Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#5721
Postat 07 February 2011 - 02:32 PM
Bbenyci, frumoase torturi! Sanatate multa mamei tale!
Elena, esti pe drumul cel bun! Stai pe aproape si o sa vezi cate poti sa inveti de la fete!
#5722
Postat 07 February 2011 - 03:23 PM
TORT OFFICE


Imagini atasate
#5723
Postat 07 February 2011 - 03:38 PM


#5725
Postat 07 February 2011 - 08:07 PM
#5726
Postat 07 February 2011 - 08:09 PM
#5727
Postat 07 February 2011 - 08:17 PM
elena_est, la 07 February 2011 - 12:00 AM, a spus:
Luna asta am noroc suntem vreo 4 cu aniversari, deci........., ati gicit fac torturi. Problema e ca mi s-o cam aglomerat, joi am aflat ca mergem la 2 sarbatoriti vineri si ar trebui sa duc torturile promise, ca de daca am gura mare. Si dai cu stres, deschid frigiderul si dulapul sa vad ce am in casa si ce trebuie sa cumpere sotiorul, am aflat de mers joi la 9 seara

Tot inainte!
Iar pt a-ti pune in valoare realizarile, nu porni sedinta foto nepregatita, stii tu ...un decor adecvat , oricat de "pe fuga" ai fi.
#5728
Postat 07 February 2011 - 08:24 PM
Daniela, asa-i ca daca te-ar trezi cineva in noapte si ti-ar cere sa-i faci un spiderman, nu ti-ar lua mai mult de 5 minute?
#5730
Postat 07 February 2011 - 08:29 PM
#5732
Postat 07 February 2011 - 08:37 PM
marinaemy, la 07 February 2011 - 03:23 PM, a spus:
TORT OFFICE
Ce fain ii! Ce multe detalii! Super!
silviaanamaria, la 07 February 2011 - 05:39 PM, a spus:
Felicitari! La mai multe ! Foarte frumos ti-a iesit! Nu zici ca-i primul!
Tortul meu de zi, blat negresa fara cacao, tort cu crema de iaurt cu ananas!
Imagini atasate
#5733
Postat 07 February 2011 - 08:56 PM
#5734
Postat 07 February 2011 - 09:11 PM
vrabiuta, la 07 February 2011 - 08:37 PM, a spus:
Asa s-a cerut sa fie.Am uitat sa spun ce se ascunde sub birou,blat cu lichior de tiramisu,ness si cioco alba,ganache de cioco cu lapte,jeleu cu bucati de portocala si crema de mascarpone.Blatul l-am facut pentru prima data(o combinatie din 2 retete ca sa multumesc clienta)si a iesit foarte bunut.Mai atasez o poza ca din greseala am pus doua din acelasi unghi.

Vrabiuta e perfecta palaria ta !
In ce forma ai facut-o?
Da Cristinel scaunul este rotativ
#5735
Postat 07 February 2011 - 09:17 PM
vrabiuta, la 07 February 2011 - 08:37 PM, a spus:
Asa s-a cerut sa fie.Am uitat sa spun ce se ascunde sub birou,blat cu lichior de tiramisu,ness si cioco alba,ganache de cioco cu lapte,jeleu cu bucati de portocala si crema de mascarpone.Blatul l-am facut pentru prima data(o combinatie din 2 retete ca sa multumesc clienta)si a iesit foarte bunut.Mai atasez o poza ca din greseala am pus doua din acelasi unghi.

Vrabiuta e perfecta palaria ta !
In ce forma ai facut-o?
Da Cristinel scaunul este rotativ
#5736
Postat 07 February 2011 - 10:39 PM
Tortu' cu lalele e fff bun,si asa mai cu fitze,dar numa' daca place si degustatorilor cioco cu umpluturi "tari".
Punticule si asa faci tu la nervi,maica?pai io la nervi tun si urlu' ,nu creez arta ca tine!
De unde ai cumparat perlutele argintii lunguiete?si cu ce ai conturta negrul,ala de la Fulger.
Vrabiutzo cum fu' cu BMW-ul?
Danutzo io nu am facut blat cu iaurt!nu stiu la ce te referi!Dra pot sa spun ca-ti merge banda....la torturi....

Otilio ce superb tort!Da-mi voie te rog


si ce de efect ii decupatorul ala de dantele,si ce ciuda mi-i ca io nu mi-am luat crimper de la Lb si acuma aia nu mai au!
Iar bebelu' e ff original!
MIMI facem un targ:io iti vand lalele si tu ma inveti sa fac masini!?

Foarte frumoase torturi!si sectiunea e...delicioasa!
Crsitinel te rog ne explici putin,te rog,cum ai fcaut interiorul tortulu?efectula ala de "sah"?
Crisule ii musai sa incerc si io reteta asta de blat,c amai nou vad ca am multe cereri de tort 3D.ceea ce ,enerveaza ca nu stiu cum sa-i "facturez" pe clienti,sau ma rog,torturile!
Iar tortul tau e...mi-nu-nat.proportii resuite si culori superbe;ce decupator ai pt. litere?
bbenyci daca ai decupator de lalele ,hai la rampa cu el;sa mai schimbam impresii ,tehnici etc!Pianul e preferatul meu!
elena_est frumos start,felicitari!o mica rugaminte ,te rog:altadata ,pune te rog pozele in pozitie naturala,e mai usor de admirat dar si de ...criticat


Lilianain curand ma pauc si de cantat:"Lalele,lalele ,/Frumoasele mele lalele"...
marinaemy ce faina "magazie" si ce de detalii,si zici ca se si invarte scunul ala?cum?
Cum ai facut textura de pe sertare?e pictat tortu'?si ce-i inauntru?
silviaanamariafelicitari pt. tort!este frumos lucrat,finutz si cu multe detalii!Cum sta luna acolo?
Vrabuitza frumoasa palarie!si neteda...,dar am io o intrebare:de ce nu ai facut o funditza tot din pdz?
Fetelor, vreau sa va rog pe toate sa nu va suparati pe mine,sau pe oricare dintre noi,daca adresam niste intrebari despre torturi sau detaliile lor, si care poate vi-i se par..."idiscrete" Indiscrete, e mult spus,dar,dar acum nu gasesc alt cuvant mai potrivit (sa vina Cristinel,sa ma ajute)
Ideea e ca,nu as vrea sa fim de o falsa modestie si sa tot lauda torturile doar asa...sa nu suparam pe nimeni!Eu vreau sa fim sincere si cu pareri critice dar constructive!
Moamaaaaa ce filozoafa-s la ora astaaa!Cred ca mujdeiul e de vina;am mancat acu' seara ,cu peste!
Asa si ca sa dau cu batzu' n balta, va prezint un tort ad-hoc!Adica un tort din categoria "Torturi pt. acasa" adica pt. noi si unu' dintre nepotei,si asa ...nebibilite sau necenzurate

Deci...ta-ta...din ce ramasese prin camara,am incropit un blat pandispan,cu ganache ca-mi ramasese de la Fulgerica si ornat cu frrrrisca (brrr) si decoruri din pdz ramasa tot de la Fulgerica.Si o tentativa de "formula"
Noah,deci dupa tortu' cu lalele da,da va multumesc pt. aplauze...va prezint caricatura cu frrrrrisca!
Ap. foto iar o luat-o razna; nu=l bagati in seama;el se crede inca tanar,in 2006!Oooo sa fi avut io atunci 3 copiii si asa torturi....acum eram si io angajata la Cake Boss!
Dau "edit" sa pun si poza...totusi!e un tort pt nepotelul meu,ziua lui e maine,dar am zis sa impuscam 2 iepuri deodata ,daca tot venise in vizita;ii o poveste lunga,de ce nu ii facusem un tort "oficial" dar asta in "episodul urmator" va amintiti replica asta de la "Teleenciclopedie"
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 07 February 2011 - 10:48 PM
#5737
Postat 08 February 2011 - 09:14 AM
Voi cum transferati modelele pe care le pictati pe pdz uscata?
#5738
Postat 08 February 2011 - 10:01 AM
marinaemy ce faina "magazie" si ce de detalii,si zici ca se si invarte scunul ala?cum?
Cum ai facut textura de pe sertare?e pictat tortu'?si ce-i inauntru?
Scuze,dar nu stiu de ce a aparut ultimul post de doua ori.
Sub placuta alba de la figurina am facut din pasta de lapte un picior rotund putin mai mic decat placuta(asta ca sa inalt figurina la inaltimea tortului si asa mi-a venit ideea de scaun rotativ) am bagat o scobitoare in ambele parti si asa l-am facut rotativ.
Sertarele le-am facut cu o placuta din silicon cu model de scvoarta de copac de la wilton.
Tortul nu este pictat,am colorat pasta de lapte cu colorant negru si a iesit culoarea asta
Am scris mai sus ce este sub birou.
Uite o poza si linkul http://translate.goo...%3Fhl%3Dro%26q%

#5739
Postat 08 February 2011 - 11:39 AM
Anca_B, la 07 February 2011 - 10:39 PM, a spus:
Crsitinel te rog ne explici putin,te rog,cum ai fcaut interiorul tortulu?efectula ala de "sah"?
La primul strat de crema incepi din centru cu o culoare (alb, sa zicem) si apoi alternezi, formand cercuri concentrice(alb-negru-alb-negru samd, pana ajungi la marginea foii de blat), iar la urmatorul rand de crema ai grija sa incepi din centru cu cealalta culoare( negru, in cazul meu).Eu am folosit frisca si ganache de cioco amaruie pe care le torn cu poshul

#5740
Postat 08 February 2011 - 12:39 PM
Crisu, la 08 February 2011 - 09:14 AM, a spus:
Voi cum transferati modelele pe care le pictati pe pdz uscata?
Crisule ce reusite sunt literele ,am crezut ca sunt decupate.
Hai,sa-ti spun cum fac eu cu ri;foaia listata cu mesajul dorit,o pun intr-o folie de aia protectoare pt. acte;ma fac inteleasa?!si mi-i mai usor sa imprim modelul si apoi e usor sa le si dezlipesc.
Tehnica cu pdz inca nu am incercat-o,ca nu am avut cerere!

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 08 February 2011 - 12:40 PM