Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 363
  • 364
  • 365
  • 366
  • 367
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#7281 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 17 July 2011 - 04:42 PM

Fetelor si baietilor, maestrilor, am cateva intrebari.
Am facut tortuletul asta care la gust e divin, in final, pentru un ochi necunoscator arata foarte bine, dar eu stiu ca nu e asa :(. Stiind ce am pus in el, asteptarile mele erau sa iasa straturile foarte distinct, eh, nu asa...
Sa o luma de deasupta. Printre fructe, pe care le-am aruncat pe deasupra bezmetic sa maschze jeleul se vad niste chestii albicioase. Ce am facut? Am avut un strat de mousse de portocale care era intarit de la frigider, dar pufos. Peste el am pus jeleu de lamaie cald. Dupa vreo 2-3 minute mousse-ul a inceput sa fie penetrat de jeleul destul de cald si iese asa la suprafata. Se vede si in sectiune ca stratul de jeleu nu e compact ci cu parti mai able care reprezinta mousseul. Cum si cand se pune jeleul peste un mousse astfel incat straturile sa ramana perfect compacte?

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-729-13109133527477.jpg

A doua chestie. In sectiunea asta se vad ceva mai mutle straturi decat ar fi trebuit. Ordinea pe care am vrut-o si in care am pus straturile a fost asa: Pandispan - mousse de lamaie - pandispan - mousse de portocale - jeleu de lamaie.
De ce mi s-a umezit atat de mult pandispanul si nu s-au pastrat distincte straturile?? Pandispanul era destul de pufos si nu l-am mai insiropat iar mousse-uirle destul de lichide cand s-au imprietenit. Oare ar fi trebuit sa las mousse-urile sa se intareasca vreo juma' de ora la frigider inainte sa le pun peste blat? Eu le-am pus imediat dupa ce am amestecat cu frisca si erau de-a dreptul lichide, ca la un moment dat aveam emotii ca nu se va inchega..:(

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-729-13109133628544.jpg

#7282 Useril este offline   terezia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 01-March 11

Postat 17 July 2011 - 05:12 PM

ultimele torturi: blat alb cu crema de iaurt si piersici din compot insiropat cu sucul de la compot, acoperit cu pdz si ornamente din acelasi material.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1135-13109155312241.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1135-13109155551008.jpg

#7283 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 July 2011 - 05:21 PM

armina, eu nu sunt maestra si mie mi se pare ca tortul arata frumos.

Deci, din poza cu sectiunea inteleg ca ai pus blat - mouusse crem - mousse alb - blat - mousse portocale si jeleu. E corect?

Banuiesc ca blatul l-ai pus dupa ce s-a racit. Daca e prea pufos, poate e bine de pus cateva min la congelator. Si dupa ce pui stratul mousse poti sa faci la fel, apoi pui al doilea strat, iar congelator si tot asa. Si pentru jeleu aceeasi chestie, asezat pe tort dupa ce acesta a stat la congi ca sa se intareasca un pic.

Nu stiu daca merge treaba, nu am incercat niciodata, dar am vazut un filmulet aici la tv unde o tipa ingheta tortul inainte de a-l decora.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#7284 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 17 July 2011 - 05:27 PM

Vezi postareaaura, la 17 July 2011 - 05:21 PM, a spus:

armina, eu nu sunt maestra si mie mi se pare ca tortul arata frumos.

Deci, din poza cu sectiunea inteleg ca ai pus blat - mouusse crem - mousse alb - blat - mousse portocale si jeleu. E corect?

Banuiesc ca blatul l-ai pus dupa ce s-a racit. Daca e prea pufos, poate e bine de pus cateva min la congelator. Si dupa ce pui stratul mousse poti sa faci la fel, apoi pui al doilea strat, iar congelator si tot asa. Si pentru jeleu aceeasi chestie, asezat pe tort dupa ce acesta a stat la congi ca sa se intareasca un pic.

Nu stiu daca merge treaba, nu am incercat niciodata, dar am vazut un filmulet aici la tv unde o tipa ingheta tortul inainte de a-l decora.

Aura, in realitate mousse crem ala nu exista. E blatul umezit de mousse-ul de lamaie :(

Atat Baumkuchen cat si pandispanul au fost facute cu 3-4 zile inainte. Nu le-am tinut in congi ci la frigider. Mousse-urile le-am pus imediat dupa ce le-am facut peste foaia de blat.

Nu stiu daca e topicul corect dar din titlu asta am inteles, ca se invata despre torturi. Tortul meu e departe de ce s-a postat pe aici...:(

#7285 Useril este offline   Liliana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 17 July 2011 - 08:23 PM

ultimile torturi...tort minge- blat kinder, crema de ciocolata si tort egiptean ornat cu frisca si ornamente din pdz...
Imagine postata

Imagine postata

#7286 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 17 July 2011 - 08:46 PM

Vezi postareaArmina, la 17 July 2011 - 04:42 PM, a spus:

Am facut tortuletul asta care la gust e divin, in final, pentru un ochi necunoscator arata foarte bine, dar eu stiu ca nu e asa :(. Stiind ce am pus in el, asteptarile mele erau sa iasa straturile foarte distinct, eh, nu asa...
Sa o luma de deasupta. Printre fructe, pe care le-am aruncat pe deasupra bezmetic sa maschze jeleul se vad niste chestii albicioase. Ce am facut? Am avut un strat de mousse de portocale care era intarit de la frigider, dar pufos. Peste el am pus jeleu de lamaie cald. Dupa vreo 2-3 minute mousse-ul a inceput sa fie penetrat de jeleul destul de cald si iese asa la suprafata. Se vede si in sectiune ca stratul de jeleu nu e compact ci cu parti mai able care reprezinta mousseul. Cum si cand se pune jeleul peste un mousse astfel incat straturile sa ramana perfect compacte?

Atasament tort margrit.jpg

A doua chestie. In sectiunea asta se vad ceva mai mutle straturi decat ar fi trebuit. Ordinea pe care am vrut-o si in care am pus straturile a fost asa: Pandispan - mousse de lamaie - pandispan - mousse de portocale - jeleu de lamaie.
De ce mi s-a umezit atat de mult pandispanul si nu s-au pastrat distincte straturile?? Pandispanul era destul de pufos si nu l-am mai insiropat iar mousse-uirle destul de lichide cand s-au imprietenit. Oare ar fi trebuit sa las mousse-urile sa se intareasca vreo juma' de ora la frigider inainte sa le pun peste blat? Eu le-am pus imediat dupa ce am amestecat cu frisca si erau de-a dreptul lichide, ca la un moment dat aveam emotii ca nu se va inchega..:(

Atasament tort margrit sectiune.jpg

Nici eu nu sunt experta dar arata foarte bine.

#7287 Useril este offline   monatibi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 17 July 2011 - 10:05 PM

buna seara!am facut si eu primul tort masinuta pentru bebe la implinirea virstei de 1 an.urmeaza sa fac tortul pentru mot,inca ma mai gindesc ca nu stiu ce sa fac

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1121-13109330134148.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1121-13109330332445.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1121-13109330773091.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1121-13109331244066.jpg

#7288 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 July 2011 - 02:39 PM

Armina, arata tare bine tortul.

Nu-s experta in torturi,dar o chestie asemanatoare cu petele pe jeleu am patit-o si eu.De fel se intampla cand stratul de sub jeleu nu e destul de intarit si exista si diferenta de temperatura.Proaspat scos din frigider si apoi turnata compozitia calda.

Cat de straturi banuiesc ca fiind pufos blatul, iar mousse-ul proapat facut s-a creeat efectul de insiropare.Cel mai bine,ori insiropezi putin blatul cat sa sa fie uniform,ori lasi putin la frigider mousse-ul .
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#7289 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 July 2011 - 06:52 PM

Cam rar intru pe aici, dar de admirat v-am admirat torturile si ff frumoase si reusite, va felicit din inima pt realizarile voastra.

monatibi ff fain ti-a iesit masinuta, tot masini am facut si eu weekendul asta si asta e tot ce am putut face, sper pe viitor la mai bine

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-91-13110078982249.jpg
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-91-13110079061801.jpg
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-91-13110079121152.jpg
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-91-13110079185056.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#7290 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • LocationDown Under

Postat 18 July 2011 - 09:15 PM

Vezi postareaArmina, la 17 July 2011 - 04:42 PM, a spus:

Am facut tortuletul asta care la gust e divin, in final, pentru un ochi necunoscator arata foarte bine, dar eu stiu ca nu e asa =)). Stiind ce am pus in el, asteptarile mele erau sa iasa straturile foarte distinct, eh, nu asa...

De ce mi s-a umezit atat de mult pandispanul si nu s-au pastrat distincte straturile?? Pandispanul era destul de pufos si nu l-am mai insiropat iar mousse-uirle destul de lichide cand s-au imprietenit. Oare ar fi trebuit sa las mousse-urile sa se intareasca vreo juma' de ora la frigider inainte sa le pun peste blat? Eu le-am pus imediat dupa ce am amestecat cu frisca si erau de-a dreptul lichide, ca la un moment dat aveam emotii ca nu se va inchega..:D

Felicitari pentru tort Armina. Arata asa de apetisant si mousse-urile trebuie sa fie tare parfumate.

Dca vrei straturi perfect egale trebuie sa atsepti ca fiecare strat sa fie cat de cat intarit inainte de a-l pune pe urmatorul. Uite un link cu un tort cu straturi de mousse pe care eu il fac destul de des si-mi iese de fiecare data.
http://artaculinara....go-mousse-cake/

#7291 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 July 2011 - 09:17 PM

Vezi postareamonatibi, la 17 July 2011 - 10:05 PM, a spus:

buna seara!am facut si eu primul tort masinuta pentru bebe la implinirea virstei de 1 an.urmeaza sa fac tortul pentru mot,inca ma mai gindesc ca nu stiu ce sa fac

Bravo! a iesit super vezi prima data e mai greu.Te pupic.

#7292 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 18 July 2011 - 09:35 PM

Vezi postareaCristina, la 18 July 2011 - 09:15 PM, a spus:

Felicitari pentru tort Armina. Arata asa de apetisant si mousse-urile trebuie sa fie tare parfumate.

Dca vrei straturi perfect egale trebuie sa atsepti ca fiecare strat sa fie cat de cat intarit inainte de a-l pune pe urmatorul. Uite un link cu un tort cu straturi de mousse pe care eu il fac destul de des si-mi iese de fiecare data.
http://artaculinara....go-mousse-cake/

Multumesc, Cristina. Al tau arata foarte bine.
Vad ca la tortul tau, care arata foarte bine, mousse-ul alb e destul de teapan. La mine ambele mousse-uri au fost destul de lichide, nu cremoase, chiar lichide. Blatul fiind de pandispan foarte pufos, s-a umezit imediat. In final tortul nu a avut o consistenta umeda, a fost foarte bun, doar ca as vrea pe viitor sa imi iasa staturile perfect, cum se vad si la tine.

La tine mousse-urile erau complet reci? Iar jeleul? Am citit ca l-ai lasat la frigider dupa ce ai amestecat pulpa de mango cu gelatina. Eu jeleul l-am facut in zeama de lamaie + sirop de zahar + gelatina. dupa ce l-am luat de pe foc deja incepea sa se inchege si mi-a fost teama ca daca il las sa se raceasca mai bine nu mai nici macar vascos ca sa il pot turna....
Acum, gandind retrospectiv, cred ca mousse-urile ar fi trebuit sa le mai las in frigider inainte de a le pune peste blat. Ele au stat ca si strat, cel de lamaie o noapte, a doua zi i-am pus alt blat si apoi mousse-ul de portocale care a mai stat vreo 3-4 ore in frigider.

#7293 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 July 2011 - 09:35 PM

Armina mie imi place cum arata se vede foarte bine dar asa cum a spus si Cristina cred ca trebuie lasate sa se intareasca bine .
Am facut si eu un tort cu ceva vreme in urma si nu am lasat sa se intareasca pe rand am pus unul dupa altul si am crezut ca va iesi perfet era din crema de iaurt .

#7294 Useril este offline   marina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 July 2011 - 10:09 PM

Vezi postareacec, la 18 July 2011 - 06:52 PM, a spus:

Cam rar intru pe aici, dar de admirat v-am admirat torturile si ff frumoase si reusite, va felicit din inima pt realizarile voastra.

monatibi ff fain ti-a iesit masinuta, tot masini am facut si eu weekendul asta si asta e tot ce am putut face, sper pe viitor la mai bine

Atasament DSCF2230.jpg
Atasament DSCF2232.jpg
Atasament DSCF2246.jpg
Atasament DSCF2251.jpg

Cec nu fi modesta au iesit super.Ai mai postat undeva le-am mai vazut cel pe verde este pentru un adult nu? Prima mea masina am facut-o pt fata mea cea mica.Si eu am doi baieti si doua fete.
Sa-ti traiasca ingerasii.

#7295 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 18 July 2011 - 10:46 PM

Vezi postareaIoana, la 18 July 2011 - 02:39 PM, a spus:

Nu-s experta in torturi,dar o chestie asemanatoare cu petele pe jeleu am patit-o si eu.De fel se intampla cand stratul de sub jeleu nu e destul de intarit si exista si diferenta de temperatura.Proaspat scos din frigider si apoi turnata compozitia calda.

Merci, Ioana. Eu am aceeasi banuiala. Temperatura jeleului a fost prea ridicata raportata la cea a moussului care venea de la rece. Mousse-ul a fost si foarte pufos. Per total a fost excelent, doar cum ziceam, chestii pe care le vad expertii si eu care ma astepta sa arate un pic altfel :icon_fessee:

#7296 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • LocationDown Under

Postat 18 July 2011 - 10:49 PM

Vezi postareaArmina, la 18 July 2011 - 10:46 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 18 July 2011 - 02:39 PM, a spus:

Merci, Ioana. Eu am aceeasi banuiala. Temperatura jeleului a fost prea ridicata raportata la cea a moussului care venea de la rece. Mousse-ul a fost si foarte pufos. Per total a fost excelent, doar cum ziceam, chestii pe care le vad expertii si eu care ma astepta sa arate un pic altfel :icon_fessee:

Asa este Armina. Chiar daca mousse-ul este "set" si adaugi ceva prea cald peste se lichefiaza si amesteca.

#7297 Useril este offline   Mica83 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 19 July 2011 - 09:03 AM

Am facut si eu in weekend un tort cu crema de iaurt si ananas peste el am pus jeleu de ananas, la fel am facut jeleul si l-am amestecat cu lingura vreo 5 minute pana l-am vazut mai vascos apoi l-am turnat pe tortul scos din frigider si a ramas crema intacta.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1225-13110589989167.jpg

#7298 Useril este offline   Mica83 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBaia Mare

Postat 19 July 2011 - 09:07 AM

Asa arata taiat de sotu l-a cam ciopartit dar asa sunt barbatii la placinte inainte, i-a fost foarte pofta.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1225-13110592189107.jpg

#7299 Useril este offline   Mica83 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBaia Mare

Postat 19 July 2011 - 09:09 AM

Felicitari pentru torturi, sunt frumoase si cred si gustoase, foarte frumoase torturile cu masinute, cred ca la aniversarea de trei ani o sa ii fac si eu o masinuta la Razvi meu, pana atunci ma mai documentez si ma dotez cu foorme si ustensile precum zicea si Monatibi.

#7300 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 19 July 2011 - 02:20 PM

Inca o tehnica testata, inca un tort...cu ce-am avut prin gradina: piersici si zmeura.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110779617475.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110779683293.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-44-13110779743004.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 363
  • 364
  • 365
  • 366