Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 414
  • 415
  • 416
  • 417
  • 418
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#8301 Useril este offline   alimocanu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 13 September 2012 - 09:40 AM

Multumesc frumos pentru confirmare, acum imi vine in minte o alta intrebare. Spuneti mereu ca acoperiti tortul inainte de pasta de zahar cu o crema din unt.. doar unt si zahar ? in ce proportii vine facut? ma gandesc sa fac marea incercare si tot sper ca o sa imi iasa totul neted asa cum va iese voua maestrelor!:*
Imagine postata

#8302 Useril este offline   tuti 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 16-March 12

Postat 13 September 2012 - 10:20 AM

Vezi postareaLenna, la 10 September 2012 - 10:12 PM, a spus:

Vezi postareatuti, la 07 September 2012 - 08:09 AM, a spus:

VA TRIMIT SI EU CATEVA DIN TORTURILE MELE. NU SUNT LA FEL DE FINISATE CA ALE VOASTRE DAR PENTRU INCEPUT SUNT DESTUL DE BINE.

felicitari !

MULTUMESC

#8303 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 13 September 2012 - 10:59 AM

Ali, se imbraca in crema de unt, unt frecat cu zahar pudra cred, dar nu stiu proportiile pentru ca eu n-am facut niciodata asa.

Eu le imbrac in ganache, proportie 1:1 ciocolata cu frisca. Il poti netezi usor, e mai gustos si rezista mai bine la caldura. Dupa ce imbrac tortul in ganache il pun in frigider pentru 1 ora sau peste noapte daca am timp. Cand il scot ca sa-l imbrac in fondant il las macar 30 minute la temperatura camerei ca sa nu transpire fondantul
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#8304 Useril este offline   Lenna 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 09-April 12

Postat 13 September 2012 - 09:30 PM

Buna gospodinelor !!!....va prezint ultimul meu tort,e pentru mama mea :occasion15:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1515-13475645318918.jpg


#8305 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 14 September 2012 - 09:00 PM

Felicitari tuturor !!!!!!
Tort pt fata mea cea mare care a inplinit 14 ani
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1067-13476490557326.jpgSi tort Hello kitty pt o fetita de 5 anisori

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1067-13476490985937.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1067-13476491254752.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1067-13476490824884.jpg


#8306 Useril este offline   Cora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 29-January 12
  • LocationIasi

Postat 15 September 2012 - 12:07 PM

Vezi postareamarina, la 14 September 2012 - 09:00 PM, a spus:

Felicitari tuturor !!!!!!
Tort pt fata mea cea mare care a inplinit 14 ani
[attachment=69667:SAM_2156.JPG
Si tort Hello kitty pt o fetita de 5 anisori
Atasament SAM_2181.JPG
Atasament SAM_2190.JPG
Atasament SAM_2219.JPG

Frumoase torturile. La multi ani!! :-* fetei tale, sa va traiasca si sa aiba in viata parte numai de lucruri bune si frumoase!!!

#8307 Useril este offline   atia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationeste,italia

Postat 19 September 2012 - 05:08 PM

salutare tuturor! va prezint un tort ce l-am facut cu tot cu tutorial pt o revista in italia...sper sa va placa

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-98-13480672699813.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-98-13480673079226.jpg


#8308 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 21 September 2012 - 09:59 AM

foarte frumos.... atia

#8309 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 21 September 2012 - 04:57 PM

Doua torturi facute pentru acest weekend al treilea inca e in lucru doar maine il termin...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1257-13482394630463.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1257-13482394726154.jpg


#8310 Useril este offline   Niko 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 22-September 12

Postat 22 September 2012 - 02:43 PM

Buna ziua, fetelor! Sunt noua pe aici.Va citesc de mult dar pana acum nu v-am scris(hmmm...nu stiu de ce am asteptat pana acum)
O sa incerc sa postez si eu cateva torturi,desi sunt cam incepatoare si nu se compara nici pe departe cu ale voastre care sunteti foarte pricepute!


Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1660-13483175489766.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1660-13483176765535.jpg



Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1660-13483177745055.jpg
Niko

#8311 Useril este offline   Niko 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 22-September 12

Postat 22 September 2012 - 02:44 PM

Si inca unul....
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1660-13483178787794.jpg
Niko

#8312 Useril este offline   Niko 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 22-September 12

Postat 22 September 2012 - 02:50 PM

Si ultimul facut ieri....referitor la culoarea pielii...era putin bolnava :floare:
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1660-13483181467425.jpg
Niko

#8313 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 22 September 2012 - 03:01 PM

si cel de-al treilea tort din weekendul acesta

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1257-13483189015407.jpg


#8314 Useril este offline   Botosel 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 24-September 12
  • LocationBucuresti

Postat 24 September 2012 - 01:59 PM

Buna ziua, tuturor
am descoperit de cateva zile acest forum si am ramas fermecata de cate torturi am vazut pe aici. Eu sunt incepatoare in ale torturilor si fondantului. Anul trecut,cand fetita mea a implinit 1 an, i-am comandat tortul de la Dna Viorica Dinu,cine stie de dansa. De atunci parca am ramas obsedata de fondant si modelarea lui. Vineri mi-a sosit comanda de niste decupatoare si inca nu stiu cate accesorii si mi-a reusit si reteta de fondant a dnei Viorica.
Am reusit sa intind fondantul pe tort,dar cand a venit vorba de figurine....pur si simplu se ploshteau,se lasau...nu stiu de ce. Cu tot cu scobitoare...nu stiu ce sa fac sa ramane batoase figurinele.
Si vreau sa va mai intreb cum reusiti sa faceti culorile negru si rosu sa fie culori aprinse. Mie mi-au iesit extrem de spalacite si am pus ceva colorant gel de la Wilton. Galben si albastru ies foarte frumoase...
Multumesc

#8315 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 24 September 2012 - 07:19 PM

negru si rosu nu iese asa aprins cu colorant motiv pentru care il cumparam de pe LB.

#8316 Useril este offline   tuti 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 16-March 12

Postat 25 September 2012 - 09:09 AM

Vezi postareatuti, la 12 September 2012 - 11:51 AM, a spus:

Vezi postarealucikutza, la 07 September 2012 - 09:13 AM, a spus:

Foarte frumoase sunt toate torturile voastre,scuzati-mi lipsa dar nu prea am avut timp de calculator in ultimul timp.
Tuti am un sfat pentru tine ,ca sa nu se mai cunoasca denivelarile alea pe subt pdz incearca sa pui un strat putin mai gros de crema de unt si sa il finisezi bine ca la frisca ,sa stii ca si ce este pe dedesubt conteaza mult la aspectul final,bagi tortul la frigider pentru minim 30 min si daca mai este necesat cu o spatula incalzita in apa calda si stearsa cu un servetel mai nivelezi untul,si iar la frigi dupa ce se intareste bine,atunci pui pdz-ul,sper ca nu te superi .In rest sunt super ok

MULTUMESC MULT LUCIKUTZA, CHIAR DELOC NU MA SUPAR ITI MULTUMESC MULT PENTRU SFAT. EU NU LASAM ATAT DE MULT LA FRIGIDER, ADICA IL IMBRACAM IN UNT SI INTINDEAM PASTA DE ZAHAR PE CARE O APLICAM IMEDIAT. ASTFEL DE SFATURI SUNT FOARTE PRETIOASE PENTRU MINE. MULTUMESC INCA ODATA.

AM FACUT CEEA CE MI-AI INDICAT DRAGA lucikutza, AM NIVELAT DE DOUA ORI UNTUL DE PE TORT SI PARCA NU SE MAI VAD ASA TARE DENIVELARILE PE PASTA DE ZAHAR. MULTUMESC INCA ODATA

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1490-13485568592655.jpg


#8317 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 25 September 2012 - 10:27 PM

:) Primul meu tort de nunta

Interior: blat de cafea, insiropat cu cafea cu lapte, zahar si cognac...siii...ganache de ciocolata alba. Delicios, multi mi-au cerut reteta :love7:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-593-13486048393309.jpg

Mirii au vrut si ceva hazliu, dar discret :)

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-593-13486048713168.jpg
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#8318 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 25 September 2012 - 10:47 PM

Vezi postareaCosmina N, la 25 September 2012 - 10:27 PM, a spus:

:) Primul meu tort de nunta

Interior: blat de cafea, insiropat cu cafea cu lapte, zahar si cognac...siii...ganache de ciocolata alba. Delicios, multi mi-au cerut reteta :love7:




simplu si delicat
brava Cosmina, acuma ca ai trecut cu brio "botezul" torturilor de nunta iti urez cat mai multe comenzi
fiica dacilor

#8319 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 26 September 2012 - 09:22 AM

Vezi postareaCosmina N, la 25 September 2012 - 10:27 PM, a spus:

:) Primul meu tort de nunta

Interior: blat de cafea, insiropat cu cafea cu lapte, zahar si cognac...siii...ganache de ciocolata alba. Delicios, multi mi-au cerut reteta :love7:

Atasament Leafsss.jpg

Mirii au vrut si ceva hazliu, dar discret :)

Atasament IMG_4792.jpg

foarte frumos.... la cat mai multe de acum inainte

#8320 Useril este offline   Botosel 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 24-September 12
  • LocationBucuresti

Postat 26 September 2012 - 01:10 PM

wow, ce tort elegant...foarte reusit...

dar pt pitici de 2 ani si mai mari, oare ce combinatie ar merge?

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 414
  • 415
  • 416
  • 417
  • 418
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi