Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6041 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 February 2011 - 08:57 AM

am facut si eu unul de ziua indragostitilor
amandine imbracat in plastilina de ciocolata, trandafirul pasta de zahar

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-91-12982712804255.jpg

si unul de ziua sotului blat negresa alba, crema diplomat cu fructe
a vrut cu frisca, si cum nu prea ne intelegem noi asta a iesit (era un pic mai bine pana sa pun florile, dar apoi l-am tot atins si l-am stricat de tot)

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-91-12982713357143.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-91-12982713130617.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#6042 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 21 February 2011 - 09:33 AM

[quote name='MINI07' date='20 February 2011 - 12:52 PM' timestamp='1298199120' post='78125']
[quote name='dani_ela' date='18 February 2011 - 10:55 PM' timestamp='1298062501' post='77921']
Sunt dragute toate , cum e tortul egiptean ??[/quote]

MINI07, asta e reteta Torte Egyptian!
dana

#6043 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 21 February 2011 - 09:40 AM

Vezi postareapunticu, la 20 February 2011 - 11:54 PM, a spus:

Mariana, esti tare! Daca ai reusit sa faci un tort atat de repede nu pot decat sa :rolleyes: ! Dar ce crema ai folosit?


Tort de biscuiti
Uite cum fac eu;
800 g biscuiti
400 g lapte
300 g frisca lichida
2-3 cioco cu lapte
2 linguri cacao
3 linguri zahar
2 linguri lichior de cioco
70 g nuca + 100 g pentru ornat
50 g unt
rom
2 cioco cu lapte pentru ornat
Le pun pe toate la foc pana se omogenizeaza bine ciocolata si apoi torn peste biscuiti sfaramati,pun in forma dorita si dau la rece cat mai mult(eu am lasat doar 40 minute de data asta) apoi am ornat cu cioco topita si cu nuca pe margine si asta e tot.Pentru ca am pus cioco si frisca dupa ce sta la rece se formeaza ca o crema printre biscuiti,e foarte bun ,eu asa fac tortul de biscuiti.

#6044 Useril este offline   Amorasa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 21 February 2011 - 09:46 AM

Felicitari pentru toate fetele! Nu am mai intrat in weekend si au aparut o groaza de torturi. :rolleyes: Am facut tortuletul cu muntele. L-am imbracat in plaestelina de ciocolata, daca il faceam in pasta verde sunt sigura ca iesea mult mai bine. Nu a iesit ceea ce aveam eu in cap.... sper sa il mai fac odata:))
Compozitia a fost la fel al amandoua: crema ciocolata si diplomat cu fructe de padure.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-769-12982743450728.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-769-1298274401098.jpg


#6045 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 21 February 2011 - 10:30 AM

Buna fetelor! Am nevoie de parerea voastra. Mi-a crapat Ariel cand sa-l pun pe tort ce mai pot sa-i fac? L-am lipit, dar cum misc de tort de tot dezlipeste. As mai avea timp pana dupa masa. Cred ca sa o refac tot din pdz nu mai are timp sa se ususce!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-739-12982770315173.jpg


#6046 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 21 February 2011 - 10:43 AM

Vezi postareapunticu, la 21 February 2011 - 10:30 AM, a spus:

Buna fetelor! Am nevoie de parerea voastra. Mi-a crapat Ariel cand sa-l pun pe tort ce mai pot sa-i fac? L-am lipit, dar cum misc de tort de tot dezlipeste. As mai avea timp pana dupa masa. Cred ca sa o refac tot din pdz nu mai are timp sa se ususce!


Ce frumos a iesit,pacat ca a crapat,eu zic sa nu faci alta lipeste dedesupt cu ri sau pasta sa nu se miste si deasupra pune ceva o dunga tot cu ri un ornament ca si cang ar avea o suvita de par alta culoare si pe piept o florica ceva,zic si eu.

#6047 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 21 February 2011 - 10:52 AM

Ma bag si eu ca musca-n lapte , nici nu stiu daca se poate , dar dau si eu o idee.
Poate , ai putea sa mai tai din par , se nu se mai uneasca partea din fata cu cea din spate si la gat sa-i pui in sirag de margele sau niste floricele mici.

Uite , m-am jucat pe poza ta :rolleyes:
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-780-12982783072425.jpg

#6048 Useril este offline   Amorasa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 21 February 2011 - 10:54 AM

Vezi postareapunticu, la 21 February 2011 - 10:30 AM, a spus:

Buna fetelor! Am nevoie de parerea voastra. Mi-a crapat Ariel cand sa-l pun pe tort ce mai pot sa-i fac? L-am lipit, dar cum misc de tort de tot dezlipeste. As mai avea timp pana dupa masa. Cred ca sa o refac tot din pdz nu mai are timp sa se ususce!


Royalul este cel mai bun, mascheaza si lipeste in acelasi timp. Ori il faci rosu la fel ca cel din pasta si il lipesti frumos la fata, ori il faci culoarea inchisa si mergi pe umbre.

#6049 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 21 February 2011 - 10:56 AM

Vezi postareaAmorasa, la 21 February 2011 - 09:46 AM, a spus:

Felicitari pentru toate fetele! Nu am mai intrat in weekend si au aparut o groaza de torturi. :floare: Am facut tortuletul cu muntele. L-am imbracat in plaestelina de ciocolata, daca il faceam in pasta verde sunt sigura ca iesea mult mai bine. Nu a iesit ceea ce aveam eu in cap.... sper sa il mai fac odata:))
Compozitia a fost la fel al amandoua: crema ciocolata si diplomat cu fructe de padure.


Exact asta ti-am spus si eu ca daca folosesti plastelina de cioco nu o sa fie viu colorat dar a iesit foarte frumos,amandoua sut frumoase. In spatele celui cu muntele se mai vede un tort cu bleo nu ni-l arati si pe acela :?: :D

#6050 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 21 February 2011 - 10:59 AM

Vezi postareaizuk, la 21 February 2011 - 10:52 AM, a spus:

Ma bag si eu ca musca-n lapte , nici nu stiu daca se poate , dar dau si eu o idee.
Poate , ai putea sa mai tai din par , se nu se mai uneasca partea din fata cu cea din spate si la gat sa-i pui in sirag de margele sau niste floricele mici.

Uite , m-am jucat pe poza ta :floare:
Atasament post-739-12982770315173.jpg


E buna ideea cu decupatul parului dar daca s-a intarit deja nu cred ca mai merge pentru ca se poate crapa si mai tare.

#6051 Useril este offline   Amorasa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 21 February 2011 - 11:15 AM

[quote name='marinaemy' date='21 February 2011 - 12:56 PM' timestamp='1298278576' post='78248']
[quote name='Amorasa' date='21 February 2011 - 07:46 AM' timestamp='1298274406' post='78238']
Felicitari pentru toate fetele! Nu am mai intrat in weekend si au aparut o groaza de torturi. :floare: Am facut tortuletul cu muntele. L-am imbracat in plaestelina de ciocolata, daca il faceam in pasta verde sunt sigura ca iesea mult mai bine. Nu a iesit ceea ce aveam eu in cap.... sper sa il mai fac odata:))
Compozitia a fost la fel al amandoua: crema ciocolata si diplomat cu fructe de padure.
[/quote]

Exact asta ti-am spus si eu ca daca folosesti plastelina de cioco nu o sa fie viu colorat dar a iesit foarte frumos,amandoua sut frumoase. In spatele celui cu muntele se mai vede un tort cu bleo nu ni-l arati si pe acela :?: :D
[/quote

Cel bleo l-am mai facut. Am pus poza cateva pagini in spate, cel cu adidasi si trenulet:) Nu avea sens sa pun inca odata poza ca doar numele copilului l-am schimbat:)

#6052 Useril este offline   Amorasa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 21 February 2011 - 11:17 AM

Vezi postareamarinaemy, la 21 February 2011 - 10:59 AM, a spus:

Vezi postareaizuk, la 21 February 2011 - 10:52 AM, a spus:

Ma bag si eu ca musca-n lapte , nici nu stiu daca se poate , dar dau si eu o idee.
Poate , ai putea sa mai tai din par , se nu se mai uneasca partea din fata cu cea din spate si la gat sa-i pui in sirag de margele sau niste floricele mici.

Uite , m-am jucat pe poza ta :floare:
Atasament post-739-12982770315173.jpg


E buna ideea cu decupatul parului dar daca s-a intarit deja nu cred ca mai merge pentru ca se poate crapa si mai tare.


Subscriu si eu:)) Daca pasta s-a intarit nu te apuca de decupat!

#6053 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 February 2011 - 11:31 AM

punticu- cand mi-ai zis de ariel pe FB am avut impresia ca este modelat :D acum imi pare rau ca nu am insistat sa imi spui exact cum era :?: eu as fi mascat toate acele crapaturi fine ; si sigur se putea face ceva :floare: cat de rau imi paaareeee :D sper sa te descurci cu cea din lapte praf .
natasha- prima impresie la pesticul tau , fost ca e chiar viu :?: asteptam sa se mai zbata =)) iar palaria este atat de reusita !!
ceci- frumoase torturi !
marina- te-ai descurcat mai mult decat onorabil ! felicitari !
simona- poate tu nu esti multumita de rezultat , dar de aici se vede chiar foarte bine trenuletul tau

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 21 February 2011 - 11:33 AM


#6054 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 21 February 2011 - 11:32 AM

Vezi postareapunticu, la 21 February 2011 - 10:30 AM, a spus:

Buna fetelor! Am nevoie de parerea voastra. Mi-a crapat Ariel cand sa-l pun pe tort ce mai pot sa-i fac? L-am lipit, dar cum misc de tort de tot dezlipeste. As mai avea timp pana dupa masa. Cred ca sa o refac tot din pdz nu mai are timp sa se ususce!

Foarte frumos a iesit, poti incerca daca mai ai pasta de culoarea parului sa faci o fasie ca si cum o suvita rebela ar iesi dupa umar sau ureche si trece peste crapatura, cred ca daca ar fi suptire nici nu s-ar observa ca e pusa dupa aceea.

#6055 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 February 2011 - 11:40 AM

va pun si eu cele trei torturi de ieri , desi ma gandesc daca nu ar trebui sa renunt sa mai pun torturile pe care le repet :D

Imagine postata

Imagine postata


Imagine postata

nu stiu daca ati recunoscut personajele :?: deci : castelul cu printesa aurora :?: , cenusareasa , si hanica montanica , pe care v-o mai arat sambata o data :floare: castelul are creme de iaurt cu fructe , printesa este din cioco alba si cioco neagra , iar hanica are o crema de ciocolata cu lapte si una de lamaie .

#6056 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 21 February 2011 - 12:00 PM

[quote name='dani_ela' date='21 February 2011 - 09:40 AM' timestamp='1298281257' post='78259']
va pun si eu cele trei torturi de ieri , desi ma gandesc daca nu ar trebui sa renunt sa mai pun torturile pe care le repet :?:

Daniela multumesc!
Nu trebuie sa renunti pentru ca fiecare are ceva deosebit sau diferit chiar daca au aceasi tema.Sunt absolut superbe toate! :floare:

#6057 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 February 2011 - 02:42 PM

Amoroasa ti-a iesit ff fain tortul cu muntele, la fel si cel cu tip top, imi plac :floare:
Daniela eu zic sa le pui ca tare faine mai sunt si daca le vedem in mai multe exemplare ni se intiparesc bine in minte si ne prinde bine cand avem de facut ceva asemanator
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#6058 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 February 2011 - 02:54 PM

Am facut si un tort printesa (sa vedem cine o recunoaste)pt o fetita de 5 anisori. A fost ff incantata, ceea ce m-a bucurat. Va rog sa ignorati amidonul de pe pasta, ca am uitat sa-l sterg, am sesizat dupa ce am facut fotografia

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-91-12982928567267.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-91-12982928449221.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-91-1298292867012.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#6059 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 21 February 2011 - 03:38 PM

Ceci, sunt frumoase torturile tale! Eu una nu m-as fi apucat sa ornez atat de detaliat cu frisca nici cu pistolul la tampla! Felicitari! Si "La multi ani" sotului! Si cel cu papausa e foarte frumos, dar pe mine sa nu ma intrebati de personaje ca sunt zero la capitolul asta.
Amoroasa, fff faine toryurile! Ambele. Cascada e ata de bine realizata... Si figurinele de la tortul hip-hop! Frumos!
Daniela, nu renenta sa pui torturile care se repeta! Mie imi place sa le revad, sa observ detalii etc! Ma inebunesti cu torturile tale papusa! Atat de reusita e forma rochitei! Castelul e si el dragalas foc, l-am vazut si pe FB. Iar Hanna e faina rau!


Marinaemy, Izuk, Amoroasa, Daniela si Miny
va multumesc din suflet pentru sfaturi! :floare:

#6060 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 21 February 2011 - 03:45 PM

Am refacut-o pe d-soara Ariel, adica am retusato! Daniela, iti multumesc mult de tot pentru sfaturi! Nu trebuuie sa-ti para rau ca nu mi-ai cerut detalii, eu am gresit ca nu ti-am zis. Sa stii ca m-am apucat si am mai facut-o odata din paste de lapte praf, mai aveam sa-i fac ochii si gura, dar apoi cand am vrut sa o dau jos de pe tort pe cea veche era beton. Daca o dadeam jos venea cu tot cu pasta asa ca i-am facut niste suvite. A iesit cam zburlita, dar vreau sa va zic o stire de ultima ora: a fost furtuna pe mare! :?: L-am trimis deja si sunt mai linistita si am chef de glume. Vedem ce-or zice clientii. Pentru toate :floare:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-739-12982959287725.jpg


Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi