Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4361 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 17 November 2010 - 05:41 PM

Vezi postareaRamo, la 26 November 2009 - 09:27 PM, a spus:

Va invit sa postati aici poza finala a torturilor pe care le faceti si daca puteti si cateva detalii. Multumesc

Nu vreau sa ma bag in discutie foarte adanc pentru ca va inteleg pe amandoua. Dora te inteleg ca iti doresti sa vezi cate-o explicatie pentru ca si mie imi place sa vad care tort cu ce e facut, asa mai imi vin idei de combinatii blat-creme.
Te inteleg si pe tine Monica pentru ca si Paul"u meu avea doar cateva luni cand am inceput sa tortalesc si la fel ca tine lucram doar noaptea pentru a nu-i neglija pe ei(inca o mai fac cateodata) si stiu cat de greu iti vine sa mai scrii si cateva randuri cand tu abia astepti sa nu te mai gandesti la nimic ci doar sa privesti una alta. Eu mai am si acum de multe ori o lene maxima la scris si cred ca in ultima vreme s-a vazut asta, dar imi face mare placere sa vad ca imi sunt apreciate torturile, ce-i drept pentru asta nu am lene, le-as citi intr-una, imi dau asa aripi mari si incredere in mine.
Haideti sa dam uitarii incidentul dinainte si sa nu ne lasam afectate (in special voi doua) si sa postam in continuare torturile noastre impecabile sau nu ... doar asa putem invata.

Abia astept sa vad urmatorul tort al vostru si ce contine! :) :)
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#4362 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 17 November 2010 - 05:46 PM

Ooooh da chiar ca urla hormonii in tine fatuca draga!!!! :)

Voi profita de dreptul la replica si voi raspunde acuzatiilor tale...

Vezi postareamonicagurea, la 17 November 2010 - 03:08 PM, a spus:

da, gresesti.. Nu, nu gresesc...cea care greseste esti tu draga mea :)

aici suntem femei si femei, nu ne cunoastem una pe cealalta, casa sau indeletnicirile..nu toate ne permitem din timpul nostru sa compunem scrisori de repros de cate jumatate de pagina..eu cu greu reusesc sa micsorez pozele numai.. eu lucrez numai noaptea, cu pauze de alaptare, ziua neglijandu-mi fetitza cea mare daca vreau sa fac ceva..nu cunoaste nimeni cu ce sacrificii de timp si nu numai reusesc eu sa fac un tort..ca apoi sa ma bucur de el..

si crezi ca eu stramb din nas ca Samantha vrajitoarea si apare tortul gata decorat tocmai bun de dat?!? si eu fac sacrificii si nu dorm noptile pt a crea frumosul..sa nu crezi ca esti singura...sau ca vreo fata din aceasta comunitate virtuala nu stie sau nu simte pe propria piele oboseala, stresul, lipsa de somn...dar toate aceste sacrificii se fac in numele artei, al frumosului pt care toate avem pasiune...pt ca altfel nu ne-am fi adunat aici...

si daca primesc laude..ce e rau in asta... Nu e nimic rau...nici n-am afirmat c-ar fi ceva in neregula....si iar ma repet...chiar meriti aceste laude...eu chiar iti recunosc si apreciez talentul...dar cateodata laudele se mai ridica si la cap...si ne fac sa devenim infumurati...important este sa ramanem cu picioarele pe pamant...

cu toatele punem poze frumoase cu creatiile noastrE, numai pentru a primi laude..sau greseSc.. GRESESTI...aici punem torturile noastre si pt a impartasi din experienta noastra, din pataniile noastre ...nu NUMAI pt a primi laude...pe langa faptul ca torturile originale pot servi ca inspiratie...daca tu doresti sa primesti numai laude draga mea le poti expune intr-o expozitie..acolo se pot admira in voie si lauda in egala masura...

sa ma contrAzica cineva.cu ce ajuta pe careva ca eu scriu din ce e facut un tort..sau daca trei torturi sunt facute la rand din aceleasi creme..sau toate sunt la fel..pe cine de aici incalzeste lucrul acesta..si doar ne uitam si admiram torturile pe exterior, si cautam sa invatam cate ceva una de la alta.TITLUL FORUMULUI DIN START SPUNE CE ANUME SE POSTEAZA AICI..TORTUL..O ARTA SAU...

Ajuta!!! ...si dorim sa stim si noi..."ne incalzeste" ca sa te citez...aduc in atentie aici si parerea unuia din administratorii acestui site in legatura cu acest TOPIC :)

Posted 27 November 2009 - 06:09 AM

Ramo said:

Va invit sa postati aici poza finala a torturilor pe care le faceti si daca puteti si cateva detalii.
ca si lui Ramo mi-ar place si mie sa vad alaturi de poza o mica explicatie despre modul in care ati facut torturile (Adriana Nicoleta)

daca cineva a avut vreodata vreo intrebare legata de vreo tehnica sau vreun ingredient, eu cu cea mai mare placere am raspuns fiecareia..acum...sa ma ierte DD dar eu cred ca toate astea sunt din prea mare suspiciune..ca poate nu sunt facute de mine aceste torturi.. N-am avut nici o clipa intentia de a fi suspicioasa....de ce faci din tantar -armasar?..daca as fi dorit sa te acuz ca nu-s torturile tale as fi facut-o in mod direct si clar...fara ocolisuri..ca nu-mi sta in fire..

cred ca imi amintesc ca tot tu, Dora..pe celalalt foum ai deschis un subiect asemanator..la adresa altei colege tortararese pe care o acuzai ca nu ea face torturile expuse..si atat caz s-a facut incat biata femeie si-a luat talpasitza..sa recunoasca in cele din urma..colega ei cu care lucra..ca intr-adevar ea le facuse.

Ei acum chiar ca imi sare tandara mie!!! iti amintesti gresit!!! eu n-am acuzat pe nimeni pe celalalt forum..si pe nici un alt forum de altfel...sunt o fire pacifista...cea acuzata am fost eu...eu am fost victima...daca nu cunosti bine situatia nu face afirmatii nefondate...iar torturile s-au dovedit a fi facute nu de "biata femeie" cum ii zici tu care a plecat...ci chiar de colega ei cu care lucra...am o relatie speciala de prietenie cu colega ei...si mi-a dezvaluit adevarul cum ca ea era cea care facea torturile...daca tot n-ai timp sa scrii cateva randuri...nu-mi explic cum de ai timp sa citesti pagini intregi..si daca tot o faci citeste cu atentie...nu face acuzatii gratuite si fara fondament :D

deci tin sa cred ca unele dintre noi, din prea mult timp liber incepem sa ne legam de..cai verzi pe pereti .propun pe viitor sa-ti vezi de treaba si sa nu deranjezi cu suspiciunile tale si pe alte fete..pentru ca nu stii niciodata cu cine ai stat de vorba.. Nu ti-ar fi usor sa stii ca pana acum am fost cea mai mare admiratoare a ta..asta cu toate ca , asa cum reprosezi.. n-am reprosat nimanui ca nu mi-a adus laude personale...remarca era una generala..

niciodata nu ti-am scris vreun rand de lauda..nici n-am nevoie...eu cand admir pe cineva imi rup din timp ca sa i-o spun...tu esti libera sa actionezi cum doresti... dar le-am primit doar.

Eu mi-am vazut intotdeauna de treaba mea...si n-am acuzat pe nimeni de nimic...asa cum faci tu... :D

-iar dupa asta..eu chiar ma retrag..pot vizita acest forum si fara permisiunea ta, si fara regulile impuse de tine..iar de laude..slava cerului am parte din plin.
imi cer scuz tuturor celorlalte fete, ca mi-am pus mintea sa raspund acestui fir de intriga..lucru care nu-mi sta deloc in fire. NOI SI MARI SUCCESE !

Bineinteles ca poti vizita acest forum...nu este forumul meu..nu fac eu regulile aici si nu le-am impus nimanui..sunt un simplu user ca si tine...dar eu stiu sa-mi vad lungul nasului..

Imi pare sincer rau ca de la o simpla remarca s-a ajuns la acest schimb infierbantat de cuvinte...

Eu zic sa fii mai concilianta..sa nu mai "suspectezi" - te citez - acolo unde nu este cazul...si sa-ti tii nervii in frau...aici venim sa ne delectam ochii si sufletul si sa socializam...mai bine fatuca draga vezi-ti tu de familie si viata ta fara sa te consideri "buricul pamantului"..chiar nu este cazul :)

Si cum cel intelept cedeaza intotdeauna...voi inchide acest subiect (si nu-ti voi mai raspunde) indiferent de ce alte replici vei dori sa mai adaugi...

#4363 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 17 November 2010 - 06:00 PM

:) m-ai facut sa rad Oti :) . Cine o zis ca sarmulitele pentru flori trebuiesc folosite doar la flori??? Vezi ... asa sta coada aia in sus, cu ajutorul a trei sarmulite impletite
Ma tem ca tortu meu il astepti degeaba, nu l-am mai facut, nu ar mai avea farmec acum ...

:D Multumesc Cristinel, dar nu subestima scorpionul tau, stai sa se faca mare sa vezi ce mandru va fi

Olga :) :D

Multumesc frumos Dora si mie imi suna bine viitorul, mai ales ca darul meu e venit de Sus in cel mai important moment. Bancnota este facuta intr-adevar cu culori comestibile pe foaie comestibila, acuma chiar serox nu m-a facut mama :)

Multumesc divina, am zis mai sus cum ...

Daniela
:D

Multumesc Miny, cred ca tuturor ne pica bine laudele chiar si criticile desi vedem abia dupa cateva zile :P

Nice, nice Monica. Sunt atat de fine torturile tale, daca nu te superi cam la ce grosime intinzi pasta? Si ce fel de creme ascunde tortul tau? :D :D

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#4364 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 17 November 2010 - 06:02 PM

monicaaa , eu chiar vreau sa mai vii aici cu torturile tale :) , pe mine cui ma lasi , fata draga? nu vezi cu cata sarguinta iti copii torturile??? si stii ceva? parerea dorei , este doar a ei , nu si a noastra . eu sunt una din cele care nu prea scrie cu ce sunt umplute torturile :) , si eu nu am nici bebei pe langa mine , nici lene la scris ; pur si simplu m-am plictisit sa tot scriu : mousse de cioco si crema de iaurt cu fructe (la mine doar fructele variaza ). si chiar nu scrie nicaieri ca trebuiesa dau alte explicatii ; eu chiar asta am crezut de la bun inceput , ca este suficient sa pun poza tortului , ca la urma urmei fiecare are blaturile preferate si cremele la fel. nu vreau sa reaprind spiritele , dar nu este nimeni mai sef ca altul , sau mai in masura sa faca reguli . dora , imi esti draga , si tu stii asta , dar nu sunt de acord cu tine , chiar deloc . dar este normal sa nu avem acelasi fel de a gandi , ca suntem complet diferite , toate cele care postam aici.si mai e o chestie cu care nu sunt de acord : daca cineva nu iti lauda creatia , nu inseamna ca nu o apreciaza , sau ca este invidios pe tine ; uneori imi place sa privesc si atat .

#4365 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 17 November 2010 - 06:39 PM

Asa cum bine specifica una dintre voi...mi-am expus doar parerea...si NU intamplator parerea mea este conforma cu dorinta celei care a deschis acest topic si a unuia dintre administratorii acestui forum.

Nu am nevoie sa fiti sau nu de acord cu mine...parerea expusa nu s-a vrut a fi inceputul unui litigiu...
Cat despre laude, sau critici, sau aprecieri...sunteti libere sa le expuneti sau nu...eu n-am obligat pe nimeni sa mi le atribuie..si nici n-am facut aluzii sau reprosuri...va rog sa cititi bine....NU astept laude de la nimeni!!!
Sper c-am fost destul de clara in mesajele anterioare! Mai bine decat am explicat-o in limba romana chiar nu stiu in cum as putea-o face!!!
Pentru cine are ochi sa citeasca bine cred ca este de ajuns!!!
Cred ca era mai bine sa raman in casa mea virtuala si sa-mi expun acolo creatiile!! Ceea ce voi si face in viitor!!

#4366 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 17 November 2010 - 07:27 PM

Mai romancutelor... oriunde v-ati afla... trebuie sa destindem cumva atmosfera. :) :) :) si am gasit cum. Iaca un tort facut tot pe la inceputuri, pt un sot mare iubitor de bere. Inauntru... e... ce altceva decat... bere. :D

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-758-129001478273.jpg

#4367 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 17 November 2010 - 07:55 PM

Cristinel, daca inauntru e bere, unde e tortu? :)
Foarte tare ideea!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4368 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 17 November 2010 - 08:13 PM

Io ma gandesc cum poate fi bere acolo daca i-ai gaurit capacu, chiar asa bine sa fi baut nenea ala ca nu o curs deloc pe langa? ... :)

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#4369 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 November 2010 - 08:19 PM

Oricum are o burtaaa ...plina de bere! E conectat bine la aparat! :occasion14:

#4370 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 17 November 2010 - 08:28 PM

Vezi postareacristinel, la 17 November 2010 - 07:27 PM, a spus:

Mai romancutelor... oriunde v-ati afla... trebuie sa destindem cumva atmosfera. :occasion14: :scratch: :scratch: si am gasit cum. Iaca un tort facut tot pe la inceputuri, pt un sot mare iubitor de bere. Inauntru... e... ce altceva decat... bere. =))

Atasament setea sotului meu.JPG

La ce burtihan are, e clar ca e bautor de bere. Am eu un prieten caruia i se potriveste tortul asta, manusa!

#4371 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 17 November 2010 - 08:29 PM

Am facut o gluma :occasion14: .Discutia de mai inainte a plecat tocmai de la interioarele torturilor. Nu e bere. E o rulada din pandispan umplut cu gem de capsune din gradina mea.

#4372 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 18 November 2010 - 08:03 AM

Inseamna ca ai capsuni, nu gluma, daca faci si gem... Eu mai mult de un castronel, hai doua, nu scot.

#4373 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 25-August 10
  • Locationbrasov, romania

Postat 18 November 2010 - 08:27 AM

Vezi postareadora, la 17 November 2010 - 05:46 PM, a spus:

Ooooh da chiar ca urla hormonii in tine fatuca draga!!!! :P

Voi profita de dreptul la replica si voi raspunde acuzatiilor tale...

Vezi postareamonicagurea, la 17 November 2010 - 03:08 PM, a spus:

da, gresesti.. Nu, nu gresesc...cea care greseste esti tu draga mea ;)

aici suntem femei si femei, nu ne cunoastem una pe cealalta, casa sau indeletnicirile..nu toate ne permitem din timpul nostru sa compunem scrisori de repros de cate jumatate de pagina..eu cu greu reusesc sa micsorez pozele numai.. eu lucrez numai noaptea, cu pauze de alaptare, ziua neglijandu-mi fetitza cea mare daca vreau sa fac ceva..nu cunoaste nimeni cu ce sacrificii de timp si nu numai reusesc eu sa fac un tort..ca apoi sa ma bucur de el..

si crezi ca eu stramb din nas ca Samantha vrajitoarea si apare tortul gata decorat tocmai bun de dat?!? si eu fac sacrificii si nu dorm noptile pt a crea frumosul..sa nu crezi ca esti singura...sau ca vreo fata din aceasta comunitate virtuala nu stie sau nu simte pe propria piele oboseala, stresul, lipsa de somn...dar toate aceste sacrificii se fac in numele artei, al frumosului pt care toate avem pasiune...pt ca altfel nu ne-am fi adunat aici...

si daca primesc laude..ce e rau in asta... Nu e nimic rau...nici n-am afirmat c-ar fi ceva in neregula....si iar ma repet...chiar meriti aceste laude...eu chiar iti recunosc si apreciez talentul...dar cateodata laudele se mai ridica si la cap...si ne fac sa devenim infumurati...important este sa ramanem cu picioarele pe pamant...

cu toatele punem poze frumoase cu creatiile noastrE, numai pentru a primi laude..sau greseSc.. GRESESTI...aici punem torturile noastre si pt a impartasi din experienta noastra, din pataniile noastre ...nu NUMAI pt a primi laude...pe langa faptul ca torturile originale pot servi ca inspiratie...daca tu doresti sa primesti numai laude draga mea le poti expune intr-o expozitie..acolo se pot admira in voie si lauda in egala masura...

sa ma contrAzica cineva.cu ce ajuta pe careva ca eu scriu din ce e facut un tort..sau daca trei torturi sunt facute la rand din aceleasi creme..sau toate sunt la fel..pe cine de aici incalzeste lucrul acesta..si doar ne uitam si admiram torturile pe exterior, si cautam sa invatam cate ceva una de la alta.TITLUL FORUMULUI DIN START SPUNE CE ANUME SE POSTEAZA AICI..TORTUL..O ARTA SAU...

Ajuta!!! ...si dorim sa stim si noi..."ne incalzeste" ca sa te citez...aduc in atentie aici si parerea unuia din administratorii acestui site in legatura cu acest TOPIC :P

Posted 27 November 2009 - 06:09 AM

Ramo said:

Va invit sa postati aici poza finala a torturilor pe care le faceti si daca puteti si cateva detalii.
ca si lui Ramo mi-ar place si mie sa vad alaturi de poza o mica explicatie despre modul in care ati facut torturile (Adriana Nicoleta)

daca cineva a avut vreodata vreo intrebare legata de vreo tehnica sau vreun ingredient, eu cu cea mai mare placere am raspuns fiecareia..acum...sa ma ierte DD dar eu cred ca toate astea sunt din prea mare suspiciune..ca poate nu sunt facute de mine aceste torturi.. N-am avut nici o clipa intentia de a fi suspicioasa....de ce faci din tantar -armasar?..daca as fi dorit sa te acuz ca nu-s torturile tale as fi facut-o in mod direct si clar...fara ocolisuri..ca nu-mi sta in fire..

cred ca imi amintesc ca tot tu, Dora..pe celalalt foum ai deschis un subiect asemanator..la adresa altei colege tortararese pe care o acuzai ca nu ea face torturile expuse..si atat caz s-a facut incat biata femeie si-a luat talpasitza..sa recunoasca in cele din urma..colega ei cu care lucra..ca intr-adevar ea le facuse.

Ei acum chiar ca imi sare tandara mie!!! iti amintesti gresit!!! eu n-am acuzat pe nimeni pe celalalt forum..si pe nici un alt forum de altfel...sunt o fire pacifista...cea acuzata am fost eu...eu am fost victima...daca nu cunosti bine situatia nu face afirmatii nefondate...iar torturile s-au dovedit a fi facute nu de "biata femeie" cum ii zici tu care a plecat...ci chiar de colega ei cu care lucra...am o relatie speciala de prietenie cu colega ei...si mi-a dezvaluit adevarul cum ca ea era cea care facea torturile...daca tot n-ai timp sa scrii cateva randuri...nu-mi explic cum de ai timp sa citesti pagini intregi..si daca tot o faci citeste cu atentie...nu face acuzatii gratuite si fara fondament :D

deci tin sa cred ca unele dintre noi, din prea mult timp liber incepem sa ne legam de..cai verzi pe pereti .propun pe viitor sa-ti vezi de treaba si sa nu deranjezi cu suspiciunile tale si pe alte fete..pentru ca nu stii niciodata cu cine ai stat de vorba.. Nu ti-ar fi usor sa stii ca pana acum am fost cea mai mare admiratoare a ta..asta cu toate ca , asa cum reprosezi.. n-am reprosat nimanui ca nu mi-a adus laude personale...remarca era una generala..

niciodata nu ti-am scris vreun rand de lauda..nici n-am nevoie...eu cand admir pe cineva imi rup din timp ca sa i-o spun...tu esti libera sa actionezi cum doresti... dar le-am primit doar.

Eu mi-am vazut intotdeauna de treaba mea...si n-am acuzat pe nimeni de nimic...asa cum faci tu... :)

-iar dupa asta..eu chiar ma retrag..pot vizita acest forum si fara permisiunea ta, si fara regulile impuse de tine..iar de laude..slava cerului am parte din plin.
imi cer scuz tuturor celorlalte fete, ca mi-am pus mintea sa raspund acestui fir de intriga..lucru care nu-mi sta deloc in fire. NOI SI MARI SUCCESE !

Bineinteles ca poti vizita acest forum...nu este forumul meu..nu fac eu regulile aici si nu le-am impus nimanui..sunt un simplu user ca si tine...dar eu stiu sa-mi vad lungul nasului..

Imi pare sincer rau ca de la o simpla remarca s-a ajuns la acest schimb infierbantat de cuvinte...

Eu zic sa fii mai concilianta..sa nu mai "suspectezi" - te citez - acolo unde nu este cazul...si sa-ti tii nervii in frau...aici venim sa ne delectam ochii si sufletul si sa socializam...mai bine fatuca draga vezi-ti tu de familie si viata ta fara sa te consideri "buricul pamantului"..chiar nu este cazul :)

Si cum cel intelept cedeaza intotdeauna...voi inchide acest subiect (si nu-ti voi mai raspunde) indiferent de ce alte replici vei dori sa mai adaugi...

INTELEAPTA SI MODESTA..NEVOIE MARE..

#4374 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 November 2010 - 02:21 PM

Fetelor nu lucreaza nici una cu MMF?
Ar fi interesant un topic si cu MMF, secrete, tehnica, asa da, asa nu!
Eu cu pdz n-am incercat inca.Eu-s la a doua incercare cu mmf si imi place.
Invat si eu de la voi! :floare:

#4375 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 18 November 2010 - 02:56 PM

Vezi postareaEataly, la 18 November 2010 - 02:21 PM, a spus:

Fetelor nu lucreaza nici una cu MMF?
Ar fi interesant un topic si cu MMF, secrete, tehnica, asa da, asa nu!
Eu cu pdz n-am incercat inca.Eu-s la a doua incercare cu mmf si imi place.
Invat si eu de la voi! :floare:

Nu-i mare lucru de spus la MMF...in afara de reteta...si de ceva ingrediente ireperibile pt fetele din Ro...si chiar din CE..n-ar fi nimic de spus in plus fata de pdz...
secrete, tehnica...sunt aceleasi ca la pdz...
sau poate ca exista cineva care are ceva de impartasit...
astept si eu cu mare interes :-*

#4376 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 November 2010 - 03:14 PM

De ce ireperibile in Ro?Eu am facut asta vara in Ro cu marshmallow cumaprati de la Kaufland.Si altceva nu am pus decat zahar pudra.Marshmallow i-am gasit si la Penny, in rest nu m-am uitat.
M-am gandit la un topic dedicat Mmf, cu reteta, ingrediente si modul da pregatire poate intereseaza si pe altcineva.In sensul este topic cu piele, cu royal icing cu pdz.

#4377 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 18 November 2010 - 05:44 PM

eu folosesc MMF...mi se pare mai faina decat pdz pentru ca e mai elastica...ultima data am facut o cantitate mare...350g marshmallows si 1kg-1kg jumate de zahar pudra...si a iesit ff fain si mult mai elastica si s-a modelat ff bine.

Marshmallows au agentul acela elastic pe care Dora am vazut ca il pune la pielea de ciocolata...eu am reusit sa comand de la wilton gum tex-ul si abia astept sa vina sa il incerc...si atunci o sa ma incumet si la pielea de ciocolata ca mi se pare mult mai aromata de cat MMF sau pdz...si cred ca rezista mult mai bine la umezeala.

tot acum la MMF ultima data cand am facut la framantat cand modelam si iar framantam resturile o faceam cu mainile unse cu unt/margarina ca ramanea uscata pasta si cu unt sau margarina isi revenea ff bine..si am mai folosit la intinsul pastei amidon si nu zahar pudra pentru ca mie mi s-a parut ca pasta absoarbe mult mai repede zaharul pudra decat amidonul..

#4378 Useril este offline   simonicka 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 13-November 10
  • LocationIasi

Postat 18 November 2010 - 07:50 PM

Buna seara doamnelor!
Chiar daca nu va place apelativul la persoana a IIIa, dati-mi voie pentru inceput sa-mi scot palaria in fata unor asa mari maestre in arta culinara!
Va admir din umbra de mult tipm si ca un adevarat fan v-am urmat de pe culinar, pe blogurile voastre personale si pana aici... am devenit dependente de voi si de cateva saptamani tot citesc acest topik incercand sa adun cat mai multe secrete culinare, combinatii inedite de creme si blaturi.Mai mult de atat, sotul meu e cel mai fericit sot din lume pentru ca poate sa se uite linistit cu prietenii la meciuri seara in timp ce eu bantui pana la 11 -12 pe forum. Unde mai pui ca primesc bonus si prajituri una mai gustoasa ca alta, pentru ca m-am hotarat sa incerc toate cremele de pe aici si sa vedem care ne plac cel mai mult. M-am intristat alaturi de voi cand citem ca vi s-a cam blocat banda, m-am revoltat la adresa clientilor nemultumiti de pret... m-am bucurat alaturi de voi cand au reinceput sa apara comenzile si am sperat pana la sfarsitul topicului sa ma bucur de inaugurarea benzii de productie marca Dora (lucru de care sunt ferm convinsa ca se va intampla mai devreme sau mai tarziu..)
Va admir pe toate si nu doar pentru creatiile care m-au lasat muta e admiratie.. de fapt nu chiar muta pentru ca asa m-am extaziat in fata calculatorului incat am atras si atentia baietilor, cobaii mei degusatori, care au venit si ei la admirat capodoperele dulci ratand chiar si unele goluri.
Concluzia generala a fost ca ar fi bine sa nu ajung vreodata sa pot face asemenea bijuterii de torturi precum Dora ...ar fi pacat de ele sa se usuce asa nemancate pentru ca nimeni nu ar avea curajul sa bage cutitul in asa tort. Oricum temerile lor sunt nefondate. Nici sa ma nasc de 10 ori nu voi putea vreodata sa fac asa ceva.
Dincolo de talent si pricepere culinara, va admir si pentru calitatea voastra umana, pentru faptul ca reusiti sa faceti toate astea multe dintre voi avand copii mici, chiar foate mici, pentru energia nelimitata de care dati dovada si tona de rabdare din dotare. Imi amintiti atat de mult de mama mea care muncea o zi intrega, ajungea seara acasa si se apuca de mancaruri, curatenie si toate alea.. dar era mereu vesele si parca nu obosea niciodata. Acum am inteles.. dragostea si pasiunea iti dau aripi.
Cu siguranta as fi ramas mai departe un adminator din umbra venit in vizita la Muzeul Culinar, daca nu as fi ajuns acum, la sfarsitul lecturii mele, in mijlocul atmosferei acestea tensionate. Si pentru ca, oricat de trista as fi fost, dupa o repriza de terapie culinareasca oferita on-line de cele mai mari maestre deveneam vesela si plina de energie, va ofer acum o doza de tratament shoc prezentandu-va cele doua "capodopere" ale mele.
Asadar fetili, luati repede o bere si o punga de popcorn sai haideti sa va tavaliti de ras:
Primul meu tort, intitulat enigmatic Balerina, inginerul si lumanarili arata cam asa:Imagine atasata: monthly_11_2010/post-766-129009829799.jpg Imagine atasata: monthly_11_2010/post-766-129009808512.jpg. Povestea lui, pentru ca oricat ar fi de urat un tort merita o poveste, a pornit de la faptul ca fratele meu, inginer de profesie, desi si-a sarbatorit de multe ori ziua pe santier si i s-a cantat la multi ani ba pe macara, ba pe o schela, nu a avut niciodata la petrecere si o cifa de beton pe care sa danseze o melodie lautareasca. Am incercat sa-i implinesc un vis si asa s-a nascut caramida din mijlocul tortului (care e o cifa, da) pe care danseaza cu miscari lascive din buric- desi nu se prea observa- tzatzosenia cu fusta rosie care ar trebui sa fie o tiganca.
Are toate greselile pe care putea sa le faca cineva la primul tort din cariera: figurinele facute din pasta de lapte praf pe aparatul de aer conditionat pentru ca in casa erau peste 35 de grade s-au pleostit de mama lor dupa ce le-am scos din frigider si le-am plimbat cu masina de la Iasi si pana la Bacau. Cel putin inginerul a cazut pe spate in fata minunatiei de balerine si de nu avea un bat in fund care sa-l stapaneasca s-ar fi pravalit de tot. Nu mai spun ca numai a fete de oameni nu seamana... pot spune ca sunt cumva mai stilizate...Cifa aia diforma m-am gandit eu ca ar fi mai simplu sa o fac din salam de biscuiti. Simplu a fost oarecum pana am luat-o la plimbare cu masina ca i s-a cam lasat coada pana la Bacau. macar daca stiam pe atunci reteta de cioco plastica poate o mai tinea ceva mai strans si arata si mai de zile mari..Crema ganache de cioco alba s-a taiat de tot cand am vrut sa o bat si atunci a trebuit sa-i pun niste gelatina; a iesit o chestie asa, nici cal .. nici capra, da macar buna la gust. Frisca, pentru ca nimeni din familia mea nu manaca pasta de zahar, am fost nevoita sa o fac din smantana mai grasa ca am uitat sa iau smantana de frisca. Asa ce s-a mai inmuiat ca-mi venea sa o zvarl cat colo si de suparare nici nu am mai facut glazura de cioco in locul noroiului din santier. I-am trantit o dulceata de afine mai gelificata si gata. Una peste alta familionu fu incantat de ce minunatie a putut sa faca mezina familieiImagine atasata: monthly_11_2010/post-766-129009980633.jpg Singurul lucru cu adevarat bun din tortul asta a fost mouse-ul de afine care a iesit o minunatie.

Pe la sfarsitul lui septembrie mi-am mai spalat nitel rusinea cu tortul pentru cumnatica mea pe care o alinta fratele meu Fluturas.Imagine atasata: monthly_11_2010/post-766-129010077982.jpgImagine atasata: monthly_11_2010/post-766-129010079788.jpg
Asta a fost ceva mai norocos:frisca a iesit foarte buna, pentru ca a fost cuminte a primit si glazura de cioco a Adrianei, o crema super buna- mouse de sampanie al Lisei, jeleu de capsuni tot de la ea si un mouse de cioco. Am descoperit atunci frunzele si fluturii de cioco... si trandafirii de cioco plastica(atunci eram ferm convinsa ca sunt frumosi, erau primii mei trandafiri. Acum stiu ca trandafirii nu au pistil la mijloc, dar Dora draga daca te uiti bine la ei nici nu seamana cu trandafirii Imagine atasata: monthly_11_2010/post-766-129010124258.jpg... le-am spus doar asa generic pentru ca sa va dati seama ca sunt niste flori. Daca promit ca pe urmatorii ii voi face frumos deschisi si cu mijlocul pudic nu va veti supara prea tare pe mine. A, si la urmatorul promit sa pun intai glazura si apoi frisca pentru a incadra frumos rauletele de frisca.Nu am vrut sa pun toate alea pe tort. Mai lasasem separat inimioara cu la multi ani, o frunza, un trandafir si un fluturas pe care intentionam sa le pun separat cu lumanrile. Numai ca beneficiara directa a tortului l-a mai imbunatatit fara stirea mea ... ce nu i-a mai incaput a mancat si uite asa mi-a stricat viziunea artistica.
Gata fetili frumoase v-ati distrat destul pentru seara asta. Multumiti Domnului ca nu sunteti neindemanatice asa ca mine. Sper din tot sufletul cand voi fi mare sa ajung si eu macar asa cum erati voi la inceput. Va pup pe toate si va multumesc pentru ca v-ati rupt in timpul vostru pretios pentru a va impartasi experienta cu noi.
In vizita la muzeul culinar

#4379 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 18 November 2010 - 08:10 PM

Simona, bine ai venit! Stii sa prezinti un tort!!! Delicioasa poveste...

#4380 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 18 November 2010 - 09:49 PM

Simo draga bun venit printre noi ;)
Deci prezentarea ta m-a binedispus de numa' ;)...ai talent de povestitor nu gluma...nu degeaba esti de prin locurile unde si-a scris operele Creanga al nostru...
Multumesc pt aprecierile la adresa-mi...esti o draguta...nu stiam ca-s atat de cunoscuta...
Cat despre trandafiri...:P..stai linistita...deja ai facut primul pas prin faptul c-ai vazut greseala :(
Hai vino incoace sa te tzuc zdravan ;)
..si ramai pe aproape..oricum daca esti deja dependenta n-ai cum sa mai scapi ;)

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul