Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 402
  • 403
  • 404
  • 405
  • 406
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#8061 Useril este offline   bpaula 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 20-January 12

Postat 22 April 2012 - 03:52 PM

Dan_irinel ce flori, ce flori..nu e prima data cand le admir dar mereu raman masca ce naturale sunt. Trebuie sa imi fac si eu curaj sa incerc trandafirii.
Cora minunate si ale tale.
Marina noroc ca a pus gloxinia tortul sa il vedem cu culorile lui ca la tine il vad albastru :). Imi place.

eu n-am mai facut nimic dar planuiesc sa imi fac pasta si sa ma apuc sa fac floricele, ca tot nu am torturi de facut in perioada urmatoare. Trandafirii mi se par taaare greu de facut, ce sa mai zic de orhidee si restul.

#8062 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 22 April 2012 - 05:11 PM

Vezi postareabpaula, la 22 April 2012 - 03:52 PM, a spus:

Dan_irinel ce flori, ce flori..nu e prima data cand le admir dar mereu raman masca ce naturale sunt. Trebuie sa imi fac si eu curaj sa incerc trandafirii.
Cora minunate si ale tale.
Marina noroc ca a pus gloxinia tortul sa il vedem cu culorile lui ca la tine il vad albastru :). Imi place.

eu n-am mai facut nimic dar planuiesc sa imi fac pasta si sa ma apuc sa fac floricele, ca tot nu am torturi de facut in perioada urmatoare. Trandafirii mi se par taaare greu de facut, ce sa mai zic de orhidee si restul.

Multumim. Nicio floare nu este foarte greu de facut atita timp cint ai material bun care sa-ti usureze munca. De aceea recomand pasta de flori facuta cu Gum tex. Nici macar cutterele nu sunt importante rau. Stiu ce spun, am citeva (defapt mult prea multe si inutile) pe care le folosesc mai continuu. Sunt citeva taietoare generice pe care le folosesc la mai multe tipuri de flori. De exemplu, atit lotusul cit si orhideele sunt facute cu aceleasi cuttere si mai pot fi folosite la multe alte flori. Studiati tehnica Wilton de a crea flori si puneti-o in practica. Prin aceasta tehnica, cutterele nu sunt foarte importante intrucit petalele si tot ce mai tine de realizarea unei flori se prelucreaza foarte mult "la mina".
L.e. Si pasta de zahar a Adrianei (sub aceasta denumire am vazut-o prima data, aceasta denumire o folosesc) se poate folosi la realizarea unor flori. Eu am incercat-o pe trandafirii in stil Ron Ben-Israel si a mers bine numai ca nu se poate trage foarte subtire.

#8063 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 23 April 2012 - 09:00 AM

Foarte frumoase torturi bravo tuturor Dan Irinel si eu sunt pasionata de flori si incerc sa fac dar nu imi ies perfect cred ca si colorantii sunt importanti ca sa ii redai aspectul natural, torturile voastre sunt divine, am facut si eu ceva torturi o sticla de Jack si un tort cu flori, apropo mi se pare foarte greu sa asezi florile pe tort si sa arate bine, balt de ciocolata si nescuik crema de visine si ciocolata laba.Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1225-1335164388095.jpg

#8064 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 23 April 2012 - 09:07 AM

Scuze de marime le-am redimensionat din nou.
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1225-13351647741944.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1225-13351647910592.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1225-13351648067029.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1225-13351648270676.jpg

#8065 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 23 April 2012 - 09:10 AM

Nu stiu daca am facut cum trebuie pozele dar scuze daca nu e bine.

#8066 Useril este offline   bpaula 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 20-January 12

Postat 23 April 2012 - 02:02 PM

Dan_irinel multumesc mult de sfaturi. Puteti sa imi dati si reteta de pasta cu Gum -Tex pe care o folositi? Am tot citit pe aici dar nu mai stiu daca o gasesc undeva. Mi-am procurat si eu praful acesta acum ceva vreme dar inca nu imi facusem curaj sa incerc. Cuttere am din setul cel verde. Si tehnica Wilton la ce se refera?
Pana acum am folosit pasta de zahar a lissei (cu margarina, miere, gelatina, apa si zahar) pentru ce am mai modelat. Pentru flori am cumparat de pe lumea basmelor 1 kg de pasta de flori dar nu imi place cum miroase si nu stiu daca o sa o folosesc, vreau sa imi fac eu cu Gum Tex. Multumesc pentru rabdare. O problema mare la mine e si facutul de frunze, nu imi iese culoarea verde nicicum mai inchisa, se sfarma sau nu e foarte buna de modelat. Sper ca in timp sa invat mai multe.

Mica tare frumoase torturile tale. Rabdare ai avut sa scrii pe sticla aia =))

#8067 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 23 April 2012 - 09:52 PM

Daca ai cumparat cutia de Gum tex, reteta este pe aceasta. Daca nu te descurci, lasa-mi un mesaj privat si ti-o trimit tradusa. Si eu am si acele cuttere impreuna cu revista. Incepi sa faci florile dupa revista si o sa-ti dai seama ce am vrut sa spun. Se taie o petala cu un cutter si se prelucreaza cu betisoarele din set. Se intind la dimensiunea dorita. Eu am cumparat Color dust de Wilton si pensulez petalele cu acesta, in felul asta obtin culoarea frunzelor.

#8068 Useril este offline   ella87 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-December 11
  • Locationsibiu

Postat 24 April 2012 - 03:21 AM

MICA sunt foarte frumoase torturile tale!FELICITARI!!! Dan-IrineL sunt extraordinar de frumoase si perfecte torturile. postez si eu acum doua torturi facute saptamana trecuta.Primul meu tort pentru un botezImagine atasata: monthly_04_2012/post-1369-13352298694383.jpgImagine atasata: monthly_04_2012/post-1369-1335230105876.jpgtortul pentru ziua baietelului meu care a implinit 3 anisori sambata.Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1369-1335230082254.jpg
pentru a reusi trebuie sa ai incredere in propriile forte!!!!!!

#8069 Useril este offline   Cora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 29-January 12
  • LocationIasi

Postat 25 April 2012 - 03:41 PM

Marina, bpaula...multumesc pentru aprecieri :notworthy: . Asa prind incredere si am curaj sa mai fac si altele.

Mica 83 ai realizat doua torturi superbe. Sticla de Jack Daniel este bestiala...., florile sunt superbe. Felicitari!!!

Ella87- doua torturi frumoase.

#8070 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 25 April 2012 - 06:41 PM

Vezi postareaella87, la 24 April 2012 - 03:21 AM, a spus:

MICA sunt foarte frumoase torturile tale!FELICITARI!!! Dan-IrineL sunt extraordinar de frumoase si perfecte torturile. postez si eu acum doua torturi facute saptamana trecuta.Primul meu tort pentru un botezAtasament aprilie 072.jpgAtasament aprilie 088.jpgtortul pentru ziua baietelului meu care a implinit 3 anisori sambata.Atasament aprilie 092.jpg

Felicitari!! Foarte frumos.

#8071 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 25 April 2012 - 06:45 PM

Un tort pt casa care se realizeaza foarte usor maxim 3 ore.
Pt ca pozele mele nu se vad m-am gandit sa pun linkul de pe facebook
http://www.facebook....91544080857462/

#8072 Useril este offline   Lenna 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 09-April 12

Postat 25 April 2012 - 10:20 PM

Ella -felicitari ,foarte frumoase torturile si un calduros LA MULTI ANI baietelui
Marina -foarte frumos!
Mica-cata rabdare si talent...super !super!

#8073 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 27 April 2012 - 08:34 AM

Lenna -multumesc tare mult sa stii ca si eu am inceput acum un an de cand am descoperit blogul Lissei, ea m-a introdus practic in arta tortaritului.

Marina - multumesc tare mult super tortul pentru casa.

Ella 87 Au iesit foarte frumoase torturile. Sa stii ca mie imi e frica sa lucrez cu frisca dar au iesit super, am facut o singura data un tort tras in frisca dar a inceput frisca sa se lase si apoi am renuntat, bravo pentru torturi.

#8074 Useril este offline   ella87 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-December 11
  • Locationsibiu

Postat 28 April 2012 - 10:48 PM

Multumesc tuturor de aprecieri,asta ma face sa am mai multa incredere in mine.Mica sa sti ca nici mie nu imi e usor sa lucrez cu frisca deoarece de multe ori daca o bat mai tare se crapa,imi ia o gramada de timp sa o nivelez cat mai bine,avand in vedere ca nu am nici un fel de ustensile speciale(pentru nivelat folosesc o rigla).In pasta am imbracat pana acum doar doua torturi,restul cat am mai facut sunt in frisca pentru cei din casa spun ca in pdz iasa prea dulci si nu mai au acelasi gust ca cele cu frisca.Va pup si mult spor si imaginatie!
pentru a reusi trebuie sa ai incredere in propriile forte!!!!!!

#8075 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 29 April 2012 - 08:34 AM

Si noua mea isprava tort Fulger Mcqueen cel mai greu de pana acum, am muncit la el de mi-au sarit capacele dar sunt multumita de ceeea ce a iesit. Data viitoare sigur iese mai bine

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1225-13356811979441.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1225-13356812468043.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1225-13356812589798.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1225-13356812714946.jpg


#8076 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 29 April 2012 - 09:06 AM

Vezi postareaMica83, la 29 April 2012 - 08:34 AM, a spus:

Si noua mea isprava tort Fulger Mcqueen cel mai greu de pana acum, am muncit la el de mi-au sarit capacele dar sunt multumita de ceeea ce a iesit. Data viitoare sigur iese mai bine

Mica a iesit super!!!

#8077 Useril este offline   bpaula 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 20-January 12

Postat 29 April 2012 - 01:23 PM

Minunat a iesit, felicitari!
Zi-ne si noua secretul pentru un rosu asa minunat.

#8078 Useril este offline   Lenna 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 09-April 12

Postat 29 April 2012 - 10:29 PM

Mica...eu il vad perfect ! felicitari !

#8079 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 30 April 2012 - 07:42 AM

Bpaula sa stii ca, colorantii pudra sunt de vina ies culori foarte vii cu ei si sunt cantitate mult mai mare fata de cei gel, se gasesc pe Lumea Basmelor.

Lenna multumesc tare mult.

Marina Multumesc de asemena, tu stii ce batai de cap mi-a dat:)))))

#8080 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 30 April 2012 - 04:04 PM

Vezi postareaMica83, la 30 April 2012 - 07:42 AM, a spus:

Bpaula sa stii ca, colorantii pudra sunt de vina ies culori foarte vii cu ei si sunt cantitate mult mai mare fata de cei gel, se gasesc pe Lumea Basmelor.

Lenna multumesc tare mult.

Marina Multumesc de asemena, tu stii ce batai de cap mi-a dat:)))))

Cum au venit asa se duc pupici

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 402
  • 403
  • 404
  • 405
  • 406
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi