Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6521 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 15 March 2011 - 02:35 PM

Fetelor am si eu nevoie de ajutorul vostru ,sunt pe cale sa fac o comanda in anglia pentru cateva produse si nu stiu care din acestea imi trebuie pentru pasta de zahar:(daca nu am postat bine aici imi cer scuz dar m-am gandit ca aici intrati mai des)

Guma tragacant substitut.


14g Întăritor pentru glazură regal sau pastă petale. Gum Tragacanth Guma adragante



28g pulbere de mestecat pentru a face glazura sau lipici comestibile.Gumă arabică

#6522 Useril este offline   sorenn 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Locationsuceava

Postat 15 March 2011 - 03:26 PM

gloxinia unde arde? :(
dana toate sunt frumoase dar cel cu sandala este perfect
marinaemy cred ca fetita a fost incintata,super fain
meda e tare draguta buburuza

#6523 Useril este offline   CLAUDIA 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 15 March 2011 - 06:49 PM

Va multumesc mult pt urari fetelor.Si ca rasplata.....o sectiune.Imagine atasata: monthly_03_2011/post-771-13002077380836.jpg

#6524 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 15 March 2011 - 08:40 PM

Vezi postareagloxinia, la 14 March 2011 - 01:45 PM, a spus:

Ha, ha, Victoria am facut numai chef nu prea aveam de postat. Dar daca m-ai tras de maneca iata:

[

Plus unul pt o prietena dar am uitat sa il pozez :D Ca era neornat cand a venit dupa el si l-am ornat in fuga simpu de tot cu niste flori si fluturi :D Ala a fost cu crema de cocos.

:D:


Imi plac torturile tale pentru culorile intense care-ti ies, pentru cum iti arata figurinele ... mi-e o ciuda! Ti-s asa faine ! :D


Vezi postareaCLAUDIA, la 14 March 2011 - 08:54 PM, a spus:




La multi ani Claudia! :hug: :hug: Si am vazut si sectiunea !!!!!!!!
Pai e frumos ce faci,fata ?????? E post si tu ne arati o felie de tort cremoasa :D

Vezi postareadana3262, la 15 March 2011 - 11:25 AM, a spus:





Frumoase torturile tale ! Da ala de majorat... jos palaria !!!!! :D

Vezi postareamarinaemy, la 15 March 2011 - 11:27 AM, a spus:

[


Superb ti-a iesit ! Si figurinele(printele) erau facute tot de tineeeeeee? Daca da , atunci eu.. :D


Vezi postareaMeda, la 15 March 2011 - 11:53 AM, a spus:

Daca mi-am facut curaj sa postez primele mele 3 torturi


Sunt frumoase torturile tale, buburuza e suuuuuuuper! Felicitari! :-*

#6525 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 16 March 2011 - 08:15 AM

Dana, ce frumoase sunt! Toate! Dar cel de majorat e superb! Si sandaua la fel! Culoarea ai diluat-o in apa sau alcool? Felicitari!
Marinaemy, este foarte reusit castelul tau! Eu nu as avea curaj sa fac vreunul!
Meda, ti-au iesit bine ambele torturi,! Felicitari!

#6526 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 16 March 2011 - 09:05 AM

Vezi postareadana3262, la 15 March 2011 - 11:25 AM, a spus:


Eu doar in prima saptamana din martie am avut de lucru:
pentru luni tortul egiptean:
pentru miercuri tortul sultanului:
pentru vineri tortul padurea neagra a lui kiken si celalalt blat kinderpingui cu crema de iaurt a gloxiniei:
Torturile au intre 3 si 4 kg.

Si sambata tort pentru majorat, padurea neagra a lui kiken, a avut in final 12 kg (d1=32 cm, d2=24cm, d3=15cm si h=10cm), l-am vopsit cu colorant pudra visiniu de la LB:


Dana ai facut minunate torturi dar, am eu o intrebare pentru tine?

Tu mai ramai cu ceva in buzunar, adica un profit dupa cat investesti si te spetesti la astfel de torturi?

Scuza-ma dar tu faci torturi cu ingrediente FOARTE scumpe si in fond si la urma urmei clientii mei, carora le fac un simplu mousse de cioco sau o crema de iaurt si alte retete simple si nu asa costisitoare, sunt foarte multumiti pentru ca stiu ca tortul e facut in casa si ca e proaspat ceea ce nu vor gasi la nici o cofetarie pentru ca acolo se folosesc numai prafuri....probabil ai observat ca noi toate incercam sa facem torturi si creme cu o investitie cat mai mica pentru ca oricum decorul nostru nu e platit..acolo pierdem cel mai mult timp zic eu si sa-i fac si tort cu ingrediente costisitoare sincer mai bine stau sa fluier.

Incearca odata pentru tine sa faci un mousse dintr-un fruct din compot zic pe perioada iernii sa vezi numai ce savuros e si consumi si compoturile din camara :).

Oricum deduc ca nu ramai cu nici un szfant in buzunar ca profit ca nu ai cum la ce ingrediente trebuie sa folosesti. Fii fata inteligenta si trage in spre binele si buzunarul tau pentru ca garantez eu ca nici un client nu va trage in spre binele tau...lui sa-i fie bine numai. Pe el nu-l intereseaza nici de ai durmit 1 ora noaptea sau ca ai durmit 8 oricum el va zice un simplu waw in cel mai fericit caz :rolleyes:

Nu stiu ce preturi practici si nici nu ma intereseaza insa eu pentru astfel de torturi as lua minim 70 ron (asta ar fi promitia de incepator :angry: ) apoi sigur as merge cu 100 ron.

Trage in spre binele tau ca vad ca esti mana larga si tu tragi in spre binele clientilor :).

#6527 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 16 March 2011 - 09:23 AM

Yoyo tu ai dreptate si eu procedez la fel,cat se poate de putin bag in tort numai ca clientul nu apreciaza mereu ca nu folosim prafuri si face comparatie cu cofetaria unde preturile pot fi de la 30-55/kg dar si eu fac la fel ,mai bine nu ma apuc decat sa fac munca moca.La tortul castel am lucrat de la 6 dimineata numai la ornat si la 12 cand a venit sa il ridice inca nu era gata ,l-am dat dar tot as mai fi vrut sa ii fac cate ceva.Cine apreciaza cat muncim noi la un tort ?Eu una fac pretul si in functie de modelul cerut si complexitatea decorarii nu numai de compozitia tortului.Dar cine stie poate Dana cere suficient pentru munca depusa.

#6528 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 16 March 2011 - 09:34 AM

Vezi postareaCLAUDIA, la 15 March 2011 - 06:49 PM, a spus:

Va multumesc mult pt urari fetelor.Si ca rasplata.....o sectiune.Atasament jpg1.jpg

La multi ani, Claudia! Multumim pentru sectiune!

#6529 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 16 March 2011 - 09:40 AM

Felicitari ,Gloxinia, Dana3262, Marinaemy!
Fetelor, apropo de costuri... ce fel de ciocolata folositi, de vi se pare ieftin mousseul de ciocolata? Eu lucrez doar cu Primola, 7 ciocolate intr-un tort de 2,5kg, nedecorat.

#6530 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 16 March 2011 - 09:42 AM

Meda, ti-ai facut botezul! De acum incolo sa vezi ce usor va fi!

#6531 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 16 March 2011 - 10:11 AM

Nu ma poate ajuta nimeni cu guma arabica pentru pasta de zahar ,pe care o pot folosi?

#6532 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 16 March 2011 - 10:12 AM

Sorenn,Vrabiuta,Cristinel si Panciu multumesc fetelor de aprecieri!
Am spun despre figurine ca sunt din plastic .
Cristinel eu folosesc ciocolata Laura cu lapte care e foarte buna pentru ganachecosta doar 1.8-2 lei maxim prin marketuri

#6533 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 16 March 2011 - 04:31 PM

Vezi postareacristinel, la 16 March 2011 - 09:40 AM, a spus:

Fetelor, apropo de costuri... ce fel de ciocolata folositi, de vi se pare ieftin mousseul de ciocolata? Eu lucrez doar cu Primola, 7 ciocolate intr-un tort de 2,5kg, nedecorat.


Pai draga mea, Primola folosesc doar pentru familie :floare: exista acum la kaufland ceva cioco da nu-i stiu numele cu 1 leu (0.95 cred mai exact) :D si asa mananca lumea. Tu ai impresie ca ei vor sesiza ca e cu milka sau cu alta...la penny parca mai sunt ieftine si Galactic care acum are pretul mai mare e 1.3 ron cred.

Acum citesc tot 7 cioco da la ce folosesti atatea?
Doar daca vrea cineva mousseuri diferite atunci fac cu cioco de 3 feluri dar de pun cioco numai si pasta va fi exagerat de dulce tortul de aceea le recomand crema de iaurt sau mousse de fructe :floare:.

Marinaemy eu am folosit la pasta tylose powder si o face elastica pasta dar se usuca foarte greu.

#6534 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 16 March 2011 - 11:03 PM

Fetelor, în primul rând, mulţumesc pentru aprecieri! :headbang:
În al doilea rând… m-aţi omorât!!!
În al treilea rând vă răspund dincolo! =))
dana

#6535 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 17 March 2011 - 01:48 PM

:angryfire: Pentru toate si felicitari pentru torturi. Eu am facut unul pentru astazi, blat cu nuca si crema de mascarpone ,portocale si ciocolata alba si acoperit cu plastelina de ciocolata.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-418-13003624278799.jpg

#6536 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 17 March 2011 - 01:53 PM

Vezi postareaMiny, la 17 March 2011 - 01:48 PM, a spus:

:angryfire: Pentru toate si felicitari pentru torturi. Eu am facut unul pentru astazi, blat cu nuca si crema de mascarpone ,portocale si ciocolata alba si acoperit cu plastelina de ciocolata.
Atasament DSC03338-1.JPG



Miny foarte frumos tortul tau ,parca deja simt mirosul de primavara!

#6537 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 17 March 2011 - 02:21 PM

Miny, ce frumos e! Cum ai facut florile din spate? Si ce inant e!!! SAu mi-i se pare? Oricum este foarte frumos tot: culoarea, aspevtul, decorul... Felicitari!

#6538 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 17 March 2011 - 02:46 PM

Vezi postareapunticu, la 17 March 2011 - 02:21 PM, a spus:

Miny, ce frumos e! Cum ai facut florile din spate? Si ce inant e!!! SAu mi-i se pare? Oricum este foarte frumos tot: culoarea, aspevtul, decorul... Felicitari!



Daca te referi la florile albastre din spate acelea nu sunt facute de ea ,a pus o fata de masa sau ceva de genu cu flori brodate,dar cel mai bine sa ne spuna Miny.

#6539 Useril este offline   sorenn 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Locationsuceava

Postat 17 March 2011 - 03:12 PM

[quote name='Miny' date='17 March 2011 - 01:48 PM' timestamp='1300362503' post='82126']


foarte reusit tortul ,modelul il am si eu in plan de mult da inca nu sa ivit ocazia sa-l fac ,floricelele sunt superbe

#6540 Useril este offline   Amorasa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 17 March 2011 - 06:18 PM

Ei buna seara! Nu am mai intrat in ultima saptamana, nu am mai comentat,m nu am mai facut nimic:)) Am avut asa o stare mai proasta, cred ca din cauza primaveri.... Dar sa mai pun si eu trei tortulete. Doua dintre ele sunt din amandina, altul este pandispan cacao cu crema ciocolata lapte. Altul diplomat cu fructe padure cu crema de ciocolata lapte. Acum ma duc sa caut imagini cu aperitive ca vine ziua lui fimiu::floare:) si am doar o zi sa fac tortul, aperitivele..... Facem trei anisori, in scurt timp ne ducem la gradinita. Vai ce emotii am eu! Gata v-am facut capul mare :floare:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-769-13003785694121.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-769-13003785742118.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-769-13003785893104.jpg


Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi