
Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#1261
Postat 27 February 2010 - 04:24 PM

#1262
Postat 27 February 2010 - 05:01 PM
MIMI, la 27 February 2010 - 04:24 PM, a spus:

wow ce imi place, tare frumos arata, asa ceva ar merge de botez?
un buchet de

#1263
Postat 27 February 2010 - 08:08 PM
Sunt "in deplasare" la mama,Patricia distruge casa

O sa incerc sa intru maine sau luni de acasa,ca v-am admirat torturile si nu vreau sa "va sar' pe nici una.
Voiam doar sa o pup pe DORA !
Draga mea,nu mi-am dat seama din alte poze,dar semeni atat de bine cu o buna si draga prietena (nasa Patriciei) ! Ea e blonda cu ochi albastri dar semanati leit !
O sa-ti arat poze cu ea pe mess.
Am o intrebare pt tine. Cat capital ar necesita deschiderea unei cofetarii in zona unde locuiesti? Cu aproximatie...
scuze de off
#1264
Postat 27 February 2010 - 08:58 PM
dani_ela, la 25 February 2010 - 08:40 PM, a spus:
Wooow ce imi place vacuta! Si papusa e superba insa movul ala parca nu e mov

snej, la 26 February 2010 - 01:46 PM, a spus:

Deci mama mia! Daca ala e regim de urgenta, cum o fi cand e timp berechet? Cel cu rosu si negru e super! Care e ideea? Are vreo tema?
MIMI, la 26 February 2010 - 01:47 PM, a spus:
Oau! Super!!!!!
snej, la 26 February 2010 - 01:54 PM, a spus:
Cutia a fost cu blaturi negre insiropate si crema de ciocolata cu visine din visinata. A fost un tort betiv rau, din doua lingurite ma simteam taaaare relaxaaataaa
Tortuletul cu inimioare a fost cu crema cu mascarpone si cu piersici si blaturile albe insiropate cu suc de piersici si fructul pasiunii.
Deci cel cu bebe e absolut adorabil!!! Nu ii mai trebuia nimic! E mirific!
snej, la 26 February 2010 - 02:04 PM, a spus:

Buburuza a fost pentru o fetita si la fel cu crema caramel si nuca, blaturile albe insiropate cu zahar ars. Dupa ce a fost gata mi-a dat prin cap ca puteam sa pun nuca in blat dar nah...mi-a picat fisa la final.
wowww! Cat sunt de frumoase! Si buburuza atat de originala!
mihamarky, la 26 February 2010 - 02:37 PM, a spus:
Deci m-am speriat nitel. Zic ce cauta torturile mele aici? Asa le ornez si eu cand sunt pentru noi

snej, la 26 February 2010 - 03:03 PM, a spus:
Noroc ca era pentru o prietena ce isi aniversa casatoria, era petrecere acasa si a fost mancat repede ca altfel....cred ca se facea bucati partea din mijloc
Etajul de jos a fost teapan, avea bete in el si il sustinea pe cel din mijloc, Asta a fost bine, nu a avut nimic. Si cel din varf era doar blat taiat in forma celui din poza, era usor...avea si el sustinere in bete.
Cu pasta de zahar nu as fi avut probleme dar in poza era frishca... Care parte a cupolei am gresit-o? Ca avea crema gen mousse si era prea moale si se pleostea?
Fain cactusul, desi nu e floarea mea preferata, asta imi place.
mamistef, la 26 February 2010 - 05:33 PM, a spus:

Clienta a vurt un tort bleu cu o masinuta verde,si buline 'aiurea" galbene si verzi,si bilutze colorate la baza.
Inauntru am pus blat negresa insiropat cu sirop de ciocolata si mousse de cioco alba cu visine si cubulete de cioco neagra.
Acel 1 verde de pe tort l-am pus de la mine,cred ca n-o sa-i deranjeze.
Pun pozele asa de mici pentru ca la dimensiunea imediat urmatoare ies niste imensitati de poze

Vesel si dragut! Precis pustiulica va fi incantat!

si

#1265
Postat 27 February 2010 - 08:59 PM
bbenyci, la 26 February 2010 - 10:13 PM, a spus:
Va pun si eu un tort facut pentru sotu cu ocazia Dragobetelor pt ca la noi acest eveniment e foarte important. Acum 2 ani de Dragobete sotul a trecut printr-o operatie critica la inima,si el conidera ca a renascut. Asa ca l-am surprins impreuna cu niste prieteni, cu acet tort facut in prima editie, am cerut reteta de la prietena mea Ralu

Este cu musseuri de cioco.
Acum vin si cu tortul.
Sper sa va placa.
Sincer nu ma asteptam dar s-a terminat foarte repede.
mmmmmm, imi faci pofta si eu am interdictie saptamana asta la tortalit

dora, la 26 February 2010 - 11:42 PM, a spus:
Ce bine ar fi sa fie cum spui tu draga mea...dar eu in toata viata mea de tortareasa n-am vandut mai mult de 10torturi...restul pana la 60 au fost numai cadouri...pt zilele celor dragi din familie, pt prieteni, pt vecini...
...poate voi mai norocoasa intr-o viata viitoare...
Dora draga, stii la ce ma duce gandul cand citesc ce ai scris? La LUCEAFARUL! Asemeni lui si tu esti un geniu poate neinteles de pamanteni redusi sau poate nedorit fiinda esti deasupra lor... Oricum eu zic sa gandesti pozitiv, precis roata se intoarce!

Yours4ever, la 27 February 2010 - 12:12 PM, a spus:
blatu' de cioco cu mousse'urile de cioco, iar coada e din pandispan si crema pt tort de la dr Oetker, la fel ca si marginea si scrisu'
imbracat in pasta de zahar,
Yoyo, am folosit unt, si Mona am folosit planatoru'

Eiiii, daaaaaaaaa! Vezi ce drept e? suuuper! Acum da-mi voie sa te cert eu: In frigaruile alea puteai sa infingi niste bile de pasta pe care le aplatizai, astfel incat sa dea impresia de chei

Doriana, la 27 February 2010 - 01:14 PM, a spus:


Of Dora , imi pare tare rau ca asa un talent ca al tau nu e apreciat la adevarata lui valoare . Pentru noi ramai oricum o mare doamna a torturilor , adevarata maestra !

Raluca , ce fain ti-a iesit chitara ...

Acum , un tort proaspat :
Blat negresa , crema de frisca si budinca de vanilie .
Va doresc o zi minunata tuturor .
Faina mingea, faina piscatura! Asa de curiozitate, cat de mare e blatul de jos? 24, 26 diam?
MIMI, la 27 February 2010 - 04:24 PM, a spus:
Super fain! Mi-ai dat o idee ca tot trebuie sa mergem in vizita la fini sa le vedem papusica lor cea noua


si

#1266
Postat 27 February 2010 - 09:03 PM

snejce frumusele sunt floricelele.imi place mult buburuza si cutiuta!toate sunt frumoase:floare:
mimice aranjta si faina geanta bebe.frumoase toate

mihamarkyfoarte frumos

mamisteffrumusele si cand spun frumusele inseamna ca-mi plac foarte mult

bbenyciimi place

Yours4everimi plac torturile tale si vad ca faci foarte des.felicitari!
Dorianafelicitari

fetelor, sunt foarte frumoase torturile voastre si va felicit pentru rabdare


dora dora nu descuraja,lasa ca vor veni si zile mai bune

#1267
Postat 27 February 2010 - 09:08 PM
Dora,nici nu stiu ce sa spun.E absurd ce ti se intimpla,mai multe nici nu pot sa spun.E culmea culmilor

#1268
Postat 27 February 2010 - 09:22 PM


blat de pandispan si crema chantilly . glazura de ciocolata care nu mi-a iesit prea bine


#1269
Postat 27 February 2010 - 09:48 PM
Blatul Dorei,crema de vanilie cu alune de padure caramelizate,imbracat in frisca si deasupra ciocolata cu lapte topita.O combinatie foarte buna.A fost facut in mare graba si ciocolata nu mi-a iesit foarte bine ,trebuia putin mai subtire ca nu s-a intins pe toata suprafata tortului ,am mai intins-o eu cu spatula si nu e prea uniforma si luciosa .
Mimi super tortul cu gentuta de bebe.


#1270
Postat 28 February 2010 - 12:16 AM

Ramo Thomasul tau este superb,perfect,si cel pictat la fel
Anca_B dulcica papusica ta
yoyo multumesc mult pt aprecieri

dani_ela tortul tau cu vacuta este absolut dulce,dulce
nu am cuvinte felicitari
snej ce sa spun de torturile tale,unul mai frumos decit celalalt
buburuza ma dat gata
la cel cactus sigur cum ai spus si tu cred ca problema a fost moussul cred ca trebuia ceva mai teapan oricum arata bine nu fi trista

Mimi camera este foarte reusita
mamistef foarte frumoasa masinuta
si tortul bineinteles
bbenyci cred ca sotul a fost srprins placut
dora draga mea tare am ramas cu un gust amar cind am citit povestea ta
din pacate mai peste tot asa sint tratati <strainii>mai ales daca au talent si bun gust
si eu am avut probleme de alt gen de la alte <doamne>care fac torturi
am inregistrat un fel de firme pt decoratii torturi deci normal am dreptul numai flori,figuri...
dar cind le bagi hirtia aia in fata nu mai comenteaza de torturi
deocamdata aici merge asa
multi vad putin cunosc,asa ca incearca si alte metode nu te da batuta

Yours4ever foarte misto chitara
Doriana si eu astazi am facut o minge la fel ca a ta doar partea de sus mingea si cu negru
nu am mai facut poze
super ai reusit-o,cu virful de la scobitoare poti face gaurelele care imita cusatura

Mimisor geanta e belea,felicitari
taylor foarte frumos,cum ai facut literele?
marinaemy frumos tort si cred ca si gustos
va pup pe toate si spor la lucru

#1271
Postat 28 February 2010 - 07:18 AM

Mihamarky imi place tortul tau ingrijit. Pana acum ai invatat foarte bine de la fete.
Mamistef: imi place tortul tau vesel si foarte ingrijit lucrat. Masina ai facut-o din mana sau cu ceva matrita?
bbenyci: E tare frumos gestul sa-l salbatoresti in ziua care el considera ca e importanta pentru el....dragoste adevarata transmite tortul tau.
Doriana: felicitari pentru tortul minge. Ti-a iesit foarte bine si forma de minge, l-ai facut cupola in ceva bol rotund?
Mimi: atat aparatul cat si geanta de bebe sunt tare frumoase si ingrijit lucrate.Felicitari pentru ce ai facut!
Taylor: imi plac torturile tale ca sunt ingrijite........m-am benoclat la cel cu masina ca era perfect desenata...si nu intelegeam cu nepotul tau a putut sa o deseneze pe lateral nu de alta dar eu cand am de lucru pe lateral daca nu am mana sprijinita tremur de zici ca am parkinson

Marinaemy: ma terminati cu torturile cu cioc scursa.......odata promit ca fac si eu numai asa sa vad de nu se va duce la vale tortul:P.
Your4ever: SINCERE FELICITARI! (scuzati caracterele dar trebuia sa o felicit pe Ralu altfel) Meriti aplauze ca ai incercat.......e perfecta chitara (sugestie: scobitorile acelea trebuia sa le imbraci in pasta) imi place sa nu e tremurat tortul ca si cum ar fi fost fotografiat dupa cutremur

Dora: in lumea asta sunt foarte multi invidiosi si rautaciosi. Nu-i lua in considerare. Daca familia ta apreciaza ceea ce faci conteaza cel mai mult.Eu am o vorba la rautatile altora: Nu vrei n-a fi in tine

Eu aici inca nu am avut probleme cu acel certificat dar na adevarul e ca nici nu am facut torturi asa multe.
Si chiar am zis ca eu tot fac torturi la toti prietenii si waw ce happy sunt ca mai fac unul dar, cred ca mai tare sunt fraiera pentru ca eu pierd poate 2 nopti cu totul si ei zic e frumos si e bun dar nu pun accent pe decor ca noi adica pot pune 2 frunze naturale ca ei tot bun il vor vedea.....pe cand noi punem accent pe orice detaliu si dupa ce l-ai dat zici waw ce nahpa l-am facut mai puteam face n chestiii pe el........nah ce sa facem asta e autocritica, astfel oare nu m-as simti mai odihnita daca as merge in oras sa cumpar un cadou si termin in max 2 ore toata plimbarea pentru surprinderea sarbatoritului

E un pic ciudat pentru ca Italia e tara artei si nu inteleg cum ei nu pot aprecia arata torturilor tale si chiar fara acel certificat. Intotdeauna eu pastrez bonurile cumparaturilor facute pentru tort.Doamne fereste daca unu are intoleranta la ceva eu sa pot arata ca sunt luate toate in ziua de......
Relaxeaza-te, profita de timp pentru tine, mai bine zis incarca-ti bateriile. Eu zic ca intotdeauna urmam drumul care ne este dat si pe care ni-l coordonam fiecare. Doamne Doamne stie de ce iti lasa timp doar pentru tine acum. Profita de acest timp.Te pup si te imbratisez cu drag


#1272
Postat 28 February 2010 - 08:31 AM
#1273
Postat 28 February 2010 - 10:54 AM
bbenyci, la 27 February 2010 - 05:01 PM, a spus:
un buchet de

multumesc,Blanka!Si,da,de ce nu,cred ca merge pt botez.
gloxinia, la 27 February 2010 - 08:58 PM, a spus:
gloxinia, la 27 February 2010 - 08:59 PM, a spus:


taylor, la 27 February 2010 - 09:03 PM, a spus:
mimice aranjta si faina geanta bebe.frumoase toate

multumesc!

mamistef, la 27 February 2010 - 09:08 PM, a spus:
pupici!
taylor, la 27 February 2010 - 09:22 PM, a spus:

fff frumoase si ingrjite,dar fata draga,tortul pentru ziua ta,unde-i??!!
marinaemy, la 27 February 2010 - 09:48 PM, a spus:
Mimi super tortul cu gentuta de bebe.
frumos tortul!
Si multumesc!
natasha, la 28 February 2010 - 12:16 AM, a spus:
Mimisor geanta e belea,felicitari

yoyo, la 28 February 2010 - 07:18 AM, a spus:
Mimi: atat aparatul cat si geanta de bebe sunt tare frumoase si ingrijit lucrate.Felicitari pentru ce ai facut!
multumesc mult!

#1274
Postat 28 February 2010 - 11:00 AM
mamistef, la 26 February 2010 - 05:33 PM, a spus:
Cat de frumos ti-a iesit si ce masina frumoasa ai facut (seamana cu Fulger )Imi place tare mult si combinatia de culori desi eu daca as fi auzit fara sa vad ziceam ca e o ciudatenie si nu e fain, dar nuantele le-ai potrivit tare bine.
bbenyci, la 26 February 2010 - 10:13 PM, a spus:
Va pun si eu un tort facut pentru sotu cu ocazia Dragobetelor pt ca la noi acest eveniment e foarte important. Acum 2 ani de Dragobete sotul a trecut printr-o operatie critica la inima,si el conidera ca a renascut. Asa ca l-am surprins impreuna cu niste prieteni, cu acet tort facut in prima editie:), am cerut reteta de la prietena mea Ralu, mersi frumos.
Este cu musseuri de cioco.
Acum vin si cu tortul.
Sper sa va placa.
Sincer nu ma asteptam dar s-a terminat foarte repede.
Felicitari bbenyci, stai numa pe aproape si o sa vezi ca la fiecare tort facut vei fi surprinsa de evolutia ta. Sanatate sotului sa-l poti incanta cu torturi macar o data pe luna

dora, la 26 February 2010 - 11:42 PM, a spus:
Ce bine ar fi sa fie cum spui tu draga mea...dar eu in toata viata mea de tortareasa n-am vandut mai mult de 10torturi...restul pana la 60 au fost numai cadouri...pt zilele celor dragi din familie, pt prieteni, pt vecini...
Se pare ca pasiunea mea s-a nascut prea tarziu...si intr-un loc nepotrivit...
Am incercat in toate chipurile sa-mi fac publicitate...mi-am facut si blog...am pus anunturi peste tot in oraselul unde locuiesc...am dus felii de tort spre degustare tuturor cunostintelor italiane (la florarie, la paine, la ferramenta(magazin de ustensile, vopsele etc, la mercerie)...degeaba...toti se minuneaza...ma intreaba de ce nu-mi deschid pasticcerie...si atat...nimic mai mult...
Vecinii mei mi-au spus verde in fata ca sa nu le mai fac torturi la zilele de nastere...e un obicei pe la ei...ca daca le duci o atentie, cadou ceva ei se simt indatorati si stanjeniti ca nu-ti pot intoarce serviciul...asta am dedus-o eu dupa multi ani de convietuire printre ei...
Mai nou o cucoana (cica sotie de mare functionar de la Finante) a vazut anuntul meu intr-un magazin si a inceput s-o ia la rost si intrebari pe vanzatoare: ca cine sunt eu, ce hram port, daca am brevet sanitar etc, etc).
Vanzatoarea, o fata draguta m-a si pus in garda...si am fost nevoita sa merg peste tot pe unde pusesem afise ca sa le dau jos...
Aici pun mare pret pe igiena...pana si la gradinite nu mai dau voie sa vii cu dulciuri facute acasa...pe motiv de igiena...daca vrei sa-ti sarbatoresti ziua intr-un restaurant sau pizzerie n-ai voie sa-ti aduci tort facut acasa...doar de la cofetarie autorizata...
Asa ca in curand pasiunea mea se va opri...fonduri sa-mi deschid cofetarie n-am...si nici nu se poate vorbi de acest lucru intr-un viitor apropiat...ca sa lucrez la negru nu pot...ca ma denunta invidiosii si oamenii rai...care in loc sa ia masuri impotriva atator criminali si raufacatori se iau de persoane bine intentionate care castiga un ban cinstit si muncit in aceste vremuri de criza mondiala...
Asta e..va trebui sa ma resemnez..in viata asta vocatia mea de cake decorator este pe cale de a fi inabusita in fasa...poate voi mai norocoasa intr-o viata viitoare...
Vai Dora nu pune la suflet ce zic gurile rele, intotdeauna vor fi persoane care ne vor vorbi de rau, dar asta tre sa ne bucure - inseamna ca facem o treaba buna, altfel nu i-ar interesa de viata noastra. Eu te incurajez sa nu renunti la pasiunea ta. Dumnezeu ti-a dat un talent si ar fi pacat sa-l irosesti, daca acum nu ai cui sa faci torturi poate intr-o zi o sa tanjesti dupa o zi libera asa ca profita acum din plin si te odihneste ca o sa vina ea si ziua aia cand o sa fii extenuata de atata tortalit


dora, la 27 February 2010 - 11:56 AM, a spus:
Multumesc Ramo draga mea de incurajari...dar deja ai mei vocifereaza ca fac prea des torturi..si nu vreau sa-i am pe constiinta pt obezitate...
Chiar iti place avatarul?...m-am gandit sa mai trag cate o poza cu subsemnata...nu de alta, da sa vad mai bine cum imbatrinesc

si Da imi place tare mult poza ta, nu stiu ce varsta ai, dar mie chiar nu imi pari "batrana" cred ca ti se pare, de la suparare ti se trage

Yours4ever, la 27 February 2010 - 12:12 PM, a spus:
blatu' de cioco cu mousse'urile de cioco, iar coada e din pandispan si crema pt tort de la dr Oetker, la fel ca si marginea si scrisu'
imbracat in pasta de zahar,
Yoyo, am folosit unt, si Mona am folosit planatoru'
Oooo Ralu ce tort ai facut ... superb, bine finisat, fara dealuri si vai

Doriana, la 27 February 2010 - 01:14 PM, a spus:
Acum , un tort proaspat :
Blat negresa , crema de frisca si budinca de vanilie .
Va doresc o zi minunata tuturor .
Foarte bine lucrat, imi place ca te axezi pe ciupitura

MIMI, la 27 February 2010 - 04:24 PM, a spus:
O cat e de gingasa, ce-mi plac pantofiorii
taylor, la 27 February 2010 - 09:22 PM, a spus:
blat de pandispan si crema chantilly . glazura de ciocolata care nu mi-a iesit prea bine
Felicitari nepotelului si tie pentru asa torturi
marinaemy, la 27 February 2010 - 09:48 PM, a spus:
ce au zis prietenii? cred ca au fost placut surprinsi, eu inca nu am facut nici un tort cu cioco scursa, n-am curaj

natasha, la 28 February 2010 - 12:16 AM, a spus:
Ramo Thomasul tau este superb,perfect,si cel pictat la fel
Ei Natasha, stii tu si cand stam dam din degete pe tastatura

Mersi de compliment
#1275
Postat 28 February 2010 - 12:09 PM

Blat simplu si blat negresa, crema de visine (gloxi ! de la care m-am si inspirat putin la decor!,merci) si mousse de ciocolata neagra ( merge combinatia ?????) decoruri,pasta de zahar, royal icing...
Imagini atasate
#1276
Postat 28 February 2010 - 01:08 PM

vrabiuta, la 28 February 2010 - 12:09 PM, a spus:

Vrabiuto,ideea tortului in sine e foarte faina,insa daca tot ai intrebat unde ar putea fi o oarecare eroare in decorare,imi permit sa-ti spun parerea mea,cu speranta ca nu te vei supara.

Eu in timp am ajuns la concluzia ca "less is more",deci ca mai bine mai putine ornamente decit prea multe.Cred ca daca ai fi lasat bebelusul si doar citeva obiecte in jur(de exemplu papucei,cadouri si cubulete cu literele numelui) ar fi fost de ajuns.Probabil aici e problema.Te rog mult sa nu te superi,nu-mi sta in fire sa critic in domeniul asta in care toate muncim,punem atita suflet si ne dorim sa iasa totul perfect.
#1277
Postat 28 February 2010 - 01:13 PM
mona, la 25 February 2010 - 08:37 AM, a spus:
Cecilia,sa-ti traiasca sotul !Tare faine inimioarele

multumesc

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#1278
Postat 28 February 2010 - 01:59 PM
vrabiuta, la 28 February 2010 - 12:09 PM, a spus:

Blat simplu si blat negresa, crema de visine (gloxi ! de la care m-am si inspirat putin la decor!,merci) si mousse de ciocolata neagra ( merge combinatia ?????) decoruri,pasta de zahar, royal icing...
E dragut tare tortul tau de azi, dar cum zice si Stefana si eu as fi lasat cu mai putine accesorii. Eu personal in partea stanga as fi lasat doar trandafirul, dar cred ca mai mare bai ca asta sa nu fie. Sunt convinsa ca bucuria fetitei a fost mare cand a vazut atatea jucarii pe tort, sa fim serioase ca piticii nu apreciaza finetea tortului ci accesoriile, asa ca bine ai facut ca i-ai dat motive de bucurie pe langa finete. Felicitari

#1279
Postat 28 February 2010 - 02:07 PM
Cadita a fost cu crema de vanilie+fructe, imbracata in pasta de zahar, apa din crema de unt, iar accesoriile din pasta de zahar. Mariana


Donald pe acelasi sistem ca si Mickey cu crema de cioco si frisca, imbracat in aceeasi pasta a Adrianei

Tortul cu funda e un tort ciocolatos si este imbracat in pasta de zahar, buline din royal icing si funda tot din pasta, freziile sunt din pasta de zahar si pentru frezii iti multumesc Gabrenia ca ai impartasit cu noi pas cu pas realizarea lor


#1280
Postat 28 February 2010 - 02:54 PM
am admirat torturile,vreau sa comentez la fiecare ,dar am s-o fac putin mai tarziu.
Dora,vreau sa-ti spun ca nu trebuie sa te descurajezi,ai prea mult talent ca sa te dai batuta.ceea ce ti s-a intamplat ia-o ca pe o lectie,ca pe un pas pe care trebuie sa-l pasesti:-).nu stiu care sunt legile pe acolo,dar afla daca poti sa-ti desfasori activitatea de acasa, din propria bucatarie.daca da,incet incet fa rost de toate autorizatiile de care ai nevoie,aranjeaza-ti bucataria ca sa corespunda cerintelor,poate ca va dura ceva,dar sunt sigura ca atunci cand vei indeplini toate conditiile,lumea isi va schimba optica in ceea ce te priveste.am vazut ca pe flickr sunt multe fete din Italia care au propriile cofetarii sau lucreaza de acasa,de ce nu iei legatura cu ele sa le intrebi mai multe detalii.in ultima instanta ai putea lucra ca cake decorator in vreo cofetarie,fa-ti un portofoliu si prezinta-l la cateva cofetarii din zona,poate poti face un curs de cofetar ca sa ai si patalama la mana,stiu ca nu e usor,dar merita tot efortul.plang eu de ciuda sa stiu ca n-ai sa mai faci torturi,esti mult-mult prea talentataca sa renunti la tortalit.din proprie experienta stiu ca ccc conteaza f. mult sa fii sustinuta si de familie,daca ai sustinere din partea familiei,tot inainte!