
Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#7241
Postat 05 July 2011 - 01:11 PM

#7242
Postat 05 July 2011 - 04:57 PM

#7243
Postat 06 July 2011 - 08:21 AM

Te rog daca poti spune-mi reteta de la cel numai din crea arata f abine si ma gandesc ca este ff un.

#7246
Postat 07 July 2011 - 10:59 AM
Ma poate ajuta cineva cu o reteta. Poate m-am grabit si am pus prea multa miere nu stiu ce s-a intamplat. Multumesc muuult.
#7247
Postat 07 July 2011 - 11:55 AM
Am problema cu pasta de zahar nu am facuto bine, nu stiu ce s-a intamplat a devanit fff moale si nu se intareste ca de obicei.
Ma poate ajuta cineva cu o reteta. Poate m-am grabit si am pus prea multa miere nu stiu ce s-a intamplat. Multumesc muuult.
[/quot
Uite reteta mea:
500g zahar pudra
30ml apa
50g energizant
5 g gelatina
1 lingurita ulei
1/2 lingurita esenta (de care vrei,eu folosesc menta care e si foarte uleioasa)
Se cerne zahrul,se hidrateaza gelatina cu apa dupa care se pune cateva secunde la mw impreuna cu energizantul apoi se pune esenta si uleiul,se toarna la mijloc si se framanta bine pana devine o pasta care nu se mai lipeste.
Eu am facut-o de fff multe ori si mi-a iesit super de fiecare data,iese asa bine ca nu mai necesita sa adaugi nimic dupa.Foarte important este ca dupa ce o faci sa o pui intr-o punga inchisa bine si tinuta macar o ora la frigider dupa care se framanta putin sau la mw cateva secunde,apoi se lucreaza super.Am incercat mai multe retete si nu m-am descurcat asa bine ,nici cu cea de lapte nu ma intelegeam prea bine imi iesea dar se intareste foarte greu ,se intinde greu si e mai scumpa.
#7248
Postat 07 July 2011 - 01:38 PM
#7249
Postat 07 July 2011 - 01:49 PM

#7250
Postat 07 July 2011 - 04:25 PM
#7251
Postat 07 July 2011 - 04:32 PM
Eu nu ma descurc cu inch astia,am gasit un program care imi calculeaza in cm dar par prea mici,face un total la toate dimensiunile date si nu e corect,ma puteti ajuta?
#7252
Postat 07 July 2011 - 06:50 PM
marinaemy, la 07 July 2011 - 04:25 PM, a spus:
Si eu tot pe asta il am si il gasesti in Auchan la 3 ron parca.
#7253
Postat 07 July 2011 - 08:29 PM

#7254
Postat 08 July 2011 - 08:45 AM
#7255
Postat 09 July 2011 - 03:28 PM
Atasez si pozele a doua torturi mai recente. Imi cer scuze pentru marimea pozelor dar le-am micsorat cu Filerfrog pana m-am plictisit.Daca exista o modalitate mai usoara va rog sa-mi spuneti.






Blogul meu
Dolceria Elianei
#7256
Postat 09 July 2011 - 09:40 PM
Dan_IrineL, la 05 June 2011 - 04:23 PM, a spus:
dani_ela, la 05 June 2011 - 03:35 PM, a spus:


Si eu m-am cam speriat la gindul ca trebuie sa facem un tort de 30kg. Dar, una peste alta, acum cind ma uit la poze imi dau seama ca a meritat orice efort.
cum ati reusit sa pastrati modelul de pe margine cand ati fixar pasta pe tort, as vrea si eu sa fac asa ceva dar ma gandesc ca se fac formele de pe margine inainte de a pune pasta pe tort si apoi la netezire se sterg sau nu nimeresc unde trebuie. cam incalcit ce spun deci, spune-mi te rog cum ati pus pasta pe tot si mai ales cum ati facut modelul atat de bine vizibil pe margine si cu tortul intreg ca daca l-ati fi imprimat dupa , cred, ca tortul ar fi mai ....instabil.multumesc anticipat(daca ai inteles intrebarea ca am fost foarte explicita

#7258
Postat 10 July 2011 - 03:07 PM
#7260
Postat 10 July 2011 - 10:25 PM
terezia, la 09 July 2011 - 09:40 PM, a spus:
Dan_IrineL, la 05 June 2011 - 04:23 PM, a spus:
dani_ela, la 05 June 2011 - 03:35 PM, a spus:


Si eu m-am cam speriat la gindul ca trebuie sa facem un tort de 30kg. Dar, una peste alta, acum cind ma uit la poze imi dau seama ca a meritat orice efort.
cum ati reusit sa pastrati modelul de pe margine cand ati fixar pasta pe tort, as vrea si eu sa fac asa ceva dar ma gandesc ca se fac formele de pe margine inainte de a pune pasta pe tort si apoi la netezire se sterg sau nu nimeresc unde trebuie. cam incalcit ce spun deci, spune-mi te rog cum ati pus pasta pe tot si mai ales cum ati facut modelul atat de bine vizibil pe margine si cu tortul intreg ca daca l-ati fi imprimat dupa , cred, ca tortul ar fi mai ....instabil.multumesc anticipat(daca ai inteles intrebarea ca am fost foarte explicita

Felicitari tuturor ptr. frumoasele torturi facute in ultimul timp.
Este o incintare cind ma uit prin topicuri mai vechi si imi dau seama ce progrese am facut impreuna.
Spor.
Intii am pus cuvertura pe fiecare etaj si dupa aceea am facut modelul matlasat cu ajutorul unei rotite de plastic de la Wilton si cu o rigla, de asemeni, de plastic. Ca sa fiu bine inteles, modelul se face pe cuvertura de zahar sau martipan si nu direct pe tort sau buttercream Dupa ce am facut modelul pe fiecare etaj in parte, am asamblat tortul. Pentru stabilitatea tortului se folosesc bete de bambus (frigarui sau "furculite chinezesti") in fiecare etaj ptr. a prelua greutatea celui de deasupra.
Sper ca nu m-am pierdut in explicatii si m-am facut cit de cit inteles.