Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6501 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 14 March 2011 - 10:28 AM

buna ziua!bravo....ce-mi plac torturile voastre :(
cred ca saptamina asta incep si eu sa ma joc cu doua torturi....as incerca si o papusica dar....sa vad ce curaj imi fac :P

#6502 Useril este offline   victoria_alba 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 14 March 2011 - 11:50 AM

punticu, geanta imi place enorm , ti-a iesit si culoarea magnifica, atat de fin...dar marginea de la cel de-al doilea imi place foarte mult, cum ai facut-o? din ce este? Bravo!!
Gloxi foarte vesel happy fam. faci torturi tot mai complexe, fetele iti reusesc exceptional, sa nu zici ca acum in week-end nu ai facut niciunul, eu inca mai astept, m-ai invatat cu narav. Te imbratisez!
Cristinel ti-am admirat delfinii care sunt mortali dar nu ma asteptam sa fie chiar atata de minunat tortul, deci ai o viziune...ma dai gata,ce-ti poate umbla prin cap'sorul ala... Superb!
Cec, minunat si primavaratic tortul tau, curat si cu bun-gust,felicitari!
Maria22, da-i bataie ca ai pornit cu dreptul, frumos primul tau tort in fondant, cchiar te invidiez ca eu la prumul nici macar n-am putut sa intind fondantul, bravo tie!

#6503 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 14 March 2011 - 01:07 PM

Vezi postareamihaela-hotea, la 13 March 2011 - 07:15 PM, a spus:

Aveti careva un tort facut pt fani ICIM ARAD?, echipa de baschet, voiam sa ma inspir pt sapt viitoare, va multumesc inca odata



mihaela, am gasit ceva ce te-ar putea ajuta, vezi la pagina cu torturi de pe internet
fiica dacilor

#6504 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 14 March 2011 - 01:45 PM

Ha, ha, Victoria am facut numai chef nu prea aveam de postat. Dar daca m-ai tras de maneca iata:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-20-13001027597179.jpg

negressa cu fructe de padure

Si negresa cu 3 cioco:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-20-13001030528702.jpg

Plus unul pt o prietena dar am uitat sa il pozez :P Ca era neornat cand a venit dupa el si l-am ornat in fuga simpu de tot cu niste flori si fluturi :P Ala a fost cu crema de cocos.

:P:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#6505 Useril este offline   victoria_alba 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 14 March 2011 - 01:52 PM

Gloxi, am avut eu asa o premonitie si n-am plecat de-aici, am batut doar nevricoasa fiind din picior sa apari, brava sora me, m-ai innebunit cu blatul de negresa, imi zici te rog cand ai timp daca e blatul de la negresa cu banane sau care? dupa copt il feliezi sau coci foi? multumeesc anticipat. Masina de pompieri mortala, al doilea mori de pofta cand il vezi. Ce este roz pe sub stratul de glazura de ciocolata? Excelente!

#6506 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 14 March 2011 - 07:41 PM

Victoria ala e blatul. Iar sub cioco se ascunde o fasie de pasta roz de zahar :P
Hai si tu cu ultimele productii. Astept.

edit: nu coc foi ca nu am atata vreme. Coc un blat si tai cu firul ala de taiat blaturi.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#6507 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 14 March 2011 - 07:53 PM

Vezi postareagloxinia, la 14 March 2011 - 07:41 PM, a spus:

Victoria ala e blatul. Iar sub cioco se ascunde o fasie de pasta roz de zahar :P
Hai si tu cu ultimele productii. Astept.

edit: nu coc foi ca nu am atata vreme. Coc un blat si tai cu firul ala de taiat blaturi.

Blatul il folosesti ca atare sau insiropat? Multumesc.

#6508 Useril este offline   CLAUDIA 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 14 March 2011 - 08:54 PM

Fetelor,munciti nu gluma.Am vazut toate capodoperele voastre si va felicit in grup,de frica sa nu omit pe cineva.
Si ultimul meu tort,facut pt aniversarea celor 27 de anisori ai mei,inspiratie Lissa,reteta Tortul Sultanului.Imagine atasata: monthly_03_2011/post-771-13001288532924.jpg

#6509 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 14 March 2011 - 10:02 PM

Irinel, blatul e destul de umed dar daca se cere il insiropez. Cand, cum.

Claudia sectiune la tortul asta nu ai? La multi ani! :P :P
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#6510 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 14 March 2011 - 11:56 PM

Fetelor, multumesc pentru aprecierile trandafirilor! Din pacate nu imi ies tot timpul si nu stiu de ce. Cred ca las pasta prea moale. Nu stiu, dar ii dau de capat.
Maria22, arata bine tortul tau, avand in vedere faptul ca este al 2-lea. O sa vezi ca data viitoare iti va iesi si mai bine si vei scurta si timpul de lucru, si tot asa, pe masura ce prinzi experienta!
Ceci, este foarte finut tortul tau aniversar! Imi place mult inimioara si cosuletul cu flori, iar florile ... :appl:
Victoria_alba, e simplu. Am taiat din hartie de copt fasii de dimensiunile marginilor si apoi cu cioco am facut liniunte pe ea. Un rand spre dreapta de cioco alba, apoi un rand spre stanga de cioco cu lapte, apoi iar spre dreapta de cioco neagra. Am lipit-o pe tort si l-am lasat asa la rece vreo ora si apoi am dezlipit hartia usor, iar acele "hasuri" au ramas pe tort.
Oti, arata asa de bine tortul cu cioco scursa... :rolleyes: Iar masina de pompieri imi place foarte mult!
Claudia, frumos foc tortul tau si sa nu uit :La multi ani!

#6511 Useril este offline   victoria_alba 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 15 March 2011 - 10:16 AM

Gloxi, multumesc pentru promptitudine, esti grozava!
Punticu merci, efectul combinatiei e maxim! sa sti.
Claudia, minunat tortul, eu cutiuta n-asi avea curajul sa o fac, bravo!

#6512 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 15 March 2011 - 11:25 AM

Fetelor vad ca nu stati degeaba, va felicit pentru talentul vostru!
Punticu, deja poti da lectii cu trandafirii, Cristinel torturile tale sunt originale de numa' sincera sa fiu eu n-as fi in stare sa fac un tort fara sa ma inspir de undeva si voi sunteti cel mai la indemana :rolleyes: !!!

Eu doar in prima saptamana din martie am avut de lucru:
pentru luni tortul egiptean:
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-184-1300180149384.jpg

pentru miercuri tortul sultanului:
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-184-13001801665074.jpg

pentru vineri tortul padurea neagra a lui kiken si celalalt blat kinderpingui cu crema de iaurt a gloxiniei:
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-184-13001801878915.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-184-13001802084065.jpg
Torturile au intre 3 si 4 kg.

Si sambata tort pentru majorat, padurea neagra a lui kiken, a avut in final 12 kg (d1=32 cm, d2=24cm, d3=15cm si h=10cm), l-am vopsit cu colorant pudra visiniu de la LB:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-184-13001802234973.jpg
dana

#6513 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 15 March 2011 - 11:27 AM

Buna fetelor!
Maria,Cec,Claudia si Gloxinia foarte reusite torturile voastre :rolleyes:

Am mai facut si eu un tort pentru o printesa de 5 ani pentru la gradinita.Blat dobos italian reteta Dorei pentru care o :appl: de 10 ori,am copt 7 foi in tava mare de la cuptor,5 pentru tortul de la baza si etaj si 2 pentru rulada cu care am facut turnuletele(se poate folosi foarte bine si ca foi pentru rulada acest blat)crema ganache de cioco cu lapte,crema de vanilie ,acoperit cu pasta de zahar la fel si ornamentele.a cantarit 4.3 kg.


Tort Castel Disney


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-594-13001811882846.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-594-13001812136277.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-594-13001812291762.jpg

#6514 Useril este offline   Meda 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 03-March 11

Postat 15 March 2011 - 11:53 AM

Daca mi-am facut curaj sa postez primele mele 3 torturi la topicul cu primul tort, imi fac curaj sa vi le arat si pe urmatoarele doua.
Primul pentru mama mea -- tiramisu de lamaie al Dorei. Acoperit cu pasta de ciocolata cu zahar a lui Dan_Irinel. Pasta cu care am lucrat bine, doar ca am patat pasta maro cu amidon si nu am reusit sa indepartez petele decat cu alcool. In realitate a iesit bine dar pozele lucesc in locurile cu pricina. Si pentru ca i-am oferit mamei cadou o geanta, am incercat sa o reproduc si pe tort.
Trandafirii sunt primii facuti de mine. Cel roz din pasta de lapte praf, asa la mana, fara scule. Cel mov, ceva mai reusit, e dupa metoda linguritei a Natashei.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1138-13001814556612.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1138-13001814943554.jpg

Cel de al doilea este pentru fiica mea - diplomat cu fructe.
Este prima data cand incerc pictatul culorii, m-am gandit ca o sa iasa un rosu mai intens. Din pacate se vad dare, dare.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1138-1300181880183.jpg

#6515 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 15 March 2011 - 12:36 PM

Dana sunt superbe toate torturile tale ! :(

#6516 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 15 March 2011 - 01:28 PM

Ce de torturi si ce frumoase sunt...felicitari tuturor.

Claudia La Multi Ani , sa fii sanatoasa alaturi de familia ta si da, o sectiune la tort nu primim???
Marinaemy papuselele sunt din pdz sau sunt jucarii?

#6517 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 15 March 2011 - 01:46 PM

Dana, ce frumoase sunt torturile tale! Cel vopsit este absolut superb, nici nu zici ca l-ai vopsit. Mie, aca vopsesc, imi raman mereu duncii de la pensula... de ce oare?

Marina, superb castelul tau. Si printesele foarte reusite... ai avut mulaj?

#6518 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 15 March 2011 - 02:24 PM

Vezi postareagloxinia, la 14 March 2011 - 01:45 PM, a spus:

Ha, ha, Victoria am facut numai chef nu prea aveam de postat. Dar daca m-ai tras de maneca iata:
negressa cu fructe de padure
Plus unul pt o prietena dar am uitat sa il pozez :( Ca era neornat cand a venit dupa el si l-am ornat in fuga simpu de tot cu niste flori si fluturi :D Ala a fost cu crema de cocos.

:(:

wow,masina de pompieri e super :(

Vezi postareaCLAUDIA, la 14 March 2011 - 08:54 PM, a spus:

Fetelor,munciti nu gluma.Am vazut toate capodoperele voastre si va felicit in grup,de frica sa nu omit pe cineva.
Si ultimul meu tort,facut pt aniversarea celor 27 de anisori ai mei,inspiratie Lissa,reteta Tortul Sultanului.

Claudia,la multi ani!foarte frumos tortul!

Vezi postareadana3262, la 15 March 2011 - 11:25 AM, a spus:

Fetelor vad ca nu stati degeaba, va felicit pentru talentul vostru!
Punticu, deja poti da lectii cu trandafirii, Cristinel torturile tale sunt originale de numa' sincera sa fiu eu n-as fi in stare sa fac un tort fara sa ma inspir de undeva si voi sunteti cel mai la indemana :( !!!

Eu doar in prima saptamana din martie am avut de lucru:

Torturile au intre 3 si 4 kg.

Si sambata tort pentru majorat, padurea neagra a lui kiken, a avut in final 12 kg (d1=32 cm, d2=24cm, d3=15cm si h=10cm), l-am vopsit cu colorant pudra visiniu de la LB:


Dana,toate sunt superbe!

Vezi postareamarinaemy, la 15 March 2011 - 11:27 AM, a spus:


Am mai facut si eu un tort pentru o printesa de 5 ani pentru la gradinita.Blat dobos italian reteta Dorei pentru care o =)) de 10 ori,am copt 7 foi in tava mare de la cuptor,5 pentru tortul de la baza si etaj si 2 pentru rulada cu care am facut turnuletele(se poate folosi foarte bine si ca foi pentru rulada acest blat)crema ganache de cioco cu lapte,crema de vanilie ,acoperit cu pasta de zahar la fel si ornamentele.a cantarit 4.3 kg.



Marina,felicitari!este fffff frumos castelul,super!

Vezi postareaMeda, la 15 March 2011 - 11:53 AM, a spus:

Daca mi-am facut curaj sa postez primele mele 3 torturi la topicul cu primul tort, imi fac curaj sa vi le arat si pe urmatoarele doua.
Primul pentru mama mea -- tiramisu de lamaie al Dorei. Acoperit cu pasta de ciocolata cu zahar a lui Dan_Irinel. Pasta cu care am lucrat bine, doar ca am patat pasta maro cu amidon si nu am reusit sa indepartez petele decat cu alcool. In realitate a iesit bine dar pozele lucesc in locurile cu pricina. Si pentru ca i-am oferit mamei cadou o geanta, am incercat sa o reproduc si pe tort.
Trandafirii sunt primii facuti de mine. Cel roz din pasta de lapte praf, asa la mana, fara scule. Cel mov, ceva mai reusit, e dupa metoda linguritei a Natashei.


Cel de al doilea este pentru fiica mea - diplomat cu fructe.
Este prima data cand incerc pictatul culorii, m-am gandit ca o sa iasa un rosu mai intens. Din pacate se vad dare, dare.


Meda,felicitari!foarte frumoase torturile si trandafirii
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#6519 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 15 March 2011 - 02:26 PM

Vezi postareamaria22, la 13 March 2011 - 11:11 AM, a spus:

Vă arat și ”opera” mea, de ziua mamei mele: tort cu cremă de cioco-portocale și blat pandișpan acoperit cu PDZ (al 2 lea tort din viața mea muncit după toate indicațiile furate de aici!!) . Știu că nu am experiența și talentul vostru dar vă mulțumesc căci fără a vă observa pe voi nu aș fi îndrăznit nicicând să încerc ceva.
Am o întrebare: cum acoperiți cu PDZ un tort rotund fără a face acele cute ce trebuiesc apoi mascate?

Maria,felicitari!ai mana buna,asa ca ar trebui sa-ti faci curaj mai des

Vezi postareacec, la 13 March 2011 - 10:14 PM, a spus:

Tortul acesta e doar ornat de mine (a fost pt aniversarea a 50 de ani de casatorie)



Ceci,foarte frumos!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#6520 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 15 March 2011 - 02:31 PM

Multumesc fetelor! Printesele sunt din plastic(mi le-a adus clienta)

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi