Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 341
  • 342
  • 343
  • 344
  • 345
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6841 Useril este offline   Anomiss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMicul Paris

Postat 19 April 2011 - 02:37 PM

Luminish, broscuta e preferata mea! e dulceee foc!
"If you can't feed a hundred people, then feed just one" Mother Teresa

#6842 Useril este offline   Anomiss 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMicul Paris

Postat 19 April 2011 - 02:43 PM

Vezi postareamonatibi, la 17 April 2011 - 11:05 PM, a spus:

buna seara!in primul rind flicitari pentru torturile frumoase pe care le faceti,dar cum reusiti ca eu iar am dat-o in bara ....nu reusesc deloc sa suprapun balturile unul peste altul ....cum faceti voi ,pe ce le puneti sa le puteti aseza?alta prostie cred eu ca insiropez pre mult si cred ca mai grabesc si lucrurile...intr-o zi il fac pe tot si poate nu le las suficient timp. cu ce imbracati voi tortul inainte sa puneti pasta ?(inafara de unt ,nu ne place).tortul l-am facut dupa un model de aici ,de pe forum....crema este de iaurt si fructe,dar sa va


eu am facut pana acum doar 2 torturi suprapuse si am facut asa, in baza blatului de jos am introdus bete de frigaruie taiate pe inaltimea blatului si introduse in mijloc, pentru a sustine blatul de deasupra, pus pe un carton exact cat e el ca diametru. si sta f bine, nu se vede nimic. daca ai un tort mai greu si mai mare poti folosi de la hornbach, brico niste bete de lemn, mai grosute pe care le tai cu un cutit fierastrau pe dimensiunea dorita. si blatul il poti unge cu gem , frisca sau chiar putina crema pe care o opresti in frigider. sper sa iti fie de folos
"If you can't feed a hundred people, then feed just one" Mother Teresa

#6843 Useril este offline   Dagmar 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 30-March 11
  • LocationAlba Iulia, Romania

Postat 19 April 2011 - 05:24 PM

Sorenn, printesa-i super, la faldurile rochitei, ai umplut cu ceva dedesupt, adica i-ai dat intai la blat forma cu fald, si dupa aia ai imbracat-o? :appl:

#6844 Useril este offline   Dagmar 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 30-March 11
  • LocationAlba Iulia, Romania

Postat 19 April 2011 - 05:26 PM

Fetelor, de unde va luati voi menta ptr. creme?Aici nu gasesc esenta de menta nicari, si chiar mi-ar place un pic de ganache de ciuco cu menta!

#6845 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 19 April 2011 - 05:28 PM

Fetelor sunt harnicute foc ! Soren foarte frumoase torturile tale , felicitari!
Anca.. iar te-ai pus pe treaba , ai venit cu o gramada de torturi, unul mai frumos ca altul!
Miny, frumos buchetul tau de trandafiri..
Sa ma ierte ceele pe care le-am uitat neintentionat.. asa-mi trebuie daca intru mai rar...nu pot raspunde la fiecare si ... mai uit ...
Va pup si va doresc spor la treaba! :appl:

#6846 Useril este offline   sorenn 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Locationsuceava

Postat 19 April 2011 - 07:44 PM

Vezi postareaDagmar, la 19 April 2011 - 05:24 PM, a spus:

Sorenn, printesa-i super, la faldurile rochitei, ai umplut cu ceva dedesupt, adica i-ai dat intai la blat forma cu fald, si dupa aia ai imbracat-o? :angryfire:




faldurile sunt simple din pasta ,unde sunt ridicate sunt goale asa pot sa le formez unde vreau si cite vreau ,sta pasta foarte bine si nu aluneca pentru ca partile adincite se lipesc foarte bine de tort
Fetelor multumesc frumos :pupic:

#6847 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 19 April 2011 - 08:04 PM

Vezi postareaAnomiss, la 19 April 2011 - 10:30 AM, a spus:


Anca_B imi place mult tortul pt bridal shower! ma uimiti fetelor!



Anomissmultumesc mult!E primul tort de acest gen!Pana la urma te-ai descurcat ff bine cu tortu' buclucas "de post"!

Vezi postareadani_ela, la 19 April 2011 - 01:10 PM, a spus:


anca- wow ! si rochia de mireasa imi place !!! ai folosit forma aceea ca de savarina ? ca asa pare . cum ai reusit sa o ungi asa bine cu unt , ca la mine se vede tare urat cand pun pasta de zahar ! de asta am si renuntat sa o mai folosesc



Danutzo draga,tortu' asta mi-o dat niste emotii...a fost un tort la crae i-am pus pasta de 3 ori!E primul record de acest gen!Mi-am luat acesata tava gen savarina sau guguluf,anu' trecut de ziua mea,si abia anu' asta am fcaut prima data data un tort in ea!Tortu' a fost diplomat cu fructe si cand am pus prima data pasta imi transpareau fructele prin ea,asa ca am dat-o jos ,am intins-o mai gros si iar am pus-o ,dar tot nu-mi placea ceva,si iar am dat-o jos si i-am pus "broderia" de la Wilotn!Stiu ca o folosesc mult ,dar m-am indragostit de ea si imi usureaza mult munca!Tortu' l-am uns cu un strat subtire de unt,pt ca nu mi-i se lipea de crema.La ce te referi cand spui ca ai renuntat s-o mai folosesti?a,si am mai inaltat un pic tortul initial,cu inca un "tort" montat intr-un bol mic,pt ca sa nu fie foarte disproportionat manechinu si rochia!Apropo:manechinu' ii papusa de la Lb ,"amputata" si "decapitata" :angryfire: ma gnadeam ca daca fac eu un bust din pdz sa nu fie prea greu si sa prabuseasca "rochia"


Vezi postareavrabiuta, la 19 April 2011 - 05:28 PM, a spus:


Anca.. iar te-ai pus pe treaba , ai venit cu o gramada de torturi, unul mai frumos ca altul!



Vrabiutzomultumesc muuult! :pupic: Dar tu ce mesteresti?Hai la "rampa" sa vedem si noi!

#6848 Useril este offline   simonique 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-February 11

Postat 20 April 2011 - 10:11 AM

Sorenn, torturile tale sunt ca de obicei minunate!
Anomiss, super ursuletzul, felicitari!!
Miny, cat de frumos e cosuletzul!
Izuk, mie imi place cum ti-au iesit narcisele chiar dak le-ai facut prima oara...mie florile mi se par asa greu de facut :angryfire:
Mihaela-Hotea, cred ca sarbatoritii au fost incantati de tort, tine-o tot asa!
Elena-est, un tort vesel, imi plac culorile!
Monatibi, nu te descuraja, treptat o sa vezi ca o sa fie din ce in ce mai bine, vei descoperi din ce in ce mai multe secrete si atunci vei fi multumita...referitor la problemele tale, nush dak am inteles bine, te referi ca nu poti suprapune straturile perfect si pe margini nu sunt egale?

#6849 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 20 April 2011 - 10:12 AM

Fetelor sunt minunate torturile voastre felicitari tuturor!
In ultima perioada nu am mai avut timp sa intru decat pe fuga,atat cat sa vad ce frumuseti realizati.
Am si eu cateva torturi


Tort castel Katarina
pentru ziua unei fetite de 4 ani

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-594-13032853186839.jpg


Tort castel Cenusereasa
pentru turta unei fetite de un anisor

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-594-13032859599856.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-594-13032860051599.jpg

Ambele au blat dobos italian ,ganache de cioco cu lapte si menta,mousse de visine,unul ornat cu pasta de zahar,unul cu pasta si frisca

Tort pentru ziua mamei mele


Imagine atasata: monthly_04_2011/post-594-13032868134669.jpg

Acesta este tort de biscuiti acoperit cu ciocolata

#6850 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 20 April 2011 - 11:26 AM

VREAU SA UREZ TUTUROR

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-594-13032915490996.gif


Fie ca Lumina Sfanta a acestei mari sarbatori sa-ti calauzeasca pasii, sa iti aduca sanatate si fericire care sa dainuie vesnic in preajma ta! Un Paste fericit alaturi de cei dragi!



Imagine atasata: monthly_04_2011/post-594-13032915690375.gif

#6851 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 20 April 2011 - 01:08 PM

superbe torturi,felicitari!
numai mie nu-mi ies asa de frumoase :angryfire: :pupic: :pupic:

#6852 Useril este offline   silviaanamaria 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 21 April 2011 - 01:31 PM

ultimul meu tort:
compozitie diplomat.Imagine atasata: monthly_04_2011/post-1076-13033854326866.jpgImagine atasata: monthly_04_2011/post-1076-13033854417973.jpgImagine atasata: monthly_04_2011/post-1076-13033854676121.jpgImagine atasata: monthly_04_2011/post-1076-13033854799333.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-1076-13033854514677.jpg


#6853 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 21 April 2011 - 05:26 PM

Vezi postareasimonique, la 20 April 2011 - 10:11 AM, a spus:

[
Monatibi, nu te descuraja, treptat o sa vezi ca o sa fie din ce in ce mai bine, vei descoperi din ce in ce mai multe secrete si atunci vei fi multumita...referitor la problemele tale, nush dak am inteles bine, te referi ca nu poti suprapune straturile perfect si pe margini nu sunt egale?

imbrac prmul blat cu pasta ,apoi pe al doile si cind sa le pun unul peste altul il rup in timp ce il manevrez....am uns tortul cu frisca inainte de a pune pasta si bine inteles ca sa imuiat,crapat prin unele locuri.nu am poza ca nu am facut,oricum am mascat cu bordura.
mai vroiam sa intreb daca este necesara neaparat gelatina la crema de iaurt si fructe ca nu stiu ce am facut dar am simtit bucatele de gelatina prin crema....oare nu am incalzit-o eu bine.....,
nu ma dau batuta,ca vreau sa fac tortul de mot al baiatului,nu mai vreau de cofetarie....

#6854 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 21 April 2011 - 07:47 PM

Intru si eu rapid , rapid sa va felicit si sa va arat ultima mea "creatura"...tortul sultanului cu un blat in plus fata de reteta originala si anume cel superior.

De sus...
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-1066-13034076190719.jpg

Din lateral...
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-1066-13034076425139.jpg

Si un detaliu care-mi place mie tare :toothy9;


Va-m pupat pe toate si profit de ocazie sa va doresc Paste fericit , multa lumina in casa si in suflete.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-1066-13034075990433.jpg


#6855 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 23 April 2011 - 01:33 PM

marinaemy- cum ai facut turnuletele la castel ? tare imi plac cum au iesit !!!!
silviaanamaria- ce flori frumoase !!!!! le-ai asezat atat de inspirat , incat au transformat doua torturi dreptunghiulare simple ,in ceva special !!!
alinus- foarte elegant tortul !!! imi plac trandafirii, imi place buchetul !!! superb ! cum l-ai facut ? ai vreun tutorial ceva? tare mi-ar place sa stiu sa fac si eu :pupic:

#6856 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 24 April 2011 - 03:42 PM

Buna, fetelor!!!
Am cam chiulit in ultima perioada de pe aici, dar sa stiti ca am mai aruncat cate un ochi sa vad ce ati mai facut. Stiu ca nu e frumos, dar va felicit in grup pentru torturile pe care le-ati facut. Nici eu nu am stat degeaba,am facut foarte multe torturi in ultima perioada, unele mai reusite, altele mai putin reusite, dar asta e. Acum va inteleg perfect cand spuneti ca vi-ati fi dorit sa aveti mai mult timp pentru finisari, pentru ca asa am fost si eu in ultima perioada. Cu regrete in suflet va spun ca in aceasta saptamana am mai pierdut un om deosebit, bunicul sotului, lucru care ne-a dat peste cap din toate punctele de vedere.
Si ca sa nu uitam Hristos a inviat!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036521940677.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036522029459.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036522137938.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036522248466.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036522345189.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036522442246.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036522523748.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036522603221.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036522884224.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036523022393.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036523186255.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036523464691.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036523646334.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036523804125.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036524513986.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036524709327.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-1303652512671.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-739-13036525338872.jpg


#6857 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 24 April 2011 - 06:13 PM

Hristos a Inviat!
Punticu felicitari pentru "cascada" de torturi unul mai frumos ca celalalt, felicitari tuturor.
Alinus superb tortul tau trandafirii par atat de reali, felicitari.Si pentru ca nu am stat nici eu in acest sfarsit de saptamana am facut si eu cateva torturelete.
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-418-13036612776646.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-418-13036612882588.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-418-13036613048847.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-418-13036613311093.jpg
Blat de nuca, crema de cicolata cu nuci caramelizate si coniac si crema chantily cu bucati de ananas (ultimele 2) Al doilea aceleas creme numai ca am flosit blat de nuca si blat kinder, iar la primul blat cacao si crema de cicolata si rom.


#6858 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 24 April 2011 - 07:31 PM

Hristos a inviat!
Mama ce de frumusetiiiiiiiii! Punticule esti exceptionala, superbe torturi!
Alinus.. felicitari pentru frumosul aranjament floral !
Silvia foarte frumos tortul tau de majorat si grozava ideea cu paharele! spune-mi te rog, paharele direct pe blat ? nu s-a facut .. gaura .. nu s-au lasat de la greutate?
Marina si torturile tale cu castele sunt foarte reusite , felicitari!

Daca am uitat pe cineva imi cer iertare , va felicit si va doresc sarbatori fericite in continuare, alaturi de cei dragi!

#6859 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 25 April 2011 - 11:18 AM

 dani_ela, la 23 April 2011 - 01:33 PM, a spus:

marinaemy- cum ai facut turnuletele la castel ? tare imi plac cum au iesit !!!!
silviaanamaria- ce flori frumoase !!!!! le-ai asezat atat de inspirat , incat au transformat doua torturi dreptunghiulare simple ,in ceva special !!!
alinus- foarte elegant tortul !!! imi plac trandafirii, imi place buchetul !!! superb ! cum l-ai facut ? ai vreun tutorial ceva? tare mi-ar place sa stiu sa fac si eu :violent1:


Multumesc mult. Nu am nici un tutorial ,nimic. Am mers doar pe ideea clientei, care-si dorea un tort elegant , cu trandafiri , pentru ziua fiicei ei care a implinit 18 ani. Eu primesc rareori detalii despre cum sa fie tortul... Aici se vede mult ampreta personala, asa mi l-am imaginat :occasion14:)

#6860 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 25 April 2011 - 11:22 AM

Punticu , waw ce de torturi ai facut,imi plac toate insa in mod deosebit cel cu trandafiri galbeni si inimioara, e foarte elegant si delicat.
Miny , Adevarat a inviat si felicitari pentru torturi , toate sunt frumoase si bine lucrate.

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 341
  • 342
  • 343
  • 344
  • 345
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi