Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#661 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 26 January 2010 - 12:29 PM

Torturile mele de sambata,
un tort de ciocolata pentru un pescar...

Imagini atasate

• Imagine atasata: 373_5c3986bd58c1748cff9f076f8fc3991a.jpg

#662 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 26 January 2010 - 12:38 PM

...si cum a fost ziua cumnatului meu ,am zis sa fac tortul balerina a lui Cali ,doar ca deasupra nu am pus numai picioarele ,am pus toata gagica :D
Tortul are mousse de ciocolata ,mousse de piersici si in plus am mai pus eu un mousse de ciocolata alba .
Pe margine am facut triunghiuri din ciocolata ,pentru d-ra de deasupra am scos desenul pe foaie de copt si am dat cu pensula cu ciocolata topita dupa contur;am dat doua straturi de ciocolata ca sa fiu sigura ca nu se rupe,dupa ce am implantat-o in tort am facut rochitza din frisca.
[attachment=4]b.jpg[/attachment
[attachment=3]c.jpg[/attachment]
Imagine atasata: 373_489ed532fdf1b558a910dd79329eaf9d.jpg
Imagine atasata: 373_5e7ef0b1d90bc7a4dd9ffb1fa9d9351c.jpg
Imagine atasata: 373_392ba6d0fde94d5667ef2f56ba761be7.jpg

Imagini atasate

• Imagine atasata: 373_ef021f78bfa71e2c6b6b93e849773adf.jpg
  • Imagine atasata: 373_cc8b5e425ba207332cd2e6021deee20c.jpg

#663 Useril este offline   taylor 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 26 January 2010 - 12:43 PM

Lissa a spus:

...si cum a fost ziua cumnatului meu ,am zis sa fac tortul balerina a lui Cali ,doar ca deasupra nu am pus numai picioarele ,am pus toata gagica :D
Tortul are mousse de ciocolata ,mousse de piersici si in plus am mai pus eu un mousse de ciocolata alba

imi place foarte mult cum ti-a iesit.felicitari Lissa :D
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#664 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 26 January 2010 - 01:12 PM

Arata suuuper balerina :D si cremele etajate.... :D ...si eu mananc conopida fiarta :roll:

#665 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 26 January 2010 - 01:14 PM

MIMI a spus:

Am facut un tort pentru o viitoare mamica-blat simplu si crema diplomat Lissa :D

Visez si eu sa am ocazia sa fac asa tortulet. Ti-a iesit asa draguuut :D

#666 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 26 January 2010 - 01:18 PM

mamistef a spus:

Am indraznit si am facut si eu primul meu tort-carte,de ziua tatalui meu,e amandina Lissei :D

L-am ornat in mare,mare graba azi dimineata,de aici si defectele(semnul de carte-snur inegal, paginile necizelate,trandafirul facut cam din topor) :D

Ce scris frumooos :D , eu mai am de facut caligrafie :D .

In w-e o sa ma distrez cu " cartea " si o sa mai trag cu ochiul la tine :D .

#667 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 26 January 2010 - 01:21 PM

dani_ela a spus:

sa va arat ce m-a chinuit pe mine ieri (v-am zis ca mi-am iesit din mana,nu?) .alaturi de tort este poza pe care a trebuit sa o copii.zic eu ca a iesit pana la urma, dar funditele s-au inmuiat cand le-am pictat ,si vrand eu sa sa usuce mai repede ,le-am scos afara in balcon...oups! greseala! s-au inmuiat teribil ,si a trebuit sa-l predau clientei cu ghemotoace de folii .

Am crezut ca ce e in spate e oglinda :D . Bravo!
Nu stiu de ce ti s-au muiat...nu ai putut face de-a dreptul din pasta neagra de pe tort?

#668 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 26 January 2010 - 01:28 PM

Mimishor - in masinute ai tot blat si creme? E ceva munca sa le sculptezi asa :D :D

Oana-Cristina si Doriana - ce torturi de delicate! :D :D

Mamistef - ti-a reusit un super roz...si floricelele si capsunicile :D

#669 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 26 January 2010 - 01:28 PM

Fetelor , ce de minunatii !

Cecilia , la cum arata sectiunea tortului cred si eu ca s-a cerut a doua feliuta . Vorba Gloxiniei si eu as fi cerut . :D

Mimi , fain tort pentru ''burticuta'' . Perfect ti-a iesit . E bun pentru insiratie . :D

Stefania , sa-ti traiasca tatal , sa fie sanatos si sa petreceti inca multi ani impreuna . Ti-a iesit faina cartea , cu toate micile imperfectiuni pe care le vezi tu . :D Oricum , scrisul e perfect , tre` sa iau lectii de la tine . :D

Lissa , ca de obicei , cand vad torturile tale , raman fara cuvinte . Perfecte , e putin spus . :D Cel cu pescarul e foarte, foarte frumos . Poate ne dai ceva detalii , cu ce e ornat , frisca ? (sper ca nu te-ai suparat pe mine ca am descris tehnica tortului cu varfurile intoarse , am zis ca poate incearca si alte fete) . :D Sectiunea tortului Balerina e ... :D

Snej , sa-ti ajute Dumnezeu , sa vina ocazia pentru un astfel de tort . :D

Va doresc tuturor o zi minunata . :D
mama de fete cucuiete Imagine postata

#670 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 26 January 2010 - 01:43 PM

Lissa,iti multumesc mult de tot pentru aprecieri,si mai ales pentru sfaturi!da,tin mine bine cum ai prezentat metoda realizarii unui tort-carte,cu acel decupaj usor in mijloc,insa insiropasem atit de tare amandina,incit m-am temut sa nu se dezintegreze inainte de a o imbraca in pasta de zahar :D iti multumesc pentru incurajarii :D :D :D Torturile tale snt minunate,ti-am mai spus-o si o s-o spun de cite ori am ocazia ca esti un model minunat pentru mine ,si tare suntem norocoase ca esti atit de generoasa cu sfaturile!!
Torturile le-am admirat si dincolo(in tacere),balerina e minunata,triunghiurile sunt atit de perfecte si de efect,pescarul nu mai spun,si scrisul...of,scrisul!ce spuneati voi ,snej si Doriana,despre scrisul meu?Doamne,mi se pare atit de copilaresc :oops: va multumesc mult,insa eu nu-s deloc multumita de scrisul meu :D

inca o data, :D pentru aprecieri,si cel mai important... :D :D :D pentru atmosfera de aici {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" />

#671 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 26 January 2010 - 01:47 PM

snej a spus:

dani_ela a spus:

sa va arat ce m-a chinuit pe mine ieri (v-am zis ca mi-am iesit din mana,nu?) .alaturi de tort este poza pe care a trebuit sa o copii.zic eu ca a iesit pana la urma, dar funditele s-au inmuiat cand le-am pictat ,si vrand eu sa sa usuce mai repede ,le-am scos afara in balcon...oups! greseala! s-au inmuiat teribil ,si a trebuit sa-l predau clientei cu ghemotoace de folii .

Am crezut ca ce e in spate e oglinda :D . Bravo!
Nu stiu de ce ti s-au muiat...nu ai putut face de-a dreptul din pasta neagra de pe tort?

:D ce ma bucur ca ai crezut ca-i oglinda!!! mi-o trecut supararea pe tort (nu pe mine :D ) ca m-o chinuit oleaca. pai funditele au fost facute din aceeasi pasta-si vopsita (si panglicuta de la baza a fost pictata ,dar nu m-a deranjat ca s-a inmuiat ca am lipit-o pe tort)

#672 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 26 January 2010 - 02:58 PM

Mamistef, fiecare suntem nemultumite de ceva, asa progresam, e normal. Insa tu chiar ai scris frumos.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#673 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 26 January 2010 - 03:36 PM

multumesc de aprecieri Gloxinia si Dorina
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#674 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 26 January 2010 - 03:45 PM

Dragele mele nu pot decat sa va felicit :lol: ,de fiecare data reusiti niste torturi minunate,sa va dea Dumnezeu sanatate sa realizati tot ceea ce va propuneti si sa va rasplateasca bunatatea cu care ne dati si noua sfaturi.
1.Ceci imi place cum ti-a iesit tortul "carte",si mie mi-i se mai intampla sa raman fara "tencuiala" la cate un tort ,iar sectiunea e =)) ...dementiala!Musai sa incerc si eu blatul asta "exotic"!
2.MIMIsor ce faina"burtica" si reala ,ca i-ai pus un buric... =)) ,asa mi-i se vedea si mie buricu' cat am fost gravida(si io tot imi puneam leucoplast , sa stea putin mai in interior,dar...n-a tinut)!Tu, ce ai folosit ,ca "buric"?haios tort ,dar si elegant =)) .
3.Mamistef imi place tare mult cartea ta.De cand mi-am programat-o si eu dar ...parca n-am curaj.Cam cat de mult ai insiropat blatul?Cata pasta intra la o carte? :cheers:
4.Lissa ,ca de obicei torturile tale ne smulg un zambet de admiratie! =)) =)) Fericit pescar!Iar tortul pt. cumnatul tau ..m-a dat gata.Sectiunea ..arat ... de vis (ai insiropat blaturile?daca da,cu ce,te rog?)imi place cum decorezi cu bucatile de cioco' pe laterale.Te rog, imi poti spune aprox. cam cata cioco' ti-a trebuit pt.triunghiuri?
Sper ca nu am omis pe nimeni,inca odata felicitari pt. torturile frumoase!
P.S: de vreo 2 luni am iesit cu sotul intr-o seara la o cofetarie!(.. :o .stati ...nu dati cu pietre...nu prea fac de-astea dar aveam bona la pitici si am zis sa ne relaxam un pic,adica eu cu al meu sot.) Am ales una dintre cofetariile renumite din Cluj,ne-am asezat frumooos la masa am comandat niste "etichete", ca nu mai intalnisem acele denumiri de prajituri dar aratau "ca de casa" facute ;si pana am astepatat servirea,mi-am aruncat ochii prin "cataloagele de nunta",si ... :cry: vreau sa spun ca aveau niste "tentative" de torturi... ,aia ca aia, dar niste scoruri...deci ,cu mana pe inima va spun ca sunteti cu mult ianintea celor de la cofetarii(si aici nu vreau sa supar pe nimeni),ah?! cum au fost "etichetele",bunicele,adica duuulci ,aceeasi crema doar ca difera blaturile!Din punctul asta de vedere am ramas ,totusi cu un "gust amar",pt. ca se putea mult mai bine ,dar ... :D ca eu am de unde invata, sa fac prajituri si torturi si delicioase dar si aspectuoase. =)) .Imi cer scuze daca am plictisit pe cineva , sau daca am suparat .Va multumesc. =))

#675 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 26 January 2010 - 05:16 PM

Lissa ca de obicei. Torturile sunt de vis. Iar balerina, hmmmmmmmmmmm balerina. Tare ma tenteaza si e mine. Musai sa caut un pretext =))

O sa va arat cu ce m-am distrat in we. Am avut initial 2 torturi de facut, care au devenit...5 =)) Adica 2 la comanda si 3 la neamuri si pretini =))
Sa incepem:
O chitara pentru baietelul unei prietene.A zis crema de cioco ornat cu frisca. Avand experienta celeilalte chitari in spate de data asta am trisat si l-am ornat cu posul :lol: A mers muuult mai iute.

Imagine atasata: 71_3f32737675a8ae9fc73809ed4460abbc.jpg

Al doilea a fost pentru un coleg de a lui Andrei, baiatul a zis ca vrea o intalnire intre pamanteni si extraterestri, o intalnire pentru a face pace.
Imagine atasata: 71_2fe1bfb39fe21fe4db92a97ba0b93b0c.jpg

Deci chestia argintie e nava spatiala, da? Nu palarie =)) Ca nu vreau sa imi aud vorbe la proces. =)) A fost blat negressa crema de iaurt cu capsuni.

A urmat tortul matusii mele, de ziua ei si a unirii =))

Imagine atasata: 71_c8b572218fa8362a0726796211d04fd5.jpg

Acelasi blat negresa, crema de iaurt cu coacaze si afine.Familia matusii mele are o problema marecu albastrul. Au casa, gardul si acoperisul albastru =)))) Deci tortul cum putea fi? :D

Apoi pe duminica un tort la comanda. S-a vut asa: crema de cioco si lamaie, imbracat in frisca. decor cat mai simplu. Hmmmm. Asta iesit:
Imagine atasata: 71_51e3bbb8797cfa35cf8b31316947eb4c.jpg

Se putea si mai bine, stiu, nu am nici o scuza. :cry:

Si ultimul dar nu cel din urma, tortul pt socrul meu:

Imagine atasata: 71_3c63512b2b305257ff55bfbccfa2c2ab.jpg

interiorul este identic cu al matusii, caci le-am facut deodata :o La decor, m-am blocat, n-am mai stiut ce sa fac. Asa ca dupa ce l-am terminat i-am mai pus niste M&M rosii, sa il inveselesc :o Oricum l-am halit noi si a fost foarte bun. :o

:cheers:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#676 Useril este offline   taylor 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 27 January 2010 - 08:49 PM

gloxinia,ce frumoase torturi ai facut. imi place cel cu chitara :) felicitari :floare:
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#677 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2010 - 08:54 PM

Anca_B a spus:

1.Ceci imi place cum ti-a iesit tortul "carte",si mie mi-i se mai intampla sa raman fara "tencuiala" la cate un tort ,iar sectiunea e :floare: ...dementiala!Musai sa incerc si eu blatul asta "exotic"!

multumesc
incearca-l ca e fff fain

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#678 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2010 - 08:58 PM

gloxinia a spus:

Lissa ca de obicei. Torturile sunt de vis. Iar balerina, hmmmmmmmmmmm balerina. Tare ma tenteaza si e mine. Musai sa caut un pretext :D

O sa va arat cu ce m-am distrat in we. Am avut initial 2 torturi de facut, care au devenit...5 :D Adica 2 la comanda si 3 la neamuri si pretini :D
Sa incepem:
O chitara pentru baietelul unei prietene.A zis crema de cioco ornat cu frisca. Avand experienta celeilalte chitari in spate de data asta am trisat si l-am ornat cu posul :D A mers muuult mai iute.

Al doilea a fost pentru un coleg de a lui Andrei, baiatul a zis ca vrea o intalnire intre pamanteni si extraterestri, o intalnire pentru a face pace.

Deci chestia argintie e nava spatiala, da? Nu palarie :) Ca nu vreau sa imi aud vorbe la proces. :D A fost blat negressa crema de iaurt cu capsuni.

A urmat tortul matusii mele, de ziua ei si a unirii :D

Acelasi blat negresa, crema de iaurt cu coacaze si afine.Familia matusii mele are o problema marecu albastrul. Au casa, gardul si acoperisul albastru :))) Deci tortul cum putea fi? :D

Apoi pe duminica un tort la comanda. S-a vut asa: crema de cioco si lamaie, imbracat in frisca. decor cat mai simplu. Hmmmm. Asta iesit:

Se putea si mai bine, stiu, nu am nici o scuza. :cry:

Si ultimul dar nu cel din urma, tortul pt socrul meu:

interiorul este identic cu al matusii, caci le-am facut deodata :D La decor, m-am blocat, n-am mai stiut ce sa fac. Asa ca dupa ce l-am terminat i-am mai pus niste M&M rosii, sa il inveselesc :D Oricum l-am halit noi si a fost foarte bun. :D

:floare:

foarte frumoase torturi si f reusiti trandafiri din frisca, imi plac mult
luna care vine ma bate gandul sa fac un tort in forma de chitara pt sot ca ii place sa cante la chitara
sper sa reusesc sa fac ceva frumos, daca nu ma razgandesc pana atunci

#679 Useril este offline   Misha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Locationtimisoara

Postat 28 January 2010 - 12:27 AM

am mai facut si eu niste tortulete
primele doua sunt cu mac si crema de frisca cu vanilie
al treulea e cu frisca si ciocolata
si ultimul cu crema de zahar ars

Imagini atasate

• Imagine atasata: 118_a9fef0154916505efd9b49b1c1c8cde7.jpg
  • Imagine atasata: 118_4f38af2e94b943eaba17c9b3684e4a33.jpg
  • Imagine atasata: 118_14a56811ec303b82130964152f4142a3.jpg
  • Imagine atasata: 118_b98132a06f898a8fafb9eeacf13a83b4.jpg
  • Imagine atasata: 118_94df6a5d1e25ddee2dc87ec6922c9caa.jpg

Imagine postataImagine postata

#680 Useril este offline   Misha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Locationtimisoara

Postat 28 January 2010 - 12:32 AM

si ultimul meu tort pt bubburuza mea care a implinit un anisor
primul meu tort printesa de care fara nici o urma de modestie pot spune ca sunt tare mandra

Imagini atasate

• Imagine atasata: 118_baaa34d2df32fb72db20276c10ccab25.jpg
  • Imagine atasata: 118_9f5c6a6213a292d605b478078200a4e4.jpg
  • Imagine atasata: 118_6ee8d3f550bc0c3df46f654671834768.jpg
  • Imagine atasata: 118_6b200d28beacadc7a821c8f3be5e0a9a.jpg
  • Imagine atasata: 118_38e5aa47968c7ef7216961970198a975.jpg

Imagine postataImagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33