Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#781 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 04 February 2010 - 06:23 PM

Vezi postareadelioara, la 04 February 2010 - 09:21 AM, a spus:

Multumesc, inseamna mult venind din partea ta. In ceea ce priveste modelul de tort, eu ma gandesc ca atunci cand o sa vina comanda o sa o iei ca pe o provocare, si te gandesti la modalitatea in care o sa-l faci, si mai putin la ceea ce reprezinta.

Eu sper totusi sa nu-mi vina asa comanda :thumleft: De imi vine ii trimit la voi :D

Vezi postareayoyo, la 04 February 2010 - 06:01 PM, a spus:

Oti sa stii ca rusinea se prinde da numai cand sunt rau trasa de urechi de acum inainte o sa pun orice, problema e ca nu prea am timp sa scriu zi de zi si atunci mi se pare "urat" sa vin eu odata la luna cand am poze de pus sa postez.Considerati si voi la fel sau numai eu ?????

Multumesc Oti, Delioara si Mona.

Numa tu Yoyo, ce-i daca vii la luna, macar cand vii aduci cateva cu tine, vii cand poti, noi oricum te asteptama ca avem ce vedea :tongue3:

Vezi postareamona, la 04 February 2010 - 06:03 PM, a spus:

Spunea Ramo de fulgi. Acum,fiecare cu ce-l doare :P , io de astia fulgi vorbeam ..

Alea-s pene : :) :D Eu sincer cred ca magazinul asta din Oradea se aprovizioneaza din Bucuresti. Aproape intotdeauna cand merg acaolo si primesc marfa ii aud vorbind de Bucuresti, asa ca e imposibil sa nu gasesti, probabil inca nu ai nimerit locul :D Incearca la magazinele astea cu tot felul de brizbizuri pentru decoratiuni.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#782 Useril este offline   mona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 February 2010 - 06:26 PM

pene,fulgi tot aia la mine :thumleft:
Dar despre asa ceva vorbeai?

#783 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 04 February 2010 - 06:43 PM

Vezi postareamona, la 04 February 2010 - 06:26 PM, a spus:

pene,fulgi tot aia la mine :thumleft:
Dar despre asa ceva vorbeai?

da, da asa ceva ...

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#784 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 04 February 2010 - 09:27 PM

salutare!si eu tot ca snej,o data, de 2 ori pe luna vin si parca si mie mi-e nush' cum sa pun hodoronc tronc tortul meu.mie imi pare rau ca nu pot sa comentez toate torturile pt ca se strang prea multe,nu de altceva.oricum,le vizionez cu nesat si-mi plac toate,toate.dora,lisa,mona(imi place verdele tau,ce nuanta e?kelly green cumva?),gloxinia,mamistef,ramo(cu ce ai colorat funda aia bejulie?),yours4ever,delioara,mimi ,nelly,doriana,dani_ela,vrabiuta,yoyo,snej va admir pe toate,fiecare aveti stilul vostru aparte si mereu vad ca va imbunatatiti tehnica si lucrati din ce in ce mai bine.bineinteles ca sunt cateva fete care lucreaza extraordinar si imi doresc sa ajung si eu sa lucrez ca ele.
despre tortul meu vroiam sa va spun ca nu mi-a placut pt ca n-am reusit sa-l nivelez f. bine,a fost intr-o parte mai inalt si in alta mai scund.am sa incerc ca de acum incolo sa le montez in tava,mi se pare ca ies mult mai bine proprotionate.apoi nu-mi place ca nu ies muchiile mai ascutite,dar pana nu gasesc sa-mi cumpar tavi cu colturi ascutite ma resemnez.initial, la tortul cu funda ma gandisem sa decupez marginile tocmai pt a iesi cu colturile mai drepte,dar mi-a fost teama sa nu iasa prea mic.nici funda nu prea mi-a placut,trebuia sa tai fasiile egale,dar pt prima oara a fost ok totusi.nici culorile nu prea le-am nimerit,trebuia sa fie si portoclaiu pe acolo,dar mi-a iesit prea inchis si nici nu se vede in poza.cam astea au fost nemultumirile mele:-),sa nu credeti ca ma plang degeaba.

si ca sa nu vin cu mana goala ,un tort facut azi pe fuga pt cumnat.pandispan de cioco,crema ganache,decoratii de pasta de zahar si cioco. 1Euro cumparata.tortul e micut,micut,aprox. 15 portii.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-301-126531030239.jpg

#785 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 05 February 2010 - 08:28 AM

Delioara,e tare frumos "tortul cu sini",cum zice baietelul meu :-h am facut si eu unul pe la inceputuri,si nu am avut probleme cu silicoanele,probabil pusesem destula gelatina,altfel probabil prindeam si eu frica :hello:

Yoyo,torturile tale sunt foarte frumoase,si numai simplul fapt ca te-ai incumetat sa faci acel tort bleu cu colturi decupate cum am vazut la Lissa prima oara,si ca ti-a iesit si asa de bine,spune foarte multe!La fel,tortul cu Spiderman si Batman imi place fff mult!!!
a....si NU,nu mi se pare deloc obligatoriu sa vii regulat cu cite cinci torturi sau mai stiu eu cite si sa le postezi aici! :) vii cind vrei,pui ce poze vrei, iar noi ne bucuram :-h

Ortansa,la fel si la tine...nu conteaza frecventa si cantitatea,ci prezenta si minunatiile cu care ne incintati si ne mai dati si noua idei.Eu una asa de tare ma bucur sa vad torturi facute de mina unor fete ca voi,imi da curaj si avint sa cred ca si eu pot face lucruri frumoase :) Iar tu stiu bine ca faci niste figurine absolut superbe!

#786 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 05 February 2010 - 08:38 AM

ortansa- mie imi place tortul tau ,poate fundita trebuia mai stransa la mijloc (zic si eu)in rest e chiar ok ,si imi mai place ca nu e incarcat tare.

#787 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 05 February 2010 - 12:16 PM

Fetelor dragelor...va puuup ;) ..am cam ramas in urma cu cititul la acest topic...
Dar torturile le-am vazut pe toate rasfoind la repezeala paginile..
Care nici nu mai stiu cate sunt...cand 30, cand 40...cand 60 :scratch: ...dar nu conteaza...
Important e c-ati facut niste torturi minunate ^_^ ...pentru care va felicit pe toate in grup si va daruiesc la fiecare cate o floare ;)
Sunteti minunate!!!!!

#788 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 05 February 2010 - 12:21 PM

Vad ca tortul Musette expus de mine nu apare pe aici...de cand cu mutarile astea... ^_^
Sper ca macar cu cel de azi sa am mai mult noroc...
Un tort facut in mai putin de 24 ore pt o foarte buna prietena...
reteta este cea a Dobosului in stil italian :scratch:
Trandafiri si decoratii din royal icing...facute la repezeala...
Lipsa de timp nu mi-a permis "mestesugirea" unor flori mai ..elaborate ;) ;)

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-17-126536512685.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-17-126536513604.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-17-126536514323.jpg

P.S. Imi cer scuse pt greseala in ceea ce priveste reteta...am modificat in text ;)

#789 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 05 February 2010 - 12:28 PM

Hehe,Dora,n-oi fi avut tu timp de bibilit trandafiri dupa cum zici,dar ai facut iar minunatiile acelea de grilaje din royal,toata dantelaria aceea care mie mi se pare de o eleganta nemaipomenita!E foarte frumos tortul!Sa-ti fie sanatoasa prietena cea buna! :scratch:

#790 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 05 February 2010 - 03:40 PM

Vezi postareaortansa, la 04 February 2010 - 09:27 PM, a spus:

salutare!si eu tot ca snej,o data, de 2 ori pe luna vin si parca si mie mi-e nush' cum sa pun hodoronc tronc tortul meu.mie imi pare rau ca nu pot sa comentez toate torturile pt ca se strang prea multe,nu de altceva.oricum,le vizionez cu nesat si-mi plac toate,toate.dora,lisa,mona(imi place verdele tau,ce nuanta e?kelly green cumva?),gloxinia,mamistef,ramo(cu ce ai colorat funda aia bejulie?),yours4ever,delioara,mimi ,nelly,doriana,dani_ela,vrabiuta,yoyo,snej va admir pe toate,fiecare aveti stilul vostru aparte si mereu vad ca va imbunatatiti tehnica si lucrati din ce in ce mai bine.bineinteles ca sunt cateva fete care lucreaza extraordinar si imi doresc sa ajung si eu sa lucrez ca ele.
despre tortul meu vroiam sa va spun ca nu mi-a placut pt ca n-am reusit sa-l nivelez f. bine,a fost intr-o parte mai inalt si in alta mai scund.am sa incerc ca de acum incolo sa le montez in tava,mi se pare ca ies mult mai bine proprotionate.apoi nu-mi place ca nu ies muchiile mai ascutite,dar pana nu gasesc sa-mi cumpar tavi cu colturi ascutite ma resemnez.initial, la tortul cu funda ma gandisem sa decupez marginile tocmai pt a iesi cu colturile mai drepte,dar mi-a fost teama sa nu iasa prea mic.nici funda nu prea mi-a placut,trebuia sa tai fasiile egale,dar pt prima oara a fost ok totusi.nici culorile nu prea le-am nimerit,trebuia sa fie si portoclaiu pe acolo,dar mi-a iesit prea inchis si nici nu se vede in poza.cam astea au fost nemultumirile mele:-),sa nu credeti ca ma plang degeaba.

si ca sa nu vin cu mana goala ,un tort facut azi pe fuga pt cumnat.pandispan de cioco,crema ganache,decoratii de pasta de zahar si cioco. 1Euro cumparata.tortul e micut,micut,aprox. 15 portii.

Cu colorant praf am colorat-o Ortanas, colorant pe care l-am aplicat cu pensula asa uscat pe pasta uscata ^_^
Mie imi place cum ti-a iesit ttortul, acuma pe bune si funda, sunt diferite tipuri de funde, iar a at e una reusita. Cat despre colturile drete ... eu zuc ca nu avem nici o sansa. Eu dupa ce termin un tort si sta la rece intotdeauna ii tai marginile, adica tai cate o felie pe fiecare latura a lui, colturile sunt perfecte chiar si cand il ung cu crema de unt, sunt ascutite, dar dupa ce vin cu pasta se rotunjesc. Eu zic ca se rotunjesc pentru ca pasta e putin mai groasa pentru a o putea intinde perfect fara cute si atunci e normal ca acel colt sa "dispara" sub pasta. Mi-am batut si eu capul cu problema asta cateva luni si am ajuns la concluzia asta. Torturile care le vedem noi pe net de au acele colturi perfecte eu zic ca sun "fakecake" cu care faci ce vrei ca nu le afecteaza :P

Vezi postareadora, la 05 February 2010 - 12:21 PM, a spus:

Vad ca tortul Musette expus de mine nu apare pe aici...de cand cu mutarile astea... :scratch:
blat cacao, mousse de yaourt de vanilie cu picaturi de cioco

Trandafiri si decoratii din royal icing...facute la repezeala...
Lipsa de timp nu mi-a permis "mestesugirea" unor flori mai ..elaborate ;) ;)

Dora fericita prietena tre' sa ai! Imi plac mult dantelariile tale si cred ca o sa incep si eu sa practic la ele ;)

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#791 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 05 February 2010 - 04:50 PM

Vezi postareaortansa, la 04 February 2010 - 09:27 PM, a spus:

E foarte finut. Imi place enorm. Si perlutele alea infipte acolo dau bine. De retinut ideea. ^_^

Vezi postareadora, la 05 February 2010 - 12:21 PM, a spus:

[center][color="#808000"][b]Vad ca tortul Musette expus de mine nu apare pe aici...de cand cu mutarile astea... :scratch:

Deci Dora, eu nu ma mai joc... Aia sunt trandafiri facuti in graba? Floricelele alea mici mici tot din royal? Sau sunt necomestibile? Tortul arata wooow! Il asteptam si pe urmatorul! ;)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#792 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 05 February 2010 - 07:10 PM

Vezi postareamamistef, la 05 February 2010 - 12:28 PM, a spus:

Hehe,Dora,n-oi fi avut tu timp de bibilit trandafiri dupa cum zici,dar ai facut iar minunatiile acelea de grilaje din royal,toata dantelaria aceea care mie mi se pare de o eleganta nemaipomenita!E foarte frumos tortul!Sa-ti fie sanatoasa prietena cea buna! :biggrin:

multumesc frumos pt aprecieri :D

Vezi postareaRamo, la 05 February 2010 - 03:40 PM, a spus:

Dora fericita prietena tre' sa ai! Imi plac mult dantelariile tale si cred ca o sa incep si eu sa practic la ele :D

oki..pai daca-ti plac asa mult...treci la treaba :D ;)..ce mai astepti? :D

Vezi postareagloxinia, la 05 February 2010 - 04:50 PM, a spus:

Deci Dora, eu nu ma mai joc... Aia sunt trandafiri facuti in graba? Floricelele alea mici mici tot din royal? Sau sunt necomestibile? Tortul arata wooow! Il asteptam si pe urmatorul! :D

Da Oti..trandafirii aia sunt facuti in maxim 15min...eram pe fuga...si-am facut o tava de trandafiri...ca sa am de unde alege :P
Floricele mici sunt reale...le-am luat de la florarie cand am cumparat si bergras-ul
Pe care urmatorul tu fata draga?!? :D :D

#793 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 05 February 2010 - 08:01 PM

Dora,eu nu te mai intreb nimic in legatura cu realizarea tortului(perfecta,as always),te intreb doar atat:de unde ai atata soare tot timpul ca sa poti sa fotografiezi atat de bine?parca si lumina in poze cade identic si perfect de fiecare data,le fotografiezi la aceeasi ora,astepti sa rasara soarele dupa nori sau cum:-)?imi place inima brodata foarte mult.

ps-Ramo,mersi de pont,si eu am mai incercat sa colorez asa cu colorantul sidefiu,dar nu prea-mi iese uniform si ma enerveaza.mersi tuturor pt aprecieri,dani-ela,asa e ,fundita trebuia sa fie mai lata si mai stransa la mijloc.

#794 Useril este offline   anasia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 05 February 2010 - 08:07 PM

nici nu stiu pe care sa felicit....am vazut numai minunatii de torturi :biggrin: felicitari tuturor fetelor!
please....am o intrebare pt cele care folositi colorantii wilton de la cast decor....am vazut ca nu au termen de valabilitate scris pe ele; anul trecut mi-am luat o gramada de culori, pe unele era trecut "best before" si data, altele nimic !?! azi mi-a mai luat sotul cateva, la fel, fara nici o data (am si uitat sa-i specific...) cat se folosesc? au termen nelimitat? trebuie sa fac un tort saptamana asta , as vrea un castel mov, culmea cei de la cast decor nu aveau, insa am de anul trecut, fara nici o data trecuta pe el si nu stiu daca il pot folosi sau ma reprofilez pe roz....

#795 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2010 - 02:00 PM

Anasia, eu nu stiu ce sa iti spun.... Nu ai incercat pe site la wilton sa vezi ce termen au?

Am facut si eu prima data plastilina de cioco... Sunt tare incantata de rezultat. Desi am muncit ceva la intins, rezultatul e pe masura.
Asta e tortul cu care s-a dus Andrei azi la chef :

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-20-126545756192.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-20-126545759951.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#796 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 February 2010 - 03:44 PM

Vezi postareaanasia, la 05 February 2010 - 08:07 PM, a spus:

nici nu stiu pe care sa felicit....am vazut numai minunatii de torturi :D felicitari tuturor fetelor!
please....am o intrebare pt cele care folositi colorantii wilton de la cast decor....am vazut ca nu au termen de valabilitate scris pe ele; anul trecut mi-am luat o gramada de culori, pe unele era trecut "best before" si data, altele nimic !?! azi mi-a mai luat sotul cateva, la fel, fara nici o data (am si uitat sa-i specific...) cat se folosesc? au termen nelimitat? trebuie sa fac un tort saptamana asta , as vrea un castel mov, culmea cei de la cast decor nu aveau, insa am de anul trecut, fara nici o data trecuta pe el si nu stiu daca il pot folosi sau ma reprofilez pe roz....

Daca nu vrei sa folosesti movul, si ai rosu si albastru: le poti combina si iese mov. Eu foarte multi ani am avut doar rosu, galben si albastru, le-am combinat si am facut restul culorilor din ele (portocaliu, verde, mov, maro...).
Astea din poza sunt din rosu si albastru de la Wilton.
OOps, ca nu am pus poza.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-192-126546394579.jpg

#797 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 06 February 2010 - 04:38 PM

Waaaw fetelor, numai torturi frumoase vad aici! Felicitari tuturor! Cate un :pupic: si o :floare: pentru toate harnicutele!
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#798 Useril este offline   anasia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 06 February 2010 - 05:08 PM

gloxinia, multumesc de idee, la asta nu m-am gandit...
e super tortul, :pupic: masinutele sunt tare simpatice :floare:
adi_edi, woow ce mov frumos ti-a iesit, merita incercat, multumesc :pupic:

#799 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 06 February 2010 - 06:03 PM

Salutare,fetelor!

Gloxi,e grozav tortul!Dar ce bine arata cu plastelina de cioco!!!sa-ti fie sanatos nepotelul,ca tare mindru a fost el de asemenea tort grozav si de asa matusa! :pupic: (edit: m-am zapacit! e vb de nepotel sau de baietelul mai mare???scuze daca am gafat!!!)
Anasia,nu am stiut ce sa-ti raspund,eu consum destul de repede colorantii,nu miam pus problema sa verific termenul de valabilitate,sunt total pe linga problema :pupic:

Pentru miine am facut un tort mai copilaresc,desi este pentru o colega de la opera,am profitat de faptul ca mi s-a acordat libertate deplina la ornare si m-am distrat un pic...mai ales ca mi s-a spus ca miine e si ziua nepotelului ei care implineste un an,am zis....sa impusc doi iepuri deodata :floare: Are blat alb insiropat cu compot de ananas si mousse de cioco in care am pus bucatele de ananas.
Imagine postata

si prim plan iepuresc si morcovit
Imagine postata

Pentru miercuri am de facut un tort care sa aiba ca tema jocul Travian :hug: asa ca miercuri seara o sa rideti copios de pozele mele :hug:

#800 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 February 2010 - 06:12 PM

Vezi postareamamistef, la 06 February 2010 - 06:03 PM, a spus:

Salutare,fetelor!

Gloxi,e grozav tortul!Dar ce bine arata cu plastelina de cioco!!!sa-ti fie sanatos nepotelul,ca tare mindru a fost el de asemenea tort grozav si de asa matusa! :floare: (edit: m-am zapacit! e vb de nepotel sau de baietelul mai mare???scuze daca am gafat!!!)
Anasia,nu am stiut ce sa-ti raspund,eu consum destul de repede colorantii,nu miam pus problema sa verific termenul de valabilitate,sunt total pe linga problema :pupic:

Da da e vorba de nepot. :pupici:

Ce vesel si dragalas e! Cum ai reusit sa scrii asa frumos? Cu sablon? L-ai cunfectionat sau cum? Eu sunt un fiasco in materie de scris...
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42