Multumesc!! Imi plac salatele de cartofi facute de altii, tot incerc sa le reproduc!
Somon la gratar sanatate curata ... :))
#82
Postat 05 July 2012 - 09:06 AM
I'm in love with my best friend somonul.
Cum am ajuns sa-l iubesc: am cumparat in Romanica cateva bucati file de la Auchan...l-am facut si nu mi-a placut. Avea un iz intens de peste.Si-am zis ok acum pot sa ma uit linistita la posturile tale cu somon file gatit ca pofta nu-mi mai faci .
Si-a trecut oaresce vreme pana am ajuns in vacanta in tara ta.....si am mancat somon afumat sa ma satur pana am ajuns la o opritoare turistica unde am mancat cel mai bun somon ever (doar era proaspat)...3 felii le-am topit. Era acompaniat cu crema de smantana sau branza ..n-am idee ce era dar era foarte creamy si mai era si un sos de coacaze = BESTIALE.
Spunea bucatarul de la opritoare ca a fost facut pe functia
aburi a cuptorului..a pus apa si unt dar, nu am idee unde o fi pus apa (in cuptor sau intr-o tava) si apoi il daduse la gril pret de cateva minute.
Acum si eu si husbanda stam sa plangem la fiecare poza postata de tine. Uitandu-se aseara la poze mi-a zis ca "te uraste" pentru fiecare file de somon fresh:P.
Cum am ajuns sa-l iubesc: am cumparat in Romanica cateva bucati file de la Auchan...l-am facut si nu mi-a placut. Avea un iz intens de peste.Si-am zis ok acum pot sa ma uit linistita la posturile tale cu somon file gatit ca pofta nu-mi mai faci .
Si-a trecut oaresce vreme pana am ajuns in vacanta in tara ta.....si am mancat somon afumat sa ma satur pana am ajuns la o opritoare turistica unde am mancat cel mai bun somon ever (doar era proaspat)...3 felii le-am topit. Era acompaniat cu crema de smantana sau branza ..n-am idee ce era dar era foarte creamy si mai era si un sos de coacaze = BESTIALE.
Spunea bucatarul de la opritoare ca a fost facut pe functia
aburi a cuptorului..a pus apa si unt dar, nu am idee unde o fi pus apa (in cuptor sau intr-o tava) si apoi il daduse la gril pret de cateva minute.
Acum si eu si husbanda stam sa plangem la fiecare poza postata de tine. Uitandu-se aseara la poze mi-a zis ca "te uraste" pentru fiecare file de somon fresh:P.
#83
Postat 05 July 2012 - 11:39 AM
yoyo, la 05 July 2012 - 09:06 AM, a spus:
I'm in love with my best friend somonul.
Cum am ajuns sa-l iubesc: am cumparat in Romanica cateva bucati file de la Auchan...l-am facut si nu mi-a placut. Avea un iz intens de peste.Si-am zis ok acum pot sa ma uit linistita la posturile tale cu somon file gatit ca pofta nu-mi mai faci .
Si-a trecut oaresce vreme pana am ajuns in vacanta in tara ta.....si am mancat somon afumat sa ma satur pana am ajuns la o opritoare turistica unde am mancat cel mai bun somon ever (doar era proaspat)...3 felii le-am topit. Era acompaniat cu crema de smantana sau branza ..n-am idee ce era dar era foarte creamy si mai era si un sos de coacaze = BESTIALE.
Spunea bucatarul de la opritoare ca a fost facut pe functia
aburi a cuptorului..a pus apa si unt dar, nu am idee unde o fi pus apa (in cuptor sau intr-o tava) si apoi il daduse la gril pret de cateva minute.
Acum si eu si husbanda stam sa plangem la fiecare poza postata de tine. Uitandu-se aseara la poze mi-a zis ca "te uraste" pentru fiecare file de somon fresh:P.
Cum am ajuns sa-l iubesc: am cumparat in Romanica cateva bucati file de la Auchan...l-am facut si nu mi-a placut. Avea un iz intens de peste.Si-am zis ok acum pot sa ma uit linistita la posturile tale cu somon file gatit ca pofta nu-mi mai faci .
Si-a trecut oaresce vreme pana am ajuns in vacanta in tara ta.....si am mancat somon afumat sa ma satur pana am ajuns la o opritoare turistica unde am mancat cel mai bun somon ever (doar era proaspat)...3 felii le-am topit. Era acompaniat cu crema de smantana sau branza ..n-am idee ce era dar era foarte creamy si mai era si un sos de coacaze = BESTIALE.
Spunea bucatarul de la opritoare ca a fost facut pe functia
aburi a cuptorului..a pus apa si unt dar, nu am idee unde o fi pus apa (in cuptor sau intr-o tava) si apoi il daduse la gril pret de cateva minute.
Acum si eu si husbanda stam sa plangem la fiecare poza postata de tine. Uitandu-se aseara la poze mi-a zis ca "te uraste" pentru fiecare file de somon fresh:P.
Yoyo, prin ce zona ai ajuns, ca reteta de la popasul turistic unde ati servit masa, nu mi-e cunoscuta ?
ma gindesc ca bucatarul a pus un pic de unt peste somonul proaspat si putina apa separat, intr-o alta tava, ca sa nu se usuce carnea de peste in momentul cind era pusa si la grill.
n-am incercat, dar am citit acum de somon facut la cuptor si servit cu sos de smintina groasa (3 dl) amestecat cu afine (150 g -tyttebær, le spune aici) si 1-2 Lg de zahar.
retete de somon combinat cu coacaze (rips - le spune aici), chiar n-am gasit. stiu de un alt peste, ishavsrøye (artic char), tot din familia Salmonidea, care e mai micut, ce e servit cu un sos de coacaze. sa fi fost asta sau poate bucatarul a facut o improvizatie pe somon ?
reteta sosului de coacaze pe care am gasit-o servit cu ishavrøye intr-o carte, spune ca se pune la fiert intr-o craticioara 1 l zeama de peste 50 g ceapa fin tocata, 1/2 lg de cimbru verde si 2 dl jeleu de coacaze (are consistenta unei marmelade) si se lasa la foc potrivit pina cind se reduce lichidul la jumatate. apoi se adauga 1,5 dl smintina groasa, sare/piper alb dupa gust, o mina de coacaze proaspete si se mai fierbe sosul inca 5'. succes la preparare si pofta mare !
#84
Postat 05 July 2012 - 12:03 PM
uptown girl, la 05 July 2012 - 11:39 AM, a spus:
Yoyo, prin ce zona ai ajuns, ca reteta de la popasul turistic unde ati servit masa, nu mi-e cunoscuta ?
ma gindesc ca bucatarul a pus un pic de unt peste somonul proaspat si putina apa separat, intr-o alta tava, ca sa nu se usuce carnea de peste in momentul cind era pusa si la grill.
n-am incercat, dar am citit acum de somon facut la cuptor si servit cu sos de smintina groasa (3 dl) amestecat cu afine (150 g -tyttebær, le spune aici) si 1-2 Lg de zahar.
retete de somon combinat cu coacaze (rips - le spune aici), chiar n-am gasit. stiu de un alt peste, ishavsrøye (artic char), tot din familia Salmonidea, care e mai micut, ce e servit cu un sos de coacaze. sa fi fost asta sau poate bucatarul a facut o improvizatie pe somon ?
reteta sosului de coacaze pe care am gasit-o servit cu ishavrøye intr-o carte, spune ca se pune la fiert intr-o craticioara 1 l zeama de peste 50 g ceapa fin tocata, 1/2 lg de cimbru verde si 2 dl jeleu de coacaze (are consistenta unei marmelade) si se lasa la foc potrivit pina cind se reduce lichidul la jumatate. apoi se adauga 1,5 dl smintina groasa, sare/piper alb dupa gust, o mina de coacaze proaspete si se mai fierbe sosul inca 5'. succes la preparare si pofta mare !
ma gindesc ca bucatarul a pus un pic de unt peste somonul proaspat si putina apa separat, intr-o alta tava, ca sa nu se usuce carnea de peste in momentul cind era pusa si la grill.
n-am incercat, dar am citit acum de somon facut la cuptor si servit cu sos de smintina groasa (3 dl) amestecat cu afine (150 g -tyttebær, le spune aici) si 1-2 Lg de zahar.
retete de somon combinat cu coacaze (rips - le spune aici), chiar n-am gasit. stiu de un alt peste, ishavsrøye (artic char), tot din familia Salmonidea, care e mai micut, ce e servit cu un sos de coacaze. sa fi fost asta sau poate bucatarul a facut o improvizatie pe somon ?
reteta sosului de coacaze pe care am gasit-o servit cu ishavrøye intr-o carte, spune ca se pune la fiert intr-o craticioara 1 l zeama de peste 50 g ceapa fin tocata, 1/2 lg de cimbru verde si 2 dl jeleu de coacaze (are consistenta unei marmelade) si se lasa la foc potrivit pina cind se reduce lichidul la jumatate. apoi se adauga 1,5 dl smintina groasa, sare/piper alb dupa gust, o mina de coacaze proaspete si se mai fierbe sosul inca 5'. succes la preparare si pofta mare !
Popasul l-am facut in village of Valldal, sat renumit pentru productia de capsuni.Dupa ce am mancat am mers spre Trollstigheimen
Fructele din sos erau niste bile mici rosii si cu tenta acrisoara- eu cred ca erau coacaze, desi observ ca multa lume le spune merisoare. Desi in dictionar le gasesc si ca coacaze ori merisoare.
Superba tara-delicios peste, nu degeaba se spune ca musai sa vizitezi tara asta. Noi ne-am indragostit de ea de aceea ne-am propus sa o mai vizitam!
#85
Postat 07 July 2012 - 09:25 PM
Yoyo, daca erau acrisoare, inseamna ca au fost coacaze (rips, le spune aici)
uite asa arata merisoarele (tyttebær), ce au un gust dulce
eu am incercat azi sosul rece amestecind 2 Lg de smintina groasa cu 1 Lg dulceata de merisoare linga fileuri de somon si a fost superdelicios !
tura asta am fript bucatile de somon - unse cu ulei si condimentate dupa gust, pe lateral, lasindu-le 3' pe fiecare parte
le-am servit linga cartofi natur si cu o garnitura de chardonnay in pahare
iaca si o sexiune a sosului, sa va fac pofta si mai mare, ca poate il incercati si acasa
uite asa arata merisoarele (tyttebær), ce au un gust dulce
eu am incercat azi sosul rece amestecind 2 Lg de smintina groasa cu 1 Lg dulceata de merisoare linga fileuri de somon si a fost superdelicios !
tura asta am fript bucatile de somon - unse cu ulei si condimentate dupa gust, pe lateral, lasindu-le 3' pe fiecare parte
le-am servit linga cartofi natur si cu o garnitura de chardonnay in pahare
iaca si o sexiune a sosului, sa va fac pofta si mai mare, ca poate il incercati si acasa
#86
Postat 21 August 2012 - 02:14 AM
Observ ca-ti place sa rasucesti cutitu-n rana Lasa numai lasa!
PS: Dupa poza as zice ca erau coacaze.....sau merisoare . Erau mici si rosii .
Sa va fie de bine!
PS: Dupa poza as zice ca erau coacaze.....sau merisoare . Erau mici si rosii .
Sa va fie de bine!
#87
Postat 21 August 2012 - 07:54 AM
yoyo, la 21 August 2012 - 02:14 AM, a spus:
Observ ca-ti place sa rasucesti cutitu-n rana Lasa numai lasa!
PS: Dupa poza as zice ca erau coacaze.....sau merisoare . Erau mici si rosii .
Sa va fie de bine!
PS: Dupa poza as zice ca erau coacaze.....sau merisoare . Erau mici si rosii .
Sa va fie de bine!
Yoyo, auzi la ea: "erau mici si rosii ...", m-ai facut sa rid de dimineata.
sa ai o zi minunata !