Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 16 April 2012 - 08:54 AM
Este o prăjitură ideală pentru gospodinele începătoare, pentru mămicile grăbite sau pentru orice ocazie când aveți poftă sau nevoie de un desert extrem de rapid! Mie mi-a luat 15 minute să o pregătesc, nu cred că există multe rețete care să se prepare atât de facil.
Ingrediente:
240 gr unt (eu am folosit un pachet de 250gr), 320 gr ciocolată cu lapte (3 tablete), 200 gr făină, 320 gr zahăr, 1 praf copt, 6 ouă, 4 banane mari, topping de ciocolată (glazură) sau zahăr pudră.
Preparare:
Într-un vas încăpător se topesc la foc mic untul mărunțit și ciocolata ruptă cubulețe, amestecând cu o lingură de lemn. Când s-au omogenizat se stinge focul și se adaugă zahărul, amestecând bine. Până compoziția se răcorește, se tapetează o tavă de mărime medie cu unt și făină. Se revine la compoziție și se adaugă cele 6 ouă întregi, unul câte unul, mixând foarte bine. Eu am folosit telul și a mers foarte repede. La final se adaugă făina, amestecată în prealabil cu praful de copt. Se omogenizează bine, având grijă să nu rămână cocoloașe.
Jumătate din compoziție se toarnă în tavă. Se presară deasupra două banane tăiate felii, se adaugă restul de compoziție și se încheie cu celelalte două banane feliate.
Prăjitura se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace la foc mediu (170 grade) aproximativ 45-50 minute. Nu vă speriați dacă la testul scobitorii aceasta va rămâne umedă. Prăjitura în sine trebuie să rămână “ciocolătoasă”, după cum se observă și în poze…
Înainte de servire cuburile de prăjitură se pot orna cu zahăr pudră sau, cum am ales eu, cu un topping generos de ciocolată
Postat 16 April 2012 - 02:41 PM
Postat 16 April 2012 - 09:08 PM

Sper sa va placa.
Imagini atasate
Postat 17 April 2012 - 07:29 AM
Haotika, la 16 April 2012 - 02:41 PM, a spus:
buna haotika . eu sunt din onesti

dobrea_daniela2000@yahoo.com
Postat 17 April 2012 - 09:01 AM
Marina trebuie sa incerc si eu reteta asta,pare delicioasa.te pup
Foarte frumoase tortur ati mai facut fetelor.Bravo,va pup si pe voi.
Am sa va arat si primul meu tort facut pentru taierea de mot, a Cristinei.

Postat 17 April 2012 - 06:13 PM
marina, la 16 April 2012 - 08:54 AM, a spus:
Este o prăjitură ideală pentru gospodinele începătoare, pentru mămicile grăbite sau pentru orice ocazie când aveți poftă sau nevoie de un desert extrem de rapid! Mie mi-a luat 15 minute să o pregătesc, nu cred că există multe rețete care să se prepare atât de facil.
Marina, multumesc mult pentru reteta, daca tine vremea tot asa, cu frig, vant si ploaie, o fac sambata sau duminica, daca nu o voi pregati pt 1 Mai (cand speram sa putem iesi la iarba verde)
Postat 18 April 2012 - 05:48 PM
Luci incearca reteta e tare gustoasa
Bristena cu placere
Postat 20 April 2012 - 05:58 PM
Imagini atasate
Postat 20 April 2012 - 06:57 PM
Postat 21 April 2012 - 01:33 PM
Eu stiu toate torturile voastre chiar inainte de a incepe sa lucrati cu pasta de zahar.
Lenna frumos tortul felicitari .
Un tort facut pt o doamna care a dorit un tort in forma de cos cu flori sper sa va placa si voua este al treilea tort cu flori.

Postat 21 April 2012 - 01:51 PM
Dan_IrineL, la 20 April 2012 - 06:57 PM, a spus:
Cred ca mai mult de un an v-am descoperit si va citesc sfaturile ,sant de mare ajutor ma bucur sa fiu si eu printre voi acum ! Am inceput din pasiune , pentru a da bucurie copiilor mei si celor dragi !
Postat 21 April 2012 - 01:53 PM
marina, la 21 April 2012 - 01:33 PM, a spus:
Eu stiu toate torturile voastre chiar inainte de a incepe sa lucrati cu pasta de zahar.
Un tort facut pt o doamna care a dorit un tort in forma de cos cu flori sper sa va placa si voua este al treilea tort cu flori.

Marina multumesc ! din pacate nu pot vedea tortul tau cosul cu flori...sant sigura ca e superb si gustos !
Postat 21 April 2012 - 02:48 PM

Marina eu nu inteleg cum faci asta:

Aceeasi poza luata de pe Fb. Oare am eu orbul gainilor sau de ce aici apare pe albastru? Zau ca nu inteleg nici daca ma tai ce faci.

si

Postat 21 April 2012 - 11:33 PM

Am sa va arat ultimele mele torturi pe care le-am facut de florii.
Acesta a fost facut pentru casa fara sa avem un sarbatorit....meritam si noi ceva dulce.. ( blat alb, crema mouse de lamaie, glazura ciocolata, ornamente din pdz

Iar acesta a fost pentru o domnisoara de 20 ani... verisoara ei a dorit ceva simplu: o floare mai mare si varsta sarbatoritei. Este primul meu crin facut dupa explicatiile Natashei de la topicul "Tehnici si ustensile...."". Multumesc Natasha

Tortul a fost cu blat alb si blat ciocolata si doua creme: una de ciocolata cu amestec praline glazurate si un strat de frisca naturata cu visine.Cuvertura: glazura de ciocolata
Postat 22 April 2012 - 09:30 AM
Lenna, la 21 April 2012 - 01:53 PM, a spus:

Marina multumesc ! din pacate nu pot vedea tortul tau cosul cu flori...sant sigura ca e superb si gustos !
Nici eu nu imi vad pozele nu stiu ce are sunt micsorate dar tot nu le vad.
Dar vad ca la pus gloxinia.
Postat 22 April 2012 - 09:38 AM
gloxinia, la 21 April 2012 - 02:48 PM, a spus:

Marina eu nu inteleg cum faci asta:

Aceeasi poza luata de pe Fb. Oare am eu orbul gainilor sau de ce aici apare pe albastru? Zau ca nu inteleg nici daca ma tai ce faci.
Multumesc!
Nici eu nu stiu ce se intampala cred ca am ceva probleme cu PC deoarece mie nu imi apar pozele eu nu le vad dar alte persoane le putea vedea iar acum din cate vad nu il mai vede nimeni si asta se intampla pe arta culinara si pe culinar pe facebook se vad .Iar daca ma uit la o poza si vreau s-o intorc se schimba culoarea pozei deci daca stie cineva ce are e ok daca nu ma duc cu el la doctor.
Postat 22 April 2012 - 09:41 AM
Cora, la 21 April 2012 - 11:33 PM, a spus:

Am sa va arat ultimele mele torturi pe care le-am facut de florii.
Acesta a fost facut pentru casa fara sa avem un sarbatorit....meritam si noi ceva dulce.. ( blat alb, crema mouse de lamaie, glazura ciocolata, ornamente din pdz

Iar acesta a fost pentru o domnisoara de 20 ani... verisoara ei a dorit ceva simplu: o floare mai mare si varsta sarbatoritei. Este primul meu crin facut dupa explicatiile Natashei de la topicul "Tehnici si ustensile...."". Multumesc Natasha

Tortul a fost cu blat alb si blat ciocolata si doua creme: una de ciocolata cu amestec praline glazurate si un strat de frisca naturata cu visine.Cuvertura: glazura de ciocolata
Cora sunt foarte frumoase!
Postat 22 April 2012 - 01:10 PM

Multumim.