Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 339
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6801 Useril este offline   simonique 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-February 11

Postat 14 April 2011 - 11:42 AM

Wooow, Natasha, ce ai facut tu acolo e opera de arta!! :toothy9;
Alinus, e tare simpatica masinutza ta, cred ca baietelul a fost tare incantat!Aaaa....si suuuuuper buchet!
Dan-Irinel, f frumoase cupcake-urile. Lucrezi asa ingrijit in ciocolata, inimoara arata impecabil!
Kiken, jos palaria pt macara, mie mi se pare tare greu de facut...cum ai facut schela? Nu s-a rupt?
Lisa, bine ai venit! Felicitari pt torturi, esti pe calea cea buna!Am tresarit cand am vazut Lisa, am crezut ca a aparut Lissa noastra, de care imi e tare dor! LISSAAAAAAA, TE ROG SA MAI TRECI SI PE LA NOI!
Liliana, tare simpatica este Kitty, sigur a fost o surpriza super dulce pt fetita!
Dani-ela, wowww, cate ai facut...si esti din ce in ce mai profi, mai ales la flori, felicitari sincere!
Doriana, imi place suuuper mult tortul tau de majorat...si eu astept raspunsul la intrebarile acelea!
Miny, dupa ce ca esti profesoara la flori acum ma innebunesti si cu figurine...superbe torturile...cate progrese fetelor!!!
Livia, frumoase torturi, ce culoare super ti-a iesit la cel cu BenTen!
Anomiss, tare delicat tortuletzul tau, imi place mult!

Fetelor, am facut si eu un tort in forma de ....fund =)) ...vi l-as arata, numai ca intai sa va intreb dak se poate sau e....rusinos =)) ?

#6802 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 14 April 2011 - 02:34 PM

Fetelor nu am stat nici eu degeaba:) Nu am mai putut intra sa comentez pentru ca am avut mult de munca la servici:( Compozitiile sunt cam aceleasi: crema de ciocolata, crema de vanilie, crema cu mascarpone, diplomat. Florile sunt de primavara, am facut o gramada de narcise:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_04_2011/post-769-1302784379421.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-769-13027843863431.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-769-13027843925447.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-769-1302784397386.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-769-13027844027085.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-769-13027844096642.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2011/post-769-13027844151382.jpg

#6803 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 14 April 2011 - 05:24 PM

Miny , frumoase torturi . cel verde e deosebit , si marginile imi plac mult . Florile tale ... sunt superbe .

Livia , cu intarziere , iti spun La multi ani , sa fii sanatoasa , iubita si apreciata de cei dragi .

Simona , pai trebuia sa le dai tu ceva lectii , daca ei nu te-au invata nimic ... tortuletul e frumos .

Natasha , tortul tau e deosebit . Florile par atat de reale . Suportul de tort e ... :wub:

Dan Irinel , superbe amandoua inimile . Poate ne spui secretul cum intinzi crema fara nici o cuta . Sunt sigura ca ai mai scris undeva cum faci crema asta in care imbraci torturile , dar nu gasesc acum . Pliiiiiiz , mai scrie o data ... :hug:

Amorasa
, frumoase torturi ai facut . Unul mai frumos ca altul , sa stii . Daca esti din Ro , te rog sa-mi spui ce ai lipit pe marginea tortului cu narcise albe , si galbene , si fundite din ceva material , sunt ca niste bumbi argintii , si de unde i-ai luat ... mersi .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#6804 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationOradea

Postat 14 April 2011 - 05:48 PM

Vezi postareaAlinus, la 12 April 2011 - 12:52 PM, a spus:

Vezi postareaDoriana, la 11 April 2011 - 07:23 AM, a spus:

Vin si eu cu cel pentru majorat :

Blat cu nuca , insiropt cu sirop de cioco , crema ganache si crema mascarpone , glazura lucioasa a Adrianei . :wub:

Buchetul respectiv avea un miros imbietor. Mi-a parfumat toata casa cateva zile bune :hug:

Doriana spelndid tortul tau. Permite-mi sa-ti pun si eu cateva intrebari.

1.Tortul l-ai montat direct pe suport?
2. Poti detalia siropul de ciocolata? Ce anume contine?
3.L-ai uns cu ceva dupa ce l-ai asamblat (cum ar fi unt) sau l-ai glazurat direct?
4. Cum l-ai glazurat, prin turnare fara sa mai atingi suprafata sau ai intins glazura cu o paleta? Glazura e perfecta...
5. Fluturii i-ai lucrat doar in cioco topita sau ai mai folosit si altceva?
6. Poti explica in cateva cuvinte tehnica realizarii fluturilor si a petalelor?

Sper ca nu te-am colpesit cu intrebarile mele, dar imi place mult tortul tau.Eu iti multumesc anticipat .

Imi cer scuze de intarziere , dar am fost tot la serviciu zilele astea si nu am avut timp de net .
1. Tortul nu l-am ornat direct pe suport , s-ar fi murdarit tot , si asa am avut asa emotii sa nu se intinda glazura ... Eu intotdeauna montez torturile invers , adica le montez intr-o cratita daca sunt rotunde sau in ceva tava pe care mi-am facut-o din carton , imbracate in folie alimentara . Pe urma pun un disc de carton si intorc tortul pe un gratar , il ung cu crema , apoi torn glazura dintr-o carafa , fara a tinge suprafata tortului , doar pe margine mai aranjez putin daca nu se acopera din prima . Dau tortul la frigider , sau cateva minute la congelator , apoi iar torn din glazura . Glazura eu o las sa fie aproape rece , sa nu fie inchegata , dar asa , ca o smantana groasa . Apoi cu un cutit mai lung si mai lat iau tortul cu discul de carton cu tot si-l pun pe suport , apoi fac marginea .

2 .Siropul meu e de fapt tot glazura oglinda , la care dupa fierbere adaug apa cat vreau eu sa fie de subtire siropul . Iese delicios ...

3 .
L-am uns cu crema ganache . Uneori se mai topeste crema , dar la a doua glazurare se acopera tot .

4 .
Glazura e turnata dintr-o carafa , fara a mai atinge deloc suprafata tortului .

5 .
Fluturii sunt doar din cioco topita , alba si neagra .

6 .
Fluturii sunt facuti dupa sablon scos la imprimanta , apoi facut conturul din cioco topita pe folii de-alea pentru acte , lasat la uscat , umplut cu cioco alba si lasat iar la uscat/intarit in frigider , peste niste folii din staniol , sa aiba o forma de parca si-ar lua zborul . Petalele sunt facute la liber , dupa imaginatie , cate una , apoi lipite cu crema ...

Sper ca se intelege ceva din explicatiile mele .

#6805 Useril este offline   Dagmar 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 30-March 11
  • LocationAlba Iulia, Romania

Postat 14 April 2011 - 07:06 PM

Natasha, nu detaliezi putin torturile diplomat, cam cite kg. a avut fiecare, ca sa-mi dau seama ce greutate pot tine paharele, super aranjamentul. Ceva detalii la decoratii? Puful de care e, de unde-l ai? Ptr. cite persoane sunt cele 3 torturi? Super faine torturile si idea etajarii lor!! Sunt cu ochii pe tine!! :wub:

#6806 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 14 April 2011 - 07:25 PM

Vezi postareaDoriana, la 14 April 2011 - 05:24 PM, a spus:

Miny , frumoase torturi . cel verde e deosebit , si marginile imi plac mult . Florile tale ... sunt superbe .

Livia , cu intarziere , iti spun La multi ani , sa fii sanatoasa , iubita si apreciata de cei dragi .

Simona , pai trebuia sa le dai tu ceva lectii , daca ei nu te-au invata nimic ... tortuletul e frumos .

Natasha , tortul tau e deosebit . Florile par atat de reale . Suportul de tort e ... :wub:

Dan Irinel , superbe amandoua inimile . Poate ne spui secretul cum intinzi crema fara nici o cuta . Sunt sigura ca ai mai scris undeva cum faci crema asta in care imbraci torturile , dar nu gasesc acum . Pliiiiiiz , mai scrie o data ... :hug:

Amorasa
, frumoase torturi ai facut . Unul mai frumos ca altul , sa stii . Daca esti din Ro , te rog sa-mi spui ce ai lipit pe marginea tortului cu narcise albe , si galbene , si fundite din ceva material , sunt ca niste bumbi argintii , si de unde i-ai luat ... mersi .

Marginea am facut-o cu forma de frunza din setul Wilton, ondulat de mine. In mijloc am pus cate un ornament argintiu pe care il gasesti la auchan, sunt italienesti si sunt mai bune decat ale noastre:) Funditele le-am facut simplu, am taiat funda si am prins-o pe sarma speciala pentru flori cu hartie pt flori. Bumbii aceia stralucitori i-am cumparat de la magazinul din Unirii.

#6807 Useril este offline   Liliana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 14 April 2011 - 08:01 PM

Amoroasa ce torturi frumoase...tare mult imi plac...

#6808 Useril este offline   Alinus 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 14 April 2011 - 08:45 PM

Doriana , multumesc mult de raspunsuri, esti foarte draguta.

#6809 Useril este offline   lisa 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 10-April 11

Postat 14 April 2011 - 10:14 PM

woooow. mai mult nici nu pot sa spun... sunteti fantastice
Mama de strumfi blonzi

#6810 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 April 2011 - 08:06 AM

dane- foarte bine arata inimile din ciocolata !
amorasa- ohoo ! ai facut ceva torturi , toate foarte reusite ; dar cel cu soricelul este atat de frumooosss !!! l-am vazut si la mariana , cum ai reusit sa il reproduci asa bine ? ai gasit un tutorial pe undeva? `bumbii stralucitori` cum le-ai zis , sunt comestibili , sunt de la cast ? ai scris `din unirii` hmmm , ma lamuresti te rog/? merg luni pe acolo si as vrea sa stiu exact.

#6811 Useril este offline   simonique 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 15 April 2011 - 10:30 AM

Amorasa, f frumoase torturile, cel cu avionul imi place cel mai tare...din ce e facut avionul?

Fetele, daca nu ati zis nik, eu o sa pun si aici 2 poze cu tortul de ieri si dak deranjeaza le sterg...

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-1133-13028561852988.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-1133-13028561967844.jpg

#6812 Useril este offline   Anomiss 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMicul Paris

Postat 15 April 2011 - 10:46 AM

Vezi postareasimonique, la 15 April 2011 - 10:30 AM, a spus:

Amorasa, f frumoase torturile, cel cu avionul imi place cel mai tare...din ce e facut avionul?

Fetele, daca nu ati zis nik, eu o sa pun si aici 2 poze cu tortul de ieri si dak deranjeaza le sterg...

woooooow cat de mistoooooooo! asta-i fund de brazilianca =)) tatoo-ul e bestial! braaaaaavoooo Simo!
"If you can't feed a hundred people, then feed just one" Mother Teresa

#6813 Useril este offline   simonique 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 15 April 2011 - 12:14 PM

hehehe...ms frumos Sim...si sotului i-a placut =)) ...la tatuajul ala m-am chinuit ceva ca l-am facut bucatica cu bucatica din pasta ca mi-era ca desenat o sa se intinda

#6814 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 15 April 2011 - 01:28 PM

Vezi postareadani_ela, la 15 April 2011 - 08:06 AM, a spus:

dane- foarte bine arata inimile din ciocolata !
amorasa- ohoo ! ai facut ceva torturi , toate foarte reusite ; dar cel cu soricelul este atat de frumooosss !!! l-am vazut si la mariana , cum ai reusit sa il reproduci asa bine ? ai gasit un tutorial pe undeva? `bumbii stralucitori` cum le-ai zis , sunt comestibili , sunt de la cast ? ai scris `din unirii` hmmm , ma lamuresti te rog/? merg luni pe acolo si as vrea sa stiu exact.

Tutorial nu am gasit, ci pur si simplu m-am indragostit de tortul Marianei si am vrut sa il fac si eu. Bumbii nu sunt comestibili:( si sunt de la Cast, da! Acum eu i-am luat in urma cu 7 luni, nu stiu daca ma iau acum sau nu, dar poti sa o intrebi de ei.

#6815 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 15 April 2011 - 01:34 PM

Simonique superrrr tare tortul:))) Un " posterior" de nota 10. Spun posterior ca sa nu fiu acuzata de limbaj colorat:)))) Avionul l-am facut din pdz:)

#6816 Useril este offline   lisa 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 10-April 11

Postat 15 April 2011 - 05:36 PM

si imi imi place tortul de dosul...hihihi, deliciul barbatilor
Mama de strumfi blonzi

#6817 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationOradea

Postat 15 April 2011 - 05:57 PM

Pai da` asta , n-are pic de celulita , frate ... Foarte frumos , felicitari . Nota 10 pentru tatuaj . :blink:

#6818 Useril este offline   Ozy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 15 April 2011 - 07:26 PM

Ladybug cake.
Blat Nesquik cu nuca macinata si crema ciocolata cu visine din dulceata. Gargarita are blat din pandisan cu crema diplomat cu iaurt, fructe si brinza fina de vaci. Cuvetura este din ciocolata alba.

#6819 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 April 2011 - 07:46 PM

simonique- superb fund !!!! mie mi se pare decent fata !
dane- cum adica `cuvertura din ciocolata alba` ? imi spui te rog cum ai facut-o ?

#6820 Useril este offline   simonique 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 16 April 2011 - 08:06 AM

Vai fetelor, asa ma bucur ca va place, ca tare m-am mai chinuit la el, va multumesc mult!!!

Dan-Irinel, super reusit tortul buburuza!

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 339
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul