Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#8301
Postat 13 September 2012 - 09:40 AM
#8303
Postat 13 September 2012 - 10:59 AM
Eu le imbrac in ganache, proportie 1:1 ciocolata cu frisca. Il poti netezi usor, e mai gustos si rezista mai bine la caldura. Dupa ce imbrac tortul in ganache il pun in frigider pentru 1 ora sau peste noapte daca am timp. Cand il scot ca sa-l imbrac in fondant il las macar 30 minute la temperatura camerei ca sa nu transpire fondantul

#8304
Postat 13 September 2012 - 09:30 PM

Imagini atasate
#8305
Postat 14 September 2012 - 09:00 PM
Tort pt fata mea cea mare care a inplinit 14 ani



Imagini atasate
#8306
Postat 15 September 2012 - 12:07 PM
marina, la 14 September 2012 - 09:00 PM, a spus:
Tort pt fata mea cea mare care a inplinit 14 ani
[attachment=69667:SAM_2156.JPG
Si tort Hello kitty pt o fetita de 5 anisori



Frumoase torturile. La multi ani!!

#8307
Postat 19 September 2012 - 05:08 PM
Imagini atasate
#8309
Postat 21 September 2012 - 04:57 PM
Imagini atasate
#8310
Postat 22 September 2012 - 02:43 PM
O sa incerc sa postez si eu cateva torturi,desi sunt cam incepatoare si nu se compara nici pe departe cu ale voastre care sunteti foarte pricepute!



#8312
Postat 22 September 2012 - 02:50 PM


#8313
Postat 22 September 2012 - 03:01 PM
Imagini atasate
#8314
Postat 24 September 2012 - 01:59 PM
am descoperit de cateva zile acest forum si am ramas fermecata de cate torturi am vazut pe aici. Eu sunt incepatoare in ale torturilor si fondantului. Anul trecut,cand fetita mea a implinit 1 an, i-am comandat tortul de la Dna Viorica Dinu,cine stie de dansa. De atunci parca am ramas obsedata de fondant si modelarea lui. Vineri mi-a sosit comanda de niste decupatoare si inca nu stiu cate accesorii si mi-a reusit si reteta de fondant a dnei Viorica.
Am reusit sa intind fondantul pe tort,dar cand a venit vorba de figurine....pur si simplu se ploshteau,se lasau...nu stiu de ce. Cu tot cu scobitoare...nu stiu ce sa fac sa ramane batoase figurinele.
Si vreau sa va mai intreb cum reusiti sa faceti culorile negru si rosu sa fie culori aprinse. Mie mi-au iesit extrem de spalacite si am pus ceva colorant gel de la Wilton. Galben si albastru ies foarte frumoase...
Multumesc
#8315
Postat 24 September 2012 - 07:19 PM
#8316
Postat 25 September 2012 - 09:09 AM
tuti, la 12 September 2012 - 11:51 AM, a spus:
lucikutza, la 07 September 2012 - 09:13 AM, a spus:
Tuti am un sfat pentru tine ,ca sa nu se mai cunoasca denivelarile alea pe subt pdz incearca sa pui un strat putin mai gros de crema de unt si sa il finisezi bine ca la frisca ,sa stii ca si ce este pe dedesubt conteaza mult la aspectul final,bagi tortul la frigider pentru minim 30 min si daca mai este necesat cu o spatula incalzita in apa calda si stearsa cu un servetel mai nivelezi untul,si iar la frigi dupa ce se intareste bine,atunci pui pdz-ul,sper ca nu te superi .In rest sunt super ok
MULTUMESC MULT LUCIKUTZA, CHIAR DELOC NU MA SUPAR ITI MULTUMESC MULT PENTRU SFAT. EU NU LASAM ATAT DE MULT LA FRIGIDER, ADICA IL IMBRACAM IN UNT SI INTINDEAM PASTA DE ZAHAR PE CARE O APLICAM IMEDIAT. ASTFEL DE SFATURI SUNT FOARTE PRETIOASE PENTRU MINE. MULTUMESC INCA ODATA.
AM FACUT CEEA CE MI-AI INDICAT DRAGA lucikutza, AM NIVELAT DE DOUA ORI UNTUL DE PE TORT SI PARCA NU SE MAI VAD ASA TARE DENIVELARILE PE PASTA DE ZAHAR. MULTUMESC INCA ODATA
Imagini atasate
#8317
Postat 25 September 2012 - 10:27 PM

Interior: blat de cafea, insiropat cu cafea cu lapte, zahar si cognac...siii...ganache de ciocolata alba. Delicios, multi mi-au cerut reteta


Mirii au vrut si ceva hazliu, dar discret


http://clipedelicioase.blogspot.com/
#8318
Postat 25 September 2012 - 10:47 PM
Cosmina N, la 25 September 2012 - 10:27 PM, a spus:

Interior: blat de cafea, insiropat cu cafea cu lapte, zahar si cognac...siii...ganache de ciocolata alba. Delicios, multi mi-au cerut reteta

simplu si delicat
brava Cosmina, acuma ca ai trecut cu brio "botezul" torturilor de nunta iti urez cat mai multe comenzi
#8319
Postat 26 September 2012 - 09:22 AM
Cosmina N, la 25 September 2012 - 10:27 PM, a spus:

Interior: blat de cafea, insiropat cu cafea cu lapte, zahar si cognac...siii...ganache de ciocolata alba. Delicios, multi mi-au cerut reteta


Mirii au vrut si ceva hazliu, dar discret


foarte frumos.... la cat mai multe de acum inainte
#8320
Postat 26 September 2012 - 01:10 PM
dar pt pitici de 2 ani si mai mari, oare ce combinatie ar merge?