Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5781 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 10 February 2011 - 11:18 AM

Vrabiuto super tare masinuta ta, mai ca iti vine sa-i faci vant sa vezi ce viteza prinde, felicitari.

#5782 Useril este offline   Livia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara

Postat 10 February 2011 - 12:30 PM

Fetelor ati fost tare harnicute!
Alinus nu stiu daca ti-am urat bun venit, dar o fac acum, sunt tare frumoase toate torturile tale!
Vrabiuta simpatica masinuta, dar si palaria ti-a iesit tare frrumoasa!
Marinaemy foarte interesant tortul tau, imi plac mult detaliile!
Natasha e superb, tort simplu zici, tare mi-ar place sa fac si eu numai simplitati din astea, buchetul e asa real!
Gabrenia sunt superbe amandoua, Mutulica e mortal, iar tu o artista in figurinele 3D!

#5783 Useril este offline   natasha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 February 2011 - 12:52 PM

Fetelor :hug:
Alinus bun venit, sint foarte frumoase torturile tale
Miny coloranti iau de la Wilton da acum nu stiu daca sint ei producatori pt ca sint reambalate prafurile la gramaj de 200g si pe eticheta nu scrie decit culoarea si termenu de garantie
Vrabiuta super masinute una mai ochioasa ca alta :-*
Gabi ce supeeer sint torturile, are Zorro niste ochi... super misto au iesit :-*
si culoarea verde i-mi place
spor la treaba fetelor :-*

#5784 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 February 2011 - 02:03 PM

Vezi postareavrabiuta, la 09 February 2011 - 08:48 PM, a spus:

tortul meu de azi, blat negresa, mousse de ciocolata cu visine (iar!) si ia... acelasi model, doar alta culoare! :hug:


Si rotile sunt colorate?Adica cu negru?

#5785 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 February 2011 - 02:36 PM

Tot eu.Am intrebat ca nu m-am mai complicat cu negru.Eu am folosit caramelle pentru roti.Astea de la Haribo, poza de pe net.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12973409940761.jpg

Cam asa arata masina, inainte de atac.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-1297341109463.jpg

Blat pandispan clasic si crema ganache de ciocolata.In MMF.Mmf-ul l-am lipit de tort cu frisca.Nu cu unt.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12973411429805.jpg

#5786 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 10 February 2011 - 02:40 PM

Vezi postareagabrenia, la 09 February 2011 - 08:54 PM, a spus:

...si o fetita,surioara lui de 3 ani care e pur si simplu topita dupa Mutulica! Nu vrea printese nici zane,ea il vrea pe Mutulica! ...

Foarte faina ideea cu medalioanele pe marginea tortului, foarte bine arata!!!!
dana

#5787 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 10 February 2011 - 09:56 PM

[quote name='Livia' date='10 February 2011 - 10:30 AM' timestamp='1297333806' post='76698']
Fetelor ati fost tare harnicute!
Marinaemy foarte interesant tortul tau, imi plac mult detaliile!

Livia multumesc!
Alinus foarte dragute torturi :)

#5788 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 10 February 2011 - 10:02 PM

Vezi postareagabrenia, la 09 February 2011 - 08:54 PM, a spus:

Natasha ce usor spui tu asa,ceva simplu!felicitari! Alinus bine ai venit printre noi!Tortrile tale sunt chiar de profi! Te felicit sincer,imi place cum lucrezi ,curat,aerisit si frumos! sSa va arat ultimele doua torturi facute pentru un baietel fan Zorro si o fetita,surioara lui de 3 ani care e pur si simplu topita dupa Mutulica! Nu vrea printese nici zane,ea il vrea pe Mutulica! Ambele torturi sunt facute cu pandispan clasic,creme de ciocolata si crema celebra a Otiliei,cea cu iaurt si fructe. Eu am pus portocale,kiwi,ananas . Sper sa va placa,mai ales ca atunci cand le-am facut,mai ales de Zorro vorbesc,nu am avut dispozitia necesara. Pup fetele si numai bine!


Gabrenia foarte frumoase torturile tale si ce verde super ti-a iesit.

#5789 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 10 February 2011 - 11:18 PM

Alinus, foarte frumoase torturi! Cel cu tiara e foarte frumos! Felicitari!
Vrabiuta, ti-a iesit frumoasa masina. Acu stiu si eu ca e "Fulgerica"! :)
Gabrenia, ce super e tortul cu Mutulica!!! :) Dar Mutulica de sus de pe tort e tot facut din pdz sau are si bat in interior?i decoratiile de pe tablita cu La multi ani cum le-ai facut (ma refer la margini).

Am mai ramas datoare cu cateva raspunsuri. La tortul cu masina am facut conturul cu cioco plastica. Si Daniela cred ca la mine te refereai cand ai intrebat "cum vine blat de iaurt". Pai stii tu cum e cu amintirile din copilarie... Stiu ca facea biata mama un blat foarte bun cu iaurt si mi-a ramas in minte. Avea si reteta scrisa in caiet, dar acolo era reteta cu borcan mic de iaurt. Io acu de unde sa stiu cat avea borcanul de iaurt pe vremuri? Asa ca am cautat pe net si am facut un blat care e defapt prajitura cu iaurt. Prima data cand l-am facut a iesit foarte bine, dar a 2-a oara am pus in loc de iaurt simplu iaurt cu fructe si rezultatul nu a mai fost la fel. Oricum mie mi-a placut mult la gust prima varianta. Iese un blat asa de bun, umed si usor, nesfaramicios. Dar e rau ca nu am masurat cantitatile (in reteta originala e luat ca si masura pentru restul ingredientelor borcanelul de iaurt) si nu stiu daca mai iese inca o data la fel.

#5790 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 10 February 2011 - 11:41 PM

deja-vu cumva? :)
blat negresa, crema de iaurt cu caise

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-366-1297374032985.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-366-12973740434084.jpg


#5791 Useril este offline   CLAUDIA 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 11 February 2011 - 01:32 AM

Vezi postareaAlinus, la 10 February 2011 - 11:12 AM, a spus:

Buna fetelor si multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase; si eu va admir mult operele de arta si va felicit pentru rabdarea si pasiunea de care dati dovada.

Claudia: Cosuletul si ca de fapt tot tortul a fost insiprat de pe site-ul rusesc al carui nume il veti vedea in pozele explicative. Cosuletul se realizeaza destul de usor, mai putin manerul care mi-a dat bataie de cap pana sa ma "prind" cum trebuie lipit ...Dar mai bine pun direct pozele si nu mai zic nimic , vorbesc ele de la sine, aceeasi pasi i-am urmat si eu...

Atasament b_70187.gifAtasament b_70188.gifAtasament b_70189.gifAtasament b_70191.gifAtasament b_70192.gifAtasament b_70192.gifAtasament b_70193.gifAtasament b_70194.gifAtasament b_70195.gif

Mi-ar fi placut mult sa colorez si eu cosul si trandafirii cu coloranti cu luciu de perla, insa comanda nu mi-a ajuns la timp si a trebuit sa caut alte solutii...astfel ca, cosul eu l-am "pictat" cu cacao si zic eu, a iesit bine, da impresia de lemn si de vechi (chiar am prieteni italieni aici care puteau jura ca , cosul e de lemn... :)
Atasez si poza cu cosuletul meu pentru exemplificare .

Atasament hgcjgfchgcgf.jpg

Cam asta e, sper ca n-am facut o greseala atasand pozele explicative luate de pe un alt site.



Multumesc mult Alina.Esti foarte amabila.Sa sti ca nu e cu nimic mai prejos cosul tau,din contra.Apropo,cum ai colorat cu cacao,ai folosit si apa?Am de facut un tort butoi si nu am culoare maro,ma gandeam sa folosesc si eu cacao sau ciocolata dar nu stiu daca ultima optiune este valabila,pt ca nu vreau glazura de cioco,as vrea sa pictez ca sa aiba efectul lemnului.

#5792 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 11 February 2011 - 09:25 AM

Buna dimineata, fetelor! In sfarsit am reusit sa intru pe net ca aseara nu a mers,nu stiu de ce. Acum am ecranul galben de ma dor ochii si iar nu stiu de ce!? Nu stiu ce sa-i fac dar vine "mesterul Aurica " si rezolva problema.Multumesc fetelor pentru aprecierile voastre,ma bucur ca v-au placut Zorro si Mutulica. Punticule imi cer scuze ca nu am spus de la inceput tot ce era legat de torturi. Mutulica este acoperit cu mmf iar in interior este blat si crema;in general asa le fac,asa am facut si la Shrek si la Tom si Jerry,nu stiu daca iti mai amintesti.E facut dupa modelul tortului cupola sau carapace... :) mereu le incurc,sorry . De fapt tot tortul e acoperit cu mmf.imi place mie cu astea,se lucreaza bine . Referitor la tablita cu "La multi ani " e o poveste. Trebuia in acel medalion sa o pictez pe Alba ca Zapada ca sa nu lipseasca din poveste dar am uitat ca trebuia scrisa si urarea,asa ca am renuntal la Alba. Marginile le-am facut din pasta mmf,am rupt bucatele si le-am modelat,lipit si dat cu auriu,nu am avut matrita sau altceva. Pupici !left][left] Alinus culorile pe care le-am folosit pentru pictura sunt de la Lumea Basmelor marca Wilton,culori gel,se dizolva cu alcool (eu am vodka :) Hic! )Mereu rade sotul meu de mine cand ma vede ca pictez la un tort,zice ca iar lucrez cu clondiru' de mastica langa mine. :D . Pupici!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#5793 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 11 February 2011 - 10:57 AM

Uite Claudia, eu m-am inspirat din clipul asta

http://www.youtube.c...n_order&list=UL

Ea dilueaza sau mai bine zis amesteca cacao cu unt de cacao si apoi picteaza,
Eu am pictat doar cu cacao, dar mai intai m-am jucat pe o bucatica alba de fondant sa vad cum iese...

Grabenia multumesc de explicatii si sper sa nu te supar daca insist putin, ai cumva o proportie in care dizolvi colorantul gel in alcool?

#5794 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 12 February 2011 - 01:09 PM

tortul meu de azi, facut pentru ziua finului meu!
b lat negresa, crema de iaurt cu ananas

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-366-12975089619244.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-366-12975089684032.jpg


#5795 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 12 February 2011 - 01:23 PM

Fetelor felicitari, ati facut o treaba minunata. Prinsa intre raceala lui asta micu, seervici si cate un tort abia imi mai vad capul. Musai sa ma intorc sa va iau torturile pe indelete la puricat ;) Le-am vazut insa doar pe fuga, toata fara exceptie sunt superbe.
Felicitari :occasion14: tuturor!

Vrabi, al tau il vad aci ultimu e bestial!!! Ii faceam o tenta de gat si un colier totusi ;)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5796 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 12 February 2011 - 01:35 PM

O sa va arata in fuga ce am facut saptamana asta:

Toate au blat negressa, crema iaurt cu fructe sau 3 cioco:

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-20-12975099247909.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-20-12975099447128.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-20-12975099590422.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-20-1297510461701.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-20-12975104774198.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-20-12975104943524.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5797 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 February 2011 - 01:49 PM

vrabiuta- ce faina e subreta ta !!!!!!! ciorapii plasa sunt din royal ? daca da , cum ai reusit sa-l faci negru ? eu mai mult de un gri nu am reusit inca la RI
gloxinia- ce multe sunt , si superbe ! mi-e dor de un tort cu cioco scursa ! ce bine arata ! la unul am vazut un soi de petale pe sub cioco?

#5798 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 12 February 2011 - 02:04 PM

Oh, Daniela, ala a fost cobaiul. :occasion14: E pentru copilul unei prietene si initial l-am vrut altfel. Numai ca nu mi-a iesit si i-am pus cioco in cap. Si gata. ;)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5799 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 12 February 2011 - 03:02 PM

woww,ce de-a torturi!felicitari tuturor pentru frumusetile realizate,le-am vazut pe toate,sunt super.
Alinus,bine ai venit!unde ai stat ascunsa pana acum??
Vrabiuto m-ai dat gata cu ultimul tort,e belea!
Oti ,ce multe si frumoaseeeeeeeeeeeee!si cu copil bolnav si comenzi multe;mai cunosc eu una cu copil cu varicela si vreo 8 torturi saptamana asta :occasion14:
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#5800 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 12 February 2011 - 03:10 PM

o parte din torturile de saptamana asta(cu restul revin):

-doua torturi diplomat

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-12975158717784.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-12975160719205.jpg

-o poseta-blat pandispan si doua creme:una vanilie cu cioco alba,cealalta mousse de cioco amaruie

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-12975159962634.jpg

-si o cutiuta inimioara-mousse 3 cioco

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-12975161530798.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi