Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3281 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 08 August 2010 - 07:31 AM

Gloxinia, multumesc mult. Avea el multe defecte dar nu le-am pozat.:love7:
Oricum am avut profesori buni, inclusiv tu ca de mult timp va citesc dar numai de cateva luni m-am hotarat ca as putea incerca sa fac torturi la comanda,(Cand mi-am dat seama ca nu renteaza sa tot fac torturi in casa, nici pentru buzunar si nici pentru burta.) Asa ca asta e solutia perfecta: eu imi urmaresc pasiunea si nu se depune pe solduri:)si poate in timp imi scot si eu banii macar pe colorantii si formele cumparate.
Sper sa ajung sa fac torturi macar pe jumatate la fel de frumoase ca ale voastre (si sa am si comenzi macar pe jumatate). O sa mai pun cateva poze cu ce am mai facut.
Cat despre trandafirasi nu mi s-au parut greu de facut, la ce decoratii faci tu sigur cu astia nu ti-ai pus mintea ca nu are cum sa nu-ti iasa.
Yoyo multumesc mult de link, am citit si rascitit sfaturile voaste dar tot nu am reusit sa fac marginea la tortul asta. Filmuletele sunt mult mai bune, cu urmatoarea ocazie sper sa-mi iasa mai bine.
www.torturidelicioase.wordpress.com

#3282 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 08 August 2010 - 07:50 AM

Vezi postareaMIMI, la 06 August 2010 - 04:44 PM, a spus:

Tort frisca-blat pandispan iar crema frisca aromatizata cu vanilie

Atasament Picture 1600.jpg

Foarte frumoase torturi ! Te invidiez foarte mult pentru torturile cu frisca! Arata impecabil ! Nu dai nimic din casa afara, despre ce si cum faci cu frisca ????????

Vezi postareagloxinia, la 06 August 2010 - 09:39 PM, a spus:

Draga mea ,esti intr-o forma de zile mari ! Lucrezi la foc automat (din fericire pentru tine !) Unul mai frumos ca altul !

Vezi postareaOana-Cristina, la 06 August 2010 - 11:02 PM, a spus:

Foarte frumoase torturile tale, ingrijit lucrate, felicitari!

Vezi postareatango, la 07 August 2010 - 09:58 PM, a spus:

tot eu sunt :love7:
Pana acum vad ca a rezistat tortul meu,

Sunt sigura ca va rezista pina la capat ! Pasta de zahar mai transpira ea, dar e foarte OK de lucrat cu ea ! Tie, felicitari pentru tort ! Persevereaza si o sa-ti iasa si mai bine ! Acu ca ai lucrat cu pasta de zahar, reciteste pagina despre ea , si sfaturile date de fete,o sa le intelegi altfel, pentru ca deja ai lucrat cu ea ! Spor la tortulit!

Vezi postareagloxinia, la 08 August 2010 - 12:16 AM, a spus:

Eu acum am terminat al treilea tort de azi si sunt si eu gata ca bateria

Mama mia, da stiu ca ai muncit pe azi ! Harnicuta foc! Si torturi frumoase foc, ca de obicei!

#3283 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 August 2010 - 01:02 PM

Vezi postareayoyo, la 08 August 2010 - 12:26 AM, a spus:

Dani_ela ma bucur ca acum "te-ai prins" si tu de simpla glumo-discutia noastra amicala. Si apropo dupa cum probabil ati si observat nu-mi palce sa laud ceva ce nu-mi place. Adica sa te mint ca ioi ce frumos e tortul.....
Astfel daca cineva ne spune direct in fata ne este mai usor vedem unde anume trebuie sa corectam pentru un tort mult mai bun ca si decor si executie.Nu trebuie sa ne ofticam ca ne-a zis x-leasca ca e prea stiu eu cum tortul....etc, e o observatie pe care poti sa o iei in considerare sau nu...totul ramane la latitudinea ta ca si viitor executant.

Apropo sa stii ca nici odata nu am afirmat ca Oti sau lumea trebuie sa faca ca mine sanii, eu doar ii spuneam ei ca metoda mea mi se pare mai simpla la fel cum ei i se pare a ei mai simla...astfel fii putin mai atenta next time si nu trage concluzii pripite :wub: .

ioana- din tot ce ai scris , imi dau seama ca tu esti chiar suparata pe mine , desi , sincer , am recitit posturile mele , si nu imi dau seama de ce. e clar ! nu sunt prea isteata , ca nu ma prind atat de repede :love7: . nu am inteles cum vine asta cu `laudatul` torturilor :wub: dar ma rog , chiar nu am chef in momentul asta al vietii (off ) sa imi mai bat capul sa pricep ce puii mei am gresit. scuze - si promit ca nu ma mai bag unde nu imi fierbe oala ! :wub:

#3284 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 08 August 2010 - 08:12 PM

Vezi postareadani_ela, la 08 August 2010 - 01:02 PM, a spus:

Dani_ela ma bucur ca acum "te-ai prins" si tu de simpla glumo-discutia noastra amicala. Si apropo dupa cum probabil ati si observat nu-mi palce sa laud ceva ce nu-mi place. Adica sa te mint ca ioi ce frumos e tortul.....
Astfel daca cineva ne spune direct in fata ne este mai usor vedem unde anume trebuie sa corectam pentru un tort mult mai bun ca si decor si executie.Nu trebuie sa ne ofticam ca ne-a zis x-leasca ca e prea stiu eu cum tortul....etc, e o observatie pe care poti sa o iei in considerare sau nu...totul ramane la latitudinea ta ca si viitor executant.

Apropo sa stii ca nici odata nu am afirmat ca Oti sau lumea trebuie sa faca ca mine sanii, eu doar ii spuneam ei ca metoda mea mi se pare mai simpla la fel cum ei i se pare a ei mai simla...astfel fii putin mai atenta next time si nu trage concluzii pripite :P .

ioana- din tot ce ai scris , imi dau seama ca tu esti chiar suparata pe mine , desi , sincer , am recitit posturile mele , si nu imi dau seama de ce. e clar ! nu sunt prea isteata , ca nu ma prind atat de repede :love7: . nu am inteles cum vine asta cu `laudatul` torturilor :wub: dar ma rog , chiar nu am chef in momentul asta al vietii (off ) sa imi mai bat capul sa pricep ce puii mei am gresit. scuze - si promit ca nu ma mai bag unde nu imi fierbe oala ! :wub:

Nu cred Daniela. Ioana nu poate fi suparata pe nimeni. E clar o neintelegere. Hai sa o lasam asa, a fost o gluma si atat. Nimic mai mult. Nimeni nu a jignit pe nimeni, Ioana e franca si de aici chestia cu periatul tortului. De multe ori imi spune si mie: e prea incarcat, iti lipseste aia sau aia, la asta se refera. Adica daca nu ii place ceva zice in fata. Nu ce dragut e si sa gandeasca de fapt ma e incarcat ca o paparuda! :D
^_^ si capul sus.
Sa vad zambete la toata lumea! :wub:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3285 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 August 2010 - 08:17 PM

Azi am primit cel mai frumos cadou. V-am zis ca e ziua vecinului meu care a implinit 81 de ani. De profesie e pensionar :love7: insa nu orice pensionar. Ii place sa scrie poezii si mi-a facut si mie una! :wub: Am fost asa emotionata ca mi-a citit-o de fatza cu familia lui ca era cat pe ce sa adap soarecii acolo. Nu cred ca e satisfactie mai mare decat sa iti vezi munca apreciata.
Va pup si va doresc si voua sa treceti prin ce am trecut eu azi, macar o data in viata.

Citeaza

De 8 August- 2010

Prolog

Drumul vietii-a fost ingust,
Si nu l-a strivit “taifunu”
Astfel ca in opt August,
Implinii optzecisi unu

Dar... e mult pana departe,
Cand cu viata-s in razboi,
Criza cred ca ma desparte,
Sa ajung optzecisidoi.
………………………………………………..

Astazi mi-a sporit confortul,
O amabila vecina,
C-a venit discret cu “Tortul”
Din averea ei putina.

La asemenea surpriza,
Zau… ca nu m-am asteptat.
Ca-n situatii de criza,
Sa primesc un tort ornat

Se pricepe de minune,
Si-i doresc cu-adanc respect,
Sa faca si cu alune,
Si cu zahar de serbet.

Pui piscotul la cuptor,
Si-i reglezi temperatura,
Strict… dupa calculator,
Precum faci cu prajitura

O s-o tin prea bine minte
Daca-o sa-mi ofere-n dar,
Colo… doua-trei placinte,
Cu branza si cu marar

Nu cred ca ma prea zgarcesc,
Arta de cofetarie,
Ca-n dolari nu o platesc,
Ci doar cu o poezie

Cred c-asa-i cavaleresc
Cat ma va rabda tarana,
Gestul ei sa-l rasplatesc
Cu un sincer: “Sarut mana!”

Cele doua partituri
Interpretate cu febra,
Una e cu prajituri,
Iar cealalta cu algebra

Si-i raspund asa-ntr-o doara,
Cu vocea slobodei guri,
Ca este o profesoara
Chiar si printre prajituri

Spun cu toata deferenta,
Ca in Chimia alimentara,
Isi poate lua licenta,
Chiar si locul intai pe tara

A avut destul noroc,
Ca n-a fost un “Pierde-Vara”,
Si-n “Colegiu” pe un loc,
Este “Profa” titulara

Dar, sa nu uite prudenta,
Lumea toata in prezent,
Inteteste concurenta,
Sa te-azvarle in faliment

Epilog

Poate mult… poate putin…
Intr-un coltisor retras,
V-am fost… va voi fi vecin,
Pan’ va fi oblonul tras

Cu vecinii nu ma cert,
Nici ma judec- ca-s sarac.
De-mi gresesc degraba-i iert,
Ca n-am timp sa ma impac

Scrisa de batrana-mi mana,
Simpla noastra povestire,
As dori sa va ramana
Peste vremuri amintire.

:wub:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3286 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 08 August 2010 - 10:25 PM

Vezi postareadani_ela, la 08 August 2010 - 01:02 PM, a spus:

ioana- din tot ce ai scris , imi dau seama ca tu esti chiar suparata pe mine , desi , sincer , am recitit posturile mele , si nu imi dau seama de ce. e clar ! nu sunt prea isteata , ca nu ma prind atat de repede :read2: . nu am inteles cum vine asta cu `laudatul` torturilor :blush: dar ma rog , chiar nu am chef in momentul asta al vietii (off ) sa imi mai bat capul sa pricep ce puii mei am gresit. scuze - si promit ca nu ma mai bag unde nu imi fierbe oala ! :hug:

Daniela draga nici gand sa fiu suparata pe tine sau pe alt cineva de pe acest site sau in viata de zi cu zi. NU am nici un motiv ca sa fiu suparata pe tine. SINCER!

Totul a fost o neintelegere.Te inteleg ca poate esti stresata de altceva insa eu pot sa-ti spun ca trebuie sa-ti impui sa zambesti..sa privesti cu alti ochi viata.

Tot ce ziceam anterior a fost (exact cu zice Oti care ma cunoaste deja foarte bine) pura franchetze de a spune omului ca tortul imi place sau nu si asta o ziceam per general nu faceam referire la persoana ta.

Lasa stres-ul la o parte draga mea ca ai o viata frumoasa...indiferent de ce probleme intampini zi de zi, traieste-o la maxim!(eu tot incerc sa te fac sa intelegi ca avem o viata si nu stim cat dureaza si trebuie sa o traim la maxim si de aceea nu trebuie sa ne agitam pentru nimicuri gen ca am zis eu in gluma ceva catre Oti).

Zambetul pe fatza ca de nu chiar ma supar pe tine! :)

Oti sincera sa fiu ma apuca pe mine plansu la cet de frumoasa poezie ai primit.......sa o pui in tablou ca sincer numai adevar iti scrie acolo. Felicitari pentru ceea ce ai realizat!

#3287 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 09 August 2010 - 11:34 AM

Cu asta m-am jucat in w-e asta.

I-am dat de cap plastelinei de ciocolata. In final. Am framantat-o cu cacao destula si avea in final o textura frumosa si nu mi se mai lipea de tot si de toate.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-43-128134635281.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-43-12813463629.jpg

#3288 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 09 August 2010 - 01:33 PM

Aaaaaaauuu, cat ati scris in 2 saptamani, sunt prea multe ca sa va iau pe rand, cert e ca toate sunt exceptionale si lucrate cu multa grija si drag. Va felicit pe toate, dar pe toate si sper sa o luati fiecare personal. Am vazut ca se cer aici retete de invatat sotul sa faca clatite si alte cele, al meu clatite inca nu a facut dar face niste tortulete pentru invitati ... asa fain le face ca nici nu ma apropiu de el pana le termina, il ajut doar sa duca caserolele in camera frig :D si astea nu se invata, il lasi doar o data sa incerce si apoi nu-l mai poti tine departe de bucatarie :D
Imi pare tare rau fetelor ca nu am facut nici o poza la tortuletele mici, sper sa reusesc in 29 ca atunci vom face din nou vreo 200.

Oti draga, sincere felicitari pentru poezie, sunt sigura ca a facut mai mult decat orice pret pe tortu ala, s-a meritat sa cadorisesti omu ala din plin, La multi ani si sa-l tina Domnu sanatos sa-ti mai scrie si alte poezii :P

Vezi postareaLuminis, la 26 July 2010 - 12:04 PM, a spus:

Superbe torturile, totul este la superlativ! Mi-as dori si eu sa fac un tort de nunta... Le pui si pe cele pentru invitati? Tare mult te admir si te respect pentru ceea ce faci.

Multumesc mult Lumi, nu stiam ca sunt admirata si asta ma face sa ma simt tare bine, imi da asa un elan. M-ai facut tare fericita :violent1:

Vezi postareavrabiuta, la 26 July 2010 - 01:05 PM, a spus:

Mamaaaaaaaaa , da ce harnica ai fost ! Si Doamne , ce frumuseti ti-au iesit din mina! Felicitari si odihna placuta!

Multumesc Vrabiuto, odihna nu prea a fost dar a fost un timp minunat chiar daca am venit mai obositi decat eram.

Vezi postareagloxinia, la 26 July 2010 - 10:06 PM, a spus:

Waaaw Ramo, felicitari! Daca as avea atatea torturi intr-un we as da chix! Toate sunt superbe, tare as vrea sa vad si eu tortuletele. Cum ai facut bulinele pe tortul negru? Le-ai modelat cu mana? Super, aplauze la scena deschisa!

Ohooo auzi la ea ... ai o impresie gresita draga mea , daca ai mai avea si tu o persoana care sa te ajute ca pe mine, crede-ma ca ti s-ar parea floare la ureche :violent1: Singura e mai greu si pentru ca nu ai cu cine purta o conversatie si e obositior, cel putin pentru mine :violent1: YUP, bulinele sunt modelate intre degete, dar la cate am facut si mi-au mai fost facute chiar a fost fix-pix :D
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3289 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • LocationLa Strumfi

Postat 09 August 2010 - 01:33 PM

Vezi postareavrabiuta, la 27 July 2010 - 07:56 AM, a spus:

Vezi postareagloxinia, la 26 July 2010 - 10:06 PM, a spus:

Cum ai facut bulinele pe tortul negru? Le-ai modelat cu mana?

Hai sa dam in bobi ca Ramo s-a dus sa se odihneasca, o zis doar ! Eu cred ca sunt gaurele, nu buline puse pe deasupra! A facut panglica si cu o chestie a facut gaurele, iar dedesupt fiind negru..... iaca efectul !
Ramo nu este asa ca , cine mai da in bobi, in zat de cafea, in ce vreti voi????????

Ramo a revenit :violent1: Si nu, nu sunt gaurele, sunt bulinutze aplicate pe panglica, care panglica da a fost tot din pasta de zahar, iar tortul a fost din cioco si a fost un maro destul de inchis, mi ciuda ca in poze arata chiar negru :violent1:

Vezi postareagloxinia, la 27 July 2010 - 09:00 AM, a spus:

Vrabiuto nu doar la panglica ma refeream ci la tot tortul. Are o groaza de buline cred ca faceam cu nervii sa le fac pe fiecare in parte. Si parca o aud pe Ramo zicand: merge repede

:D da chiar merge repede, le faci cand iti mai odihnesti picioarele :P

Vezi postareavrabiuta, la 27 July 2010 - 09:34 AM, a spus:

Vezi postareagloxinia, la 27 July 2010 - 09:00 AM, a spus:

Vrabiuto nu doar la panglica ma refeream ci la tot tortul. Are o groaza de buline cred ca faceam cu nervii sa le fac pe fiecare in parte. Si parca o aud pe Ramo zicand: merge repede

Aaaaaaaaa ! la alea te refereai ........ pai eu cred ca erau ceva bombonele pe care le-a plantat .....

Uite astea sunt ca mai am, dupa ce am pus pe tort si au mai mancat si copiii am ramas cu astea, le donez daca vreti :violent1:

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-160-12813536232.jpg
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3290 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 09 August 2010 - 03:03 PM

snej- super e tortul vanatorului ! eu inca nu am curaj sa imbrac un tort in ciocolata plastica...

pt ieri si pt azi , doua torturi cu creme de fructe : piersici , afine si capsuni.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 09 August 2010 - 03:03 PM

#3291 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 09 August 2010 - 05:12 PM

Vezi postareaMINI07, la 06 August 2010 - 06:51 PM, a spus:

Mimi , foarte frumoase torturile pe care le-ai facut :D Chiar ca la tine e pe banda rulanta :D
Cum reusesti ? As vrea eu sa am mai multe comenzi , te intreb , nu de alta , dar esti din aproape aceeasi zona cu mine , in acelasi judet , destul de aproape :P

Mini,multumesc!
Mai,nu stiu cum reusesc(sau daca reusesc),clientii mei sunt cam aceeasi,si mai aduc din cand in cand cate o cunostinta,si tot asa :D

Vezi postareasnej, la 06 August 2010 - 08:22 PM, a spus:

Mimisor, nu stiu cum poti, stimabilo, sa fii asa simetrica cu frishca :P . Cred ca nu o sa ma pup in veci cu frishca :violent1:

nu stiu de ce va e frica de ea!!!!????

Vezi postareadani_ela, la 06 August 2010 - 09:36 PM, a spus:

oti, mini , mimi- felicitari

multumesc,Dani!

Vezi postareagloxinia, la 06 August 2010 - 09:39 PM, a spus:

Imbracat si ornat in viteza ca sa apropia ora de livrare. :violent1:

simplu si de efect

Vezi postareaOana-Cristina, la 06 August 2010 - 11:02 PM, a spus:

.Mimi vad ca merge banda ta nu gluma.Toate sunt frumoase si le-as recunoaste dintr-o mie, ai un stil inconfundabil.

multumesc!
Al doilea tort este SUPERB!

Vezi postareagloxinia, la 07 August 2010 - 11:26 AM, a spus:

Mimi super tari toate. Imi plac cele cu papusi. Ai mai multe papusi si le rulezi sau cumperi pentru fiecare tort cate una si ramane a lor?

Da,Oti,fiecare tort cu papusa lui.
Frumoase printesele tale!

Vezi postareatango, la 07 August 2010 - 09:58 PM, a spus:

tot eu sunt :violent1:
Pana acum vad ca a rezistat tortul meu, sper sa fie totul in regula pana maine. Acum sa va pun si cateva poze sa va arat la ce am muncit. Puteti sa criticati, e primul tort invelit in pasta de zahar si stiu ca am gresit multe la el asa ca orice sfat e binevenit.Bineinteles ca nu mi-au iesit colturile si am incercat sa le transform desptul de nereusit in niste volanase. Si nici pasta nu am intins-o suficient asa ca pe margini am mai adaugat ceva floricele.
Trandafirasii au fost inspiratie de la Ramo

felicitari si la mai multe!

Mimi, din nou ai venit cu o multitudine de torturi. Felicitari pentru prestari!

multumesc,Yoyo!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#3292 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 09 August 2010 - 05:20 PM

Vezi postareavrabiuta, la 08 August 2010 - 07:50 AM, a spus:

Foarte frumoase torturi ! Te invidiez foarte mult pentru torturile cu frisca! Arata impecabil ! Nu dai nimic din casa afara, despre ce si cum faci cu frisca ????????

multumesc,vrabiuto!
Fetelor,am mai spus,chiar nu am nici un secret:o mixez,ung tortul si apoi ornez cu posul(cu sprit),asta-i tot.

Vezi postareagloxinia, la 08 August 2010 - 08:17 PM, a spus:

Azi am primit cel mai frumos cadou. V-am zis ca e ziua vecinului meu care a implinit 81 de ani. De profesie e pensionar :D insa nu orice pensionar. Ii place sa scrie poezii si mi-a facut si mie una! :P Am fost asa emotionata ca mi-a citit-o de fatza cu familia lui ca era cat pe ce sa adap soarecii acolo. Nu cred ca e satisfactie mai mare decat sa iti vezi munca apreciata.
Va pup si va doresc si voua sa treceti prin ce am trecut eu azi, macar o data in viata.

Oti,asa da apreciere!frumoasa poezie!

Vezi postareasnej, la 09 August 2010 - 11:34 AM, a spus:

Cu asta m-am jucat in w-e asta.

I-am dat de cap plastelinei de ciocolata. In final. Am framantat-o cu cacao destula si avea in final o textura frumosa si nu mi se mai lipea de tot si de toate.

Snejulina,da' frumos te-ai mai jucat!

Vezi postareaRamo, la 09 August 2010 - 01:33 PM, a spus:

Aaaaaaauuu, cat ati scris in 2 saptamani, sunt prea multe ca sa va iau pe rand, cert e ca toate sunt exceptionale si lucrate cu multa grija si drag. Va felicit pe toate, dar pe toate si sper sa o luati fiecare personal.

multumim!bine ai revenit!

Vezi postareadani_ela, la 09 August 2010 - 03:03 PM, a spus:

pt ieri si pt azi , doua torturi cu creme de fructe : piersici , afine si capsuni.

inimosul este superb!

#3293 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2010 - 05:25 PM

Snej tare fain e tortul. Vad doua nuante de maro. Una e cioco plastica amestecata cu pdz? Sau ce?

Daniela, te-am mai intrebat cum obtii acel rosu frumos. :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3294 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 09 August 2010 - 05:32 PM

un tort diplomat,imbracat in pasta de zahar

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-139-128136793948.jpg

#3295 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 09 August 2010 - 05:39 PM

si un galbior-blat pandispan si crema de lamaie

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-139-128136837753.jpg

#3296 Useril este offline   rozi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 29-June 10

Postat 09 August 2010 - 08:22 PM

Buna la toata lumea. Sambata am aniversat-o pe finuta mea, cu aceasta ocazie i-am facut mult visatul tort.Blat pandispan simplu insiropat cu sirop de piersici,crema ganaj ciocolata alba,imbracat in pasta de lapte praf,ornamentul a fost pictat pe aceeasi pasta.
[attachment=23813:07-08-10_1516.jpg]
My link

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-681-128137791772.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-681-128137794241.jpg

#3297 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 09 August 2010 - 10:57 PM

Dragele mele ,bine v-am regasit! Dar vad ca nu stati o clipa locului...aveti un spor la tortaliiiit!

MIMI la tine tot timpu' ii coada in fata blocului!stau oamenii la rand sa-si ia torturile!mai trimite-i si la noi,ca nu ne suparam :D
Oti vad ca nici tu nu ai vacanta,si la tine merge banda de torturi si de printese :P .Iar despre vecin... :floare: ce sa zic...!?si io m-am emotionat ,e de o finete,,,mai are si alte poezii ?!mi-ar placea sa i le citesc!si mi-ar placea sa il aud,cred ca are o voce tare frumoasa!sa-i spui ca mai are o admiratoare! :P
Oana-Cristina ce te invidiez eu pt. decupatoarele de margareta (...si nu numai) :P
Tango bine ai venit "la bord" :P
Snejana draga ce super tari is torturileeee!ia mai zi-ne ,te rog,cum ii cu plastelina asta! :P
Ramobine ai revenit pe meleaguri "dulci".Bobitele se liciteaza?! :P
Dani_ela ce apetisant arata torturile tale...iar cel cu inima... :rolleyes: ,ce forma ai pt. ea?

Am si eu sa va arat, primul meu tort pt. un botez!(si de fapt si cel mai mare de pana acum)Am avut ceva de lucru' la el si mi-am spus ca ma las de "tortalit" ,dar dupa ce am terminat cu el...parca ma mai gandesc ;) .
Tort diplomat,imbracat in pdz si ornamente tot din pdz.
ps mi-am pus si io numele pe el sa vad cam cum arata!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-181-128138722747.jpg

#3298 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 August 2010 - 08:01 AM

Foarte frumoase torturile voastre, tot mai visez ca o sa ajung si eu sa fac asa frumuseti.
Anca_B imi place mult tortul de botez, l-am studiat indeaproape pentru ca trebuie sa fac si eu unul peste 2 saptamani. Si as avea nevoie de cateva sfaturi.
Tortul ar trebui sa aiba 5 kg si sa fie diplomat. Cam ce cantitate de frisca si fructe ar fi necesara, ca intotdeauna imi ies torturile mai mari decat ar trebui.
Si cu cat timp inainte pot sa-l imbrac in pasta de zahar? Da, stiu am ramas la aceeasi problema dar de data asta eu sunt si nasa copilului si nu pot sa stau sa bibilesc tortul in aceeasi zi, as vrea sa-l fac cu vreo 24 ore inainte. Si as vrea sa-l fac si cu un etaj, pot sa la asamblez asa devreme, ca mi-e teama sa nu se scufunde.
Anca_B, tortul tau pe ce e asezat? Direct pe placa de lemn? Ca si eu trebuie sa gasesc o solutie pentru suport.
V-am pus o gramada de intrebari si sigur mai apar pe parcurs, dar sper sa aveti rabdare sa ma ajutati si pe mine :rolleyes: . E primul tort care va fi dus la restaurant si este si pentru finuta mea asa ca as vrea mult sa fie reusit.

#3299 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 August 2010 - 08:13 AM

Si pentru ca pitica mea se joaca si ea linistita 5 min si ma lasa la calculator am timp sa va atasez si cateva poze cu torturile pe care le-am mai facut din februarie pana acum.
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-494-12814202461.jpg
Un tort pentru tatal meu cu o crema de cioco nu prea reusita pe care am folosit-o si pe post de glazura (pentru ca nu se intarise suficient).Trandafirii au fost prima incercare de trandafiri din plastelina de ciocolata alba.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-494-128142033728.jpg
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-494-128142031079.jpg
Ambele torturi sunt diplomat acoperite cu frisca si floricele din sugus.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-494-128142066332.jpg
Asta a fost un tort de bun venit pentru finuta mea, din branza cu frisca, imbracat cu plastelina de ciocolata si cu o culoare cam urata dar atat a iesit din colorantii lichizi pe care ii aveam in casa.

#3300 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 August 2010 - 08:27 AM

Inca vreo 2 torturi si gata, ca nu stiu cand ma mai lasa fata mea sa ma apropii de calculator :D

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-494-128142096086.jpg
O prajiturice simpla de ciocolata ornata ca un tort cu floricele din bomboane sugus.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-494-128142097614.jpg
Pentru o fetita de 1 an, ornamentele din pasta de lapte praf. Inauntru a avut mousse de ciocolata si crema de iaurt cu portocale
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-494-128142099867.jpg
Tortul l-am facut pentru mama mea, tortul Amico al Dorei_m, ff bun, :rolleyes: si cu multe, multe flori din lapte praf pentru ca mama iubeste florile iar eu vroiam sa-mi incerc setul primit cadou de la fratele meu care a avut ocazia sa plece o luna in State. Ce puteam sa-l rog decat sa dea o raita pe la Wilton? :P

Dupa cum vedeti am incercat o multime de metode, de paste, sa vad ce mi se potriveste si nu stiu de ce dar fugeam de pasta de zahar, mi se parea complicata. Dupa 2 esescuri cu pasta de jeleuri si un esec cu pasta de lapte praf cu care am incercat sa imbrac un tort si nu mi-a iesit m-am hotarat sa o incerc si nu-mi pare rau. Bineinteles cu multe multumiri Adrianei :floare:
Gata, ca m-am intins o gramada si deja fetita nu mai are rabdare, ma asteapta in fata usii sa iesim la "ipii"- copii.

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic