Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#81 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 November 2009 - 09:09 PM

Sheherezada,foarte frumoase torturi faci ;)
Cel cu pescarul imi place de mor !


#82 Useril este offline   sheherezada 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOlandica

Postat 30 November 2009 - 09:17 PM

Sarut mana dar lasa ca si tu faci niste torturi bestiale. :) :) :) :love3:

#83 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 01 December 2009 - 09:13 AM

Sheherezada, ma bucur tare ca ai pus torturile, sa avem surse de inspiratie. Sunt foarte frumoase toate, cel cu pescarul este wow, dar la inima mi-a ramas primul, cel cu portocaliu, mi se pare tare elegant.
Mona, trebuie neaparat sa incerc si eu tehnica tortului carapace, inca n-am avut ocazia.. arata demential sectiunea.

Aseara am bibilit si eu un tort, de repetitie, dar e primul de care sunt efectiv incantata.
Blatul este checul economic al Laurei Sava :thumleft: (sper sa nu gresesc), diplomat cu iaurt cu fructe (caise); acoperit si decoratii combinatia mea obisnuita: si marshmallows, si cea de zahar a Adrianei =)) , si amestecate .
Imagine atasata: 222_84f5ba05af69dce2007a7958968da505.jpg
Imagine atasata: 222_8a058d5a5d8695f4bcf5aef367215920.jpg
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#84 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 01 December 2009 - 10:32 AM

sherezada woooow! Ai niste torturi superbe! musai sa mai faci ca ai o manaaaa. Bravo fata! :thumleft:

Delioara tare vesel si frumusel tortul tau. =))

Eu pa langa un tort musuroi de cartita =)) (stati linistite nu e cel din comert =)) ) pentru noi si pe care nu l-am pozat ca nu e cine stie ce, pentru azi am prestat si o valiza cu bani =))

Tort carapace, blat negressa, interior crema de iaurt cu mure si afine, imbracat in pasta de zahar. Capacul e din pasta de zahar framnatat cu lapte praf.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 71_6568b49ed1ba93ef563e08626ddf9946.jpg

Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#85 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 December 2009 - 01:52 PM

Ramo a spus:

Vin si eu cu albinutza de care va ziceam
e facuta din crema diplomat si blat de cioco. Dupa ce s-a intarit am sculptat-o, iar capul nu e comestibil, e din polistiren :hello: Imbracata in pasta de zahar :pupic:

Ramo te rog sa-mi explici ,dupa ce ai sculptat-o ai uns-o cu unt? Deci nu are blat sau ceva de genul?
Am vazut ca si Lissa la tortul tupsy a pus crema de unt direct pe diplomat. Se prinde bine untul pe diplomat?


#86 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 December 2009 - 01:54 PM

Delioara,dragalas tortul tau :hello:

Gloxi imi place valiza !Felicitari :pupic:


#87 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 01 December 2009 - 02:04 PM

Ce talentate si cate rabdare aveti doamnelor :hello:
Gloxinia - ai dat lovitura? :pupic:

#88 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 01 December 2009 - 02:36 PM

Multumesc de aprecieri :drool: .

Sper sa nu supar pe nimeni daca raspund eu apropo de unt pe diplomat, la mine nu s-a lipit de nicio culoare; diplomatul fiind foarte rece, de la frigi, untul s-a intarit instant pe el, si n-am putut sa-l intind deloc, asa ca l-am intins doar pe blat.

Gloxinia, arunca si aici un teanc de dolari :drool: . Foarte frumoasa valiza!
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#89 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 01 December 2009 - 03:46 PM

delioara a spus:

Aseara am bibilit si eu un tort, de repetitie, dar e primul de care sunt efectiv incantata.
Blatul este checul economic al Laurei Sava :drool: (sper sa nu gresesc), diplomat cu iaurt cu fructe (caise); acoperit si decoratii combinatia mea obisnuita: si marshmallows, si cea de zahar a Adrianei :drool: , si amestecate .

delioara,cum ai facut bradutii?
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#90 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 01 December 2009 - 08:04 PM

Mona, Cristina, Delioara, merci! :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#91 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 02 December 2009 - 01:31 AM

Va prezint tortul husbandului din dotare cu care se va prezenta maine(adica azi) la serviciu:

Imagine atasata: 71_fecc04c326b2c59db4e235b9f021b6de.jpg

Numerele sunt inscrise cu initialele nr. de masina ale colegilor de munca :D in realitate. Sunt curioasa ce fete vor face.
A, uitai: sotzul lucreaza la serviciul inmatriculari auto :mrgreen:

Tort carapace, blat negresa, crema de iaurt cu fructe de padure, ornat cu frisca si cioco. Ornamente pasta de zahar.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#92 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 02 December 2009 - 09:56 AM

Bravo, Gloxinia.. la prima vedere am zis ca iar sunt bani pe tort, ma gandeam ca ai vreo presa de facut asa ceva :D Faina rau glazura aceea scursa, eu cand am facut-o si am pus-o pe tort a iesit cu bule de aer, inca nu stiu de ce.

Taylor, bradutii sunt dintr-un con de pasta pe care am ciupit-o din loc in loc cu o forfecuta. Cred ca pe un con mai mare si cu pasta mai 'teapana' iese mai ok bradutul, la mine a fost prima tentativa.
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#93 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 02 December 2009 - 12:23 PM

delioara a spus:

Bravo, Gloxinia.. la prima vedere am zis ca iar sunt bani pe tort, ma gandeam ca ai vreo presa de facut asa ceva :tongue3: Faina rau glazura aceea scursa, eu cand am facut-o si am pus-o pe tort a iesit cu bule de aer, inca nu stiu de ce.


Deci cu bule mi-a iesit si mie cand am pus frisca batuta cu cioco la topit. :mrgreen: Imi ramasese niste frisc si zic ia sa o topesc eu ca buna a fi. La gust fu buna tare dar ca si aspect a ramas "aerata".

O, pai acu dupa valiza asta, nu mai vreau sa aud de torturi cu "bani". =)) Astea sunt placutze de inmatriculare :lol:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#94 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 02 December 2009 - 12:27 PM

Sa nu va suparati daca apar cu o sugestie,insa eu nu am avut niciodata probleme cu glazura( a doua,a Adrianei, cea cu frisca+cacao).Imi ieseau si mie bule de aer,de obicei cam la a doua-a treia glazurare,dar intepam f usor bulele cu virful unei scobitori si dispareau instantaneu.

#95 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 02 December 2009 - 01:02 PM

mamistef a spus:

Sa nu va suparati daca apar cu o sugestie,insa eu nu am avut niciodata probleme cu glazura( a doua,a Adrianei, cea cu frisca+cacao).Imi ieseau si mie bule de aer,de obicei cam la a doua-a treia glazurare,dar intepam f usor bulele cu virful unei scobitori si dispareau instantaneu.


Ce ne facem daca bulele sunt miii? :occasion14: Si marunteeee, asa ca in ciocolata aerata? Eu cred ca la asta se refera delioara. Mie asa mi-a iesit. :lol:
Cat despre glazura Adiranei, eu am un mare offf. Ca nu mi-a iesit sticloasa.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#96 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 02 December 2009 - 01:05 PM

Aoleu, eu ma refeream la ...nu stiu,maximum 12-15 bule pe un tort :occasion14: Nu stiu ce sa zic. Nici nu mi-am pus problema sa incerc prima glazura,caci a doua mi-a iesit din prima,fara sa am termometru,am lasat sa se racoreasca din ochi...Imi pare rau,chiar nu stiam ca e vb de atitea bule de aer :shock: :oops:

#97 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 02 December 2009 - 01:41 PM

Eu nu am pus frisca batuta, si nu a fost vorba de chiar asa de multe bule, multumesc pentru sugestia cu spartul lor, mamistef :drunken: am s-o aplic la vreun tort mai simandicos.
Gloxinia, ma prinsesem cu numerele de inmatriculare, mai ales cand am citit unde lucreaza husbandul din dotare... =))
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#98 Useril este offline   Lissa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 03 December 2009 - 01:49 PM

:tongue3: Ce ma bucur ca v-am gasit...de ce nu mi-ati spus ca sunteti aici?
Fetelor va felicit si am sa vin si eu cu cateva tortulete facute recent .
Gloxinia la multi ani sotului!

#99 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 04 December 2009 - 12:51 AM

bine ai venit, Lissa! :headbang: :love7:
abia astept sa vad ce ai mai facut
fiica dacilor

#100 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 December 2009 - 08:52 AM

Lissa a spus:

=)) Ce ma bucur ca v-am gasit...de ce nu mi-ati spus ca sunteti aici?
Fetelor va felicit si am sa vin si eu cu cateva tortulete facute recent .
Gloxinia la multi ani sotului!


Lissa,bine ai venit :drool:
:floare: eu personal am invitat cateva fete de la torturi...nu m-am gandit ca tocmai tu n-ai aflat inca...
Te asteptam cu torturile :appl:


Gloxi sa-ti traiasca sotul ! Imi place tortul,tema,masina !
Uite ,mie nu-mi iese glazura scursa asa frumos.


Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi