
Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#3261
Postat 06 August 2010 - 04:44 PM

#3262
Postat 06 August 2010 - 04:48 PM

si doua torturi ornate foarte simplu, ciocolatoase-blat cacao si ganache de cioco neagra,pentru nasii copilei


#3263
Postat 06 August 2010 - 06:48 PM
gloxinia, la 06 August 2010 - 09:40 AM, a spus:
yoyo, la 06 August 2010 - 09:33 AM, a spus:
gloxinia, la 05 August 2010 - 10:20 PM, a spus:
edit:.....De ce sa va chinuiti sa faceti salamul si poate sa nici nu placa sarbatoritului? De ce nu montati sanii intr-un bol de sticla, sau in orice care are o forma cat de cat rotunda? Intreb doar.
Mini07 dupa experienta mea minora daca vrei sa faci o masina fara ca sa transpire foarte important e sa nu o introduci in frigider deloc asta insemnand ca tu tre sa faci decorul cu cateva zile inainte de livrare ca sa ii dai timp sa se usuce in forma dorita si apoi tot afara sa lasi la uscat vopseaua...in frigi e umed aerul nu are de la ce sa se usuce .E normal sa transpire pasta si decorurile pt ca inauntru e foarte rece si afara in bucatarie e foarte cald astfel rezultand condensul.
Poti incerca eventual sa tamponezi vopseaua acum cu un servetel si sa o lasi afara la uscat insa asta inseamna ca dupa uscarea primului strat si lipirea celorlate detalii tu sa vii cu un strat de vopsea si iar lasi la uscat insa sa nu lasi pe soare decorul ca nu se intepeneste.
Imi place ideea inimioarelor sucite la varf...foarte faine torturi...felicitari.
Mimi, merci frumos. Mamicutza cica a plans cand l-a vazut, asa s-a emotionat. Si cu greu l-au taiat

yoyo, la 06 August 2010 - 09:58 AM, a spus:
gloxinia, la 06 August 2010 - 09:40 AM, a spus:

Eu cred ca Miny vorbea de un tort masina


Creca lipsa cafelei te agita...da numai gandu..ca nu ai cafei...mai bine fa un ceai de tei si pune bolul mic de sticla destinat executarii sanului(de ala de il iei intr-o palma) in fata ta si gandeste-te cum pui tu cam 1-2 linguri blat (cam un sfert din inaltimea bolului)...si introduci la cuptor si ....



PS: Eu am inteles ca are decor masina MINI dea ceea am dat raspunsul ala.
Na , ca m-ati facut sa rad

In primul rand , mie mi se pare tare simplu sa fac salamul de biscuiti : biscuitii ii da sotul prin mixer , eu ii amestec cu unt , cacao ,zahar pudra , lapte si rom si iese o compozitie maleabila pe care o indes intr-un bol tapetat cu folie alimentara , bag la frigi si a doua zi ...iaca tzatzele pe care le ung cu unt si gata

Si da , masina mea e un decor pe tort , facuta din aluat de chec , pe care apoi l-am cioplit eu dupa priceperea mea , am uns-o cu unt si am acoperit-o cu fondant . As fi lasat-o afara , dar ma ingrijora stratul acela de unt ...nu se poate pune si altceva in afara de crema de unt ca sa adere fondantul ? La cake boss parca am vazut ca glazurau intai tortul cu un fel de royal icing ( am dedus eu ) si apoi puneau fondantul . A incercat careva ?
#3264
Postat 06 August 2010 - 06:51 PM
MIMI, la 06 August 2010 - 04:48 PM, a spus:
si doua torturi ornate foarte simplu, ciocolatoase-blat cacao si ganache de cioco neagra,pentru nasii copilei
Mimi , foarte frumoase torturile pe care le-ai facut


Cum reusesti ? As vrea eu sa am mai multe comenzi , te intreb , nu de alta , dar esti din aproape aceeasi zona cu mine , in acelasi judet , destul de aproape

#3265
Postat 06 August 2010 - 07:58 PM
snej, la 06 August 2010 - 11:48 AM, a spus:

Eu deja am folosit de n ori in cuptor aceste boluri pe care le-am achizitionat de la real cu 2 ron cred ...si mie odata un bol tot din acesta fumuriu si cica rezistent mi se crapase pe Bain Marie insa cred ca eu am gresit pentru ca am pus frisca rece si apoi l-am pus direct pe aburi calzi astfel se fisurase tot.
Cel din mijloc e bolul in care pun putin blat.

#3266
Postat 06 August 2010 - 08:19 PM
yoyo, la 06 August 2010 - 07:58 PM, a spus:
snej, la 06 August 2010 - 11:48 AM, a spus:

Eu deja am folosit de n ori in cuptor aceste boluri pe care le-am achizitionat de la real cu 2 ron cred ...si mie odata un bol tot din acesta fumuriu si cica rezistent mi se crapase pe Bain Marie insa cred ca eu am gresit pentru ca am pus frisca rece si apoi l-am pus direct pe aburi calzi astfel se fisurase tot.
Cel din mijloc e bolul in care pun putin blat.
Am avut inspiratia sa bag doar bolul in cuptor ca aveam de gand sa fac o spuma de ciocolata in seara urmatoare si voiam sa fiu cat de cat sigura pe ce o sa se intample. Urma sa facem o seara de prajiturarit cu colegii si nu voiam sa am surprize. Asa ca m-am dus si am luat din Bamboo niste castronele mici de ceramica (intai am luat doar unul si am venit acasa sa-l incerc in cuptor) care seamana un pic cu cele Ramekin doar ca au costat muult mai putin

Sanii i-am facut in bolurile acelea mici fumurii dar sunt prea mici pentru gusturile barbatilor. De fiecare data mi-au spus ca puteam sa fiu macar eu mai darnica la croitul lor


#3267
Postat 06 August 2010 - 08:22 PM


#3268
Postat 06 August 2010 - 09:36 PM
#3269
Postat 06 August 2010 - 09:39 PM



Imbracat si ornat in viteza ca sa apropia ora de livrare.


si

#3270
Postat 06 August 2010 - 10:21 PM
.........am luat din Bamboo niste castronele mici de ceramica (intai am luat doar unul si am venit acasa sa-l incerc in cuptor) care seamana un pic cu cele Ramekin .........
Sanii i-am facut in bolurile acelea mici fumurii dar sunt prea mici pentru gusturile barbatilor. De fiecare data mi-au spus ca puteam sa fiu macar eu mai darnica la croitul lor

[/quote]
Snej daca mergi cumva prin Ungaria vezi ca la Cora sunt boluri Ramekin cred ca 3 la 5 ron.
E bine ca ai facut testul inainte astfel nu te-ai riscat.
Nici eu nu trag spre sani sa-i fac f des insa daca cere eu le fac si la mine de obicei fac comenzi mici astfel am tava de silicon chiar mica si iese cam la 2-3 kg maxim astfel bolul acela mic vine numai bine pe forma aceea.
[quote name='dani_ela' date='06 August 2010 - 10:36 PM' timestamp='1281123394' post='52353']
....in privinta sanilor (io inca nu am facut asa ceva ) si eu tot pe carapace as merge daca va fi cazul. fiecare cum crede ca ii vine mai usor . ce mie imi pare complicat , alteia ii poate parea facil...asa ca nu are rost sa ne incontram...[/quote]
Daniela ai mare dreptate insa nu trebuie sa iei totul atat de in "particular". Eu cu Oti imi permit sa glumesc ca stiu ca e capra ca si mine si fata intelege gluma asa ca no harm belive me....
Mai zambiti fetelor... faceti o sugestie,o completare; mai o gluma acra, dulce, amara; mai zici omului in fata sa se prinda..........ca de o fi seriosi si ne gandim ca tot timpul tre sa fim maturi imbatranim inainte de vreme si e pacat nici macar sufletul sa nu-l pastram tanar.
Adaug o chestie personala ca sa intelegi mai bine...tata a plecat dintre noi de curand si acum toti cu care ma intalnesc imi spun "stii chiar imi era drag ca el tot timpul oricum o fi fost afara...frig, cald, ploios...el tot timpul zambea". Si crezi ca nu avea tata probleme, ganduri...etc..ba da insa in loc de incruntare el zambea si avea chef de glume...si sincer simt o "mangaiere" cand aud asa ceva de la persoane pe care poate le vad odata la cativa ani....si exemple aici am multe sa-ti dau...astfel hai sa fim relaxati, lasam stresul la o parte si traim clipa, momentul, ceea ce ne este dat sa traim, simtim in acel "timp"...si astfel simtim prezentul si nu asteptam incruntati si mohorati un alt timp care are o alta insemnatate.Oricum cand ne este dat sa plecam...plecam fara a putea sa zicem poate ceva, fara sa putem corecta ceea ce nu am facut. Merg pe principiul ca primim pozitivismul de la cei cu care ne intalnim astfel daca tu esti incruntat , botos..etc si te intalnesti cu unul care zambeste cred simti ca ai pus un tampon cu apa rece pe fruntea care arde.Nu-i asa?
Zamvbeste, zambiti si totul prinde astfel alta forma! Nu luati in seama si nu va intristati pentru toate lucrurile neimportante.
Ma scuzati de izbucnire insa ma irita ca suntem atat de usor lezabili dintr-o simpla gluma...mai ales ca stiam cui o adresez si stiam ca Oti o prinde.
#3271
Postat 06 August 2010 - 11:02 PM







#3272
Postat 07 August 2010 - 11:23 AM
Tortul e gata, cu pasta de zahar si decoratii, sta la frigider. Am vreo sansa sa reziste pasta de zahar si decoratiile pana maine? Nu se topeste urat in frigider?
CE sa fac? sa iau macar decoratiile sa le las afara la uscat? sa le las asa?
OFFF, sper sa reziste pana maine.
#3273
Postat 07 August 2010 - 11:26 AM
Oana imi plac ambele. insa cel cu margareteeeeeeeeee.... Stii tu am eu o slabiciune pentru ele. Si eu mi-am dorit forma asta mare de maragreta, de fapt cred ca incet o sa le iau si cele mai mici, desi am o gramada insa nu lasa acel sant pe mijlocul petaleor si mi se par mai asa, nu stiu cum...
Daniela, eu si Ioana ne ciondanim ereu in gluma



Acum daca va era dor de printese, ia va dau eu cat sa va ajunga vara asta. Sper sa nu mai vrea nimeni degraba ca mi-o iesit pe urechi.


negressa primul cu crema de iaurt si afine al doilea cu 3 cioco.

si

#3274
Postat 07 August 2010 - 11:34 AM
tango, la 07 August 2010 - 11:23 AM, a spus:
Tortul e gata, cu pasta de zahar si decoratii, sta la frigider. Am vreo sansa sa reziste pasta de zahar si decoratiile pana maine? Nu se topeste urat in frigider?
CE sa fac? sa iau macar decoratiile sa le las afara la uscat? sa le las asa?
OFFF, sper sa reziste pana maine.
Stai linistita. Cel mare cu printese tocmai a plecat 100 de km in alt judet. Daca eu stau flex, relax, daca s-au intarit decoratiile nu e nici o problema.
Chiar asa, de ce nu ne pui o poza? Bine ai venit !


si

#3275
Postat 07 August 2010 - 11:38 AM
Multumesc de primire, sunt asa stresata ca nu m-am prezentat. Iar poze cat de curand ca acum incerc sa fac vreo 3 lucruri deodata.
Iar minunea de tort de ma steseaza acum inca n-am pozat-o astept cateva ore sa vad ca nu s-a dezintegrat
#3276
Postat 07 August 2010 - 11:40 AM
#3277
Postat 07 August 2010 - 02:29 PM

tango- bine ai venit ! imi pare rau ca nu stiu ce sfat sa iti dau , eu fac flori doar din pasta de lapte praf
#3278
Postat 07 August 2010 - 09:58 PM

Pana acum vad ca a rezistat tortul meu, sper sa fie totul in regula pana maine. Acum sa va pun si cateva poze sa va arat la ce am muncit. Puteti sa criticati, e primul tort invelit in pasta de zahar si stiu ca am gresit multe la el asa ca orice sfat e binevenit.Bineinteles ca nu mi-au iesit colturile si am incercat sa le transform desptul de nereusit in niste volanase. Si nici pasta nu am intins-o suficient asa ca pe margini am mai adaugat ceva floricele.
Trandafirasii au fost inspiratie de la Ramo



#3279
Postat 08 August 2010 - 12:16 AM

Eu acum am terminat al treilea tort de azi si sunt si eu gata ca bateria

Negressa si crema de iaurt cu piersici:


si

#3280
Postat 08 August 2010 - 12:26 AM
Oti eu ti-am zis tie ca esti Super-Woman ca reusesti sa faci intr-o zi un tort si mai ales asa de frumos.Felicitari capra pentru executia minunata a fastes-cake-ului. Mai sincer mie imi plac printzesele...favoritul e cel rotund, insa nici cel dreptunghiular nu e de lepadat. Oricum la cat de repede te misti meriti o diploma de cea mai cea capra executanta.
Oana-Cristina foarte frumoase torturi.Cel cu gerbera e bestial......e atat de simplu si cu un aer atat de elegant.Imi place si cel albastru si sincer nici nu arata transpirat.
Tango te-ai descurcat admirabil. Felicitari pentru prima prestatie cu pasta.
Uite de ajutor un topic cu filmulete in care gasesti cum se fac diverse decoruri sau cum se face de ex acoperirea cu pasta a unui tort patrat (Post:#5):
My link
Dani_ela ma bucur ca acum "te-ai prins" si tu de simpla glumo-discutia noastra amicala. Si apropo dupa cum probabil ati si observat nu-mi palce sa laud ceva ce nu-mi place. Adica sa te mint ca ioi ce frumos e tortul.....
Astfel daca cineva ne spune direct in fata ne este mai usor vedem unde anume trebuie sa corectam pentru un tort mult mai bun ca si decor si executie.Nu trebuie sa ne ofticam ca ne-a zis x-leasca ca e prea stiu eu cum tortul....etc, e o observatie pe care poti sa o iei in considerare sau nu...totul ramane la latitudinea ta ca si viitor executant.
Apropo sa stii ca nici odata nu am afirmat ca Oti sau lumea trebuie sa faca ca mine sanii, eu doar ii spuneam ei ca metoda mea mi se pare mai simpla la fel cum ei i se pare a ei mai simla...astfel fii putin mai atenta next time si nu trage concluzii pripite
