Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5601 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 01 February 2011 - 09:31 AM

Gloxi, Daniela, Tango, Izuk multumesc de aprecieri. Nu e perfect tortul, dar per ansamblu e frumos. Nu ma plangeam ca nu imi place, doar ca se putea si mai bine. Oricum reactia clientei nu a fost cea asteptata. A zis ca e frumos si gata. Daniela si eu ma gandeam sa pun in loc de bilute niste RI, dar pana il faceam ... Si da, ciocolata plastica a iesit super. Sunt atat de incantata de ea. Asa sta cum o pui si se lasa modelata cum vrei tu. Am folosit ciocolata neagra marca Kaufland (e pe la cuverturi la ambalaj de 200 g). La toata tableta am pus 80 g de miere. Nu lasa deloc grasime asa cum se intampla la cea de menaj si e chiar neagra la culoare. Oricum e singura ciocolata cu care mi-a iesit si mie cioco plastica.

Gloxi, Izuk vad ca v-ati vorbit cu torturile cu Winnie :) . Suunt frumoase amandoua. Mai fur si eu cateva idei pentru sambata sa-l pun si pe Winnie al meu sa fie echipa completa. :-*

#5602 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 01 February 2011 - 09:39 AM

Tango, acum am vazut ca ma intrebai de dantela. Pai e usor. Am decupat pasta cu o forma de cosulete (din aia care are marginile cutate), apoi i-am decupat mijlocul cu un cerc, am taiat-o in 2 si am incretit-o. Am lipit-o pe tort cu lipiciul Gloxiniei :) ( :-* ). Pe margine am pus una alba intre 2 negre, dar nu se vede. Trebuia sa le asez altfel, dar data viitoare stiu.

Vrabiuta, habar nu aveam ca e Fulger! :D Vi-am zis ca nu le am cu astea spre rusinea mea. Io stiu ca fulger e rosu, adica orice masina rosie vad e Fulger! :)

#5603 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 01 February 2011 - 10:08 AM

Vezi postareavrabiuta, la 31 January 2011 - 09:42 PM, a spus:

Tortul meu de azi, il pun rapid ca trimit miine pachet la copii si am treaba o gramada!
Blat negresa, crema mousse de cioco cu visine (asa a fost comanda) in rest.. ce vedeti!

ha,ha ce simpatica e masinuta!daca-i faceai ceva gene lungi era Sally,prietena lui Fulger

Vezi postareagloxinia, la 01 February 2011 - 07:06 AM, a spus:

Ieri am facut si eu un tort pentru un baietel. Azi tortul se duce pana in CJ :-*

Blat negressa, crema de branza dulce cu afine.

oti,e fff frumos,si daaaa,vorba Danielei,cum ai verzulit tortul???

Vezi postareaizuk, la 01 February 2011 - 08:55 AM, a spus:

Al meu Winnie , blat amandina , care mi s-a crapat deasupra , dar oricum am folosit doar 2/3 din el (partea crapata a "halit-o " pitica ), umplut cu mousse din fructe de padura , invelit in plastelina de ciocolata.
si sectiune

Florile nu erau in program , cel putin nu asa mari , dar a trebuit acoperit cate ceva , plastelina mea de ciocolata , de data asta , nu a fost prea cooperanta.

Izuk,foarte frumos tortuletul,iar sectiunea..mmmmmmmmmmmmmm
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#5604 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 01 February 2011 - 10:18 AM

Aduc si eu ultimile mele realizari-primele doua de duminica,poseta de ieri

-un ciocolatos fffffffff simplu ca si design(cererea a fost decor simplu,asa vreo doua floricele,sa nu traga la cantar);blat amandina,mousse de ciocolata,ornat cu glazura si mousse.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-12965479521199.jpg

-un diplomat,comanda data sambata seara pentru duminica,un tort pe care l-ar fi vrut si fara decor;dar cum incercasem sa fac un crin,in lipsa de alt decor,l-am pus pe tort

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-12965481903215.jpg

-si cel de ieri,o posetuta simpla,cu crema de vanilie cu ciocolata alba a Lissei

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-12965482646132.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#5605 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 01 February 2011 - 12:01 PM

Vezi postareadani_ela, la 01 February 2011 - 08:10 AM, a spus:

bai ce ma-nervatzi cu torturile astea perfecte ! si io tre` sa tin pasu` cu voi , nu auziti cum gafai :)
oti- mama ce fain a iesit ! cu ce ai reusit sa verzulesti tortul ? parca ai folosit airbrush ?! :) stiu ca nu ai (oare?) deci zi tehnica -_-

E spray verde de la LB :lol:

Gloxi , ne-am vorbit astazi cu Winnie :)

Al meu Winnie , blat amandina , care mi s-a crapat deasupra , dar oricum am folosit doar 2/3 din el (partea crapata a "halit-o " pitica ), umplut cu mousse din fructe de padura , invelit in plastelina de ciocolata.

Florile nu erau in program , cel putin nu asa mari , dar a trebuit acoperit cate ceva , plastelina mea de ciocolata , de data asta , nu a fost prea cooperanta.

Sa stii ca fara flori nu ar fi arata asa bine. Florile inveselesc ciocolata plastica. Asa ca vezi tu, cateodata e bine si cand nu ies lucrurile asa cum iti doresti tu :D

Vezi postareaMIMI, la 01 February 2011 - 10:18 AM, a spus:

Aduc si eu ultimile mele realizari-primele doua de duminica,poseta de ieri

Oau, poseta ai imbracat-o ianinte sau dupa ce ai intors tortul?
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5606 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2011 - 12:03 PM

Vezi postareapunticu, la 01 February 2011 - 09:39 AM, a spus:

Tango, acum am vazut ca ma intrebai de dantela. Pai e usor. Am decupat pasta cu o forma de cosulete (din aia care are marginile cutate), apoi i-am decupat mijlocul cu un cerc, am taiat-o in 2 si am incretit-o. Am lipit-o pe tort cu lipiciul Gloxiniei :lol: ( :) ). Pe margine am pus una alba intre 2 negre, dar nu se vede. Trebuia sa le asez altfel, dar data viitoare stiu.

Vrabiuta, habar nu aveam ca e Fulger! -_- Vi-am zis ca nu le am cu astea spre rusinea mea. Io stiu ca fulger e rosu, adica orice masina rosie vad e Fulger! :)

:)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5607 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 01 February 2011 - 12:21 PM

Gloxi, care e nelamurirea ta? :)

#5608 Useril este offline   elena_est 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 18-December 10

Postat 01 February 2011 - 12:44 PM

Buna fetelor. V-am tot urmarit, suparata ca nu contribui cu nimic. Azi sunt fericita, am mai facut un tortulet, primul cu imbracat in ciocolata plastica. Sper luna asta sa mai am ceva de lucru. Pupici :lol: -_- :)

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2011/post-783-12965570134513.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-783-12965570599138.jpg

Mama de
Imagine postata

#5609 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 01 February 2011 - 01:33 PM

Ce frumuseti a-ti facut, felicitari tuturor si Punticu arata foarte bine tortul , i-mi plac tare mult trandafirii si in special cei micuti de pe margine, Cisu' mersi de reteta, Vrabiuta, tare dragalasa e masina, Oti si Izuk super Winnie, Mimi ce frumoase, si ce bine arata posetuta, cum ai facut-o? Elena_est bine ai venit si asteptam contributiile cu nerabdare.

#5610 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 February 2011 - 02:04 PM

Punticu poate ai trecut prin peripetii cu tortul dar sa stii ca nu se vede. Imi place mult cum ti-a iesit f elegant si finut tortul

Vrabiuta f fain fulgerul, copiii l-au recunoscut imediat

Gloxi wow ce frumos si vesel a iesit tortul tau cu winnie!

izuk f frumos tortul si sectiunea f apetisanta

Mimi de ale tale ce mai pot spune....superbe asa cum ne-ai invatat, iar posetuta a iesit....superrrr

Elena simpatic tortuletul, felicitari si te mai asteptam
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#5611 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2011 - 03:10 PM

Elena draga da-mi voie sa te felicit. Esti la al treilea ? tort si deja ai facut cioco plastica? woooow! Mie mi-au trebuit vreo 2 ani sa o incerc :) Iti vad un viitor mare in tortalit :)

Punticu eu nu stiu sa fi inventat vreun lipici -_- Poate ne spui si noua... :lol: :D

Multumesc fetelor de aprecieri :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5612 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 01 February 2011 - 03:38 PM

Nu radea!!! :) Nu e inventat de tine, dar tu ziceai aici post 94. Ca eu ma chinuiam ba cu apa, ba cu miere, ba RI.

#5613 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 01 February 2011 - 03:43 PM

Mimi, ce torturi frumoase! Cel cu poseta e superb! Ce blat ai folosit? si intreb si eu cum ai imbracat-o:inainte sau dupa ce ai ridicat-o? Cam cate kg a avut?
Elena, ti-a iesit foarte frumos tortul. Felicitari pentru cioco plastica! Eu an avut multe rateuri cu ea!

#5614 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2011 - 03:49 PM

Vezi postareapunticu, la 01 February 2011 - 03:38 PM, a spus:

Nu radea!!! -_- Nu e inventat de tine, dar tu ziceai aici post 94. Ca eu ma chinuiam ba cu apa, ba cu miere, ba RI.

:) Am spus si eu mai departe ce am auzit la altii :lol:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5615 Useril este offline   Livia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara

Postat 01 February 2011 - 04:42 PM

Iar m-ati lasat in urma asa harnicute ati fost!
Vrabiuta tare faine chitara, si fulgerul albastru imi place!
Daniela un sincer La multi ani si aici, tortul arata tare apetisant, iar cel de botez e superb!
Gloxi soper tortul cu Bibi, nici Winnie nu-i mai prejos! E asa vesel si colorat!
Hanny cu putina perseverenta si exercitiu in curand ne vei uimi cu torturile tale, ai mana buna!
Crisu foarte faina cartea, pare mult mai mare, iar scrisul e perfect!
Cristinel tare frumoasa masina!
Punticu felicitari , e tare reusit tortul si trandafirii sunt superbi!
Izuk si Winnie tau a iesit bine, te felicit pt curajul cu plastelina de cioco, eu nici acum n-am incercat-o, dar trebuie sa-mi fac curaj!
Mimi toate sunt frumoase si ciocolatosul, crinul e superb, iar poseta asa finuta!

#5616 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 01 February 2011 - 04:48 PM

Vezi postareagloxinia, la 01 February 2011 - 03:49 PM, a spus:

Vezi postareapunticu, la 01 February 2011 - 03:38 PM, a spus:

Nu radea!!! :-* Nu e inventat de tine, dar tu ziceai aici post 94. Ca eu ma chinuiam ba cu apa, ba cu miere, ba RI.

:) Am spus si eu mai departe ce am auzit la altii :lol:

Dragelor sunteti super talentate, ce ma bucur ca pot face parte si eu din echipa voastra. V-am parcurs dar din lipsa de timp ca stau cu pitica care plange din cauza dinstisorilor va felicit pe toate iar in mod special vreau sa ii urez La multi ani din suflet Danielei sa fie sanatoasa si sa aibe benzi rulante si in continuare!!!! bineintels si voua va doresc acelas lucru sanatate si multe comenzi:)
Am sa va arat si eu un tort in prima executie, cam are multe greseli dar sarbatoritul a fost tare incantat, daca va zic ca nu am avut sablon, nu am stiut cum se face un tort sub forma de minge si na m-am incumetat totusi ca a fost cadou si nu comanda asa ca data aviatore stiu unde am gresit.
As vrea acuma sa va intreb niste lucruri ca sunteti profesioniste pe langa mine si aveti si experienta.
In 13 martie am bortezul la Arienne si o sa am in jur de 40 de persoane, intrebarea mea este cate kg de tort trebuie sa fac? apoi as vrea sa il fac etajat si sa il invelesc in cioco plasticam va rog din suflet sa imi dati o reteta pentru cioco plastica care aveti dar nu in gramaje ci cu masuratori cu lingura ca spre rusinea mea nu am cantar numai care cantareste de la 100 gr in sus, si nu ma pricep.
Acum alte rugaminti, am de facut pe wk un tort sub forma de pian si pe marti unul sub forma de chitara, va rog imi puteti da cumva ceva sabloane? multumesc din suflet fetelor.
Va pup si scuzati ca intru mai rar. Si acuma urla pitica mea si nu pot sta, ma iertati va rog?

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2011/post-421-1296571606594.jpg

Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#5617 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 01 February 2011 - 05:00 PM

Vezi postareagloxinia, la 01 February 2011 - 07:06 AM, a spus:

Ieri am facut si eu un tort pentru un baietel. Azi tortul se duce pana in CJ :-*

Ce fain ii ! Mi-e groaza sa incerc sa modelez figurine ! Mi se pare ca trebuie sa fie cumplit de greu ! Brrrrrrrr !

Vezi postareadani_ela, la 01 February 2011 - 08:10 AM, a spus:

vrabiuta- ce ma bucur ca faceti toate cate un fulgerica , abia am de unde ma inspira pt sambata . te rog zi-mi cate kg a avut ? si in ce tava ai copt blatul? sa stiu cum ma scot si eu la 2-2,5 kg.(fulgerica al tau e in travesti , asa-i ? :) )

Fata.. nu te lua de mine ! Daca mamica l-a vrut albastru, eu... ce puteam sa-i spun :o ?! Il faceam si roz bombon cu buline ... verzi :) daca asa voia ! A avut FIX 2 kg ! Nu ma intreba cum am reusit o asa performanta ca nu stiu sa-ti spun ! De regula iese 2,4 -2,5 si iau banii doar pe 2 ! :lol: Deci ! Am avut mai multe de copt, pentru masinuta am copt o foaie si jumatate in tava de la aragaz 29/39 (parca atit are)! Asa... Latimea masinii a fost de 14 cm lungimea de 28.Altceva ? Sunt aici ... da un semn ! ;)

Fain ti-a iesit tortul si-mi place si plastelina de cioco ! Trebuie sa incerc si eu n-o fi foc! :)

#5618 Useril este offline   Liliana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 01 February 2011 - 06:04 PM

Buna fetelor...Ma alatur si eu voua...Faceti niste torturi super!!!!Felicitari!!!!am de unde invata.Am inceput si eu sa fac torturi...va arat si eu ce am facut...sunt inca o incepatoare.

Primul meu tort imbracat in pasta e lapte praf si facut fara scule...inca nu am in dotare.
Imagine postata

si altele:
Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#5619 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 01 February 2011 - 06:28 PM

fetelor, felicitari tuturor pt. prestatii :lol:

Bun venit fetelor noi: Crisu, Elena_est si Liliana :-* si felicitari si voua pt. torturi.
Liliana, imi place tare mult rozul acela inchis de pe primul tort, poti sa-mi spui ce colorant ai folosit? :)

#5620 Useril este offline   Liliana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 01 February 2011 - 06:46 PM

Vezi postareaortansa, la 01 February 2011 - 06:28 PM, a spus:

fetelor, felicitari tuturor pt. prestatii :lol:

Bun venit fetelor noi: Crisu, Elena_est si Liliana :-* si felicitari si voua pt. torturi.
Liliana, imi place tare mult rozul acela inchis de pe primul tort, poti sa-mi spui ce colorant ai folosit? :)

Ortansa, am facut rost de colorantul respectiv de la un laborator de cofetarie si nu stiu de unde il iau ei. Era praf.Multumesc de primire.

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul