Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#821 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 07 February 2010 - 11:53 PM

Vezi postareamona, la 06 February 2010 - 06:46 PM, a spus:

Dora,cat e de fin ! Superb ! :D

merci monule :P

Vezi postareaYours4ever, la 06 February 2010 - 11:10 PM, a spus:

Dora, super, like always :)

multumesc raluca :D

Vezi postareaYours4ever, la 06 February 2010 - 11:44 PM, a spus:

si tortul meu cu soricei si banane:D evident, crema de banane (Dora), blat am facut pana la urma chocolate mud cake ca am fost in mare criza de timp, tot imi promit ca nu mai fac torturi pe graba si tot nu ma tin de promisiune:( nu'mi place asa,

s'a vrut a fi o bucata de cascaval si soricei care mananca din ea....
asta e ceea ce a iesit, am emotii mari pt maine, sper sa'i placa sarbatoritului

tare haios raluca :wub: ...cum ti-a placut banana curd-ul?

Vezi postareaMIMI, la 07 February 2010 - 11:21 AM, a spus:

Torturile mele,din saptamana asta:
-doua torturi gemene,ornate cu frisca,crema diplomat

frumoase torturi mimisor...ce bine te-ai imprietenit cu frisca!!! :P

Vezi postareavrabiuta, la 07 February 2010 - 02:07 PM, a spus:

Tortul facut de mine pentru azi ... Mi=e tare drag, l-am facut cu mult drag...

vrabiuto mama pe zi ce trece te imprietenesti tot mai mult cu royal icing-ul...
brava fata draga :D
pana la urma ai facut cosultetul din pdz si ai aplicat royal-ul deasupra din cate vad :P

#822 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 08 February 2010 - 12:58 AM

Vezi postareadora, la 05 February 2010 - 07:10 PM, a spus:

oki..pai daca-ti plac asa mult...treci la treaba :) :P..ce mai astepti? :P

Astept rabdarea, pentru asta imi trebuie muulta, in cazul in care se rup sa pot sa o iau de la capat :D

Vezi postareabbenyci, la 06 February 2010 - 07:35 PM, a spus:

Buna seara fetelor, asa cum am promis am revenit cu pozele de la cele 2 torturi.
Am facut diplomat cu fructe cu preferata fetitei Hanah Montana . iar al doilea tort decorat f simplu cu flori si frunze din pasta de zahar cumparata Foaia de napolitan s-a asezat bine pe tort dar nu am mai apucat sa pozez din nou.
Sper sa va placa si voua.

Ce buna idee ai avut cu vafa aia, as nu te mai complici. Mie personal nu mi-o place la gust, parca se lipeste de dinti. Imi plac trandafirii de la al doilea tort.

Vezi postareaYours4ever, la 06 February 2010 - 11:44 PM, a spus:

si tortul meu cu soricei si banane:D evident, crema de banane (Dora), blat am facut pana la urma chocolate mud cake ca am fost in mare criza de timp, tot imi promit ca nu mai fac torturi pe graba si tot nu ma tin de promisiune:( nu'mi place asa,

s'a vrut a fi o bucata de cascaval si soricei care mananca din ea....
asta e ceea ce a iesit, am emotii mari pt maine, sper sa'i placa sarbatoritului

Ioi tu Ralu, tare bine ti-a iesit, am vazut si eu torturi in genu pe net si chiar ma gandeam daca or fi oameni care ar putea manca asa ceva. Cred ca a fost o mare provocare sa faci soarecii aia, eu am oroare la ei(la cei reali), dar cred ca ai tai clienti au fost super incantati de rezultat.

Vezi postareaMIMI, la 07 February 2010 - 11:21 AM, a spus:

Torturile mele,din saptamana asta:
-doua torturi gemene,ornate cu frisca,crema diplomat

-un tort carte-diplomat,asa a fost dorinta

Tu Mimi, asa faini trandafiri faci :wub:

Vezi postareavrabiuta, la 07 February 2010 - 02:07 PM, a spus:

Mimi super torturile tale ,iar trandafirii sunt deoasebiti, felicitari ! Si cartea e tare reusita !
Tortul facut de mine pentru azi ... Mi=e tare drag, l-am facut cu mult drag...

Se vede ca l-ai facut cu drag, ca ai avut rabdare multa sa faci atata dantela, foarte reusit :D

Vezi postareaAnca_B, la 07 February 2010 - 06:53 PM, a spus:

Dragele mele foooarte frumoase torturi!Va felicit pe fiecare in parte!Si eu sunt in aceeasi situatie ca Nelly si Daniela ,si eu am tot somat.Noroc ac se mai iveste cate o aniversare prin familie.Deci vreau sa va prezint primul meu tort imbracat in pasta de zahar.Este un tort diplomat ,carapace,si ornat cu crema de cioco' si ursuleti de jeleu ca tare ii plac baietelului !M-am bucurat ca mi-o iesit si mie pasta . Celalalt e un tort in miniatura tot diplomat si crema de cioco' deasupra.Am trisat putin, in sensu' ca am cumparat crem ade cioco' instant de la dr.Oetker,pt. ca nu stiu nicio reteta de crema care merge pe pasta(in afara de royal icing),deci , pe aceasta cale doresc sa va intreb ce reteta de icing-uri stiti?

OF,ce mari poze am pus!imi cer scuze!cum pot sa le pun mai mici?

Anca, wow cat curaj pe tine sa pui crema la plic pe pasta, mai ales daca acum ai facut-o prima data. Imi place tare ursuletu' ... si apropo foarte fain ai intins pasta din prima :D
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#823 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 08 February 2010 - 10:59 AM

Ramo, asta e ciocolata care a lasat puncte. Nu am facut o poza si mai de aproape ca eram pe fuga, sa vezi cum arata.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2010/post-43-12656195863.jpg

#824 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 February 2010 - 11:40 AM

Ortansa, Mimi, Stefana, multumesc :pupic: .
Dora, cum adica trandafirii facuti in 15 min? Eu m-am bagat la un tort cu flori si in trei zile am facut 5 trandafiri mai de doamne ajuta :floare: . Tortul tau e ca de obicei, impecabil.
Ortansa, e dragut tare tortul cu funda, imi place mult.
Stefana, ff reusit iepurila, si morcovul, iar cu scrisul mi-ai adus aminte, si eu ma jucam asa in copilarie, o sa-l folosesc si eu la un tort vesel si copilaresc :-* .
Gloxinia, am vazut parcul de masinute, ti-au iesit ff bine, si ciocolata plastica e super, super. Imi place tare si modelul de steag de raliu de pe marginea tortului.
Bbenyci, frumoase torturi, eu acum fiind cu ochii dupa trandafiri, imi plac tare cei albi cu rosu.
Raluca, in primul rand mii de multumiri pentru reteta de chocolate mud cake, am facut o proba ieri, e dementiala... :pupic: ;in al doilea rand, am trait s-o vad si pe asta, tort cascaval cu soricei pe el.. :love7: . E super ideea, si ti-a iesit ff bine.
Mimi, torturile gemene deja sunt trademark, si trandafirii sunt f reali (aAm si recunoscut ca zilele astea sunt cu ochii pe trandafiri). Cartea de asemenea e ff faina :pupic: .
Vrabiuta, cata rabdare poti sa ai, sa bilbilesti la broderiile alea.. dar rezultatul e pe masura; nu va e mila sa taiati asemenea frumuseti? :love3:
Anca, foarte faina pasta ti-a iesit, si ursuletul asemenea..
Nelly, Dani-ela, o sa vina si randul vostru cat de curand; stiu cat de rau e sa somezi si sa te manance palmele sa faci un tort, am patit-o si eu, dar intre timp stau cu ochii pe celelalte fete si strang idei... :occasion15:
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#825 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 February 2010 - 01:30 PM

Vezi postareasnej, la 08 February 2010 - 10:59 AM, a spus:

Ramo, asta e ciocolata care a lasat puncte. Nu am facut o poza si mai de aproape ca eram pe fuga, sa vezi cum arata.

am inteles eu bine? tu ai facut minunea asta? cum ai reusit sa-l imbraci in doua culori? cea alba este pasta de zahar? doamne ca fain mai e

#826 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 08 February 2010 - 02:16 PM

Snejana...ce bijuterie!

Tort make-up
-blat pandispan si crema vanilie

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-139-126563136683.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#827 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 08 February 2010 - 02:17 PM

Vezi postareadani_ela, la 08 February 2010 - 01:30 PM, a spus:

am inteles eu bine? tu ai facut minunea asta? cum ai reusit sa-l imbraci in doua culori? cea alba este pasta de zahar? doamne ca fain mai e

A fost simplu cu imbracatul in doua culori ca imbracasem tortul in pasta de zahar crem si doar peste o jumatate am pus plastelina de ciocolata. Daca era o ciocolata mai buna si lucram omeneste cu ea puteam sa o mulez mai bine pe colturi. Pe linia de imbinare avea niste panglici care ascundeau linia unde se suprapunea ciocolata peste pasta. Asa arata modelul asa il facusem :( dar imi pare rau ca punctele au stricat tot aspectul.

Nu am avut decupator pentru acele frunze si a trebuit sa le decupez bucata cu bucata cu model desenat pe hartie :( . Am murit incet in seara/noaptea aia.

Ma bucur ca-ti place :(

#828 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 08 February 2010 - 02:24 PM

Vezi postareaMIMI, la 08 February 2010 - 02:16 PM, a spus:

Snejana...ce bijuterie!

Tort make-up

ha ha ha cine vorbeste de bijuterii :( :( :( . Nu as avea atata rabdare ca tine sa le fac asa rapide
Ah...voiam sa-ti spun ca ai facut cartea bestiala. Am incercat sa ma iau dupa tine dar nu mi-a prea reusit. Cred ca am facut-o prea inalta ca numai a carte nu seamana :(

#829 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 08 February 2010 - 02:29 PM

Snej tare frumos ti-a iesit tortul. Ce ciucalata ai folosit sa stim sa ne ferim de ea? Eu am folosit galactic neagra si a iesit ok, doar ca nu stiu cata miere am pus, ca nu am cantar care sa masoare asa putin :(

Mimi, super faina trusa ta de machiaj, cate kg are un astfel de tort? Sper sa am si eu ocazia sa fac unul intr-o zi... :(
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#830 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMelbourne

Postat 08 February 2010 - 02:29 PM

Astea le-am facut pentru doua botezuri la fetitele a doua prietene.

Cartea mi-a dat serios de furca si mai trebuie sa fac caligrafie :(

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2010/post-43-126563205544.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-43-126563207891.jpg

#831 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 08 February 2010 - 02:56 PM

Ah,ce torturi minunate!!!felicitari,fetelor,va pup!! :( Cartile sunt grozave,trusa de machiaj,tortul Snejanei cu talpi de bebe...tot!

Eu o sa vin cu poze miine sau poimiine,indiferent cum iese Travianul :( ,daca nu e cu wow,macar sa fac haz de necaz cu voi :(

#832 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 08 February 2010 - 03:11 PM

Mimi,imi place tare mult cartea, si celelalte dar asta carte m'a marcat de data asta :(

Vrabiutzo
, super!!! de unde atata rabdare??

Anca, primu in pasta de zahar? nu se vede ca e primu! (ale mele primele erau dezastre)

Oti, mersi :(

Dora, de mancat din tort, nu a fost vorba, dar am gustat din crema cand am facut'o si mi'a placut, si mi'a placut ce fain s'a asezat. de'abia astept sa o mai fac :(

Ramo, si io am oroare de ei :( cerinta a fost banane si soricei, si mi s'a dat mana libera, si am zis sa'l incerc:D . se putea executia mult mai buna dar sper ca data viitoare sa fie mai bine:D

Snej si mie mi s'a intamplat sa lase puncte, dar nu mai stiu ce fel de ciocolata.
dar oricum arata bine, e de efect asa in 2 culori
iar torturile de botez..... cel rotund m'a innebunit cu totu'!

Delioara, ma bucur ca iti place, si mie imi place de numa, tre sa mai fac unu si pt acasa cat de curand.
Raluca

#833 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 08 February 2010 - 04:32 PM

Vezi postareasnej, la 08 February 2010 - 02:17 PM, a spus:

A fost simplu cu imbracatul in doua culori ca imbracasem tortul in pasta de zahar crem si doar peste o jumatate am pus plastelina de ciocolata. Daca era o ciocolata mai buna si lucram omeneste cu ea puteam sa o mulez mai bine pe colturi. Pe linia de imbinare avea niste panglici care ascundeau linia unde se suprapunea ciocolata peste pasta. Asa arata modelul asa il facusem :( dar imi pare rau ca punctele au stricat tot aspectul.

Nu am avut decupator pentru acele frunze si a trebuit sa le decupez bucata cu bucata cu model desenat pe hartie :( . Am murit incet in seara/noaptea aia.

Draga mea te inteleg perfect...daca ai sti de cate ori mor eu asa de incet :( ...
nici eu n-am muuulte forme de frunze(de fapt inafara de cea de trandafiri n-am nici una :( ) si
le fac decupandu-le cu forfecuta...munca de chinez batran nu alta!!!! :(

#834 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 February 2010 - 06:29 PM

Vezi postareagloxinia, la 07 February 2010 - 11:33 PM, a spus:

Bbnici foarte frumos tortul cu Hanna. Fain ca ai gasit vafa. Am o intrebare: tie nu ti s-a inmuiat vafa? Adica incretit? Am facut odata si eu un tort cu o vafa si mi s-a incretit destul de tare dupa cateva ore. De atunci stau departe de ea.

S-a incretit pt ca ai lasat-o asa simpla pe tort... nu ai dat cu nimic pe ea, asa-i?
Daca nu ai gelatina din aceea pt tartele de fructe, atunci poti sa topesti pe foc un pic de marmelata de caise (nu caisa, doar lichidul) cu un pic de apa, apoi nu fierbinte ci calduta (atat gelatina, cat si marmelata) cu o pensula o intinzi peste vafa si gata... in asa fel vafa nu se mai increteste si are si un aspect mult mai frumos...
Eu asa fac si numai am probleme... a, inca odata, sotul mi-a rupt o vafa, nu mai aveam timp sa ma duc sa cumpar alta, asa ca am pus-o pe tort asa rupta si atunci cand am asezat gelatina nu s-a vazut absolut deloc...
Sper ca ti-am putut fi de folos... Sorina
Sorina

#835 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 08 February 2010 - 06:30 PM

Vai Snej, sa-mi fie cu iertare la celelalte fete chiar si mie, dara sa tort fain nu am vazut demuuult. Cine mai vede grasimea din ciocolata cand tortul per ansamblu e perfect? Inceraca cuFestina neagra si sigur nu o sa ai nici un punctulet, eu nu am avut :love7:
Superb tortul asta, imi place tare, tare si fruzele alea muncite din greu, felicitari maxime :pupic:

Vezi postareaMIMI, la 08 February 2010 - 02:16 PM, a spus:

Snejana...ce bijuterie!

Tort make-up

Foarte fain make-up'u tau, imi plac aceesoriile, in special rujul :love7:

Vezi postareasnej, la 08 February 2010 - 02:29 PM, a spus:

Cartea mi-a dat serios de furca si mai trebuie sa fac caligrafie :tongue3:

Amandoua sunt demne de copiat, primul imi place in mod special, cred ca imi plac cizmulitele tare, tare si imi place cum ai imbracat platoul. Nu stiu de ce nu iti place cartea, din pozitia din care ai pozat-o se vad foarte fain filele. iar pantofiorii sunt excelenti. I-ai facut cu forma? asa arata ...

Vezi postareaYours4ever, la 08 February 2010 - 03:11 PM, a spus:

Ramo, si io am oroare de ei :D cerinta a fost banane si soricei, si mi s'a dat mana libera, si am zis sa'l incerc:D . se putea executia mult mai buna dar sper ca data viitoare sa fie mai bine:D

Atunci imi imaginez cu cata "placere" ai lucrat la ei, oricum is draguti, iar intotdeauna e loc de mai bine si sunt convinsa ca oricare dintre noi putem spune ca a doua oara ne-ar iesii mai bine :P

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#836 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 08 February 2010 - 06:45 PM

Acuma indraznesc sa vi le arat si eu pe a mele din w-e, pun doar 2 ca restul(2) sunt modele pe care le-am mai facut:
Primul si la care am muncit de numa e cu blat de cioco si crema de vanilie cu fructe, insiropat cu caramel. Zic ca am muncit mult la el pentru ca fiind in 2 culori a trebuit sa-l imbrac pe parti, nu au vrut sa aiba 2 randuri de pasta suprapuse ca sa nu fie prea groasa pasta. asa ceva sa nu faceti, ca nici eu nu o sa mai fac. A fost un chin, m-am chinuit pana l-am terminat, noroc cu snurul ala din royal ca nu se vad imbinarile. Buuun ... partea roz de sus, a trebuit sa aiba o textura de etamina, tifon, intelegeti voi, asa ca o trebuit sa intind pasta de la jumatate incolo cu o plasa de tatntari la care am spalat la greu ca sa nu fie murdara, desi am cuparat-o special pentru asta, dar nu am vrut sa risc. Si telefonu cu care fac eu poze nu e chiar asa performant ca un DSLR :pupic: asa ca se vede mai putin modelul.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-160-126564731115.jpg

Am facut totusi una cu "zoom" adica am pus telefonul aproape pe perna :tongue3:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-160-126564738539.jpg

Iar acest tort s-a dorit a fi teren de footbal si cum eu m-am saturat si sa privesc clasicul tort "teren de footbal" am zis sa fac altfel si asta mi-a iesit. Sper sa-i fi placut si srabatoritului. Acesta a fost cu crema de cioco si frisca :

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-160-126564749837.jpg

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#837 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 08 February 2010 - 06:48 PM

Vezi postareagloxinia, la 08 February 2010 - 02:29 PM, a spus:

Mimi, super faina trusa ta de machiaj, cate kg are un astfel de tort? Sper sa am si eu ocazia sa fac unul intr-o zi... :love7:

Tortul meu a avut 2,7kg.

Vezi postareasnej, la 08 February 2010 - 02:29 PM, a spus:

ce-mi plac botoseii!

Vezi postareaYours4ever, la 08 February 2010 - 03:11 PM, a spus:

Mimi,imi place tare mult cartea, si celelalte dar asta carte m'a marcat de data asta :tongue3:

Raluca,ma bucur ca-ti place!

Vezi postareaRamo, la 08 February 2010 - 06:30 PM, a spus:

Foarte fain make-up'u tau, imi plac aceesoriile, in special rujul :pupic:

saru'mana!

#838 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 08 February 2010 - 06:52 PM

Vezi postareaRamo, la 08 February 2010 - 06:45 PM, a spus:

Acuma indraznesc sa vi le arat si eu pe a mele din w-e, pun doar 2 ca restul(2) sunt modele pe care le-am mai facut:

ambele sunt superbe,dar pernuta e asa de finaaaa!ai muncit dar rezultatul e pe masura!

#839 Useril este offline   mona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 417

Postat 08 February 2010 - 09:41 PM

Am tot zis ca intru dar n-am avut loc de cupil si sot.
Si ati facut atatea torturi minunate ca zau daca stiu pe care sa-l laud mai repede !
Sper sa nu va suparat daca de data asta va felicit in grup :pupic: :)

#840 Useril este offline   Livia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • LocationTimisoara

Postat 08 February 2010 - 11:15 PM

Si eu vroiam sa va felicit pe toate, toate torturile sunt frumoase si fiecare e deosebit in felul lui, aveti niste maini de aur!
Eu cam somez in ultima vreme, de la inceputul anului am facut doar 2 torturi :-* din care unul pt noi, asa ca n-am ce sa va arat. Sunt in permanenta prin preajma si doar admir.
Vroiam sa va intreb cum faceti voi rost de clienti, stiu ca e un subiect mai delicat si poate pare o intrebare stupida :salut: La mine cei apropiati, familia si prietenii asteapta torturi cadou, iar la servici colegelor li se pare mult 30lei/kg pt un tort de casa...

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul