Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 320
  • 321
  • 322
  • 323
  • 324
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6421 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 09 March 2011 - 11:41 AM

Vezi postareacristinel, la 09 March 2011 - 11:15 AM, a spus:

Foarte expresivi ochisorii buburuzei.
Off topic...fata de masa ma face invidioasa!!!

Multumesc Cristinel :tongue3: , cu privire la off topic.. e si preferata mea (ca de altfel tot ce reprezinta vara, mac, soare, spice, albastrele)

#6422 Useril este offline   marinaemy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 09 March 2011 - 12:11 PM

Sorenn subscriu si eu tot ce au zis fetele ,sunt superbe cele 3 torturi,felicitari! :tongue3: :toothy6:
Cec multumesc!

#6423 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 09 March 2011 - 01:17 PM

Miny ff frumos tortul, e cumva pe aici pe undeva reteta de muffins?Imi place cum ti0au iesit.

Torturile mele de 8 martie
Amandoua sunt amandine cu mici modificari in blat am inlocuito lingura de faina cu una de budinca de caramel si o lingura de faina cu una de nuca maruntita
si la crema am adaugat o ciocolata topita

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-91-12996694140332.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-91-12996694294597.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#6424 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTulcea

Postat 09 March 2011 - 01:31 PM

Vezi postareacec, la 09 March 2011 - 01:17 PM, a spus:

Miny ff frumos tortul, e cumva pe aici pe undeva reteta de muffins?Imi place cum ti0au iesit.

Amandoua sunt amandine cu mici modificari in blat am inlocuito lingura de faina cu una de budinca de caramel si o lingura de faina cu una de nuca maruntita

Multiumesc Cec, nu am reteta la muffins am facut-o din ochi, scuze. Am facut reteta de chec in care am adaugat nuci pe care le-am prajit putin.
I-mi plac torturile tale, cu ce le-ai acoperit?

#6425 Useril este offline   sorenn 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Locationsuceava

Postat 09 March 2011 - 02:35 PM

punticu a spus:

stau si ma uit de cateva minute bune la torturile tale. Par atat de reale! Asa cum zicea si Oti, ceea ce faci tu e arta! :notworthy: Am mai vazut si la tortul tau papusa, si acum si la acestea nuanta metalica (sau cel putin asa pare) Cu ce o obtii? Cu luciu? Si poti sa ne dai si noua reteta de blat de caramel?

nuanta metalica ai dreptte este facuta cu luciu de la luster :)
blat caramel 5 oua,200g zahar pudra,4 linguri apa rece,100g faina,2 plicuri budinca caramel,1 plic praf de copt
albusele se bat se adauga zahar cite o lingura de apa iar zahar ... apoi se pun galbenusele cite unul.Faina se amesteca cu budinca si praful de copt ,apoi se adauga treptat la albusele batute ,se mesteca cu telul sa nu se lase.La 180grade cam 40 de minute.Eu fac tot timpu portie dublasi coc in tava de la aragaz dupa ce pun inelul din inox pe care il am ca o sa creasca foarte frumos si trebuie ceva mai inalt decit pereti tavii

#6426 Useril este offline   Liliana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 09 March 2011 - 03:01 PM

frumoase torturi...va spun si eu cu intarziere LA MULTI ANI tuturor....

#6427 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 09 March 2011 - 03:31 PM

Vezi postareasorenn, la 09 March 2011 - 02:35 PM, a spus:

punticu a spus:

stau si ma uit de cateva minute bune la torturile tale. Par atat de reale! Asa cum zicea si Oti, ceea ce faci tu e arta! :notworthy: Am mai vazut si la tortul tau papusa, si acum si la acestea nuanta metalica (sau cel putin asa pare) Cu ce o obtii? Cu luciu? Si poti sa ne dai si noua reteta de blat de caramel?

nuanta metalica ai dreptte este facuta cu luciu de la luster :)
blat caramel 5 oua,200g zahar pudra,4 linguri apa rece,100g faina,2 plicuri budinca caramel,1 plic praf de copt
albusele se bat se adauga zahar cite o lingura de apa iar zahar ... apoi se pun galbenusele cite unul.Faina se amesteca cu budinca si praful de copt ,apoi se adauga treptat la albusele batute ,se mesteca cu telul sa nu se lase.La 180grade cam 40 de minute.Eu fac tot timpu portie dublasi coc in tava de la aragaz dupa ce pun inelul din inox pe care il am ca o sa creasca foarte frumos si trebuie ceva mai inalt decit pereti tavii

Multumesc pentru reteta! Sigur o voi incerca, pentru ca nu sunt deloc multumita de retetele mele de blaturi! Dar ce fel de luciu (deja sunt enervanta, cred) de la LB? De care? Alea de la Wilton la 3 g sau celelalte la 30? Si ce nuanta? Insist pentru ca vreau sa-mi comand si eu, dar nu stiu de care. :cheers:

#6428 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 09 March 2011 - 03:35 PM

Miny, este foarte reusita buburuza!
Ceci, sunt frumoase ambele! Am o admiratie deosebita pentru voi, cele care reusiti sa faceti flori de primavara!

#6429 Useril este offline   sorenn 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationsuceava

Postat 09 March 2011 - 03:59 PM

Dan_Irinel,Izuk,Luminas,Cec,marinaemy multumesc mult
cristinel sunt tot felul ,de la oameni normali la directori de banci :) (apropo cele de ieri am inteles ca inca nu sau taiat :P )
Miny super buburuza tu pui colorantul tot in pasta sau si pictezi?
Punticu da coloranti sunt de la LB si este culoarea argint la 30g Luszter(orcum eu am cumparat aproape toate nuantele :P )sunt foarte multumita de ele mai putin de gelurile wilton care au un gust groaznic tre sa le schimb da nu stiu cu ce Aveti voi o idee? :P
Cec ce frumoase sunt narcisele

#6430 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTulcea

Postat 09 March 2011 - 04:07 PM

Vezi postareasorenn, la 09 March 2011 - 03:59 PM, a spus:

cristinel sunt tot felul ,de la oameni normali la directori de banci :) (apropo cele de ieri am inteles ca inca nu sau taiat :P )
Punticu da coloranti sunt de la LB si este culoarea argint la 30g Luszter(orcum eu am cumparat aproape toate nuantele :P )sunt foarte multumita de ele mai putin de gelurile wilton care au un gust groaznic tre sa le schimb da nu stiu cu ce Aveti voi o idee? :P

Multumesc Soren, eu aici am pus colorant in ciocolata, la cel rosu am pus colorant pudra dupa ce am scos grasimea, iar la cel verde am amestecat dupa aceea colorant gel.

Punticu multumesc mult.

#6431 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 09 March 2011 - 05:26 PM

Soren, cum au gelurile gust groaznic? Zau ca le folosesc de vreo 2 ani si nu am observat in veci. Ale mele sunt fara gust. :P
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#6432 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 09 March 2011 - 07:21 PM

fetelor, ce tortarese avem prin Deva? Tinminte ca vazusem ceva fete, am o cunostinta/amica din Deva, are o fetita care face 2 ani pe 18 aprilie si si-ar dori mult un tort personalizat. Nu am timp si putere sa rasfoiesc tot forumul inapoi,dar stiu sigur ca am vazut cel putin o fata din deva. va rpog frumos dati un semn,sa o pun in legatura pe mamica respectiva cu cine e din deva si ii poate face tortul.
pupici

#6433 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 09 March 2011 - 07:58 PM

in deva e cris si dia
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#6434 Useril este offline   sorenn 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationsuceava

Postat 09 March 2011 - 08:07 PM

Vezi postareagloxinia, la 09 March 2011 - 05:26 PM, a spus:

Soren, cum au gelurile gust groaznic? Zau ca le folosesc de vreo 2 ani si nu am observat in veci. Ale mele sunt fara gust. :)

Si le cumperi de la LB? Deci repet au un gust ingrozitor si mai ales cel negru si miroase tot groaznic ,nu glumesc,daca pun mai mult de un virf bun de scobitoare negru deja se simte gustul in pasta de aia pictez :P am mai cumparat acum unul nou sa vad cei cu el ,tot de la ei

#6435 Useril este offline   Ozy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 09 March 2011 - 09:54 PM

Vezi postareasorenn, la 09 March 2011 - 08:07 PM, a spus:

Soren, cum au gelurile gust groaznic? Zau ca le folosesc de vreo 2 ani si nu am observat in veci. Ale mele sunt fara gust. :D

Si le cumperi de la LB? Deci repet au un gust ingrozitor si mai ales cel negru si miroase tot groaznic ,nu glumesc,daca pun mai mult de un virf bun de scobitoare negru deja se simte gustul in pasta de aia pictez :sad1: am mai cumparat acum unul nou sa vad cei cu el ,tot de la ei

In loc de colorant negru de la Wilton se poate folosi carbune medicinal dat prin masina electrica de cafea. Eu folosesc asa ceva cu rezultate foarte bune.
Inca un tort lucrat ceva mai atent.

#6436 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2011 - 10:12 PM

Vezi postareaMiny, la 09 March 2011 - 01:31 PM, a spus:

Vezi postareacec, la 09 March 2011 - 01:17 PM, a spus:

Multiumesc Cec, nu am reteta la muffins am facut-o din ochi, scuze. Am facut reteta de chec in care am adaugat nuci pe care le-am prajit putin.
I-mi plac torturile tale, cu ce le-ai acoperit?

multumesc
torturile le-am acoperit cu pasta de ciocolata amestecata cu putina pasta de zahar

Vezi postareapunticu, la 09 March 2011 - 03:35 PM, a spus:

Miny, este foarte reusita buburuza!
Ceci, sunt frumoase ambele! Am o admiratie deosebita pentru voi, cele care reusiti sa faceti flori de primavara!

multumesc
abia asteptam sa vina primavara sa le pot face, ca imi plac multsi apropo de primavara si de flori de primavara am facut si cateva briose de care uitasem
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-91-12997014628115.jpg
puse in cutie
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-91-12997014472472.jpg
si un pic mai de aproape
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-91-12997014730441.jpg

Vezi postareasorenn, la 09 March 2011 - 03:59 PM, a spus:

cristinel sunt tot felul ,de la oameni normali la directori de banci :D (apropo cele de ieri am inteles ca inca nu sau taiat :( )
Punticu da coloranti sunt de la LB si este culoarea argint la 30g Luszter(orcum eu am cumparat aproape toate nuantele :sad1: )sunt foarte multumita de ele mai putin de gelurile wilton care au un gust groaznic tre sa le schimb da nu stiu cu ce Aveti voi o idee? :(
Cec ce frumoase sunt narcisele

multumesc, ma bucur ca-ti plac

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#6437 Useril este offline   marinaemy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 09 March 2011 - 10:16 PM

Dan_Irinel din ce ai facut trandafiri si sus cu ce ai imbracat tortul?
Foarte frumos lucrat!

#6438 Useril este offline   Ozy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 09 March 2011 - 11:01 PM

Vezi postareamarinaemy, la 09 March 2011 - 10:16 PM, a spus:

Dan_Irinel din ce ai facut trandafiri si sus cu ce ai imbracat tortul?
Foarte frumos lucrat!

Trandafirii sunt din unt 82% grasime frecat spuma cu zahar pudra. Cosul este ganache de ciocolata iar patrea de sus ganache de ciocolata alba.

#6439 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2011 - 11:32 PM

Vezi postareaDan_IrineL, la 09 March 2011 - 09:54 PM, a spus:

Vezi postareasorenn, la 09 March 2011 - 08:07 PM, a spus:

Soren, cum au gelurile gust groaznic? Zau ca le folosesc de vreo 2 ani si nu am observat in veci. Ale mele sunt fara gust. :D

Si le cumperi de la LB? Deci repet au un gust ingrozitor si mai ales cel negru si miroase tot groaznic ,nu glumesc,daca pun mai mult de un virf bun de scobitoare negru deja se simte gustul in pasta de aia pictez :sad1: am mai cumparat acum unul nou sa vad cei cu el ,tot de la ei

In loc de colorant negru de la Wilton se poate folosi carbune medicinal dat prin masina electrica de cafea. Eu folosesc asa ceva cu rezultate foarte bune.
Inca un tort lucrat ceva mai atent.

fff frumos, eu inca mai am de lucrat, nu reusesc sa fac trandafitii prea reusiti

#6440 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 09 March 2011 - 11:48 PM

Vezi postareaStefana, la 09 March 2011 - 07:21 PM, a spus:

fetelor, ce tortarese avem prin Deva? Tinminte ca vazusem ceva fete, am o cunostinta/amica din Deva, are o fetita care face 2 ani pe 18 aprilie si si-ar dori mult un tort personalizat. Nu am timp si putere sa rasfoiesc tot forumul inapoi,dar stiu sigur ca am vazut cel putin o fata din deva. va rpog frumos dati un semn,sa o pun in legatura pe mamica respectiva cu cine e din deva si ii poate face tortul.
pupici

Dia e din Deva (cofetaria Arta) tre' sa fi auzit de ea daca locuieste acolo si lucreaza chiar foarte bine!!!
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 320
  • 321
  • 322
  • 323
  • 324
  • Ultima »