele umede mai contin si chimicale.de fapt eu tamponez/sterg tot tortul cu buretel(bineinteles,sa nu fie pictat) si toate decoratiile-ii da un aspect mai soft si mai curat.

pup

#4065 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 October 2010 - 05:33 AM

Vezi postareaortansa, la 24 October 2010 - 09:45 PM, a spus:

salut si felicitari pt. torturi!La multi ani cu multa sanatate si fericire celor care au sarbatorit una-alta:-D

intru pe fuga sa va spun ca eu am descoperit(dupa ce am folosit si eu servetele,pensule etc) ca pt. a sterge pdz de eventuale pete de colorant sau zahar pudra in plus si chiar si marginea cartonului sau platoului pe care este asezat tortul,cel mai bine si mai bine puteti folosi un buretel folosit la machiaj(cele de intins fondul de ten,pudra etc).se gasesc in diferite forme,sunt albe,moi si foarte ,foarte fine la pipait.eu am gasit unele triunghiulare-le-am cumparat special pt. asa ceva.dupa folosire se spala in apa curata,se stoarc si se pun la uscat.mi se pare mult mai igienic si eficient, decat cu servetele-cele obisnuite lasa scame,iar cele umede mai contin si chimicale.de fapt eu tamponez/sterg tot tortul cu buretel(bineinteles,sa nu fie pictat) si toate decoratiile-ii da un aspect mai soft si mai curat.

pup

Ai dreptate Ortansa, bureteii aceia sunt ff fini si moi...nu am ca nu folosesc nici pudra, nici fond de ten, merg in cautarea lor! ;) Servetelele obisnuite pot lasa scame, iar la cele umede daca suprafata afectata este ff mica ...nu cred ca se intampla nimic! :tongue3:
Multumesc mult si tie pentru sfat! :pupic:

#4066 Useril este offline   maria22 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 25 October 2010 - 10:31 AM

Desi va citesc de la inceputuri, postez rar caci sunteti niste maestre si nu ma voi ridica niciodata la rangul vostru . :pupic:
Imi place sa cred ca stiu teorie multa despre torturi, practica insa ma termina... ;)
TOTUSI...o sa incerc sa postez singurul si unicul tort :tongue3: facut de mine pentru nepotelele mele dragi -Ramona si Miruna- care au ramas placut impresionate de munca mea. Precizez ca tortul l-am prestat pe fuga, intre 2 cursuri si mai ales partea finala , cu imbracarea papusii cu pasta de zahar, am facut-o la foc automat...asa ca sper sa ma scot si o sa pun unele critici (pe care le merit!!!) pe viteza nu pe ”calitatea mea de cofetar innascut” :toothy9;
Multumesc Adrianei :pupic: ;) ;) pentru indrumarile/sfaturile pe care mi le-a oferit atat de simplu si dezinteresat!!!!
Va multumesc voua, tuturora :pupic: pentru sfaturile pe care le postati incat si o amatoare ca mine se poate folosi de ele si sa impresioneze cu ”talentul ei” =))
Si acum....creatia:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-206-128799547653.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-206-128799549852.jpg


#4067 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 25 October 2010 - 11:01 AM

Maria,pt. primul si unicul tau tort arata waw,bravo,te-ai descurcat bine!Sa=ti traiasca nepotelele,sunt niste dragute.

#4068 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 25 October 2010 - 12:56 PM

Vrabiuta, Mimi, Daniela, Divina si Marian Felicitari pentru torturile frumoase prestate ! :)

#4069 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 October 2010 - 01:01 PM

Maria ma bucur foarte mult ca ti-ai facut curaj sa postezi! :) Si eu sunt incepatoare in comparatie cu aproape toate fetele de pe aici, si am stat in umbra si le-am urmarit, admirat de jumatate de an ! Exista un inceput in toate...iar pentru tine poate fi unul promitator daca iti place sa faci asta! Avand in vedere ca e primul tort, dupa parerea mea umila zic ca te-ai descurcat bine...si sa mai incerci in conditii "normale" de lucru ;) !
Multa bafta in continuare! A...si printesele sunt dulci foc...merita numai torturi frumoase! ;)
;)

#4070 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 October 2010 - 01:01 PM

Vezi postareapunticu, la 25 October 2010 - 12:56 PM, a spus:

Vrabiuta, Mimi, Daniela, Divina si Marian Felicitari pentru torturile frumoase prestate ! :)


Multumesc frumos! ;)

#4071 Useril este offline   Cami 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 26 October 2010 - 03:12 PM

Dragelor, de vreo 2 saptamani va tot citesc si abia azi am reusit sa ajung la ultima pagina. Galerie de arta ati facut aici, nu alta. Felicitari tuturor pentru minunile dulci pe care le creati. Poate odata si-odata imi iau inima in dinti si ma apuc si eu de tortalit. Deocamdata mi-am luat niste marshmallows si vreau sa incerc pasta, sa vad cum ma descurc. Cat merge tinuta la frigider dupa ce e preparata? Se mai poate modela dupa aia?

#4072 Useril este offline   bbenyci 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 26 October 2010 - 05:36 PM

Vezi postareaCami, la 26 October 2010 - 03:12 PM, a spus:

Dragelor, de vreo 2 saptamani va tot citesc si abia azi am reusit sa ajung la ultima pagina. Galerie de arta ati facut aici, nu alta. Felicitari tuturor pentru minunile dulci pe care le creati. Poate odata si-odata imi iau inima in dinti si ma apuc si eu de tortalit. Deocamdata mi-am luat niste marshmallows si vreau sa incerc pasta, sa vad cum ma descurc. Cat merge tinuta la frigider dupa ce e preparata? Se mai poate modela dupa aia?


Buna seara dragele mele, va urmaresc din umbra ca acum cu bebe mic si cu cea mare nu reusesc sa si tortaresc prea mult, dar va citesc tot timpul si va admir torturile. As vrea in mode special sa o felicit pe Daniela , Ceci pt tortul o cina romantica si la multi ani pentru cei 10 ani de casatorie si pe Mimi pt tractorasul cu remorca.
Va pup si o sa vin si eu cu noutati, momentan mi-am creat blogul asa ca in curand voi avea si postari.
Bafta si spor la tortalit.
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#4073 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 27 October 2010 - 09:55 AM

torturile din weekend, inca un McQueen si un cadou. chocolate mud cake si mousse de cioco alba si neagra.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-360-128816601083.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-360-128816603059.jpg
Raluca

#4074 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 October 2010 - 11:17 AM

Vezi postareaYours4ever, la 27 October 2010 - 09:55 AM, a spus:

torturile din weekend, inca un McQueen si un cadou. chocolate mud cake si mousse de cioco alba si neagra.
Atasament McQueen resize.jpg
Atasament gift cake resize.jpg


Ralu, Foarte simpatic Fulger iar cutiuta cadou ...superba, mi-a mers la suflet! :P
E un model mai patratos de Fulger, nu? :) Partea de jos a masinutei e un blat de mud cake taiat in doua cum ai zis la "Blaturi" sau ai reusit sa-l imparti in 3?

;)

#4075 Useril este offline   Livia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara

Postat 27 October 2010 - 01:56 PM

Fetelor sunteti toate niste harnicute, dar si foarte cuminti, nu e mare agitatie pe-aici!
Mimi cu o mica intarziere, La multi ani sotului, camionul e foarte reusit, iar eclerele foarte apetisante, data viitoare le voi umple si eu fara sa le tai, multumesc pt idee!
Ortansa foarte reusita Bloom, te-ai speciaziat in figurine, imi plac mult!
Tango ce bine arata tortul tau, dar sectiunea e criminala! Felcitari!
Miny la multi ani pt sotul tau, ti-a iesit un sooper tort cred ca i-ai incantat pe colegii sotului!
Victoria bine ai venit! Eu te stiu de dincolo si te-am urmarit din umbra, faci niste torturi minunate!
Elena La multi ani fetitei tale, sa creasca mare sis a fie sanatoasa!
Eataly e foarte reusita papucica, mai ales ca e prima de aceste gen! Eu n-am incercat niciodata pasta cu MMF
Cec la multi ani fericiti impreuna, tortul e superb, felicitari pt idée si prestatie!
Punticu La multi ani puiului tau, ai facut un tort grozav, vessel si colorat!
Vrabiuta foarte frumos cadoul!
Daniela esti tare harnicuta, imi plac toate torturile tale! La multi ani sotului!
Divina felicitari pt tortulet, e simplu, dar impecabil si sectiunea :) !
Maria22 imi place papusica, sa-ti traiasca nepotelele!
Raluca chiar mi-are dor de tine si de torturile tale! Sunt foarte frumoase amandoua!
:P

Va arat si ce-am muncit eu in ultima vreme:
o Montana pt o fetita de 7 ani, mi-era frica sa nu orilipilez copila, dar chiar a recunoscut-o si i-a placut foarte mult
Imagine postata
crema caramel si mousse de ciocolata alba

si un tort diplomat cu fructe, cam repezit...facut in 2 ore, traiasca conge! Mi-am promis ca nu mai fac torturi de azi pt azi, dar unele nici nu le pot refuza...
Imagine postata

#4076 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 October 2010 - 07:16 PM

Vezi postareaLivia, la 27 October 2010 - 01:56 PM, a spus:

Fetelor sunteti toate niste harnicute, dar si foarte cuminti, nu e mare agitatie pe-aici!

Divina felicitari pt tortulet, e simplu, dar impecabil si sectiunea :P !

Va arat si ce-am muncit eu in ultima vreme:



Buna Livia, multumesc frumos de aprecieri! Tu te-ai chinuit ceva cu domnisoara H...observ ca e in continua cerere! Poate scapai mai usor aplicata pe tort! :D Imi place combinatia de culori care ai folosit-o...se vede bine! Si daca ai avut o client incantata ...e tot ce conteaza! :P Bravo!
Si mi-ai facut si pofta de un tort cu fructe! :P
:D

#4077 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 October 2010 - 07:43 PM

Gagici,va pup !
Ma uit de o ora si tot nu ma satur de minunatiile pe care le-ati facut de cand nu am intrat !
Clar ca nu pot nominaliza dar am constatat cu bucurie cat de mult au evoluat unele fete !Felicitari din inima si la cat mai multe comenzi !
Si un pupic special pt LISA,ca o am intrat acum ceva timp pe subiectul tau de dincolo si chiar ma intrebam ce-i cu tine (ma rog,nu gasesc pupicul la emoticoane ,dar ti-l imaginezi tu :) )
Si nu in ultimul rand,bun venit fetelor noi :floare:
Va pup,mai trec,mi-e dor sa fac un tort etc...

#4078 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 27 October 2010 - 09:02 PM

Livia, si mie de torturile tale! ce tare e Hannah!
Mona, bine'ai revenit! :floare:

Azi, pentru un Stefan caruia ii place sa stea la bariera sa vada trenurile :) Pandispan insiropat cu suc de capsuni, crema de iaurt si capsuni intregi.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-360-128820619568.jpg
Raluca

#4079 Useril este offline   maria22 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 28 October 2010 - 09:30 AM

Multumesc din suflet pentru urari!!!! :scratch: :hungry: :hug:
Nu stiu daca le merit caci pe langa lucrarile voastre de arta,al meu pare un rebut!!! Oricum, va multumesc din suflet pentru incurajare.

Vreau sa va intreb-patura de pasta de zahar o faceti dintr-o singura bucata pentru un tort? Sau?
De exemplu la papusa aceea prestata de mine, rochia o faceti dintr-o singura bucata de pasta? Nu se rupe, nu se indoaie pe tort?

#4080 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 28 October 2010 - 12:20 PM

Daniela La multi ani sotului !Torturile sunt foarte frumoase ,imi place in mod deosebit cel cu cifra 1 si da,ai dreptate si mie imi vine cateodata sa nu-l mai ornez pe cel care e pentru noi sau ma rog,nu de tot sa nu-l ornez ci doar asa mai siiimplu! te pup!Dana(Divina)felicitari pentru tortuletul acela alb cu flori rosii.e simplu si frumos,bine executat.Aceasta reteta o stiu si eu dar sub alta denumire,e o prajitura de fapt pe care o face mama ,mai rar in ultimul timp.dar e buna tare!De prune,ce sa zic,nu stiu ,doar cu nuca stiu ca se pune.te pup!Raluca pur si simplu m-am indragostit de torturile cu Fulger si cel de-al doilea gen cutie de cadou,nu?Ei bine,acesta din urma chiar mi-a placut in mod deosebit,as indrazni sa spun ca sunt din cele mai reusite torturi ale tale!Bine inteles ca si cel cu treniletul dar in special acela cu flori mi-a furat timp mai mult de privit si sa-ti spun si de ce :imi da senzatia unei picturi in acuarela,fina,delicata si bine executata.Te felicit,sincer!MonaBine ai revenit!Ne era dor de tineeee!Pupici!Maria22 bine ai venit printre noi!Felicitari pentru papusica si sa stii ca e reusit pentru primul tort!Al meu ,primul era horror!Doar ca as avea sa-ti dau un sfat pe viitor daca mai faci papusele cu toate ca eu recunosc ca nu am facut niciodata tort papusa:trecerea de la corpul papusii si partea unde se umfla ca sa zic asa rochia trebuie sa vina mai lina,mai rotunjita.La tine vine brusc,taiata,trebuia sa mai cioplesti un pic din blat,am dreptate?Nepoatele sunt super frumoase,sa-ti traiasca!Despre ultima ta intrebare:pentru un tort plat,da se face o singura bucata de pasta care se intinde pe toata suprafata tortului dar la papusa cred ca merge si din doua,nu stiu,am recunoscut ca papusa nu am facut,poate te lamuresc fetele care au lucrat papusi.Te pup si te rog sa nu te superi pentru observatiile facute,da?Livia, e frumos tortul,imi place mult combinatia de culori ! A! era sa uit,tu congelezi blaturile?Am mai auzit de asta dar sincer mi-e teama sa incerc,ce ma sfatuiesti? bbenyci bine ai revenit ,sa-ti traiasca mica minune!CAMI Eu folosesc in ultimul timp numai pasta din MMF si se pregateste minunat!Eu, de obicei aplic pasta imediat dupa ce am facut-o.Nu am folosit niciodata pasta preparata si tinuta la frigider si apoi reincalzita si framantata din nou deci mare lucru nu stiu tocmai din acest motiv dar din cate stiu eu,se poate intocmai cum ti-am spus mai devreme.Poate iti mai raspund si alte fete care au facut asa.Te pup!Pentru cine a intrebat cum se scot petele de pe pasta de zahar(ca nu mai stiu,am citit multe msj si nu mai tin minte) incearca cu alcool alb,vodka de obicei cu un tamponel de ce vrei tu dar sa nu lase scame si schimbi tamponul si sergi usor pana dispare pata,garantat iese.Pupici!Edit ca am vazut acum,Dana,tu erai!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi