Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#501 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 January 2010 - 07:12 PM

Pun si eu repede 'creatia' de aseara si de azi dimineata, a fost cu peripetii, ca de obicei la mine. :laughing7:
Blat pandispan cu mousse de cioco neagra cu visine din compot, mousse de cioco cu lapte, iar mousse-ul de cioco alba a sfarsit la gunoi, l-am inlocuit la repezeala cu un pic de ganache de cioco alba. Toate problemele mi-au fost create de Vege-gelul de la Dr. Oetker, m-a chinuit rau de tot; am fost prea comoda sa mai caut gelatina aia normala...:headbang:
Imagine atasata: 222_60d3ff399aeff5b44abda7e91c8ff376.jpg
Imagine atasata: 222_6cabb43d2d14c21e9818f8aba72d3031.jpg
Imagine atasata: 222_40fbad7c846abbecfeff4e9f3446b691.jpg
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#502 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 17 January 2010 - 12:20 AM

Mamistef foarte frumos tortul tau! :D Imi plac papuceii de numa. Si suzeta!

Mimi La multi ani! puiului tau! :D Felicitari pentru tort! Ti-a iesit foarte fain!

Delioara, asa invatam. Din greseli. Nu fi supi :D

Azi a fost ziua nasului nostru. Asa ca nu ne-am dus la el cu mana goala, i-am facut un tort:

Imagine atasata: 71_3909ef70402679e9ff276c80304b4ec0.jpg

Blat negressa, crema de iaurt cu caise din compot. Invelit in pasta de zahar deasupra si frisca pe margini :D Da, da stiu ca nu se pupa, l-am ornat la 11 si la 4 l-am dus 30 Km cu masina.Pe drum am stat 30 de minute in plin soare, era un accident de masina si a trebuit sa asteptam pana ne-a dat drumul politia sa trecem. Nu a patit nimic, cred ca se tinea bine si pana maine. Doar ca in frisca am pus ceva gelatina instanat pt frisca, luata din Ungaria. :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#503 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 17 January 2010 - 01:40 AM

gloxinia a spus:

Mamistef foarte frumos tortul tau! :D Imi plac papuceii de numa. Si suzeta!

Azi a fost ziua nasului nostru. Asa ca nu ne-am dus la el cu mana goala, i-am facut un tort:

Oti, ce'mi place, asa de iarna, cu fulgi, si albastru e asa placut, si vad ca ai si siliconu' cu happy birthday, de'abia astept sa vad si alte achizitii puse la lucru :D

delioara a spus:

Pun si eu repede 'creatia' de aseara si de azi dimineata, a fost cu peripetii, ca de obicei la mine. :laughing7:
Blat pandispan cu mousse de cioco neagra cu visine din compot, mousse de cioco cu lapte, iar mousse-ul de cioco alba a sfarsit la gunoi, l-am inlocuit la repezeala cu un pic de ganache de cioco alba. Toate problemele mi-au fost create de Vege-gelul de la Dr. Oetker, m-a chinuit rau de tot; am fost prea comoda sa mai caut gelatina aia normala...

Delioara, imi place cum ti'a iesit mozaicu :D
si floricelele alea mici din ce sunt ? pasta sau frisca? sau icing?
Raluca

#504 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 17 January 2010 - 01:43 AM

Mimi, la multi ani puiului tau.
ce'mi plac masinutele astea cu ochisori!!!
si ideea cu pomisorii e fain.
e un tort dragalas de numa!
:D

Stefana, tortul tau e placut tare, rozul e pastel,frumos, si accesoriile ti'au iesit bine.
:D
Raluca

#505 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 17 January 2010 - 01:46 AM

si comanda de care va ziceam... blat chocolate mudd cake si mousse'urile de cioco alba si neagra. De data asta imbracat in pasta de zahar, cu ciupercute si floricele:) am riscat un pic ca am pus pasta direct peste mousse, pana acuma a fost ok, sper sa fie ok pana maine cand il mananca , e la client in frigider :D

Imagini atasate

• Imagine atasata: 411_3c173d5e4b451ea20d1dca7f2afb10f7.jpg
  • Imagine atasata: 411_6c67a2bccd9ab2e5976d2488ee1f5ca2.jpg

Raluca

#506 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 17 January 2010 - 10:34 AM

Gloxinia, mersi pentru incurajari, si eu la fel zic, dupa ce trec de primii nervi, data viitoare stiu sa nu mai procedez asa. :D
Deci zici ca merge, pana la urma, pasta langa frisca... e bine de stiut. Frumos rau albastrul ala, iar fulgii de deasupra sunt de mare efect. Ai forme de au iesit asa dantelati?
Raluca, multumesc!
Tare vesele ciupercutele tale, cred ca sunt bucuroase ca stau pe asa un tort :lol:.
In alta ordine de idei, vad ca chocolate mud cake-ul are mare trecere la tine, am cautat reteta, dar nu stiu pe care o folosesti tu, ma poti ajuta? Am senzatia ca am vazut-o pe undeva, dar nu imi mai aduc aminte unde anume.
Floricelele sunt din pasta, am un decupator care le face asa de marunte, initial am zis ca sunt prea mici, dar vad ca le gasesc locul, totusi.

#507 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 17 January 2010 - 10:51 AM

Oti si Delioara, reteta :lol:

cineva parca zicea ca nu e ok la acoperit cu pasta de zahar, dar eu nu am avut nici un fel de probleme

Chocolate Mud Cake

110g unt, 110 g ciocolata menaj, (optional 2 lingurite cafea instant - eu am facut fara ), 80 ml apa, 130 g faina,25 g cacao, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, 240 zahar pudra, 2 oua, 4 lg ulei, 60 ml zer (buttermilk, eu am pus Sana,altadata iaurt). ( eu mai pun in faina si un pic de praf de copt ca reteta originala zicea sa pui faina self raising :D )

Se amesteca la foc mic untul,ciocolata,cafeaua si apa pana se topesc. Apoi se ia de pe foc.
Se amesteca faina,cacaoua,bicarbonatu', zaharul, apoi se adauga ouale, uleiul, zerul si amestecul de ciocolata.
Se coace 1 ora si 10 min.( nu am cronometrat niciodata, doar testu cu scobitoarea)
Raluca

#508 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2010 - 10:55 AM

delioara a spus:

Gloxinia, mersi pentru incurajari, si eu la fel zic, dupa ce trec de primii nervi, data viitoare stiu sa nu mai procedez asa. :D
Deci zici ca merge, pana la urma, pasta langa frisca... e bine de stiut. Frumos rau albastrul ala, iar fulgii de deasupra sunt de mare efect. Ai forme de au iesit asa dantelati?
Raluca, multumesc!
Tare vesele ciupercutele tale, cred ca sunt bucuroase ca stau pe asa un tort :lol:.
In alta ordine de idei, vad ca chocolate mud cake-ul are mare trecere la tine, am cautat reteta, dar nu stiu pe care o folosesti tu, ma poti ajuta? Am senzatia ca am vazut-o pe undeva, dar nu imi mai aduc aminte unde anume.
Floricelele sunt din pasta, am un decupator care le face asa de marunte, initial am zis ca sunt prea mici, dar vad ca le gasesc locul, totusi.

Ralu ce vesel e tortul tau! Si eu as vre un link catre tortul asta. Si eu am senzatia ca l-am mai vazut. Da unde?

Delioara vezi la topicul de decoratii. Acolo am pus pas cu pas cum se realizeaza fulgii :P Cat despre pasta langa frisca, daca nu era pentru ai casei nu m-as fi riscat. Atentie caci am stabilizat frisca cu acea gelatina instant!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#509 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2010 - 10:57 AM

Ralu merci de reteta! Daca mai am neclaritati te strig! :lol:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#510 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 17 January 2010 - 10:59 AM

Raluca, Oti, multumesc pentru reteta, repectiv pentru precizari. :lol:

#511 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 17 January 2010 - 11:02 AM

Buna ziua la fete ! Ce de torturi frumoase au crescut peste we aici . {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" /> Va imbratisez cu drag pe toate si va multumesc pentru toate sfaturile si ideile ce le oferiti . :P

Vin si eu cu Barbie a mea :
Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Am avut ceva de furca , cu acest tort , am avut emotii cum o sa-l fac , cum va iesi , dar la sfarsit , am fost multumita de rezultat , dat fiind faptul ca e primul tort imbracat in pasta de zahar . Pasta roz am obtinut-o prin dizolavarea gelatinei in 5 lg apa apoi am adaugat o lingura colorant unguresc , a iesit multumitor , dar un roz cam pal ... Musai tre` sa-mi iau coloranti wilton ... of , criza asta ... Modelul pe rochita l-am facut cu un capac de la un pic ...

Cecilia , sa-ti traiasca soacra , frumos tort i-ai facut , sper ca a fost incantata si apreciaza cat ai muncit .

Raluca spor la tortuit , asa am auzit/citit si eu , ca se lucreaza mai greu cu cioco alba , intr-adevar alea cu cioco neagra arata mai bine . Poate ne pui reteta de blat chocolate mudd cake , cand ai timp , nu e graba . Tortul cu ciupercute e bun de inspiratie .

Stefana , tortul de botez e finut , sa traiasca bebelina sa creasca mare sa-si bucure parintii . Bravo pentru munca depusa .

Mimi , tortul pentru Rares e belea , ce-mi plac masinile facute de tine . Eu in vara va trebui sa fac un Roary , pentru nepotul meu , deja am comanda ... :D La multi ani , Rares , sa cresti mare , sa fii sanatos ! Pupici la mamica harnicuta ! :D Ce coloranti folosesti ? (am eu ce am cu , colorantii)

Delioara , frumos tortul pastelat , cu stelute si floricele ... Imi place cum ai combinat culorile(iar culorile ... :P )

Gloxinia , sa-ti traiasca nasul , frumos tort i-ai facut . Noah , cine are scule , face torturi frumoase , cine n-are se straduie macar sa iasa ceva frumos cu ce are , nu ? :P E un tort de catalog , ce mai ... :D

Va pup pe toate , ca doresc o zi cat mai placuta , acuma fug sa imbrac mandrele si mergem la patinoar . :lol:
mama de fete cucuiete Imagine postata

#512 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2010 - 11:11 AM

Doriana La multi ani! printesei! Pana la urma zambetul de pe fatuca ei face toti banii. Se vede ca a fost incantata de tort.
Apropo, unde este in Oradea patinoar? Buei dar ramasa in urma rau sunt. Sa nu imi spui ca in Rogerius in oraselul copiilor. :lol:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#513 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 17 January 2010 - 11:23 AM

Of,ma apucasem sa scriu un mesaj lung si frumos,dar m-a muscat fata de sin si mi-a pierit toata inspiratia
Va pup pe toate, minunate torturi,si fulgii,si ciupercutele vesele,si papusa,si tortul nervos al delioarei,tot tot tot.
Ma duc sa ma impac cu domnisoara :lol:

#514 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 17 January 2010 - 01:44 PM

Da Gloxi , exact in orasel este patinoar , si e fain ca e ... free ... :lol:
mama de fete cucuiete Imagine postata

#515 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 17 January 2010 - 06:22 PM

Doriana, ai facut papusa, si ti'a iesit tare fain !
la multi ani Antoniei!
:lol:
Raluca

#516 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 January 2010 - 07:03 PM

Sorina, fluturele chiar e fluture, iti m ai trebuie niste coloranti si totul va fi de la foarte bine in sus. Oricum precis a facut senzatie
Gloxinia, intr-adevar a facut senzatie... chiar nu ma asteptam sa iasa asa de bine. Frisca a fost colorata in roz... probabil din cauza blitzului se vede alb si nu roz. Cred ca am gresit, totusi, razuind prea multa ciocolata peste frisca... asa invata omul, din greseli, nu?
La multi ani, nasului! Eu sunt 'moarta' dupa albastru, e culoarea mea preferata... asa ca ai lovit la fix... imi place!

La camasa,trebuia sa-i fac si maneca,dar a suferit un mic accident-puiul meu a spart cu degetelele pasta,in doua locuri si trebuia sa maschez cumva,sa nu se vada.Urmatoarea camasa,sper sa aiba maneca
Mimi, foarte frumoase creatiile tale! Am si eu doua fete nebunoaie care-mi dau de lucru... asa ca cel putin te pot consola cu faptul ca nu esti singura care pateste asa ceva...
La multi ani, Rares! Sa cresti mare si frumos!

Sorina La multi ani finutei, cred ca a fost super incantata de fluturas, daca imi permiti ti-as da un sfat: chiar daca lucrezi in frisca daca pui putin colorant alt efect are tortul vizual, sunt convinsa ca a fost bun asa ca foloseste cu incredere colorantii
Ramo, era roz... am sa ma mai uit peste poze, poate pe undeva se vede ca e roz... :pupic:

Iata si tortul meu de azi,pentru botezul fetitei unei prietene forumiste de pe un forum pt parinti
Mamistef, ce delicat e... imi place tare mult!

Sorina, reusit tare fluturele, si colorat frumos
Multumesc mult, Delioara! Imi place tare mult ultima ta creatie, e asa de simpla, eleganta... Felicitari!

Yours4ever, imi plac la nebunie ciupercutele tale... si un buchet de :) pt reteta.

Vin si eu cu Barbie a mea
Doriana, sa fii mandra cu creatia ta... pt prima data e perfecta. Si apoi ceea ce conteaza e zambetul de satisfactie al sarbatoritei. La multi ani!

Va multumesc mult! O zi buna! Sorina
Sorina

#517 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 17 January 2010 - 07:17 PM

Doriana a spus:

Cecilia , sa-ti traiasca soacra , frumos tort i-ai facut , sper ca a fost incantata si apreciaza cat ai muncit .

multumesc
a fost destul de incantata si a vazut cat s-a muncit la el ca a stat pe langa mine

imi place cum ti-a iesit papusa si cum 'cade' rochita, felicitari :)
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#518 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2010 - 07:21 PM

mona a spus:

Cecilia,sa-ti traiasca soacra .Eu zic ca ti-a iesit bine. Atat doar ca dupa cat vad eu,sub impletitura n-ai pus strat de frisca si de aceea se vad unele mici imperfectiuni. :)
[/color]

multumesc
dadusem un strat de frisca dar mi-a cam facut probleme frisca
ma voi stradui mai mult la urmatorul

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#519 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2010 - 07:24 PM

Ramo a spus:

Felicitari Cec, ai avut ceva distractie cu impletitul, eu nu am incercat inca niciodata, mi-am luat tot ce-mi trebuie pentru a lucra in frisca, dar am descoperit pasta si foarte foarte rar o mai las pentru frisca :) La multi ani soacrei tale sa-i mai poti face multe torturi si sanatate.

multumesc
nu mi s-a parut asa greu, parca a mers destul de repede
e si pacat sa nu incerc sa folosesc duiurile cand am atatea

#520 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2010 - 07:26 PM

Anca_B a spus:

Ceci,multumesc de reteta!Ce a spus soacra ta de tort?se astepta sa ii faci tort de ziua dansei?!

cu placere
da stia de tort pt ca dansa m-a rugat sa il fac si a fost multumita

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic