Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6101 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 24 February 2011 - 09:35 AM

Fetelor multumesc de aprecieri!
Daniela,Divina,Claudia sunt minunate torturile voastre :tongue4:


#6102 Useril este offline   victoria_alba 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 24 February 2011 - 11:41 AM

Ramo, la torturile cu genti si geamantan mi-a ramas inima, dar toate sunt excelente!
Doriana super finut tortul tau, ce are pe margine? frisca sau RI?
Dani_ela, merci de spider am si eu unul de facut pe dumunica si ti-am furat ideea ca mi-a placut.
Divina - imi place cel cu dedicatia buburuzei, e excelenta ideea si grazurile de cioco iti ies la marea arta!
Claudia, la multi ani puiului tau, este minunat tortul!

#6103 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 24 February 2011 - 12:17 PM

Vezi postareavictoria_alba, la 24 February 2011 - 11:41 AM, a spus:


Doriana super finut tortul tau, ce are pe margine? frisca sau RI?



Pe margine am pus royal . Mie mi se pare un mod foarte usor de a finisa marginile .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#6104 Useril este offline   kitty 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 24-February 11

Postat 24 February 2011 - 01:48 PM

Buna ziua, fetelor! Va urmaresc de foarte multa vreme dar nu m-am bagat in seama pentru ca nu ma pricep sa pun poze (sa le descarc, micsorez etc) cu torturile mele. Pe scurt, m-am mobilizat pentru ca am gasit o reteta noua (vorba vine "gasit"). Am vazut la "Concursul cofetarilor" ceva numit "silk sugar paste" care se parte ca imita matasea textila. Mai precis, se fac haine realiste. Cei din concurs au facut un drapel, iar altii costume de baie. Am cautat in disperare reteta pe net dar nu am gasit-o asa ca am dedus ca este recenta si nu s-a aflat inca (mai ales in Ro). Va impartasesc cu placere ce am inventat eu si cred ca se apropie destul de mult de original: un plic de gelatina se pune la muiat cu 1/2 lingurita apa sau colorant, se topeste si se adauga 8 bucatele de glucoza. Se tine totul cald si de amesteca 6 linguri de zahar pudra (eu folosesc masura de lapte praf de bebe). Atentie se tine cald pentru ca are f multa gelatina si se intareeste imediat. Eu am intins-o cu un cutit pe hartie de copt si am lasat-o la uscat 24h. Un secret cred ca ar fi sa pui hartia de copt pe fundul unei tavi incinse bine ca sa fie compozitia lichida cat o nivelezi (inca nu am incercat). Azi am ridicat-o destul de usor: este o foaie, se lipeste daca o pliezi, este subtire ca o panza, maleabila si sidefata (nu de la coloranti). Cred ca ar fi superba pentru drapajul unei rochii de printesa (montata peste pasta d zahar sau tort pentru ca este delicata si fara sustinere se lasa ca o panza). Succes celor interesate si va rog daca cineva stie totusi reteta originala sa o impartaseasca! Va pup si la mai multe torturi!

#6105 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 24 February 2011 - 01:57 PM

Bine v-am regasit!!!
Deoarece am mult de recuperat din urma va felicit pe toate dragelor in grup pt bravura voastra si pt torturile minunate!!! :)
Bun venit noile sosite in lumea...zaharului!!! :(

Kitty bine ai venit!!! Multumim ca impartasesti cu noi aceasta reteta!
Spune-mi numai cat gramaj are plicul de gelatina si cat cantaresc cele 8 bucati de glucoza?

#6106 Useril este offline   kitty 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 24-February 11

Postat 24 February 2011 - 02:20 PM

Revin cu o idee, special pentru mamicile de baieti care dau faliment de 1 martie cu martisoarele de la gradinita/scoala. Pot face martisoare de zahar (eventual alb si apoi colorat cu cariocile acelea comestibile cu dragonul pe cutie). Mie mi-au iesit grozav, fetele sigur vor fi incantate pentru ca asa ceva nu au mai vazut. Nu mai vorbesc de banii economisiti! Mai trebuie cumparate doar atele!

#6107 Useril este offline   kitty 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 24-February 11

Postat 24 February 2011 - 02:24 PM

Ai dreptate, Dora, nu toate fetele au acces la aceleasi ingrediente, deci gelatina - 10 g si glucoza - 23 g. Tin sa repet, este prima data cand fac asa ceva deci cantitatile nu sunt batute in cuie. Poate experimentati si voi!

#6108 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 24 February 2011 - 04:16 PM

Daniela, e super Spiderul! Cred ca imi place mai mult asa pe maro-negru! Si ce fain luceste glazura! Ce reteta ai folosit? A Adrianei? Care dintre ele (cred ca are 2- sau cel putin asa stiu eu - una cu frisca si cioco si una cu cacao).
Divina, sunt foarte frumoase torturile tale! Da ce reteta de glazura alba folosesti? Ca arata foarte bine!
Claudia, in primul rand La multi ani pentru baietelul tau! Tortul este foarte reusit, la fel si figurinele. Pe margine cred ca ai pus RI ca sa imite iarba, nu? Dar cu ce dui l-ai facut? Am si eu un tort pentru maine si tot as trebuie sa fac iarba si nu stiu cum.
Kitty, bine ai venit! Interesanta reteta ta! Era minunat daca reuseai sa pui si poze!
Dora, ce bine imi pare sa te revad printre noi! Sper ca s-au rezolvat problemele de sanatate pe care le-ai avut! Acum de ce nu ne arati ce ai mai facut? :)

#6109 Useril este offline   dia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 11-November 10
  • LocationCluj-Napoca

Postat 24 February 2011 - 05:05 PM

[quote name='punticu' date='21 February 2011 - 05:45 PM' timestamp='1298295936' post='78284']
Am refacut-o pe d-soara Ariel, adica am retusato! Daniela, iti multumesc mult de tot pentru sfaturi! Nu trebuuie sa-ti para rau ca nu mi-ai cerut detalii, eu am gresit ca nu ti-am zis. Sa stii ca m-am apucat si am mai facut-o odata din paste de lapte praf, mai aveam sa-i fac ochii si gura, dar apoi cand am vrut sa o dau jos de pe tort pe cea veche era beton. Daca o dadeam jos venea cu tot cu pasta asa ca i-am facut niste suvite. A iesit cam zburlita, dar vreau sa va zic o stire de ultima ora: a fost furtuna pe mare! :) L-am trimis deja si sunt mai linistita si am chef de glume. Vedem ce-or zice clientii. Pentru toate :(
[/quote]
E foarte draguta Ariel,asa retusata ,e foarte expresiva!

[quote name='Anca_B' date='22 February 2011 - 04:32 AM' timestamp='1298334723' post='78352']
Dragele mele eu la ora asta tocmai am terminat de facut impachetari,frectiii cu otet,comprese si alte cele pt. combaterea febrei,la 'al mai mare ficior al meu; cin' zicea ca o trecut iarna cu racelile?noah...ii p-acilea pe la Cluj!asa ca merit o pauza.Vin sa va iau la puricat torturile!
Va doresc sanatate, sper ca sunteti mai bine1




[quote name='Ramo' date='22 February 2011 - 03:16 PM' timestamp='1298373373' post='78407']
In timpul in care am lipsit nu am stat nici eu degeaba, am participat la o expozitie pentru nunti unde am prezentat cateva modele de nunta :(
Pana la expo si dupa expo am mai lucrat si eu cate ceva, cremele sunt diverse: Cioco cu menta, cioco simpla, cioco cu nuci, stafide, visine, nuca caramelizata, crema de lamaie, vanilie cu diferite combinatii de fructe sau nuci, caramel, iaurturi si nu mai stiu ...
Scuzati marimea pozelor mici dar chiar nu aveam cum sa le pun la o rezolutie normala, sunt prea multe.

[/quote]

Ramo, torturile tale sunt impecabile.Ai fost cumva la expo si la Cluj?
Imi spui te rog cum colorezi pasta de iti iese rosul asa intens (la Fulger,inimioara si buburuza).Multumesc!

[quote name='Doriana' date='23 February 2011 - 12:34 PM' timestamp='1298450080' post='78574']
Pun si tortul ce l-am facut pentru un prietenut , care a implinit 5 ani saptamana trecuta .

[/quote]
Tare dragalasi Mikey si Minnie!Ai reusit sa-i colorezi tare bine cu cariocile.Eu inca nu am gasit de cumparat.

[quote name='dani_ela' date='23 February 2011 - 11:05 PM' timestamp='1298487926' post='78695']
azi am dat un spiderman din ciocolata . are o crema de cioco si una de iaurt cu capsuni

[/quote]

Arata bine Spidermanul, am sa-l iau ca model(daca nu te superi),ca am primit si eu comanda sa-l fac mai incolo..

[quote name='divina' date='23 February 2011 - 11:29 PM' timestamp='1298489371' post='78702']
Buna seara fetelor!

Inainte de a incepe, va mentionez ca ai mei clienti (si asa putini) nu-s fani ai torturilor acoperite integral cu pasta de zahar (poate-i si vina mea ca n-am reusit sa ma impun), motiv pt care torturile mele au glazura de ciocolata alba/neagra, care a fost "inveselita" (cel putin asa a fost dorinta mea) cu bordura din pasta si alte ornamente!

[/quote]
Divina ai facut multe torturi dragute, imi place cel mai mult cel cu buburuza.Sa stii ca problema cu pasta o am si eu, ca nu imi place nici mie, dar intradevar torturile arata bine cu ea.
Glazura alba de pe tortul de bebe ce este?
[quote name='CLAUDIA' date='24 February 2011 - 01:47 AM' timestamp='1298497644' post='78727']
Si....ultimul tort pe care l-am facut eu este pt puiutul meu drag Edy,care a implinit 4 anisori.Acum o sa va arat doar tortul iar in urmatoarele zile o sa pun si o poza cu ingerasii mei,pe care momentan nu o am.
Tortul este blat cu cacao,cu crema de limette si crema ganache cu alune de padure.

[/quote]
Claudia sunt tare dragalasi Winnie si prietenii!Sunt si preferatii fiului meu.

[quote name='Crisu'' date='24 February 2011 - 02:07 AM' timestamp='1298498855' post='78731']

Acum o sa ma retrag, ca de maine intru in focuri, am de facut cinci torturi pana marti, dintre care unul de 8kg de botez... O sa pun si eu acum in pielea voastra, care faceti atatea torturi minunate pe banda rulanta. Sper sa-mi iasa si mie... Va pup, somn usor!
[/quote]

Vai de mine ce activitate ai!Eu atatea torturi cred ca fac in 3 luni!
Spor la lucru si multa inspiratie!

[quote name='kitty' date='24 February 2011 - 03:48 PM' timestamp='1298548123' post='78806']
Buna ziua, fetelor! Va urmaresc de foarte multa vreme dar nu m-am bagat in seama pentru ca nu ma pricep sa pun poze (sa le descarc, micsorez etc) cu torturile mele. Pe scurt, m-am mobilizat pentru ca am gasit o reteta noua (vorba vine "gasit"). Am vazut la "Concursul cofetarilor" ceva numit "silk sugar paste" care se parte ca imita matasea textila. Mai precis, se fac haine realiste. Cei din concurs au facut un drapel, iar altii costume de baie. Am cautat in disperare reteta pe net dar nu am gasit-o asa ca am dedus ca este recenta si nu s-a aflat inca (mai ales in Ro). Va impartasesc cu placere ce am inventat eu si cred ca se apropie destul de mult de original: un plic de gelatina se pune la muiat cu 1/2 lingurita apa sau colorant, se topeste si se adauga 8 bucatele de glucoza. Se tine totul cald si de amesteca 6 linguri de zahar pudra (eu folosesc masura de lapte praf de bebe). Atentie se tine cald pentru ca are f multa gelatina si se intareeste imediat. Eu am intins-o cu un cutit pe hartie de copt si am lasat-o la uscat 24h. Un secret cred ca ar fi sa pui hartia de copt pe fundul unei tavi incinse bine ca sa fie compozitia lichida cat o nivelezi (inca nu am incercat). Azi am ridicat-o destul de usor: este o foaie, se lipeste daca o pliezi, este subtire ca o panza, maleabila si sidefata (nu de la coloranti). Cred ca ar fi superba pentru drapajul unei rochii de printesa (montata peste pasta d zahar sau tort pentru ca este delicata si fara sustinere se lasa ca o panza). Succes celor interesate si va rog daca cineva stie totusi reteta originala sa o impartaseasca! Va pup si la mai multe torturi!
[/quote]
Bine ai venit!Interesanta reteta.
Ce glucoza folosesti de e pe bucatele?Oare se poate inlocui cu miere?

#6110 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 24 February 2011 - 07:33 PM

Buna seara, am reusit iar cu greu sa-mi fac putin timp sa va salut, nu puteam sa ma abtin sa nu va spun nimic toata saptamana.
Ramo, felicitari pentru expozitie. Vad ca tu chiar ai trecut in liga profesionistilor, abia astept sa vad si torturile de le expozitie.
Divina, torturile tale sunt impecabile, imi plac mult, mult de tot, si sunt si mai interesante, asa 2 in 1 si pasta si glazura, lus ca muncesti si mai mult la ele asa. (aaa, si pasta de pe tort nici eu nu o mananc :hug:) )
Dora, bine ai revenit, sper ca s-au rezolvat problemele de sanatate si abia astept urmatoarea capodopera.
Kitty, foarte interesanta reteta ta, sper sa am timp sa o incerc cat de curand
Dani_ela, si eu spun sa postezi aici toate torturile. Si pentru ca nu am mai reusit sa-ti las mesaj pe fb, am reusit pana la urma sa fac un munte de tort :) si se pare ca a fost apreciat de clienti. daca reusesc sa micsorez poza, il aduc aici pentru critici. :D
Doriana, Crisu, si celelalte fete, ma iertati ca nu am spus nimic despre voi, asta nu inseamna ca torturile voastre nu-mi plac, doar ca sunteti foarte multe si eu citesc pe sarite. :angry:

Si acum si muntele meu. Pozele nu sunt foarte reusite si dupa ce le-am facut am mai finisat putin tortul.
In interior a fost blat negresa si ganache de cioco neagra cu visine
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-494-12985694588464.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-494-12985694675477.jpg
www.torturidelicioase.wordpress.com

#6111 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 February 2011 - 07:50 PM

Buna! :D

Claudia, in primul rand "la multi ani" puiului cel mic! Ce frumos e la 4 anisori! Tortul e foarte colorat si cu siguranta pe placul piticului! :)
Da...oamenii vor sa manance tot daca se poate, iar glazura de ciocolata mergea ce-i drept cu torturile respective!

Crisu, multumesc si spor la treaba, sa iasa asa cum vrei tu toate torturile! :D

Marina, multumesc si tie!

Victoria, multumesc mult! Tu care esti o mare specialista in ornat cu cioco si frisca...immmm...ma faci sa ma fastacesc! :D :angry: Cele doua torturi cu buburuze au fost facute cu mare drag pentru o ...buburuza mica si scumpa de 1 an! :hug:

Punticu, multumesc! Felicitari pentru modul in care te-ai descurcat cu Ariel! :) Glazura folosita este cea a Adrianei, nu cea oglinda, si in loc de cioco amaruie am pus ciocolata alba (cu una in plus). Am folosit Primola alba, se obtine o culoare galbuie...dar nu am pus nici o picatura de colorant in ea!

Dia, multumesc!La tortul de bebe este glazura Adrianei. Ingredientele glazurii sunt (pentru un tort de 32 cm diametru): 210 gr ciocolată amăruie (cel puţin 65-70% cacao), 165 ml smantana lichidă, 25 gr miere, 42 gr unt moale, 42 ml de lichior Cointreau (eu nu am pus pana acuma lichior)

#6112 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 24 February 2011 - 08:10 PM

punticu a iesit bine Ariel...e super...
Cec e fain printesa..e facuta toata din pdz?
Ramo ce geanta ai facut..am ramas masca...de fapt toate sunt frumoase ...trebuie duse la Expo Transilvania..
Anca sanatate iti doresc, cred ca ai trimis raceala la mine ..la Dej...
Doriana imi plac mult mickey si minnie..
danilea arata bine spiderman acolo cocotat pe ciocolata..
Divina..torturile sunt superbe...ai avut mult de lucru..
Claudia la multi ani baiatului...ce tort frumos...si animalele..oare cum reusiti sa le faceti?
Tango multele e cu zapada..frumos...

#6113 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 24 February 2011 - 08:35 PM

Fetelor va felicit pentru frumoasele voastre realizari :angry: ! Fac si eu parte din grupul celor pentru care iarna inca le da de furca,trec de la o forma la alta a racelii si nu mi-e usor deloc...

M-am straduit sa termin si eu azi 2 tortulete, o sa le dau miine cadou la 2 fetite..
Blat negresa ambele, unul crema de iaurt cu capsuni, celalalt mousse de ciocolata

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-366-12985724784297.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-366-12985724856456.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-366-12985724995615.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-366-12985725067675.jpg


#6114 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 February 2011 - 08:57 PM

Tango! Multumesc... mai e mult pana la impecabil!Dar tu mai poti sa faci munti si vai? Si trasee? Harnicuto!:)

Liliana, multumesc!

Vrabiuta, nici eu nu mai suport frigul si umezeala, si nici nu vreau iar o raceala! :hug: Vreau primavara si flooori!
Tare dragalase tortuletele, finute rau de tot! Si modelul imprimat se vede bine! Sa te faci bine cat mai repede! :angry:

#6115 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 24 February 2011 - 11:35 PM

Oau fetelor ce de torturiiiiiii!!!!! Nici nu mai stiu de unde sa incep. Imi plac maxim toate. Imi place ca suntem din ce in ce mai multe, se strange aici colectia de aur, nu mai tre topic separat :D
Eu abia acum imi revin dupa o raceala nasoalaaaaaaaaaaa. Saptamana asta am fost zombie pe toate planurile.
Ca sa nu va incurc, plus ca mi-ar lua ceva timp sa va enumar pe toate primiti un mare :) si un buchet de :angry: din partea mea. luati si impartiti ca le meritati cu prisosinta. :hug:

Saptama asta intre doua febre am facut si eu un tort pentru baiatul unei prietene:

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-20-12985833096367.jpg

negressa cu fructe de padure.

Pupici si spor la trebi!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#6116 Useril este offline   dia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 11-November 10
  • LocationCluj-Napoca

Postat 25 February 2011 - 08:11 AM

Vezi postareagloxinia, la 24 February 2011 - 11:35 PM, a spus:


Saptama asta intre doua febre am facut si eu un tort pentru baiatul unei prietene:



Foarte frumosi ti-au iesit! Copii cred ca au fost in delir cand i-au vazut!

#6117 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 25 February 2011 - 10:18 AM

Foarte frumoase toate torturile , sa va arat un tort facut pentru o domnisoara care sarbatoreste 21 ani. Si nultumesc Natasa .
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-418-1298621814414.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-418-12986218472871.jpg
Scuze edit-ul dar am uitat sa pun ce fel de tort e, blat kinder in care am adaugar si arahide, crena cu iaurt de fructe a gloxinei si imbracat in palstelina de ciocolata.


#6118 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 February 2011 - 10:59 AM

tango - ce fain e muntele !!!! ma intreb cum or arata feliile unui asemenea tort :rolleyes:
oti- jos palaria , fata !
vrabiuta - foarte frumoase kittilicile :rolleyes:
miny- ce cos frumos !!!! ooo , ce l-as face si eu pt marti , dar nu stiu daca am timp de flori ! suuuuperb ! l-ai imbracat in cioco plastica ? cu ce ai facut modelul de cos?

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 25 February 2011 - 10:59 AM


#6119 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 25 February 2011 - 11:23 AM

Vezi postareadani_ela, la 25 February 2011 - 10:59 AM, a spus:

miny- ce cos frumos !!!! ooo , ce l-as face si eu pt marti , dar nu stiu daca am timp de flori ! suuuuperb ! l-ai imbracat in cioco plastica ? cu ce ai facut modelul de cos?

Multumesc dani_ela, cosul e acoperit cu ciocolata plastica( si acum am realizat ca nu am scris mai sus ce fel de tort e, cascata de mine, fac edit ) iar pentru model am luat de la LB presa (sau cum s-o numi).

#6120 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 25 February 2011 - 11:41 AM

buna ziua.nu am reusuit sa pun poza cu tortul pe care l-am facut,imi lipseste un neuron si nu pricep :rolleyes: in schimb am luat paginile de la inceput sa le citesc in ordine sa pot intelege si eu ceva.....ma uit ca ,curca-n .....la ce vorbiti voi ....imi place mult ce faceti voi,ce va ies din miini,eu sint pe dinafara. :rolleyes:

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi