Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5041 Useril este offline   dana3262 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 06 January 2011 - 03:40 PM

Vezi postareaizuk, la 05 January 2011 - 07:42 PM, a spus:

Dana , sunt minunate torturile tale ...

Multumesc de apreciere!

Vezi postareagloxinia, la 05 January 2011 - 07:52 PM, a spus:

Dana ai putea veni si tu mai des pe aici. :floare:

Multumesc de invitatie, zilnic casc ochii si gura pe aici, dar nu mai am timp sa si postez!!!

Vezi postareavrabiuta, la 05 January 2011 - 08:23 PM, a spus:

Frumoase torturi Dana, cel pentru Gabi e preferatul meu!

Si ea a fost incantata, o sa-i spun, Gabi mi-e prietena si fina! Multumesc!

Vezi postareadivina, la 05 January 2011 - 10:30 PM, a spus:

Dana 3262...ce torturi frumoase...cel mai mult imi place cel de iarna cu Thomas! Felicitari!

Merci mult!

Vezi postareadani_ela, la 06 January 2011 - 08:15 AM, a spus:

...dar musai sa ii spun danei3262-ca imi plac torturile ei la maxim ! am incercat si eu sa fac fulgi de nea din RI dar s-au rupt toti ; tu cum i-ai facut? si am vazut multe chestii din RI facute , vinde-ne si noua un pont ceva =)) ...

Multumesc!
Cum zicea si Gloxinia, dupa ochi!
Pun albusul intr-un bol, invart de doua - trei ori cu furculita, dupa care adaug zahar pudra, eu folosesc Margaritar, Snej zice ca e mai bun Coronita dar eu nu gasesc nicicum =)) si tot frec cu furculita si iar mai adaug zahar (cam cate doua linguri) si tot asa pana consider eu ca e suficient de tare, poate pune Snej o poza cum ar trebui sa arate in final. Intre timp storc un pic de lamaie, dar sincer nu stiu ce rol are, dar daca asa scrie in retete... Ce pot sa mai zic e ca cel mai mic dui rotund ce il am e nr. 2.

Vezi postareacec, la 06 January 2011 - 08:36 AM, a spus:

frumoase torturi, imi place cum te joci cu RI, imi plac mult torturile cu trnulet si cel cu animale, felicitari

Iti multumesc!

Va pup! :drool:
dana

#5042 Useril este offline   dana3262 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 238

Postat 06 January 2011 - 03:55 PM

Vezi postareadivina, la 06 January 2011 - 03:26 PM, a spus:

Fluturasii eu zic ca-s ...

Fluturasii sunt de la LB:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12943220100835.jpg

am si eu de aceea stiu:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12943220735343.jpg
dana

#5043 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 06 January 2011 - 04:05 PM

Anca ...ce torturi reusite! Bravo! :floare: Ma bucur ca incepe sa se rezolve si lucrurile pt Matei! :drool:
Si eu vroiam sa te intreb care sunt cifrele pe care le folosesti? Ca-mi plac cum arata! Fluturasii eu zic ca-s din silicon (am vazut pe sugarcraft muuulte modele), iar bordura e facuta cu asta, nu? http://www.wilton.co...A4F1F6DF859FDC5

Amorasa , foarte frumos tortul de revelion..mare, impodobit cu gust! =))

pai asta l-am facut pentru un restaurant. Era pentru 80 de persoane:))
Pentru noi l-am facut pe asta. Nu mai aveam in casa decat unom de zapada, un bradut ... am improvizat si eu ceva:)
Am ajuns la concluzia ca trebui neaparat sa-mi cumpar si eu decupator pt numere

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2011/post-769-129432274301.jpg

#5044 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 06 January 2011 - 04:13 PM

Cam asta e compozitia, eu nu pun zeama de lamaie ca de multe ori nu am in casa sau cand am, uit. Si o fac de la inceput pana la sfarsit asa cum explica Dana, cu furculita.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2011/post-43-12943231171883.jpg

#5045 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • LocationCluj Napoca

Postat 06 January 2011 - 04:24 PM

Vezi postareamarinaemy, la 06 January 2011 - 01:39 PM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 06 January 2011 - 01:22 PM, a spus:

Bine ati venit Marinaemy,Izuka,boabe de cafea,

Anca multumesc!
Torturile tale sunt foarte elegante,pasta e facuta de tine?

Nu stiu ce prob. ai cu Matei dar iti urez mult succes si raspunsul sa fie cel dorit de tine.

marinaemy multumesc de aprecieri ,ma bucur ca iti plac torturile mele!Da,pdz e facuta de mine,si e reteta Lissei (Lissa multumim de rabdarea cu care impartasesti cu noi muuulte retete si tehnici :D )
Matei,are mai multe ep.de bronsiolite si un weezing persisitent,(in final astea 2 au rezulatat astm bronsic)si 2 episoade de alergodermie care au necesitat internare ,astfel inact incerc sa-mi prelungesc CIC de la 2 la 3 ani;acuma in februarie implineste 2 ani, .Doamne ajuta sa mai pot sta acasa inca un an,pt ca de cresa nu poate fi vorba,as vrea sa-l mai tin un pic departe de colectivitate, macar pana la 3 ani;daca nu tin in frau aceasta boala,acum in faza incipienta,va fi mai greu de tratatat si de vindecat pe viitor!noi avem astm in familie,si am mostenit si eu si,si verisorii mei primari,dar ne-am vindecat toti in proportie de 100%,mai putin unul dintre verisorii mei,el a fost nascut prematur.Va rog sa scuzati off-topicul!

Vezi postareapunticu, la 06 January 2011 - 01:54 PM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 06 January 2011 - 01:22 PM, a spus:

Dragele mele ,ma bucura atentia pe care mi-o acordati,va multumesc si sa stiti ca si mie imi lipseste activitatea de pe forum.Gabrenia,Ramo,Divina,Ceci va ofer cate o :floare: si cu multa caldura .
Azi am mai evoluat un pic cu demersurile pt Matei,(am depus toate actele pt. a sustine dosarul medical in comisie pe 9 februarie)si in 10 februrie mergem sa luam raspunsul .Acum asteptarea asta va fi apasatoare,dar cu ..."rabdarea trecem marea"!
La "activ" mai am doar 2 torturi,cel cu ursuletz e pt. o verisoara de a mea(de fapt pt. copilasul ei) iar al 2-lea a fost pt. party-ul de Revelion.Amandoua torturile sunt blat de pandispan + esenta de portocale,crema de diplomat imbogatita cu coaja rasa de portocala+stafide+piersici din compot,si insiropat cu sucul de la portocale+zeama de la compotul de piersici.Decor din pdz si ri.
Bine ati venit Marinaemy,Izuka,boabe de cafea,

Foarte frumoase torturile. Acum am si eu cateva intrebari: cu ce ai facut cifrele?, Dar fruturasii de pe ultimul? si decupajul de pe margine?

punticule cifrele ,la fel ca si fluturasii sunt decupatoarele Patchwork,de la LB.iar decupajul e de Wilton,tot de la LB.

Vezi postareaAmorasa, la 06 January 2011 - 02:03 PM, a spus:

Si eu! Si eu cu tortul de revelion. Este diplomat cu fructe de padure, capsuni si mure:)) Bun:)

Amorasa imi place tare mult tortul tau,e tare vesel!iar interiorul...delicios!fructele sunt congelate?

Anca ...ce torturi reusite! Bravo! :huh: Ma bucur ca incepe sa se rezolve si lucrurile pt Matei! :huh:
Si eu vroiam sa te intreb care sunt cifrele pe care le folosesti? Ca-mi plac cum arata! Fluturasii eu zic ca-s din silicon (am vazut pe sugarcraft muuulte modele), iar bordura e facuta cu asta, nu? http://www.wilton.co...A4F1F6DF859FDC5

Divina multumesc mult de aprecieri,ma bucur !
Iti multumesc si pt. gandul pt. Matei!Abia astept raspunsul comisiei,din 9 februarie.Nu am obiceiul sa imi rod unghiile ,dar cred ca o sa-l invat pana atunci! :D
Deci, cifrele si fluturii sunt decupatoare Patchwork de la LB.Bordura de e aceasta!

Vezi postareadana3262, la 06 January 2011 - 03:55 PM, a spus:

Fluturasii eu zic ca-s ...

Fluturasii sunt de la LB:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12943220100835.jpg

am si eu de aceea stiu:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12943220735343.jpg

dana3262ce imi place tortul tau;de cand visez sa fac si eu unul asemanator!da,decupatorul de fluturi e acesta!

#5046 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 06 January 2011 - 04:28 PM

Vezi postareasnej, la 06 January 2011 - 04:13 PM, a spus:

Cam asta e compozitia, eu nu pun zeama de lamaie ca de multe ori nu am in casa sau cand am, uit. Si o fac de la inceput pana la sfarsit asa cum explica Dana, cu furculita.

Snej ,draga mea ce ne pregatesti din ri?

#5047 Useril este offline   elena_est 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 18-December 10

Postat 06 January 2011 - 04:38 PM

Vezi postareavrabiuta, la 05 January 2011 - 08:23 PM, a spus:

Elena un an nou deosebit si drum bun in ale tortalitului!

Vezi postareagloxinia, la 05 January 2011 - 07:52 PM, a spus:

Marina faine torturile taele. imi place tare rosul ultimilor trandafiri. Cu ce l-ai obtinut?

Dana ai putea veni si tu mai des pe aici. :floare:

Elena, persevereaza ca esti pe drumul cel bun :D

Felicitari tuturor pentru torturi, sorry daca am scapat pe careva. :huh: :huh:

Multumesc, oti, vrabiuta, sunteti adorabile, toate sunteti niste dulci :D . Urmatorul tort o sa fie tot cu PDZ, am observat ca imi ies mai bine. Pupici
Mama de
Imagine postata

#5048 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 06 January 2011 - 04:43 PM

Vezi postareaAnca_B, la 06 January 2011 - 04:28 PM, a spus:

Snej ,draga mea ce ne pregatesti din ri?

Facusem ceva decoruri din RI ca sa am in caz ca-mi trebuie dar le-a "aranjat" sotul meu din neatentie :floare: . Deocamdata ma relaxez ca la mine mai sunt sarbatori pana la mijlocul lunii :huh: .

#5049 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 06 January 2011 - 04:52 PM

Vezi postareasnej, la 06 January 2011 - 04:43 PM, a spus:

Facusem ceva decoruri din RI ca sa am in caz ca-mi trebuie dar le-a "aranjat" sotul meu din neatentie :floare: . Deocamdata ma relaxez ca la mine mai sunt sarbatori pana la mijlocul lunii :huh: .

Te inteleg,si eu imi pregatesc intotdeauna macar dubluri din ri,pt eventualele incidente sau accidente ;copiii se bucura cel mai mult cand imi ramane decor din ri ,mai ales alea gata facute si uscate!

#5050 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 06 January 2011 - 04:58 PM

Da, fructele au fost congelate Anca! Iti doresc multa sanatate puiutului tau ... si sa treceti cat mai repede peste hopul asta.

#5051 Useril este offline   simonicka 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Inregistrat: 13-November 10
  • LocationIasi

Postat 06 January 2011 - 07:03 PM

Anca multa sanatate puiului si multa putere pentru voi.
Amoroasa imi plac la neunie torturile tale, mai ales omuletul de zapada ala sugubat. Felicitari! Eu cre ca ia putea sa spargi tu gheata la Colectia de aur
In vizita la muzeul culinar

#5052 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 06 January 2011 - 08:40 PM

mai dar ce vorbarete mai sunteti dar si harnicute si pricepute!felicitari tuturor fetelor pentru torturile facute!Eu deocamdata somez dar si cand ma voi apuca,sa va tineti bine! :floare: Pupici si spor la munca in continuare!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#5053 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 January 2011 - 08:54 PM

gabrenia- asta remarcasem si eu dimineata ! au fetele noastre un chef de vorba =))
dar daca tot am scris , trebuie sa o felicit si pe amorasa pt torturile superbe !
anca- te pup fata harnica ! si pupam si mateiul , sa fie bine :) bafta !
sigur ar fi trebuit sa mai pomenesc pe cineva , dar acum nu mai stiu pe cine :) na , is blonda :)

#5054 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 06 January 2011 - 09:29 PM

Fetelor eu nu imi vad capul de trebi si voi sporovaiti :)
Va pup si va imbratisez in grup, nu as vrea sa nedreptatesc pe acreva si sa o uit. Asa ca un buchet mare de =)) pentru toate tortalesele :)

Torturile mele de Sf Ioan:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-20-12943421241146.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-20-12943421379449.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-20-12943421533874.jpg

Primul si ultimul sunt cu 3 cioco cel din mijloc e cu crema de iaurt si fructe de padure.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5055 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 09:35 PM

De ce tii un robot in casa atunci? :)

Pentru acelasi motiv cred pentru care eu imi bat albusele pentru blaturi cu telul =))
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5056 Useril este offline   simonicka 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Inregistrat: 13-November 10
  • LocationIasi

Postat 06 January 2011 - 09:52 PM

gloxinia, la 06 January 2011 - 11:29 PM, a spus:

Primul si ultimul sunt cu 3 cioco cel din mijloc e cu crema de iaurt si fructe de padure.

Hi!! cioco scursa si margareta si buburuza.... si ca sa mori incet si sigur in fata moitorului mi are si crema cu fructe de padure.
Ai pus pe undeva reteta de crema? Am facut si eu una de craciun dar avea in compozitie albus batut pe baie de aburi si nu prea mi-au placut bilutele alea de albus care se vedeau prin crema.
In vizita la muzeul culinar

#5057 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 10:02 PM

Vezi postareasimonicka, la 06 January 2011 - 09:52 PM, a spus:

gloxinia, la 06 January 2011 - 11:29 PM, a spus:

Hi!! cioco scursa si margareta si buburuza.... si ca sa mori incet si sigur in fata moitorului mi are si crema cu fructe de padure.
Ai pus pe undeva reteta de crema? Am facut si eu una de craciun dar avea in compozitie albus batut pe baie de aburi si nu prea mi-au placut bilutele alea de albus care se vedeau prin crema.

e pusa la creme :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5058 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 06 January 2011 - 10:32 PM

Vezi postareagloxinia, la 06 January 2011 - 09:29 PM, a spus:

Fetelor eu nu imi vad capul de trebi si voi sporovaiti :)
Va pup si va imbratisez in grup, nu as vrea sa nedreptatesc pe acreva si sa o uit. Asa ca un buchet mare de =)) pentru toate tortalesele :)

Torturile mele de Sf Ioan:

Atasament P1100156 1600x1200.JPG

Atasament P1100158 1600x1200.JPG

Atasament P1100164 1600x1200.JPG

Super faine torturile! La ultimul ce ai folosit pentru marginile cutiei? Si e colorat cu...ce fel de auriu?
Gloxi sper sa nu te superi pe mine, dar la primul vad ca e imprimat cu sucitoarele alea smechere de la LB care costa o caruta de bani, nu? Parerea mea e ca nu prea merita banii!

#5059 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 06 January 2011 - 10:39 PM

dragelor,sporovaiti fara mine vaz =)) ,nu-i nica,eu oricum sunt racita cobza si mai bine tac chitic,sa nu imprastii virusi :)
felicitari tuturor pt prestatii,sunteti toate minunate si voi stiti asta :)

vreau doar sa ma laud cu ce-mi aduse azi o Craciunitza frumoasa foc:o chestie de taiat funde de la wilton(http://www.pastryche...front_large.jpg),niste cutters pt cifre si litere mari tot de la wilton(http://www.cakescook...utter-set-3.jpg) si niste stamine pt crini-o sa fac si poze maine.chestia aia de taiat funde pare tare promitatoare si sunt happy,happy.

multumesc draga Elena :)

#5060 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 11:42 PM

Vezi postareapunticu, la 06 January 2011 - 10:32 PM, a spus:

Super faine torturile! La ultimul ce ai folosit pentru marginile cutiei? Si e colorat cu...ce fel de auriu?
Gloxi sper sa nu te superi pe mine, dar la primul vad ca e imprimat cu sucitoarele alea smechere de la LB care costa o caruta de bani, nu? Parerea mea e ca nu prea merita banii!

Marginile cutiei sunt din pasta. Nu inteleg la ce te referei. Daca la modelul imprimat atunci e scobitoarea :)
Auriul e aur radiant de la LB
Primul nu e cu sucitoarea e cu folia aia si mai smechera care e si mai scumpa, e vreun mil doua sute la LB, dar mi-a luat-o sor-mea din SUA cu vreo 15 dolari :) Si sa mai pun paie pe foc va zic ca am 3 din 4 folii cate are wiltonu :) Amu mi-am pus okii pe sucitoru cela mov de la wilton sa vedem cum fac sa pun si mana pe el nu numa okii =))
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255