Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 361
  • 362
  • 363
  • 364
  • 365
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#7241 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 05 July 2011 - 01:11 PM

Felicitari tuturor, foatre frumoase torturi a-ti realizat si Kiken ca de obicei ssssuperbe. Eu va arat ultimul facut duminica, blat kinder, crema de cicoclata alba si in mijloc crema de cicoclata cu lapte si un blat de cocos (umplutura de la cicolata baunty reteta lui Nico_vaia, sper sa nu gresesc). Este primul meu catel asa ca mai am mult de lucru.
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-418-13098642451946.jpg

#7242 Useril este offline   anema 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 82
  • Inregistrat: 11-May 11
  • LocationBucuresti

Postat 05 July 2011 - 04:57 PM

Pt doritoarele de matrite silicon :rolleyes: : pe data de 20 iulie vreau sa dau o comanda de matrite silicon de pe firstimpressionsmolds.com. Daca vrea cineva sa dea comanda impreuna cu mine si sa impartim cheltuielile de transport va rog sa-mi scrieti pe privat. Intre 7-16 iulie nu am acces la net insa cand voi putea intra va voi raspunde la mesaje.

#7243 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 06 July 2011 - 08:21 AM

Super torturile tale Kiken Hana, arata foarte profi :floare:
Te rog daca poti spune-mi reteta de la cel numai din crea arata f abine si ma gandesc ca este ff un. :hungry:

#7244 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 06 July 2011 - 08:22 AM

M-am grabit la cel numai din crema alb cu maro, mersi.

#7245 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 06 July 2011 - 10:09 PM

Ma bucur ca va plac torturile mele fetelor. Promit sa pun pe viitor reteta, atat la blatul vertical cat si la creme, care au la baza crema fiarta de oua, ciocolata si frisca.Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#7246 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 07 July 2011 - 10:59 AM

Am problema cu pasta de zahar nu am facuto bine, nu stiu ce s-a intamplat a devanit fff moale si nu se intareste ca de obicei.
Ma poate ajuta cineva cu o reteta. Poate m-am grabit si am pus prea multa miere nu stiu ce s-a intamplat. Multumesc muuult.

#7247 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 07 July 2011 - 11:55 AM

[quote name='Mica83' date='07 July 2011 - 08:59 AM' timestamp='1310029143' post='95016']
Am problema cu pasta de zahar nu am facuto bine, nu stiu ce s-a intamplat a devanit fff moale si nu se intareste ca de obicei.
Ma poate ajuta cineva cu o reteta. Poate m-am grabit si am pus prea multa miere nu stiu ce s-a intamplat. Multumesc muuult.
[/quot

Uite reteta mea:
500g zahar pudra
30ml apa
50g energizant
5 g gelatina
1 lingurita ulei
1/2 lingurita esenta (de care vrei,eu folosesc menta care e si foarte uleioasa)

Se cerne zahrul,se hidrateaza gelatina cu apa dupa care se pune cateva secunde la mw impreuna cu energizantul apoi se pune esenta si uleiul,se toarna la mijloc si se framanta bine pana devine o pasta care nu se mai lipeste.

Eu am facut-o de fff multe ori si mi-a iesit super de fiecare data,iese asa bine ca nu mai necesita sa adaugi nimic dupa.Foarte important este ca dupa ce o faci sa o pui intr-o punga inchisa bine si tinuta macar o ora la frigider dupa care se framanta putin sau la mw cateva secunde,apoi se lucreaza super.Am incercat mai multe retete si nu m-am descurcat asa bine ,nici cu cea de lapte nu ma intelegeam prea bine imi iesea dar se intareste foarte greu ,se intinde greu si e mai scumpa.

#7248 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 07 July 2011 - 01:38 PM

Multumesc foarte mult de reteta si te rog sa imi spui de care energizant trebuie, oricare e bun gen Red Bull?

#7249 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 July 2011 - 01:49 PM

Mica energizantul nu este cel de baut , ci unul care arata ca mierea , se gaseste la borcan.Gasesti la supermarket sau la alimentari , cred ca acum se gaseste doar de la Arovit.

Imagine postata

#7250 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 07 July 2011 - 04:25 PM

Cel pe care il foloseste Izuk il am si eu,altul nu am incercat. Reteta o am de la d-na Viorica numai ca acolo zice sa pui ulei de palmier parca dar eu nu am mai cumparat si am pus ulei normal.

#7251 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 07 July 2011 - 04:32 PM

Fetelor voi va comandati matrite din silicon?
Eu nu ma descurc cu inch astia,am gasit un program care imi calculeaza in cm dar par prea mici,face un total la toate dimensiunile date si nu e corect,ma puteti ajuta?

#7252 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 07 July 2011 - 06:50 PM

Vezi postareamarinaemy, la 07 July 2011 - 04:25 PM, a spus:

Cel pe care il foloseste Izuk il am si eu,altul nu am incercat. Reteta o am de la d-na Viorica numai ca acolo zice sa pui ulei de palmier parca dar eu nu am mai cumparat si am pus ulei normal.

Si eu tot pe asta il am si il gasesti in Auchan la 3 ron parca.

#7253 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 07 July 2011 - 08:29 PM

eu nu ampus ulei niciodata la pasta de zahar?de ce se pune?..... :drunken:

#7254 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 08 July 2011 - 08:45 AM

Asa am gasit reteta,eu pun ca sa nu se lipeasca si luceste mai frumos

#7255 Useril este offline   mireusa 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 23-June 11

Postat 09 July 2011 - 03:28 PM

Bun gasit celor care stiu sa infrumuseteze viata cu torturi minunate si nu numai! Va felicit pentru realizarile voastre! V-am descoperit de putin timp (aprox. 3 luni), insa de anul trecut din februarie v-am urmarit si pe celalalt forum. M-ati inspirat si va multumesc!Eu mai am mult pana voi putea sa va ajung din urma, dar macar voi incerca in masura timpului disponibil.
Atasez si pozele a doua torturi mai recente. Imi cer scuze pentru marimea pozelor dar le-am micsorat cu Filerfrog pana m-am plictisit.Daca exista o modalitate mai usoara va rog sa-mi spuneti. :lol:

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1220-13102493647369.jpgImagine atasata: monthly_07_2011/post-1220-13102493631814.jpgImagine atasata: monthly_07_2011/post-1220-1310249367121.jpgImagine atasata: monthly_07_2011/post-1220-13102493661425.jpgImagine atasata: monthly_07_2011/post-1220-13102493616212.jpg

Blogul meu
"Nu exista o dragoste mai sincera decat cea pentru mancare"-George Bernard Show

Dolceria Elianei

#7256 Useril este offline   terezia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 01-March 11

Postat 09 July 2011 - 09:40 PM

Vezi postareaDan_IrineL, la 05 June 2011 - 04:23 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 05 June 2011 - 03:35 PM, a spus:

dan-irinel- superb tortul de nunta !!!! mie mi se cer tot de 7-8 kg :P sa aud de 30 kg , cred ca m-ar lasa inima :D

Si eu m-am cam speriat la gindul ca trebuie sa facem un tort de 30kg. Dar, una peste alta, acum cind ma uit la poze imi dau seama ca a meritat orice efort.

cum ati reusit sa pastrati modelul de pe margine cand ati fixar pasta pe tort, as vrea si eu sa fac asa ceva dar ma gandesc ca se fac formele de pe margine inainte de a pune pasta pe tort si apoi la netezire se sterg sau nu nimeresc unde trebuie. cam incalcit ce spun deci, spune-mi te rog cum ati pus pasta pe tot si mai ales cum ati facut modelul atat de bine vizibil pe margine si cu tortul intreg ca daca l-ati fi imprimat dupa , cred, ca tortul ar fi mai ....instabil.multumesc anticipat(daca ai inteles intrebarea ca am fost foarte explicita :love7: )

#7257 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 10 July 2011 - 09:48 AM

Un tort de botez pentru azi. Cam 5,5 kg, 3 mousse-uri de ciocolata, decorul de la primul nivel e foaie de ciocolata (72% cacao).

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13102860040939.jpg


Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13102840016482.jpg


Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13102840087799.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13102930441449.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#7258 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 10 July 2011 - 03:07 PM

andrada- este cel mai fain tort de botez ! cum ai modelat ciocolata pe tortul de la baza ?

#7259 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 10 July 2011 - 06:17 PM

Vezi postareaKikenHana, la 10 July 2011 - 09:48 AM, a spus:

Un tort de botez pentru azi. Cam 5,5 kg, 3 mousse-uri de ciocolata, decorul de la primul nivel e foaie de ciocolata (72% cacao).

Atasament t1.jpg


Atasament t2.jpg


Atasament t3.jpg

Atasament t4.jpg

Superb tortul.
Te rog nu ne uita cu cremele cand ai tu timp.

#7260 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 10 July 2011 - 10:25 PM

Vezi postareaterezia, la 09 July 2011 - 09:40 PM, a spus:

Vezi postareaDan_IrineL, la 05 June 2011 - 04:23 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 05 June 2011 - 03:35 PM, a spus:

dan-irinel- superb tortul de nunta !!!! mie mi se cer tot de 7-8 kg :hug: sa aud de 30 kg , cred ca m-ar lasa inima :105:

Si eu m-am cam speriat la gindul ca trebuie sa facem un tort de 30kg. Dar, una peste alta, acum cind ma uit la poze imi dau seama ca a meritat orice efort.

cum ati reusit sa pastrati modelul de pe margine cand ati fixar pasta pe tort, as vrea si eu sa fac asa ceva dar ma gandesc ca se fac formele de pe margine inainte de a pune pasta pe tort si apoi la netezire se sterg sau nu nimeresc unde trebuie. cam incalcit ce spun deci, spune-mi te rog cum ati pus pasta pe tot si mai ales cum ati facut modelul atat de bine vizibil pe margine si cu tortul intreg ca daca l-ati fi imprimat dupa , cred, ca tortul ar fi mai ....instabil.multumesc anticipat(daca ai inteles intrebarea ca am fost foarte explicita :105: )

Felicitari tuturor ptr. frumoasele torturi facute in ultimul timp.
Este o incintare cind ma uit prin topicuri mai vechi si imi dau seama ce progrese am facut impreuna.
Spor.

Intii am pus cuvertura pe fiecare etaj si dupa aceea am facut modelul matlasat cu ajutorul unei rotite de plastic de la Wilton si cu o rigla, de asemeni, de plastic. Ca sa fiu bine inteles, modelul se face pe cuvertura de zahar sau martipan si nu direct pe tort sau buttercream Dupa ce am facut modelul pe fiecare etaj in parte, am asamblat tortul. Pentru stabilitatea tortului se folosesc bete de bambus (frigarui sau "furculite chinezesti") in fiecare etaj ptr. a prelua greutatea celui de deasupra.
Sper ca nu m-am pierdut in explicatii si m-am facut cit de cit inteles.

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 361
  • 362
  • 363
  • 364
  • 365
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

20 useri citesc topicul
0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi