Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4861 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 29 December 2010 - 10:41 AM

Vezi postareacec, la 29 December 2010 - 09:59 AM, a spus:

asta winpping dar si cu meggle am patit la fel
Cat despre frigider eu am combina si nu cred ca e din cel care umbla aerul prin el (are niste orificii prin care da aer rece)

eu lucrez ffff mult cu frisca,dar nu am patit decat o singura data sa-mi crape pe tort,si atunci cand am folosit frisca vegetala.Cu frisca din smantana nu am patit niciodata.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#4862 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 29 December 2010 - 10:49 AM

Irenke,bine ai venit la noi!
Otiiiiiii,ce tare fluturelu'!si mie-mi place culoarea nu numai Ramonei!
Vrabiutoce inimioare super!sunt perfecte!
Elena,bun venit,felicitari pt torturi!

#4863 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 29 December 2010 - 10:55 AM

Vezi postareaStefana, la 28 December 2010 - 02:55 PM, a spus:

capsuna e dementiala,Miny. felicitari, parca e un tort din ala facut de rusoaice. Super, super fain.

Multumesc Mult Stefana

Vezi postareacec, la 28 December 2010 - 02:58 PM, a spus:

cat de faine sunt toate, dar capsunica e atat de reusita si... wow imi place mult
Floare de la primul tort cum ai facut-o cu ce forme? Multumesc de raspuns

Multumesc,pentru floarea nu am forme, am folosit de la setul acela vernil de la wilton, forma mare de petala, si pentru striatii am o frunza de plastic de hortensie, si apoi am ondulat putin marginile,si cam asta e tot.

Vezi postareaMIMI, la 28 December 2010 - 04:02 PM, a spus:

wow,cate torturi!
Miny capsuna e...e...fara cuvinte!!

Multumesc,

Vezi postareaLivia, la 28 December 2010 - 04:50 PM, a spus:

Miny toate torturile tale sunt frumoase, dar si mie capsuna imi place cel mai mult! Pare atat de reala, felicitari!
Sper ca n-am uitat pe nimeni. Va pup pe toate! :floare:

Multumesc

Vezi postareagloxinia, la 28 December 2010 - 05:50 PM, a spus:

Miny si mie capsuna imi place cel mai multttttttttttttt! Se face greu? De cand am vazut-o la Ortansa o visez noaptea :lol:

Fetelor, multumesc mult pentru aprecieri.
Hai sa facem galerie si pentru lenese, sa vina sa posteze torturile de Craciun!

Multumesc mult Oti, mie nu mi s-a parut prea greu de facut capsuna, am facut-o in forma de inimioara si apoi am taiat marginile ca sa se rotunjeasca si am acoperit-o cu pasta (mi-a luat cam 15 minute), cel mai mult mi-a luat sa fac adanciturile acelea pentru seminte, (le-am facut cu degetele si cu mare atentie se nu apas prea tare si sa rup pasta ) , dar nu mi s-a parut dificil deloc, :floare:

Vezi postareadani_ela, la 28 December 2010 - 05:52 PM, a spus:

minny-trebe ca sa vii cu iesplicatii cum ai facut matale floarea de craciun (steaua craciunului ), si cum ai iegzecutat capsuna :floare: e musai si obligatoriu :D

io nu-s lenesa la postat ci la facut :floare: azi am terminat unul si vin cu iel mai maine :floare:

Dani_ela iesti o scumpa :pupic: iesplicatii sunt putin mai sus, am uitat sa spun ca am pictat capsuna nu am colorat pasta, si apoi am pus punctisoare de margarina sa semene cu semintele.

Vezi postareaRamo, la 28 December 2010 - 06:41 PM, a spus:

Oh fetelor dar voi nu ati stat deloc, aveti un ritm in a posta si a comenta de ma pierd :unsure:

Miny, ador florile tale, capsuna e superba, dar te rog sa micsorezi pozele sa le putem vedea cum trebuie, e foarte greu sa te uiti la o poza in doua parti, sunt enorme ...

Multumesc mult,si scuze pentru poze le-am micsorat.

Vezi postareagabrenia, la 28 December 2010 - 10:56 PM, a spus:

Miny si mie tot capsuna mi-a placut,super!e faina culoarea care ti-a iesit;ce culoare ai folosit?de la ce firma?si cel cu floarea de craciunmi-a placut,frumos si delicat,felicitari!.rugaminte:micsorati fetelor pozele inainte de a le posta ca se deschid asa de greu paginile!

Garbenia , multumesc de aprecieri, culoarea o am de la LB si este pulbere nu gel. Am dizolva-o in alcool si am adaugat si putina esente de lamae, scuze pentru poze nu am fost atenta si le-am pus pe cele di-ainte de micsorare, acum am modificat.

#4864 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 29 December 2010 - 11:00 AM

vin si eu cu cateva torturi
-blat alb bine insiropat si crema de vanilie cu bucatele de piersica

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-139-12936128162198.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-139-12936130915431.jpg

-blat alb,crema lamaie si bucati de ananas si crema vanilie cu piersici-figurinele sunt din plastic,cumparate de mama sarbatoritului

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-139-12936131962726.jpg

#4865 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 29 December 2010 - 11:03 AM

torturi diplomat

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-139-12936132595157.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-139-12936132791198.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-139-12936133016572.jpg

si un tortulet pt finutul meu drag-cu crema ganache de ciocolata alba

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-139-12936134039259.jpg

#4866 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 December 2010 - 01:04 PM

Mimi frumoase torturi, unul si unul, imi plac mult si figurinele au iesit super
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#4867 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 29 December 2010 - 02:55 PM

Miny am retinit.Am si eu colorant pulbere de la LB dar al meu este din acela mai ieftin la 50 g.Tot din acela ai folosit sau din acelea scumpe ?Te intreb pentru ca desi le-am cumparat de cava timp ,nu le-am folosit si nu le cunosc puterea.Multumesc anticipat!Mimisor frumoase tare noile tale torturi!ce mai mestera!Cel mai mult imi place cel cu ratusca,cu Spider si cu pescarul! felicitari si mult spor la tortarit in continuare!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#4868 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 29 December 2010 - 03:19 PM

Salutare fetelor, si celor mai vechi si celor care acum au aparut.
Sper ca ati avut un Craciun plin de liniste pentru cei mari si muuulte cadouri pentru cei mici. Cat m-am chinuit si nu am reusit sa va las un mesaj in ziua de Ajun. Am tot intrat atunci pe bucatele pe site sa mai caut cate un sfat, o idee dar timp de postat nu am avut. Si apoi mi-am mutat domiciliul la parinti pentru cateva zile, fara net, fara televizor, numai noi si piticul nostru. A fost tare bine.
Cat despre torturi, am facut si eu cateva, sunt departe de ce-am vazut pe aici, dar asta e.

Mia-u placut mult omuletii de zapada postati la decoratii si i-am incercat si eu
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-494-12936282796773.jpg
Aici tortul a fost improvizat, ca am primit comada pe ultima suta de metri. Blat negresa de la alt tort, mousse de cioco cu lapte (tot de la alt tort) si mousse de cioco amaruie si pentru ca nu mi-a ajuns blatul si nu am mai copt altul, intre creme am pus un strat de jeleu de visine. Intr-un final a iesit taare bun la gust si jeleu a fost foarte racoritor intre cremele de ciocolata.
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-494-12936283117455.jpg

Si pentru noi acasa, tort cu 3 feluri de cioco.
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-494-1293628320177.jpg

Si din cateva bucati de tort ramase:
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-494-12936282995569.jpg
www.torturidelicioase.wordpress.com

#4869 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 29 December 2010 - 03:20 PM

Gloxinia, frumoasa povestea ta de pe tort. Iar crema de fructe de padure vreau sa o fac de cand am citit-o prima data la tine, dar inca nu am reusit. Poate la anul. :floare:
Dora, la tine si biscuitii sunt perfecti, ce sa mai spun de tort.
Oana_cristina, la cate torturi ai facut, le-ai decorat de minune. Iar ideea e super, fug si eu in Kaufland sa vad daca mai gasesc ceva. Ca am trecut pe langa forme in genul asta de multe ori, dar nu mi-ar fi trecut prin cap ca le pot folosi si asa :floare: . Si doar ce ma gandeam ca mi-ar trebui si mie niste forme speciale de Craciun.
Irenke, bine ai venit. Te stiu din partea celalta, ma bucur ca ai trecut si pe aici.
Dani_ela, anul asta am facut un maare efort sa decorez si eu cat de cat frumos un tort pentru casa (dar cu decoratiuni ce mi-au ramas de la celelalte, ssst sa nu mai stie nimeni)
Miny, capsunica ta a fost minunata, si ai si facut sa para usor de realizat. Sa vedem cine o incearca prima.
Fetele pe care le-am uitat, o sa vorbesc cu mosul sa primesc pentru la anul ceva pastile de memorie.
www.torturidelicioase.wordpress.com

#4870 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 29 December 2010 - 03:47 PM

Dora, un singur cuvant se potriveste operei tale: diafan.
Lissa ,o sanie de poveste.
Mimi, nu ai avut nici tu timp de respiro. Nici Tango nu a stat degeaba, iar de Miny... ce ar mai fi de zis... ca intr-adevar capsuna e bestiala.
Irenke, avem aceeasi varsta si eu m-am descoperit tot in martie anul acesta.
Gabreniei ii voi lauda bineinteles bordura din segmente microscopice.

#4871 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 29 December 2010 - 03:58 PM

Vezi postareaMIMI, la 29 December 2010 - 10:41 AM, a spus:

eu lucrez ffff mult cu frisca,dar nu am patit decat o singura data sa-mi crape pe tort,si atunci cand am folosit frisca vegetala.Cu frisca din smantana nu am patit niciodata.

Daca folosesti frisca din smintina cum faci ca sa nu se transforme in unt in timp ce ornezi cu posh-ul ? Ca eu asta am patit ! Am luat Megle, cum ziceau fetele pe-aci, mi-a crapat a doua zi ! :floare:

Vezi postareaMIMI, la 29 December 2010 - 10:49 AM, a spus:

Vrabiutoce inimioare super!sunt perfecte!

Multumesc frumos,! Chiar perfecte nu sunt da .. sper sa placa si sarbatoritelor!

Vezi postareaMIMI, la 29 December 2010 - 11:00 AM, a spus:

Foarte faine tortujrile tale! Si vrei sa spui ca ale ornate cu frisca sunt cu frisca din smintina ? Cum faci ?

Vezi postareaMIMI, la 29 December 2010 - 11:03 AM, a spus:

Mor de ciuda cind vad torturile tale, mai ales cele cu frisca care arata atit de ... perfect!

Vezi postareatango, la 29 December 2010 - 03:19 PM, a spus:

Felicitari pentru frumoasele torturi! Cel cu Mosu e bestial!

#4872 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 29 December 2010 - 04:05 PM

Si pentru ca ma laudam ca am de lucru pana in ultima zi din 2010, iata ce am facut ieri, un tort tematic pt directorul nostru medical, la implinirea a 50 de ani. Mesajul e tot din hatisul ideatic din creierul meu agitat...Dupa ce a suflat omul in lumanari, a trebuit sa inchida partida de sah. Ar fi putut da sah-mat intr-o singura mutare, pt ca am pozitionat piesele astfel incat sa fie evidenta miscarea (pe care eu mi-o imaginam unica si suficienta pt consumarea momentului). Da de unde... dl doctor a luat-o pe ocolite si a ales alta strategie, numai ca nu erau toate piesele mobile, doar cele pe care le considerasem necesare pt inchiderea jocului se puteau plimba, celelalte erau infipte in tort cu scobitori si tragea de ele... ele erau intepenite :floare:, prietenii din jur se prinsesera ca asta era un semn ca e departe de adevar. Foloseste-te de cele mobile! ii spuneau cu totii. Si eu m-as fi fastacit, daca as fi fost in centrul atentiei. In cele din urma, cum-necum s-a petrecut si finalul si, ca o concluzie, cred ca a fost cel mai comentat si mai fotografiat tort din cate am facut. Acesta este:

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-758-12936314246253.jpg

#4873 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 December 2010 - 04:05 PM

Vezi postareagloxinia, la 28 December 2010 - 11:58 PM, a spus:

Felicitari si pentru imbinare, inimile se muleaza perfect! :floare:

Multumesc frumos :floare: ! Mai este pina la perfectiune da a fost un chin cu ele,cum sa le pun pe tava, stau ambele pe o tava mare, sa le imbrac, sa trag nailonul de sub ele si sa le apropii! Se putea si mai bine da n-am stiut mai multe ! :floare:
Despre tine , ce sa spun, in orice conditii si de cit timp ai la dispozitie, torturile tale arata intr-un anume fel... profi! :floare:

Vezi postareaelena_est, la 29 December 2010 - 12:20 AM, a spus:

Al doilea tortulet pe care il fac, eu spun ca ii un succes.

Frumos tortul tau , felicitari si la cit mai multe!

Vezi postareaelena_est, la 29 December 2010 - 12:23 AM, a spus:

Si un pic in ordine inversa a conceperii, primul tort facut.Pentru puiul meu, Tudor.

Frumos si vesel tortul tau, felicitari!

Vezi postareacec, la 29 December 2010 - 09:57 AM, a spus:

Vrabiuta arata fain inimile imbinate, e f reusit

Multumesc frumos! :floare:

#4874 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 29 December 2010 - 04:07 PM

Simteam ca am uitat ceva... am uitat sa o felicit pe Vrabiuta pt inimile ingemanate. Dar o fac acum :floare:

#4875 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 December 2010 - 04:07 PM

Vezi postareacristinel, la 29 December 2010 - 04:05 PM, a spus:

Suuuuuuper tortul tau, felicitari! Cred ca i-ai dat pe spate! :floare:

#4876 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 29 December 2010 - 04:18 PM

Mimi, superbe torturi! Si cat de frumos lucrezi cu frisca... Sincere felicitari!
Tango, felicitari pentru torturile frumoase!
Cristinel, e bestial tortul tau!!! Piesele le-ai facut cu forma sau cu mana libera?

#4877 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 December 2010 - 04:19 PM

Tango felicitari pt torturile facute

Cristinel super tort si super mesaj
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#4878 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 29 December 2010 - 05:32 PM

Vezi postareagabrenia, la 29 December 2010 - 02:55 PM, a spus:

Miny am retinit.Am si eu colorant pulbere de la LB dar al meu este din acela mai ieftin la 50 g.Tot din acela ai folosit sau din acelea scumpe ?Te intreb pentru ca desi le-am cumparat de cava timp ,nu le-am folosit si nu le cunosc puterea.Multumesc anticipat!Mimisor frumoase tare noile tale torturi!ce mai mestera!Cel mai mult imi place cel cu ratusca,cu Spider si cu pescarul! felicitari si mult spor la tortarit in continuare!

Da Gabrenia, tot la fel e si al meu, am luat de la ei mai multe culori si sunt super dar eu le folosesc numai la pictat, ca in pasta nu se dizolva bine si nici culoarea nu iese puternica.
Si felicitari tuturor pentru torturile super pe care le-ati facut.

#4879 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 29 December 2010 - 05:55 PM

Cristinel, e bestial tortul tau!!! Piesele le-ai facut cu forma sau cu mana libera?
[/quote]
Piesele sunt facute cu mana libera, mainile mele, despre care spunea cineva ca seamana cu ale unei moase, iar acum pregatesc un tort cu Alba ca zapada si piticii, tot din lucru manual.

#4880 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 29 December 2010 - 08:04 PM

Cristinel, jos palaria in fata ta! :thumleft: Eu piesele alea fara mulaj nu m-as fi legat sa le fac. Toate ca toate dar pionii cum ai reusit sa ii modelezi asa fain?
Lucri pe gine? :)

edit: despre versuri, no coment. Ai stoluri in cap nu doar pasarele, e clar. :) :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246