Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#83
Postat 01 December 2009 - 09:13 AM
Mona, trebuie neaparat sa incerc si eu tehnica tortului carapace, inca n-am avut ocazia.. arata demential sectiunea.
Aseara am bibilit si eu un tort, de repetitie, dar e primul de care sunt efectiv incantata.
Blatul este checul economic al Laurei Sava (sper sa nu gresesc), diplomat cu iaurt cu fructe (caise); acoperit si decoratii combinatia mea obisnuita: si marshmallows, si cea de zahar a Adrianei , si amestecate .
#84
Postat 01 December 2009 - 10:32 AM
Delioara tare vesel si frumusel tortul tau.
Eu pa langa un tort musuroi de cartita (stati linistite nu e cel din comert ) pentru noi si pe care nu l-am pozat ca nu e cine stie ce, pentru azi am prestat si o valiza cu bani
Tort carapace, blat negressa, interior crema de iaurt cu mure si afine, imbracat in pasta de zahar. Capacul e din pasta de zahar framnatat cu lapte praf.
Imagini atasate
si
#85
Postat 01 December 2009 - 01:52 PM
Ramo a spus:
e facuta din crema diplomat si blat de cioco. Dupa ce s-a intarit am sculptat-o, iar capul nu e comestibil, e din polistiren Imbracata in pasta de zahar
Ramo te rog sa-mi explici ,dupa ce ai sculptat-o ai uns-o cu unt? Deci nu are blat sau ceva de genul?
Am vazut ca si Lissa la tortul tupsy a pus crema de unt direct pe diplomat. Se prinde bine untul pe diplomat?
#87
Postat 01 December 2009 - 02:04 PM
Gloxinia - ai dat lovitura?
#88
Postat 01 December 2009 - 02:36 PM
Sper sa nu supar pe nimeni daca raspund eu apropo de unt pe diplomat, la mine nu s-a lipit de nicio culoare; diplomatul fiind foarte rece, de la frigi, untul s-a intarit instant pe el, si n-am putut sa-l intind deloc, asa ca l-am intins doar pe blat.
Gloxinia, arunca si aici un teanc de dolari . Foarte frumoasa valiza!
#89
Postat 01 December 2009 - 03:46 PM
delioara a spus:
Blatul este checul economic al Laurei Sava (sper sa nu gresesc), diplomat cu iaurt cu fructe (caise); acoperit si decoratii combinatia mea obisnuita: si marshmallows, si cea de zahar a Adrianei , si amestecate .
delioara,cum ai facut bradutii?
#91
Postat 02 December 2009 - 01:31 AM
Numerele sunt inscrise cu initialele nr. de masina ale colegilor de munca in realitate. Sunt curioasa ce fete vor face.
A, uitai: sotzul lucreaza la serviciul inmatriculari auto :mrgreen:
Tort carapace, blat negresa, crema de iaurt cu fructe de padure, ornat cu frisca si cioco. Ornamente pasta de zahar.
si
#92
Postat 02 December 2009 - 09:56 AM
Taylor, bradutii sunt dintr-un con de pasta pe care am ciupit-o din loc in loc cu o forfecuta. Cred ca pe un con mai mare si cu pasta mai 'teapana' iese mai ok bradutul, la mine a fost prima tentativa.
#93
Postat 02 December 2009 - 12:23 PM
delioara a spus:
Deci cu bule mi-a iesit si mie cand am pus frisca batuta cu cioco la topit. :mrgreen: Imi ramasese niste frisc si zic ia sa o topesc eu ca buna a fi. La gust fu buna tare dar ca si aspect a ramas "aerata".
O, pai acu dupa valiza asta, nu mai vreau sa aud de torturi cu "bani". Astea sunt placutze de inmatriculare
si
#94
Postat 02 December 2009 - 12:27 PM
#95
Postat 02 December 2009 - 01:02 PM
mamistef a spus:
Ce ne facem daca bulele sunt miii? Si marunteeee, asa ca in ciocolata aerata? Eu cred ca la asta se refera delioara. Mie asa mi-a iesit.
Cat despre glazura Adiranei, eu am un mare offf. Ca nu mi-a iesit sticloasa.
si
#96
Postat 02 December 2009 - 01:05 PM
#97
Postat 02 December 2009 - 01:41 PM
Gloxinia, ma prinsesem cu numerele de inmatriculare, mai ales cand am citit unde lucreaza husbandul din dotare...
#98
Postat 03 December 2009 - 01:49 PM
Fetelor va felicit si am sa vin si eu cu cateva tortulete facute recent .
Gloxinia la multi ani sotului!
#99
Postat 04 December 2009 - 12:51 AM
abia astept sa vad ce ai mai facut
#100
Postat 04 December 2009 - 08:52 AM
Lissa a spus:
Fetelor va felicit si am sa vin si eu cu cateva tortulete facute recent .
Gloxinia la multi ani sotului!
Lissa,bine ai venit
eu personal am invitat cateva fete de la torturi...nu m-am gandit ca tocmai tu n-ai aflat inca...
Te asteptam cu torturile
Gloxi sa-ti traiasca sotul ! Imi place tortul,tema,masina !
Uite ,mie nu-mi iese glazura scursa asa frumos.