Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5581 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 31 January 2011 - 08:58 AM

crisu- tu nu ai facut o carte , ci un ceaslov ! =))
cristinel- multumesc =)) si eu tre` sa fac un fulgerica de asta cu ochi :D
pt ieri am mai facut si un tortuletz de botez . creme de ciocolata si vanilie ; decorul cerut de doamna mamica , exact asa cum il vedeti (mai sa nu incapa =)) )

Imagine postata

#5582 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 31 January 2011 - 11:16 AM

Waw ce de-a torturi faine, abia am reusit sa fiu la zi cu admiratul si cu regretele de rigoare vreau sa va felicit pe toate in grup pt superbele torturi realizate =)). Sunteti fff harnicute si talentate si e suficient o zi doua sa nu poata intra omul ca ramane rau in urma. Va =)) si sa stiti ca v-am simtit lipsa cat nu am putut intra.
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#5583 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 31 January 2011 - 11:25 AM

Vezi postareavictoria_alba, la 31 January 2011 - 08:23 AM, a spus:

Cristinel masina e grozava, ce ai pus in tava de pare zgura? l-ai montat pe tava direct sau l-ai sculptat?

Seminte de mac. =))
L-am montat in tava.

#5584 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 31 January 2011 - 11:37 AM

[quote name='gloxinia' date='30 January 2011 - 02:12 PM' timestamp='1296389559' post='74805']
[/quote]

Oti ce super e Bibi si urarile sunt super si La multi ani! Dariei =))

[quote name='Crisu'' date='30 January 2011 - 06:04 PM' Blat Madeira insiropat cu cafea si crema de Tiramisu.
[/quote]
Crisu, ce frumpasa e carte, si scrisu te trimite in cartile de povesti, felicitari.Am o intrebare pe unde pot sa gasesc reteta ta de tort, pare delicios? =)) [/color]

Dani_ele ce dragalas e tortul =))

Cristinel, ce dragalasa e masinuta, i-mi place mult culoarea

#5585 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 31 January 2011 - 02:38 PM

Daniela ce frumos e tortul cu trandafirii stilizati.... sunt atat de reusiti! Si modelul cu rola de aluat e ffffff fain! Tortul de botez e superb! Imi place culoarea (mor daca nu-mi iese si mie asa), iar decoratiile sunt mau mult decat reusite!
Oti, Bibi e destiala! Cred ca a iesit mai bine decat daca o faceai 3D. Si ce de mesaje pe el... Imi place!
Hanny, mie imi place ce ti-a iesit. Asa cum ziceau si fetele ai nevoie (la fel ca si mine de altfel) de experienta!
Crisu, e foarte frumos si tortul tau! Mie imi place mult scrisul acela...L-ai facut cu mana libera?
Of, Cristinel, ma omori cu masinuta! :occasion15: Atat de mult imi plac! Al tau e super! E primul tort 3D? Poate culoarea daca era mai rosie... zic si eu...

Uf, c-am obosit. Am facut si eu un tortulet dar inca nu e tras in poze. Va arat mai tarziu ce am mai mesterit. Sa zicem ca e primul tort care-l fac pentru o persoana necunoscuta (sa-i zicem prima comanda?). Da' va povestesc mai tarziu ce-am mai patit cu el.

#5586 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 31 January 2011 - 03:32 PM

Am reusit sa termin sedinta foto (la mine merge repede ca nu stiu sa fac poze). Am facut blatul negresa (multumesc Ramo :occasion15: ), dar cred ca nu am dat suficient cu maglavaisul de masa ca in partea de sus a blatului dupa ce s-a copt erau numa gauri. Oricum nu am folosit decat 2/3 din blat asa ca asta nu a fost problema. Apoi am zis ca fac si eu reteta cu 3 mousse de ciocolata. Nu s-a taiat desi imi tremurau picioarele de frica, apoi surpriza. Am facut stratul de cioco neagra. a fost ok. Cel de lapte Ok. Din pacate nu am asteptat sa se intareasca si am venit cu cel de cioco alba peste si s-au amestecat :D . Apoi tot calculand mi-am dat seama ca va iesi prea mic tortul (ma refer la inaltime). Asa ca am mai tras un strat de mousse de cioco neagra. L-am pus la frigider pana azi dimineata. Cand sa-l dau cu unt, acele foi de pandispan din comert mi-au scos peri albi. Cum ma atingeam de ele cum se dezlipeau, se sfaramitau. Abia am reusit! La final mi-am dat seama ca am 6 trandafiri. Cum sa pun 6? Asa ca ultimul trandafir (cel din mijloc, e juma alb si juma negru :(( (nu mai aveam timp sa-l fac alb ca sa se usuce si nici cioco nu-mi ajungea sa-l fac integral negru.
Dantela mi-a iesit binisor zic eu, mai am de facut practica ca sa imi iasa ca si voua. Imi aduc aminte la Dora zicea la un moment dat ca decat sa o faci urata mai bine nu o faci (in alt context, dar cam asta era concluzia) la fel trebuie sa invat sa folosesc bilutele de argint ca pana sa le pun pe tort imi ramanea argintiul pe degete.
Sper ca nu v-am plictisit. Poate si voua vi se intampla lucruri neprevazute in timp ce faceti torturi. Problema e ca de obicei in astfel de situatii intru in panica si mai mult stric. Dar ce sa fac? De undeva trebuie sa invat, nu? sper ca viitor sa invat din sfaturile voastre si nu din experientele mele. -_-

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2011/post-739-12964807660321.jpg

#5587 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 31 January 2011 - 03:51 PM

Vezi postareapunticu, la 31 January 2011 - 03:32 PM, a spus:

nu-s experta, dar imi place ce vad, trandafirii sunt foarte frumosi, daca faceai ala alb-negru cu petalele intercalate cum ar fi aratat oare?
fiica dacilor

#5588 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 31 January 2011 - 04:13 PM

Cristinel, multumesc pentru primire! Frumusica foc masinuta ta, tare mi-ar placea si mie sa fac una...
Victoria, am gasit reteta de blat Madeira intr-una din cartile cu torturi ale lui Debbie Brown, atasez reteta aici.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-1069-12964830675491.jpg
Nu stiu ce anume am gresit (poate faptul ca nu am avut faina cu agent de crestere si am inlocuit-o cu faina normala plus praf de copt?...), dar nu mi-a iesit cum arata in poza, asa ca trec la testat alte blaturi. Daca il mai incearca cineva, sa-mi spuneti si mie care e secretul...
Daniela, un ceaslov mai mititel, ca a avut 1,3kg... Tare dulce e tortuletul tau. Pe bebe l-ai facut cu mulaj?
Cec, desi sunt foarte noua pe aici, indraznesc sa iti multumesc in numele tuturor fetelor harnicutze. Te pupam si te asteptam cu tortuletze.
Miny, multumesc pentru laude. Reteta de blat e atasata mai sus dar, cum i-am scris si Victoriei, eu nu am fost prea multumita de el (trebuia sa iasa buretos si dens, sa aiba consistenta ideala pt. Sculptat, ori nu a fost deloc asa). La gust a fost OK, dar, ca mai toate dulciurile anglo-americane, mult prea dulce pt. mine. Crema, in schimb, am testat-o si para-testat-o si sunt de fiecare data incantata de ea. Nu stiu daca e OK sa postez aici reteta, dar sper ca nu se supara fetele.
Iti trebuie 5 oua, 5 linguri de zahar si 500 g mascarpone (Exquisa imi place mie). Bati albusurile spuma, apoi, separat, bati galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se spumeaza bine. Peste galbenusuri adaugi putin cate putin mascarponele si amesteci bine pana omogenizezi de fiecare data. In final adaugi si albusurile batute, cu grija sa nu se lase spuma si dai la frigider. Eu asa fac Tiramisu clasic, cu piscoturi si cacao deasupra, dar pt tort e bine sa adaugi si o jumatate de plic de gelatina, stii tu, inmuiata in prealabil.
Punticu, iti multumesc si tie! Da, am facut de mana scrisul dupa ce am printat textul cu caractere Old English Text pentru ghidare. Sa stii ca am citit postul tau si abia apoi am dat pagina in jos a vad tortul. Din ce ai scris tu ma asteptam sa vad vreo catastrofa in schimb am dat peste frumusetea asta de tort impecabil alb-negru. Nota 10, mai ales ca zici ca ai trecut prin multe incercari inainte de a-l face sa ajunga atat de frumos! Daca imi permiti o sugestie, ca te plangeai de bilutele argintii, ai incercat sa le manevrezi si cu o penseta?

#5589 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 31 January 2011 - 05:11 PM

Vezi postareacristinel, la 30 January 2011 - 11:52 PM, a spus:

Am mai facut si eu o masina de 3 kg, pt un baietel de 3 ani, tot cu mousseuri de ciocolata:

e asa de simpatica masinuta,super!

Vezi postareadani_ela, la 31 January 2011 - 08:58 AM, a spus:

pt ieri am mai facut si un tortuletz de botez . creme de ciocolata si vanilie ; decorul cerut de doamna mamica , exact asa cum il vedeti (mai sa nu incapa :lol: )

fataaa,sa stii ca sta ffffff bine decorul pe tort!si culoareaaaaaaaaaa =))

Am reusit sa termin sedinta foto (la mine merge repede ca nu stiu sa fac poze). Am facut blatul negresa (multumesc Ramo =)) ), dar cred ca nu am dat suficient cu maglavaisul de masa ca in partea de sus a blatului dupa ce s-a copt erau numa gauri. Oricum nu am folosit decat 2/3 din blat asa ca asta nu a fost problema. Apoi am zis ca fac si eu reteta cu 3 mousse de ciocolata. Nu s-a taiat desi imi tremurau picioarele de frica, apoi surpriza. Am facut stratul de cioco neagra. a fost ok. Cel de lapte Ok. Din pacate nu am asteptat sa se intareasca si am venit cu cel de cioco alba peste si s-au amestecat :( . Apoi tot calculand mi-am dat seama ca va iesi prea mic tortul (ma refer la inaltime). Asa ca am mai tras un strat de mousse de cioco neagra. L-am pus la frigider pana azi dimineata. Cand sa-l dau cu unt, acele foi de pandispan din comert mi-au scos peri albi. Cum ma atingeam de ele cum se dezlipeau, se sfaramitau. Abia am reusit! La final mi-am dat seama ca am 6 trandafiri. Cum sa pun 6? Asa ca ultimul trandafir (cel din mijloc, e juma alb si juma negru =)) (nu mai aveam timp sa-l fac alb ca sa se usuce si nici cioco nu-mi ajungea sa-l fac integral negru.
Dantela mi-a iesit binisor zic eu, mai am de facut practica ca sa imi iasa ca si voua. Imi aduc aminte la Dora zicea la un moment dat ca decat sa o faci urata mai bine nu o faci (in alt context, dar cam asta era concluzia) la fel trebuie sa invat sa folosesc bilutele de argint ca pana sa le pun pe tort imi ramanea argintiul pe degete.
Sper ca nu v-am plictisit. Poate si voua vi se intampla lucruri neprevazute in timp ce faceti torturi. Problema e ca de obicei in astfel de situatii intru in panica si mai mult stric. Dar ce sa fac? De undeva trebuie sa invat, nu? sper ca viitor sa invat din sfaturile voastre si nu din experientele mele. :P

ei,uite,totul e bine cand se termina cu bine!tortul e fffff frumos si de o eleganta,wowww
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#5590 Useril este offline   dana3262 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 31 January 2011 - 06:37 PM

... acele foi de pandispan din comert mi-au scos peri albi. Cum ma atingeam de ele cum se dezlipeau, se sfaramitau...
vezi aici foile ce le cumpar eu foi
...sa invat sa folosesc bilutele de argint ca pana sa le pun pe tort imi ramanea argintiul pe degete.
preci ai fost uda pe maini, sa-ti fie mainile uscate, daca iti sunt umede, bilutele fiind din zahar se dizolva!...

...foarte frumos tortul, pasta neagra ai cumparat-o, sau ai reusit sa o colorezi tu asa intens?

Felicitari tuturor, ma inspir de la fiecare, sunteti de admirat ca mai aveti vreme sa si postati! Sunteti harnicute foc! =))
dana

#5591 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 31 January 2011 - 06:48 PM

Ai reusit un tort fff frumos! Dar =)) ...trebuie sa pregatesti mai indelung sedinta foto...o asa bijuterie merita mai multa atentie.

#5592 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 31 January 2011 - 09:42 PM

Felicitari pentru masinuta (mi-ai luat-o inainte =)) ) !
Daniela foarte fain tortul tau de botez! Super!
Punticu foart elegant tortul tau ! :lol:

Tortul meu de azi, il pun rapid ca trimit miine pachet la copii si am treaba o gramada!
Blat negresa, crema mousse de cioco cu visine (asa a fost comanda) in rest.. ce vedeti!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2011/post-366-12965029066456.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-366-12965029134407.jpg

#5593 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 31 January 2011 - 11:35 PM

Fetelor multumesc pentru aprecieri!
Dana, nu e pasta cea neagra, e plastelina de ciocolata.
Crisu, chiar nu aveam nervi sa iau biluta cu biluta cu penseta.Mai era si copilul prin brate ca s-a trezit. Poate data viitoare!

#5594 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 31 January 2011 - 11:37 PM

Vrabiuta, e oacheasa masina ta! Da' cine e dansul? Ca banuiesc ca nu e Fulger, nu?

#5595 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 01 February 2011 - 06:49 AM

Vezi postareapunticu, la 31 January 2011 - 11:37 PM, a spus:

Vrabiuta, e oacheasa masina ta! Da' cine e dansul? Ca banuiesc ca nu e Fulger, nu?

Ba .. e Fulger in varianta .. albastra ! (clientul nostru ... Stapinul nostru !)

#5596 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 01 February 2011 - 07:04 AM

Vezi postareaCrisu, la 30 January 2011 - 06:04 PM, a spus:

Iaca si ultima mea productie. Pentru ca trebuia sa intru si eu in randul lumii, am executat mult coptul si decoratul tort carte!!! A iesit cam galben dar, avand in vedere ca e o carte veche si rara, presupunem ca timpul a avut respectivul efect...

E super cartea, nici nu ai zice ca a fost asa mica. Cu ce ai scris deasupra?

Vezi postareavrabiuta, la 30 January 2011 - 06:16 PM, a spus:

Ura :D !!!!!!!!Sunt vedeta !versurile mele sunt pe tort ! :)
Oti! Felicitari pentru realizare si adunare a ... urarilor ! :)

Ei da, vedeta in toata regula. Mergi la decoratii sa iti iei premiul :D

Vezi postareacristinel, la 30 January 2011 - 11:20 PM, a spus:

Gloxinia, pot sa ma umflu in pene?
:D mi-am vazut versurile pe "frontispiciul" tortului cu bibi!!! Deci, sunt mai mult decat vedeta, sunt supervedeta!!!

He he he! Ce m-as face fara voi? Ai vazut clasamentul dincolo? :-*

Vezi postareacristinel, la 30 January 2011 - 11:52 PM, a spus:

Am mai facut si eu o masina de 3 kg, pt un baietel de 3 ani, tot cu mousseuri de ciocolata:

In afara de masina care e PEEFECTA, da-mi voie sa te felicit pentru rabdarea cu care ai asezat semintele de mac acolo. Ceva secrete?

Vezi postareavictoria_alba, la 31 January 2011 - 08:23 AM, a spus:

Fetelor ati muncit nu gluma, gabrenia tortul cu karate e excelent, te pricepi la medalii de minune, te poti apuca si de oscar-uri, Bravo!Gloxi esti cea mai tare la facut printese si de bibi nu mai vorbesc, mesajele sunt grozave![b]

Merci frumos, fara ajutorul fetelor nu aveam mesaje :D Asa ca laudele le apartin.

Vezi postareadani_ela, la 31 January 2011 - 08:58 AM, a spus:

pt ieri am mai facut si un tortuletz de botez . creme de ciocolata si vanilie ; decorul cerut de doamna mamica , exact asa cum il vedeti (mai sa nu incapa :D )

Vai ce fain e!!! Si ce fain ai imbinat papuceii cu bebele! Super!

Am reusit sa termin sedinta foto (la mine merge repede ca nu stiu sa fac poze).

Mama mia ce frumusete de tort! Chiar asa, partea neagra e cioco plastica? Super bine te-ai descurcat nu stiu de ce te plangi.

Vezi postareavrabiuta, la 31 January 2011 - 09:42 PM, a spus:

Tortul meu de azi, il pun rapid ca trimit miine pachet la copii si am treaba o gramada!
Blat negresa, crema mousse de cioco cu visine (asa a fost comanda) in rest.. ce vedeti!

Waaaa. Ce ma nervati cu okioasele voastre. Nu e f mare, nu? Judecand dupa tava. Da ce fain ti-a iesit!!!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5597 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 01 February 2011 - 07:06 AM

Ieri am facut si eu un tort pentru un baietel. Azi tortul se duce pana in CJ :-*

Blat negressa, crema de branza dulce cu afine.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-20-1296536760435.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5598 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 01 February 2011 - 08:10 AM

bai ce ma-nervatzi cu torturile astea perfecte ! si io tre` sa tin pasu` cu voi , nu auziti cum gafai :)
punticu - tortul tau este foarte , dar foarte fain ! trandafirii is bestiali ! eu nu as fi pus margicile alea nici amenintata cu batzul :) faceam repejor RI si gata .
vrabiuta- ce ma bucur ca faceti toate cate un fulgerica , abia am de unde ma inspira pt sambata . te rog zi-mi cate kg a avut ? si in ce tava ai copt blatul? sa stiu cum ma scot si eu la 2-2,5 kg.(fulgerica al tau e in travesti , asa-i ? :D )
oti- mama ce fain a iesit ! cu ce ai reusit sa verzulesti tortul ? parca ai folosit airbrush ?! :D stiu ca nu ai (oare?) deci zi tehnica :-*

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 01 February 2011 - 08:11 AM

#5599 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 01 February 2011 - 08:34 AM

Buna dimineata. Nu am apucat sa citesc decat pagina asta:
Vrabiuta, super Fulgerul albastru
Dani_ela si la tine imi place la fel de mult. Sa stii ca desi sunt muulte decoratii mie imi place cum arata tortul, cred ca in locul mamicii nici eu nu m-as fi putut hotari sa renunt la vreuna :)
Gloxinia, fain Winnie am facut si eu unul saptamana asta, dar nu stiu cand reusesc sa micsorez pozele :)
Si Punticu, pai la ce descriere ai facut la tort ma asteptam sa fie unul asa si asa. Dar tortul tau e minunat. Imi plac la nebunie trandafirasii, dantela, e foarte finut si elegant. Pai cum sa te plangi tu de asa un tort? :-*
Si spune repede cum ai facut dantela? Ca presupun ca nu ai nici tu scule profesionale pentru treaba asta si de mult timp vreau sa incerc si eu sa fac asa o danteluta dar nu am curaj
www.torturidelicioase.wordpress.com

#5600 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 01 February 2011 - 08:55 AM

Punticu , frumos , degeaba carcotesti.Imi place culoarea pastei de cioco , ce ciocolata folosesi ?Sau au mai pus ceva colorant?

Vrabiuta , misto "car" .

Gloxi , ne-am vorbit astazi cu Winnie :-*

Al meu Winnie , blat amandina , care mi s-a crapat deasupra , dar oricum am folosit doar 2/3 din el (partea crapata a "halit-o " pitica ), umplut cu mousse din fructe de padura , invelit in plastelina de ciocolata.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-780-12965431714543.jpg

si sectiune

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-780-12965431823643.jpg

Florile nu erau in program , cel putin nu asa mari , dar a trebuit acoperit cate ceva , plastelina mea de ciocolata , de data asta , nu a fost prea cooperanta.

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul