Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4961 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 January 2011 - 09:23 PM

fetele- cum se numeste firma din sovata , aia de are coloranti ca si la LB? stiu ca scrie ungureste si tre` sa dai traducere :)

#4962 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 03 January 2011 - 10:15 PM

bbsuperimport da pe site e o bulina cu drapelu Ro si daca dai acolo apare scris in romana :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4963 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 January 2011 - 10:18 PM

Vezi postareadani_ela, la 03 January 2011 - 09:17 PM, a spus:

lissa- superbe torturi ! si ca de obicei vii cu noutati numai bune de copiat :) poti sa imi spui cum ai facut conul de brad? (sper din inima sa nu fie facut cu duiul acela pt crizanteme :D )
dora- superb tortul tau ! atat de finut ! daca nu am sti sa ascundem imperfectiunile , nu am mai fi tortarese, nu? :D

Mie imi pare pasta piscata cu forfecuta :D

Dora eu sunt mai chioara nu vad nici o imperfectiune, poate ne spui tu unde e macar una. :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4964 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 03 January 2011 - 10:29 PM

Bun gasit in noul an, fetelor! Frumos decorat ultimul tort, Dora! Am vrut sa intreb, pt ca a mai aparut pe forum unul asemanator, cu placuta din royal care depasea circumferinta, cum se comporta la transport? Ma gandesc in special la drumurile noastre, accidentate :) .
Si pentru ca eu nu vad nicio imperfectiune, spune-ne: unde anume sa cautam?

#4965 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 03 January 2011 - 10:31 PM

Gloxinia, a crapat un dracusor, am spus in acelasi timp acelasi lucru :)

#4966 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 03 January 2011 - 10:43 PM

Cec, tu ai atins recordul in ce priveste lungimea mesajului pe tort. Ce ai folosit? Nu ai probleme cand ajungi in punctul acesta? Mie imi tremura mainile de parca as fi in sevraj...

#4967 Useril este offline   simonicka 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 13-November 10
  • LocationIasi

Postat 03 January 2011 - 11:03 PM

Eu ma gandesc serios la noapte sa nu ma mai culc pe partea dreapta... poate daca ma culc pe stanga ma trezesc si eu cu ceva mai multa rabdare si talent. Asa poate o sa-mi iasa si mie un tort fiasco precum al Dorei. Ca rateuri am si eu o gramada, da asa un fiasco de mare ca al Dorei nu cred sa-mi iasa vreodata
In vizita la muzeul culinar

#4968 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2011 - 11:23 PM

Vezi postareadani_ela, la 03 January 2011 - 09:23 PM, a spus:

fetele- cum se numeste firma din sovata , aia de are coloranti ca si la LB? stiu ca scrie ungureste si tre` sa dai traducere :)

N-am putut sa te ajut...stiam f bine site-ul, dar nu stiam ca-i din Sovata (daca n-am comandat nimic) ..si la faza cu traducerea m-ai incuiat! :D

#4969 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 03 January 2011 - 11:31 PM

Ahahahaha :)...sunteti tari fetelor..oricum multumesc pt aprecieri...important e cum se "vede" la final....ma bucur ca n-ati reusit sa vedeti neconcordantele...si daca nu le-au depistat nici cele mai asidue dintre voi - se stie ele care privesc de o mie de ori in cautarea unei cute, denivelari....etc :D (nici macar prin folosirea lupei :D)...atunci e super Ok :D

Ma mir totusi ca nici una dintre voi n-a fost interesata de tehnica folosita...

Cristinel daca se fixeaxa bine tortul nu e nici o problema cu transportul...well nu pun mana in foc pt drumurile din Ro...
Acest tort a parcurs 100km pana la destinatie (pe drumuri italiane) si a ajuns intact :D

#4970 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2011 - 11:38 PM

Vezi postareapunticu, la 03 January 2011 - 02:18 PM, a spus:

Vezi postareadivina, la 03 January 2011 - 10:48 AM, a spus:

Cec ...dar n-ai stat de loc nici tu! Felicitari...mama si pentru cate persoane! :D

Punticu...cred ca merita cumnata ta asemenea tort, nu!? :) Se vede super cu trandafiri! Si se intrezareste si royalul de pe margini! :D
Ai facut tort carapace? Captusit tot in blat milch schnitte?

Da, e tort carapace cu blat milch-schnitte, iar pe margini folosesc foi de pandispan(parca Daniela le folosea). Cred ca ar merge si la torturile acoperite cu glazura de ciocolata ca sunt foarte fine si netede.

Multumesc...m-am gandit si eu la foile astea ca se comporta bine...dar ziceam ca nu merge blat facut in casa cu foi cumparate! :D

#4971 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2011 - 11:45 PM

Dora draga, la multi ani cu sanatate iti doresc :D si sa ne bucuri in continuare cu asemenea torturi "fiasco" -pentru tine...si minunatii -pentru noi, majoritatea! Pai... am uitat noi fetele sa mai intrebam de tehnica... cautam "imperfectiunile" :D! :)

#4972 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2011 - 01:43 AM

Dora draga din moment ce nu cred vreodata ca ma voi incumeta sa fac asa ceva ce rost mai are sa ma nenorocesc intreband de tehnica? E royal, se vede clar si nimeni nu te poate egala. Punct. :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4973 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 04 January 2011 - 08:16 AM

multumesc fetelor ! cineva spunea ca ia chestii-trestii numai de acolo , si ma gandeam ca e mai avantajos decat la LB . dar nu e asa...tot cu nenea biro merg inainte :)
dora- darling , exact ca si oti gandeam : de ce sa intreb daca nici in vise nu voi face decoruri din RI. te pup fata harnica :D

#4974 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 04 January 2011 - 10:44 AM

Dora draga mea eu am orbit cautand de imperfectiunile tale , :toothy9; ,dar in timp ce cautam eu asa cu lupa imi veni o idee: sa faci un concurs despre gasirea imperfectiunilor tale la acest tort si cine gaseste vreo una, o premiezi cu un astfel de tort sau cum vrei tu :occasion14:
Eu ma pun pe cautat mai atenta ,ca mai am vreo 3 zile de stat in Italia asa ca poate, poate am norocul sa ne intalnim :) :)
nelly_th2001

#4975 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 04 January 2011 - 12:03 PM

La multi ani inca o data ,fetelor! Punticule frumos de numa'tortul cu trandafiri! sunt asa de bine executati,felicitari!Cec mare rabdare ai avut sa scrii tot textul acela!mi-au placut mult ornamentele in special clopotelul!cum l-ai facut?felicitari!Lissa super faine torturile!Interesanta ideea cu folia de plastic,poate o voi incerca si eu ca arata minunat;imi plac si clopoteii ,chiar,cum i-ai facut?am vazut si la CEC ,felicitari!Dora mi-ai spart fata cu minunea ta de tort!Ce rost are sa cautam defectele?bine ca le stii doar tu si cum bine ai zis,asta e mare lucru sa stii sa le si maschezi acolo unde exista;cat despre tehnica nu te mai intreb caci am vazut un filmulet cum se realizeaza;nu mai stiu cum o cheama pe tipa der e meseriasa foc!Mi-a placut si mie ideea,pare usor de facut doar pentru tine care esti regina RI nu si pentru noi.Poate cine stie,sa ne mai straduim inca vreo 100 de ani incolo sa te ajungem... :occasion14:
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#4976 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 04 January 2011 - 12:04 PM

Vezi postareapunticu, la 03 January 2011 - 10:33 AM, a spus:

Foarte frumoase torturile! Si urarea... Felicitari!

multumesc

Vezi postareadivina, la 03 January 2011 - 10:48 AM, a spus:

Cec ...dar n-ai stat de loc nici tu! Felicitari...mama si pentru cate persoane! :toothy9;

Punticu...cred ca merita cumnata ta asemenea tort, nu!? :) Se vede super cu trandafiri! Si se intrezareste si royalul de pe margini! :occasion14:
Ai facut tort carapace? Captusit tot in blat milch schnitte?

multumesc
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#4977 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2011 - 12:08 PM

Vezi postareaLissa, la 03 January 2011 - 02:38 PM, a spus:

un tort de revelion pt o doamna,crema de ciocolata ,caramel si vanilie si blat de cacao.

ce faine torturi ai facut, cel cu cateii care se joaca e atat de simpatic :)

Vezi postareagloxinia, la 03 January 2011 - 05:13 PM, a spus:

Musai sa o felicit pe Ceci pentru torturi, ca din cauza batranetii am sarit-o. Ceci :) :toothy9;

multumesc, apreciez asta

Vezi postareadora, la 03 January 2011 - 06:30 PM, a spus:

Bun gasit fetele dragele!!! Va doresc un 2011 plin de bucurii, fericire, prosperitate si nu in ultimul rand muuuuulta sanatate!!! LA MULTI ANI!!! :occasion14:

Ramo felicitari pt noul tort!!! superb!!!
Lissa scumpa din nou manutele tale vrajite au scos la iveala noi minunatii!!!
Ceci brava fata!!! :)

multumesc

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#4978 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2011 - 12:21 PM

Vezi postareacristinel, la 03 January 2011 - 10:43 PM, a spus:

Cec, tu ai atins recordul in ce priveste lungimea mesajului pe tort. Ce ai folosit? Nu ai probleme cand ajungi in punctul acesta? Mie imi tremura mainile de parca as fi in sevraj...

eu am folosit carioci 'alimentare'. de tremurat nu mi-au tremurat mainile (imi tremura cand trebuie sa scriu sau sa folosesc posul)am scris ca si cum as scrie pe caiet, numai ca am scris dupa ce am pus ornamentele si m-au incurcat un pic de aceea nu e chiar drept si frumos scrisul

Vezi postareagabrenia, la 04 January 2011 - 12:03 PM, a spus:

La multi ani inca o data ,fetelor! Punticule frumos de numa'tortul cu trandafiri! sunt asa de bine executati,felicitari!Cec mare rabdare ai avut sa scrii tot textul acela!mi-au placut mult ornamentele in special clopotelul!cum l-ai facut?felicitari!Lissa super faine torturile!Interesanta ideea cu folia de plastic,poate o voi incerca si eu ca arata minunat;imi plac si clopoteii ,chiar,cum i-ai facut?am vazut si la CEC ,felicitari!Dora mi-ai spart fata cu minunea ta de tort!Ce rost are sa cautam defectele?bine ca le stii doar tu si cum bine ai zis,asta e mare lucru sa stii sa le si maschezi acolo unde exista;cat despre tehnica nu te mai intreb caci am vazut un filmulet cum se realizeaza;nu mai stiu cum o cheama pe tipa der e meseriasa foc!Mi-a placut si mie ideea,pare usor de facut doar pentru tine care esti regina RI nu si pentru noi.Poate cine stie,sa ne mai straduim inca vreo 100 de ani incolo sa te ajungem... :occasion14:

multumesc
Scrisul textului a mers chiar repede
Clopotelul l-am facut ajutandu-ma de o cescuta de cafea si folie de aluminiu. Am modelat folia duoa cescuta, am intins pasta, am taiat-o din ochi, am facut gaurelele si apoi am pus-o deasupra lasand sa se intareasca (sper ca te-am lamurit cat de cat)

#4979 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 04 January 2011 - 01:59 PM

Am intrat un pic sa va felicit pe toate-toate...sunteti superi tari,m-am tot amuzat citind paginile ,din urma!
Acu' ca am inceput un nou an,va doresc sa aveti parte de multa sanatate,pace si muuulta dragoste!Va imbratisez cu drag:Dora,Doriana,Dani_ela,Ramo,Lissa,,Gabrenia,Oti,MIMI,Miny,Ortansa,Ceci,Nelly,Livia,MINI07,Ralu',Divina,Punticu,Stefana,Cristinel,Vrabiuta,Oana-Cristina,bbenyci,Tango,Anasia,Irenke,Claudia(...oau ce multe sunteti,am incercat sa va trec in ordine alfabetica,in speranta sa nu uit pe nimeni).
Eu,deocamdata nu fac nici un tort,la noi aniversarile incep acum din ianuarie.

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 04 January 2011 - 02:00 PM

#4980 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 04 January 2011 - 02:10 PM

Vezi postareadora, la 03 January 2011 - 08:04 PM, a spus:

Si acum sa va arat si eu cel mai nou tort al meu...la care am folosit o tehnica noua (well... noua pt mine) :toothy9;...tortul este un adevarat fiasco...cu fooooooarte multe lacune...ascunse artistic :)...

Tortul a fost preparat pt o pereche de tineri insuratei ce-au sarbatorit 1 an de la casatorie - Alex si Carmen...

Blat Margherita cu scortisoara, blat de cioco, salsa visine, mousse cioco lapte si bavareza de vanilie.

Atasament ANNIVERSARY CAKE A.jpg

Atasament ANNIVERSARY CAKE E.jpg

Atasament ANNIVERSARY CAKE G.jpg

Felicitari!
Ma tot uit sa vad de ce spui ca e fiasco...mie mi se pare perfect! :occasion14:

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250