[quote name='punticu' date='21 February 2011 - 05:45 PM' timestamp='1298295936' post='78284']
Am refacut-o pe d-soara Ariel, adica am retusato! Daniela, iti multumesc mult de tot pentru sfaturi! Nu trebuuie sa-ti para rau ca nu mi-ai cerut detalii, eu am gresit ca nu ti-am zis. Sa stii ca m-am apucat si am mai facut-o odata din paste de lapte praf, mai aveam sa-i fac ochii si gura, dar apoi cand am vrut sa o dau jos de pe tort pe cea veche era beton. Daca o dadeam jos venea cu tot cu pasta asa ca i-am facut niste suvite. A iesit cam zburlita, dar vreau sa va zic o stire de ultima ora: a fost furtuna pe mare!

L-am trimis deja si sunt mai linistita si am chef de glume. Vedem ce-or zice clientii. Pentru toate

[/quote]
E foarte draguta Ariel,asa retusata ,e foarte expresiva!
[quote name='Anca_B' date='22 February 2011 - 04:32 AM' timestamp='1298334723' post='78352']
Dragele mele eu la ora asta tocmai am terminat de facut impachetari,frectiii cu otet,comprese si alte cele pt. combaterea febrei,la 'al mai mare ficior al meu; cin' zicea ca o trecut iarna cu racelile?noah...ii p-acilea pe la Cluj!asa ca merit o pauza.Vin sa va iau la puricat torturile!
Va doresc sanatate, sper ca sunteti mai bine1
[quote name='Ramo' date='22 February 2011 - 03:16 PM' timestamp='1298373373' post='78407']
In timpul in care am lipsit nu am stat nici eu degeaba, am participat la o expozitie pentru nunti unde am prezentat cateva modele de nunta
Pana la expo si dupa expo am mai lucrat si eu cate ceva, cremele sunt diverse: Cioco cu menta, cioco simpla, cioco cu nuci, stafide, visine, nuca caramelizata, crema de lamaie, vanilie cu diferite combinatii de fructe sau nuci, caramel, iaurturi si nu mai stiu ...
Scuzati marimea pozelor mici dar chiar nu aveam cum sa le pun la o rezolutie normala, sunt prea multe.
[/quote]
Ramo, torturile tale sunt impecabile.Ai fost cumva la expo si la Cluj?
Imi spui te rog cum colorezi pasta de iti iese rosul asa intens (la Fulger,inimioara si buburuza).Multumesc!
[quote name='Doriana' date='23 February 2011 - 12:34 PM' timestamp='1298450080' post='78574']
Pun si tortul ce l-am facut pentru un prietenut , care a implinit 5 ani saptamana trecuta .
[/quote]
Tare dragalasi Mikey si Minnie!Ai reusit sa-i colorezi tare bine cu cariocile.Eu inca nu am gasit de cumparat.
[quote name='dani_ela' date='23 February 2011 - 11:05 PM' timestamp='1298487926' post='78695']
azi am dat un spiderman din ciocolata . are o crema de cioco si una de iaurt cu capsuni
[/quote]
Arata bine Spidermanul, am sa-l iau ca model(daca nu te superi),ca am primit si eu comanda sa-l fac mai incolo..
[quote name='divina' date='23 February 2011 - 11:29 PM' timestamp='1298489371' post='78702']
Buna seara fetelor!
Inainte de a incepe, va mentionez ca ai mei clienti (si asa putini) nu-s fani ai torturilor acoperite integral cu pasta de zahar (poate-i si vina mea ca n-am reusit sa ma impun), motiv pt care torturile mele au glazura de ciocolata alba/neagra, care a fost "inveselita" (cel putin asa a fost dorinta mea) cu bordura din pasta si alte ornamente!
[/quote]
Divina ai facut multe torturi dragute, imi place cel mai mult cel cu buburuza.Sa stii ca problema cu pasta o am si eu, ca nu imi place nici mie, dar intradevar torturile arata bine cu ea.
Glazura alba de pe tortul de bebe ce este?
[quote name='CLAUDIA' date='24 February 2011 - 01:47 AM' timestamp='1298497644' post='78727']
Si....ultimul tort pe care l-am facut eu este pt puiutul meu drag Edy,care a implinit 4 anisori.Acum o sa va arat doar tortul iar in urmatoarele zile o sa pun si o poza cu ingerasii mei,pe care momentan nu o am.
Tortul este blat cu cacao,cu crema de limette si crema ganache cu alune de padure.
[/quote]
Claudia sunt tare dragalasi Winnie si prietenii!Sunt si preferatii fiului meu.
[quote name='Crisu'' date='24 February 2011 - 02:07 AM' timestamp='1298498855' post='78731']
Acum o sa ma retrag, ca de maine intru in focuri, am de facut cinci torturi pana marti, dintre care unul de 8kg de botez... O sa pun si eu acum in pielea voastra, care faceti atatea torturi minunate pe banda rulanta. Sper sa-mi iasa si mie... Va pup, somn usor!
[/quote]
Vai de mine ce activitate ai!Eu atatea torturi cred ca fac in 3 luni!
Spor la lucru si multa inspiratie!
[quote name='kitty' date='24 February 2011 - 03:48 PM' timestamp='1298548123' post='78806']
Buna ziua, fetelor! Va urmaresc de foarte multa vreme dar nu m-am bagat in seama pentru ca nu ma pricep sa pun poze (sa le descarc, micsorez etc) cu torturile mele. Pe scurt, m-am mobilizat pentru ca am gasit o reteta noua (vorba vine "gasit"). Am vazut la "Concursul cofetarilor" ceva numit "silk sugar paste" care se parte ca imita matasea textila. Mai precis, se fac haine realiste. Cei din concurs au facut un drapel, iar altii costume de baie. Am cautat in disperare reteta pe net dar nu am gasit-o asa ca am dedus ca este recenta si nu s-a aflat inca (mai ales in Ro). Va impartasesc cu placere ce am inventat eu si cred ca se apropie destul de mult de original: un plic de gelatina se pune la muiat cu 1/2 lingurita apa sau colorant, se topeste si se adauga 8 bucatele de glucoza. Se tine totul cald si de amesteca 6 linguri de zahar pudra (eu folosesc masura de lapte praf de bebe). Atentie se tine cald pentru ca are f multa gelatina si se intareeste imediat. Eu am intins-o cu un cutit pe hartie de copt si am lasat-o la uscat 24h. Un secret cred ca ar fi sa pui hartia de copt pe fundul unei tavi incinse bine ca sa fie compozitia lichida cat o nivelezi (inca nu am incercat). Azi am ridicat-o destul de usor: este o foaie, se lipeste daca o pliezi, este subtire ca o panza, maleabila si sidefata (nu de la coloranti). Cred ca ar fi superba pentru drapajul unei rochii de printesa (montata peste pasta d zahar sau tort pentru ca este delicata si fara sustinere se lasa ca o panza). Succes celor interesate si va rog daca cineva stie totusi reteta originala sa o impartaseasca! Va pup si la mai multe torturi!
[/quote]
Bine ai venit!Interesanta reteta.
Ce glucoza folosesti de e pe bucatele?Oare se poate inlocui cu miere?