Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3421 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 22 August 2010 - 04:57 PM

Vin si eu cu tortul meu de ieri. A fost pentru 220 de persoane si a avut crema de cioco cu visine si jeleu de visine. Este tortul care mi-a dat aripi pe mai departe :D Florile sunt naturale (de parca nu s-ar observa :D ) :P

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-160-128248897782.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-160-128248899686.jpg
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3422 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 22 August 2010 - 06:10 PM

Waaaaaaaaaaaaa, waaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ramoooo, asta e cel mai fain tort de nunta al tau. E super! super! :D

Ai ivory de dat? :D

Iote si pocinogu meu de azi. Dupa ce l-am decapitat pe Tweety, i-am pus corpul pe iarba. Cand am pus capul se vedea tare urat asa ca l-am legat cu panglica adusa de doi porumbei :P

Se vede rau?

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-20-128249342532.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3423 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 August 2010 - 06:24 PM

N-am mai intrat pe aici de vreo 3 saptamani(ba ocupata , ba plecata) si acum nu mai fac fata cu cititul, sper sa recuperez usor, usor.
Torturile le-am vazut si mi-au placut toate, asa ca felicitarile vor fi in grup caci toate le meritati
Si fiindca nici eu nu am stat degeaba va voi arata ce incercari am mai avut
Fiindca nu am mai facut tortul de nunta ci doar ornamentele si niste briose (vreo 200)le voi pune aici sa le vedeti nestiind unde altundeva sa le pun
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-91-128249387786.jpg
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-91-128249388739.jpg
si pun si tortul care a fost facut la cofetarie dar pe care am pus eu florile sa vedeti cum l-a avut(incepuse sa se scurga siropul din el)
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-91-128249399632.jpg
un tortulet care s-a mancat in casa
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-91-128249393349.jpg
unul pt mama
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-91-128249391753.jpg
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-91-128249389482.jpg

ps.Ramo ff finut si elegant tortul, imi place mult
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#3424 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 August 2010 - 06:25 PM

Vezi postareagloxinia, la 22 August 2010 - 06:10 PM, a spus:

Waaaaaaaaaaaaa, waaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ramoooo, asta e cel mai fain tort de nunta al tau. E super! super! :D

Ai ivory de dat? :D

Iote si pocinogu meu de azi. Dupa ce l-am decapitat pe Tweety, i-am pus corpul pe iarba. Cand am pus capul se vedea tare urat asa ca l-am legat cu panglica adusa de doi porumbei :P

Se vede rau?

Atasament P1070897 1600x1200.JPG

multi vad putin cunosc
e f vesel si simpatic tortul tau

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#3425 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 22 August 2010 - 06:35 PM

Ceci vad ca te-ai specializat in crini si orhidee. Foarte faine ti-au iesit. Sper sa imi fac si eu curaj sa fac, ca ustensile am :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3426 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 22 August 2010 - 07:25 PM

Vezi postareagloxinia, la 22 August 2010 - 12:29 AM, a spus:

Pentru azi am facut un tort ce l-am dat cadou nevestei colegului husbandului meu :D Si pentru ca mi s-a dat mana libera am incercat de toate pe el. :D In partea de sus e imprimat cu siliconul acela pe care scrie happy birthady, doar ca fiind pe alb in poze nu apare asa bine. Pe margini e cu forma de diamant. Am mai folosit crimperul, si bomboana de pe tort, pardon bomboanele de alea miiiic cat gamalia acului, ca mi-o venit acru pana le-am infipt pe toate in tort :P
Per ansamblu eu zic ca e cam incarcat. Ar fi fost foarte bine de nu imprimam deasupra, amu asta e. S-o dus deja :D

Mie imi place, sa stii ca da. Forma cu diamant ai aplicat-o direct pe tort sau ai facut marginea separat? E de mare efect diamantul asta, eu nu l-am folosit nicioata de teama ca nu merge aplicat direct pe tort si sa lipesc separat nu m-am incumetat. Si bobitele alea, super, merita efortul.

#3427 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 22 August 2010 - 07:33 PM

Vezi postareaDoriana, la 20 August 2010 - 06:10 PM, a spus:

Am terminat de lipit stelele : :D
Blat negresa insiropat cu sirop de zahar ars , crema de mascarpone . 2 kg ... :D

Imi place tare mult cum ai decupat stelutele, sunt de efect!

Vezi postareaMIMI, la 21 August 2010 - 10:07 AM, a spus:

Dupa atatea frumuseti,pun si eu niste simplitati :o

-un tort cu frisca

-blat pandispan si crema ciocolata cu bucatele ananas

Super torturile. O piscina din aia am avut si eu in cap la ziua sotului meu, dar nu a fost sa fie "in piscina" :P .
Imi place tortul cu ancora, e super. Zi-mi daca mai framanti cu ceva (cu ce?) ciocolata plastica (asta e plastelina de cioco, nu-i asa?)

Vezi postareaLivia, la 21 August 2010 - 05:16 PM, a spus:

Si eu am doua torturi, trebuiau sa fie 3 dar al treilea n-a mai venit, "prea scump" :D

Banuiesc eu ca ti-a zis ca e prea scump inainte sa-l faci, nu-i asa? La cofetarie cum e, nu-i tot scump? Si prost? Asta e, ei au pierdut un tort super...

#3428 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 22 August 2010 - 07:34 PM

Vezi postareacec, la 22 August 2010 - 06:24 PM, a spus:

N-am mai intrat pe aici de vreo 3 saptamani(ba ocupata , ba plecata) si acum nu mai fac fata cu cititul, sper sa recuperez usor, usor.
Torturile le-am vazut si mi-au placut toate, asa ca felicitarile vor fi in grup caci toate le meritati
Fiindca nu am mai facut tortul de nunta ci doar ornamentele si niste briose (vreo 200)le voi pune aici sa le vedeti nestiind unde altundeva sa le pun

Imi place foarte-foarte mult cel pentru mama ta. La multi ani din partea mea, foarte reusite florile.

#3429 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 22 August 2010 - 07:37 PM

Vezi postareadora, la 20 August 2010 - 09:17 PM, a spus:

[color="#808000"][b]Cum n-am mai intrat de multisor pe aici am de recuperat multe pagini...asa ca, dragele mele va felicit in group pt minunatele torturi ce-ati pregatit...sunteti deosebite!!!!

Si acum...va era dor de o reteta noua?!??...Daca da priviti [color="#0000ff"]Tortul Moulin Rouge

Ei, da! :D Chiar ca-mi era dor. Deosebit, dar nici nu ma asteptam la altceva. Reteta suna foarte bine... oare merge si la copii? De macaronari nu zic nimic...

#3430 Useril este offline   Livia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • LocationTimisoara

Postat 22 August 2010 - 07:39 PM

Doriana, multumesc. Liliacul l-am facut din pasta de zahar colorata (cu rosu si albastru Colin romanesc ) si ciopartita cu foarfeca de bucatarie. N-am avut timp de floricele marunte si multe, poate altadata cand voi mai avea ocazia.
Ramo ai facut un tort foarte reusit! Felicitari! Imi place mult culoarea.
Gloxi tare fain e Tweety, si decorul foarte vesel!
Ceci sunt foarte frumoase torturile tale, felicitari pt flori sunt superbe, tare mi-ar place si mie sa am macar cateva din formele voastre pt flori, deocamdata totul iasa din mana... :D

Am vrut sa scriu dincolo la decoratii, dar nu mai postez inca odata. Eu folosesc sarma de modelaj imbracata in ceva plastic verde, cam de 1mm grosime. O tai o dezinfectez cu alcool si o folosesc la decoratii, astea oricum de obicei nu se mananca. Cea de la LB mi se pare si scumpa si mai greu de folosit, plus ca iasa f usor din pdz. Sarma o iau tot de la Auchan, este la rola si nu e scumpa. Pana acum nu s-a oripilat nimeni de sarma mea, sper sa nici n-o faca careva. :D

#3431 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 22 August 2010 - 07:39 PM

Vezi postareaRamo, la 22 August 2010 - 04:57 PM, a spus:

Vin si eu cu tortul meu de ieri. A fost pentru 220 de persoane si a avut crema de cioco cu visine si jeleu de visine. Este tortul care mi-a dat aripi pe mai departe :D Florile sunt naturale (de parca nu s-ar observa :D ) :P

Atasament 1 copy.jpg

Atasament 2 copy.jpg

Ramooo! E de-a dreptul minunat tortul, superb! Culoarea e deosebita, faldurile minunate... Felicitari din tot sufletul!
Margelele sunt facute cu matrita de silicon?

#3432 Useril este offline   Livia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • LocationTimisoara

Postat 22 August 2010 - 07:43 PM

Luminis da, n-am apucat sa fac tortul. Mi-a facut comanda acum vreo 3 saptamani de tort masinuta pt fetita, trebuia sa aibe 3 kg. Zilele astea mi-a zis ca nu-l mai vrea e prea mult sa dea 90 lei pe tort, o sa faca ea ceva acasa. La noi in cofetarii preturile sunt 40-45lei, din care jumatate e sirop de zahar, restul prafuri... :D

#3433 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 August 2010 - 08:11 PM

Vezi postareagloxinia, la 22 August 2010 - 06:35 PM, a spus:

Ceci vad ca te-ai specializat in crini si orhidee. Foarte faine ti-au iesit. Sper sa imi fac si eu curaj sa fac, ca ustensile am :D

Multumesc
La crini sunt abia la prima incercare, trebuie sa exersez ca mi-a spus o prietena ca vrea sa-i fac crini si tranfafiri pt tort
Nu stiu de ce ti-e frica de orhidee ca nu mi se pare complicata si sincer o prefer in locul trandafirilor de care nu sunt multumita cum imi ies

Vezi postareaLuminis, la 22 August 2010 - 07:34 PM, a spus:

Imi place foarte-foarte mult cel pentru mama ta. La multi ani din partea mea, foarte reusite florile.

multumesc :D

Vezi postareaLivia, la 22 August 2010 - 07:39 PM, a spus:

Ceci sunt foarte frumoase torturile tale, felicitari pt flori sunt superbe, tare mi-ar place si mie sa am macar cateva din formele voastre pt flori, deocamdata totul iasa din mana... :P

Am vrut sa scriu dincolo la decoratii, dar nu mai postez inca odata. Eu folosesc sarma de modelaj imbracata in ceva plastic verde, cam de 1mm grosime. O tai o dezinfectez cu alcool si o folosesc la decoratii, astea oricum de obicei nu se mananca. Cea de la LB mi se pare si scumpa si mai greu de folosit, plus ca iasa f usor din pdz. Sarma o iau tot de la Auchan, este la rola si nu e scumpa. Pana acum nu s-a oripilat nimeni de sarma mea, sper sa nici n-o faca careva. :D

multumesc

#3434 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 22 August 2010 - 11:03 PM

Multumesc tuturor pentru aprecieri...sunteti niste dragute!

#3435 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 22 August 2010 - 11:06 PM

Fata draga felicitari pt tortul deosebit!!! :D Ai putea sa-mi spui si mie dimensiunile fiecarui etaj? Si cat a cantarit per total?
Ramo cara cum adica ti-a dat aripi?

#3436 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 22 August 2010 - 11:11 PM

Se vede rau?

Nu se vede rau...stai linistita...zici care are guturai saracutu' :D

un tortulet care s-a mancat in casa

Bine ai revenit!!! Ce flori frumoase ai inceput sa faci!!

Vezi postareaLuminis, la 22 August 2010 - 07:37 PM, a spus:

Ei, da! :D Chiar ca-mi era dor. Deosebit, dar nici nu ma asteptam la altceva. Reteta suna foarte bine... oare merge si la copii? De macaronari nu zic nimic...

Multumesc Lumi...eu zic ca merge si la copii...doar ca gustul portocalei este influentat de gustul specific al Campari-ului

#3437 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 23 August 2010 - 08:23 AM

Waaaaaaaaaaaaa, waaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ramoooo, asta e cel mai fain tort de nunta al tau. E super! super!

Ai ivory de dat?

Iote si pocinogu meu de azi. Dupa ce l-am decapitat pe Tweety, i-am pus corpul pe iarba. Cand am pus capul se vedea tare urat asa ca l-am legat cu panglica adusa de doi porumbei

Se vede rau?

Multu Oti draga, zi numa ca-mi place ca si eu sunt tare incantata de el :D
Ivory, am de dat din al meu, ca altu neinceput nu am, dar dau din al meu, daca vii la mine :D

Ce scump e tweety!!! Cat e de dragalas si nici ca se observa ca l-ai decapitat, buna ideea ta cu porumbeii :D

ps.Ramo ff finut si elegant tortul, imi place mult

Mersi CEci, Felicitari pentru munca prestata, ai avut ceva de lucru cu 200 de briose imbracate si dichisite, dar ati-a meritat ca au iesit tare faine. La multi ani mamei tale.

Vezi postareaLivia, la 22 August 2010 - 07:39 PM, a spus:

Doriana, multumesc. Liliacul l-am facut din pasta de zahar colorata (cu rosu si albastru Colin romanesc ) si ciopartita cu foarfeca de bucatarie. N-am avut timp de floricele marunte si multe, poate altadata cand voi mai avea ocazia.
Ramo ai facut un tort foarte reusit! Felicitari! Imi place mult culoarea.
Gloxi tare fain e Tweety, si decorul foarte vesel!
Ceci sunt foarte frumoase torturile tale, felicitari pt flori sunt superbe, tare mi-ar place si mie sa am macar cateva din formele voastre pt flori, deocamdata totul iasa din mana...

Am vrut sa scriu dincolo la decoratii, dar nu mai postez inca odata. Eu folosesc sarma de modelaj imbracata in ceva plastic verde, cam de 1mm grosime. O tai o dezinfectez cu alcool si o folosesc la decoratii, astea oricum de obicei nu se mananca. Cea de la LB mi se pare si scumpa si mai greu de folosit, plus ca iasa f usor din pdz. Sarma o iau tot de la Auchan, este la rola si nu e scumpa. Pana acum nu s-a oripilat nimeni de sarma mea, sper sa nici n-o faca careva. :violent1:

Multu Livia :D

Vezi postareaLuminis, la 22 August 2010 - 07:39 PM, a spus:

Ramooo! E de-a dreptul minunat tortul, superb! Culoarea e deosebita, faldurile minunate... Felicitari din tot sufletul!
Margelele sunt facute cu matrita de silicon?

Mersi Luminis, da margelele sunt facute cu silicon.

Vezi postareadora, la 22 August 2010 - 11:06 PM, a spus:

Fata draga felicitari pt tortul deosebit!!! Ai putea sa-mi spui si mie dimensiunile fiecarui etaj? Si cat a cantarit per total?
Ramo cara cum adica ti-a dat aripi?

hmmm ... pot sa-ti zic ca primul blat de jos a avut 42cm, iar ultimul de sus a avut 18, pe celelalte 2 le-am decupat ca sa pot avea distanta dintre blaturi si nu mai stiu cat aveau. Au fost inalte de 14 :D In final a avut 32 kg fara tava :D

Mi-a dat aripi pentru ca nu odata mi-a dat prin cap sa renunt la tortalit, defapt zic asta de fiecare data cand nu-mi iese ceva din prima, intotdeauna imi promit ca termin, dar dupa ce iese chiar daca din a 10 incercare imi trece si fac iar :D
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#3438 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 23 August 2010 - 08:35 AM

Vin si eu cu tortul meu de ieri.

Este ............SUPERB! Nici nu am cuvinte!Spune-mi te rog, ce ai pus sub fiecare etaj, ai avut platou special sau ... betigase ?
Care-i treaba cu aripile ???????? Pai ce, tie iti trebuie aripi ??????Fata draga, da tu zbori demult ! Si frumos de tot !
Am vazut aseara pe travel &living, un concurs de tortalit ! Sa vezi tu acolo la mari maestri, cum le crapa pasta,cum le pica etaju cu tot..... fiica-mea tot zicea ca ea nu mai poate sa se uite ( de emotii ce avea!)..... si au mers mai departe (ca erau pe timp si proiectele erau...... erau ... mari de tot !)

#3439 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 23 August 2010 - 10:19 AM

RUGAMINTE MARE ; Am de facut 2 porumbei, aveti vre-un link, vre-o idee ? :violent1:

#3440 Useril este offline   Simona25 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 27-March 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 August 2010 - 10:40 AM

Felicitari Ramona, este extraordinar!!!! :violent1: :D :D
Am si eu acelasi intrebari ca si vrabiuta, o sa astept raspunsul tau. La anu o buna prietena va avea nunta si m-a rugat sa-i fac eu tortul, va fi prima oara cand voi face asa ceva si pana atunci vreau sa ma documentez. Mi-ai putea spune te rog si reteta care ai folosit-o :D
Pun si eu 2 toturi care le-am facut saptamana trecuta. Unul reprezinta o gradina pentru un domn lugumicultor iar celalalt o sticla de vin.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-629-128255282828.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-629-12825528391.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-629-128255284918.jpg

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174